תגובה להודעה: פתרונות יצירתיים לאמידת כמות הדלק במיכל
אני מאלה שחושבים שהנכון הוא לתקן או להחליף את המקורי.
אבל בשביל הספורט, קח רעיון נוסף.
תפרק את המצוף המקורי ותתקין במקומו צינור"2-"4 פלסטיק שקוף באורך מטר,
בתוך הצינור תתקין מוט פלסטיק דק שבבסיסו מצוף ובחלק העליון יש מעיין דיסקה לסימון,על הצינור הגדול תסמן לך את הגבהים .
אכשיו יש לך מדיד דלק שאתה רואה תוך כדי נהיגה(בראי;)),
כמובן שיש בעיה קטנה עם הציוד ואולי גם בטיחותית:twisted:
הרעיון מיושם במאגרי מים עם חבייות.
יואב
הנה הפתרון שלי.
המיכל יושב על מגש. בגדול, מונח בתוך המגש. בכלי רכב מסויימים מחובר עם בנדים. אם אנחנו מדברים על מגש, אני מנמיך את המגש ומניח את המיכל על כמה קפיצי לחיצה די קשים. בצד, שם סרגל עם שנתות. גובה המיכל יחסית למגש פרופורציונלי למשקל המיכל שפרופורציונלי לכמות הנוזל בתוך המיכל. ככה אני מודד את כמות הנוזל בלי "לגעת" בנוזל אלא על ידי שימוש בתכונה פיזיקלית שלו - משקל.
אסף.
פתרון דומה אבל הפוך,
מניחים את המיכל על 2 פלחים, כשהוא אינו מחובר לתושבות שלו.
קודחים בקצות הפלחים חורים ומולם קודחים בריצפת הרכב חורים תואמים.
מעבירים בחורים ברגים ארוכים שיעלו מעל לרצפת הרכב 10 ס"מ.
על הברגים מלמעלה, משחילים קפיצים, יש צורך לדעת את קבוע הקפיץ שלהם.
סוגרים הברגים עם דיסקית רחבה ואום.
ליד אחד הברגים, מקבעים על רצפת הרכב פלח ניצב לריצפה, ועליו מסמנים שנתות לפי מילוי ריאשוני.
אם לא רוצים להשתמש בפלח ניצב כמדיד, אפשר תמיד לחבר בין 2 ברגים אלכסוניים מהארבעה מט"ל המכוון לריצפת הרכב עם מערכת ש"נותנת" מדידה כל רבע שעה.
אפשר כמובן לרשום על פתק את תוצאות הקריאה כל 5 ליטר במילוי ריאשוני, אפשר גם לחבר מחשב שיציג את התוצאות על צג דיגיטאלי.
אפשר גם לקנות עיפרון...
קודם כל אני מקווה שגם מי שיקרא את השרשור הזה בעתיד יבין שמדובר
בתרגיל של לחשוב מחוץ לקופסה ולא ברעיונות ליישום ,בעיקר כי זה מסוכן,
ועכשיו לרעיון שלי, התקנת מספר חיישני גובה מים במיכל הדלק , כל חיישן יופעל כשהדלק במיכל ירד
מתחת לגובה החיישן , כל חיישן יחובר לנורה בצבע שונה וכך תתקבל מעין סקאלה שתציין את כמות הדלק במיכל.
איך עושים את זה ועוד בצורה בטיחותית? אני לא יודע
יותר זול מתיקון בטוח שלא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dudu
קודם כל אני מקווה שגם מי שיקרא את השרשור הזה בעתיד יבין שמדובר
בתרגיל של לחשוב מחוץ לקופסה ולא ברעיונות ליישום ,בעיקר כי זה מסוכן,
ועכשיו לרעיון שלי, התקנת מספר חיישני גובה מים במיכל הדלק , כל חיישן יופעל כשהדלק במיכל ירד
מתחת לגובה החיישן , כל חיישן יחובר לנורה בצבע שונה וכך תתקבל מעין סקאלה שתציין את כמות הדלק במיכל.
איך עושים את זה ועוד בצורה בטיחותית? אני לא יודע
יותר זול מתיקון בטוח שלא.
ואפשר גם לחבר זמזם בכל פעם שהדלק עובר בחיישן מסוים.
סיגל
אפשר גם כמו שהיה לי פעם בחיפושית.
מקל ליד כיסא הנהג.
כל פעם שהייתי רוצה לדעת מה מצב הדלק, הייתי דוחף אותו למיכל , מוציא אותו ורואה עד איפה הוא רטוב !
...ואז מישהו כמו אייל מעלה שאלה "איך מוציאים את כל המקלות מהמיכל דלק של הטרקטור"...
אסף.
צינור שקצהו האחד טבול במיכל עד התחתית ובקצה השני מד לחץ-ככל שהמפלס גבוה הלחץ יגדל. אתה צריך מדיד מאד רגיש (ישנם כאלה בתעשיה).
