תגובה להודעה: מחפש הרד-דיסק 1.8'', נפח לא חשוב
חיברתי במתאם USB למחשב אחר, אבל אין לי תוכנות מיוחדות... אני אכן משתדל להפעיל אותו כמה שפחות, ואם מתחיל לתקתק-מנתק אותו מיד. אין דרך "פולשנית" יותר לעצור אותו מלתקתק? למיטב הבנתי, משמעות התקתוקים היא בד"כ כשל מיכני ולא אלקטרוני בדיסק, מיסבים\גג"שים\מנוע\ציר, אולי יש טעם לפתוח אותו ולראות מה קרה? כמובן שאין לי כוונה לתקן אותו ולחזור לעבוד איתו, אבל משהו שיאפשר לי לשלוף ממנו את המידע האבוד...
קובי
האם המחשב מזהה את הדיסק?
האם יש זיהוי של הדיסק במערכת ההפעלה?
כמה זמן לוקח עד שמתחיל לתקתק? האם זה מייד?
כמה זמן הוא בילה במקפיא?
שיטת הקירור לא תמיד עוזרת, זה תלוי בסוג התקלה בדיסק.
אם הדיסק מתחיל מייד לתקתק, הסיכוי להציל ממנו חומר בשיטות ביתיות הוא אפסי.
אתה לא רוצה לפתוח דיסק בתנאים ביתיים, בטח כזה שאתה רוצה עוד להוציא ממנו מידע, לא שלא עשיתי זאת בעבר וזה עבד אבל בדיסק שלא היה לי חשוב וסתם רציתי לראות איך הכול עובד שעושים איחוי דיסק
כמו שכבר שאלו, אם אתה מנסה לחבר אותו למחשב ומדליק את המחשב האם המחשב מזהה אותו בשלב הראשוני, לפני מערכת ההפעלה?
אם כן אולי יש סיכוי להוציא ממנו משהו לבד, אם לא אז סביר מאוד להניח שחברה שמתעסקת בשיחזור דיסקים תוכל לשחזר מידע ממנו ללא בעיה, בדרך כלל המחיר הוא לא זול, תלוי בך אם זה שווה לך או לא, רק לתשומת ליבך, גם אילו שמפרסמות מחירים מאוד זולים בדרך כלל שמגיעים להצעת מחיר המחיר עולה פלאים כי המיקרה שלך (וגם של אילו לפניך ואחריך) הוא לא פשוט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
co.merav
האם המחשב מזהה את הדיסק?
האם יש זיהוי של הדיסק במערכת ההפעלה? בהפעלה הראשונה, המחשב מודיע על חיבור התקן USB, חושב קצת, ולא עושה כלום. אחרי ניתוק וחיבור מחדש מתחיל לתקתק ואז אין שום זיהוי
כמה זמן לוקח עד שמתחיל לתקתק? האם זה מייד? 2-3 שניות
כמה זמן הוא בילה במקפיא? כמה שעות
שיטת הקירור לא תמיד עוזרת, זה תלוי בסוג התקלה בדיסק.
אם הדיסק מתחיל מייד לתקתק, הסיכוי להציל ממנו חומר בשיטות ביתיות הוא אפסי.
אם שיטת הקירור לא עובדת, מה הצעד הבא? כמה יעלה להוציא את העבודה החוצה, במידה ואין השחתה של הדיסק אלא רק בעיה מיכאנית? יש מישהו פה שיכול לבצע, בתשלום כמובן, את העבודה?
קובי
התקתוקים בדיסק מרמזים על ראשים שנפלו. כך שיש סיכוי גדול שיש השחתה חלקית של הפלטות.
(על הפלטות נמצא המידע). כדי לטפל בדיסק תקול צריך ציוד מתאים ותוכנות מתאימות. חלק מהתוכנות זמינות באינטרנט.
מאחר והדיסק לא מזוהה ע"י מערכת ההפעלה ומתחיל לתקתק מייד, הסיכוי לשחזור בבית הוא אפסי.
אם החומר חשוב, כדאי לפנות לחברה שמתמחה בזה.
עלות תהליך כזה היא מאוד יקרה. לא כדאי להתפתות להצעות זולות.
עדיין, לפי מה שאתה מתאר, גם בחברה מקצועית, לא מובטח לך שחזור מוצלח. קח גם
את זה בחשבון.