אפשרות אחרת אם מדיד לחץ יקר לך-לכופף את אותו צינור בצורת סיפון ולמלא את הסיפון בנוזל-כשהמיכל ריק-הנוזל בשני צידי הסיפון יהיה באותו גובה,ככל שהמיכל מתמלא הנוזל בצד ש"רחוק" מהמיכל יהיה גבוה יותר מזה ש"קרוב" למיכל.
הרגתם אותי מצחוק, אבל עכשיו ברצינות פתרונות נוספים;
א. תהודה - לכל גובה דלק במיכל יש תהודה שונה. תדפוק על המיכל עם מוט ברזל ועם הזמן תלמד איזה גובה דלק שייך לאיזה צליל......נחתן להשתמש בפיתוח שלמיטב שכרוני המדען הראשי עזר לו בהרבה כסף, בדיקת רמת מוכנות האבטיח לפי הרעש שהוא משמיע בעת הטפיחה עליו.....אגב - הניסוי נכשל. אין קשר בין הקול של האבטיח למתיקות.
ב. השוואת נפחים: תשפוך מג'ריקן עם שנתות מים למיכל וכמות מיכל הדלק פחות כמות המים שנכנסה = כמות הדלק שנותרה. איך מוציאים את המים - לא שאלת ולכן לא נדרשת תשובה :D
ג. תוספת 1 לרעיון של עידו - כמו במטוסים, בורר למיכלי הדלק. אם תחלק את המיכל הראשי ל - 3, מיכל ימין, מיכל שמאל ומיכל מנוע, כל פעם שיגמר הדלק תדע כמה נשאר לך....
ד.תוספת 2 לרעיון של עידו - תוספת צינורות יציאה בגובה הולך ויורד ממיכל הדלק עם בורר. כאשר המנוע נכבה בפעם הראשונה אתה יודע שמפלס הדלק ירד מתחת לצינור יציאה מס' 1 וכך הלאה.
ה. מד זרימה על צינור הדלק למנוע.
ו. מיכל שקוף במקום גלוי.
אמנון אהלן,
רק עכשיו קראתי את השרשור הזה.
אם אתה באמת מחפש רעיונות יצירתיים, מנסיוני, הדבר החשוב הוא לחדד את הבעייה. ובמקרה שלך היא כללית מדי. לא נתת כאן את כל המגבלות שאיתן אתה מן הסתם מתמודד, ואם כן, אז הפתרון היעיל ביותר למיכל דלק של סיקס הוא ללא ספק מד מקורי... או לצורך העניין הכללי יותר, מנוף עם מצוף וראוסטט. אבל יש לך איזו סיבה שזה לא בא בחשבון כנראה. הסיבה הזאת, אם תחדד אותה, תוביל אותך לפתרון. לא יודע מה היישום המוזר שלך, אבל אתה בטוח יכול לפרוט ממנו רשימת דרישות:
איזו רמת דיוק אתה צריך?
באיזה תנאים אתה מצפה לקבל קריאה (רכב עומד, רכב מונע, רכב ישר בלבד או גם הפוך - נדמה לי שכל הפתרונות שהוזכרו עד עכשיו בנויים על כבידה. אבל יש מדי דלק גם בחלליות)
האם הקריאה צריכה להיות רציפה?
האם אתה רוצה פתרון שבא/לא בא במגע עם דלק?
האם מותר/אסור לשנות את המיכל, ואם מותר, מה האמצעים הזמינים?
מהן דרישות הבטיחות שלך?
נמרוד, הרעיון המקורי שלי היה ליישם את הפתרון שרשמתי בהודעה המקורית בתור דוגמא, צינור שקוף המתחבר לניפלים בתחתית המיכל ובחלקו העליון ונותן מבט על גובה הנוזל. כמו במיכלי נפט.
ואז חשבתי שאולי יהיה כאן פתרון חכם ופשוט יותר שמצריך פחות התערבות, שלא חשבתי עליו.
האמת, נראה לי פשוט וקל ליישום, ברמת אמינות טובה מאוד כשמבוצע נכון ובמחיר זול יחסית.
אם המצוף שלי היה תקול כנראה שהייתי עושה את זה, קודח במיכל ומרכיב ניפלים 90 מעלות עם אטימת מצח, או-רינג ויטון, למעלה ולמטה, עם צינור 1/2" שקוף וחבקי נירסטה בלחיצה. פח הגנה על הניפל התחתון. הסיפור סגור.
אבל שיחקתי קצת עם המערכת אצלי והבנתי מה לא עבד, וזה היה פשוט יותר מההתעסקות הזו, שניראתה מעניינת ואמינה יותר לפי דעתי, יש משהו שנותן לי לפחות תחושה טובה יותר לראות בעיניים את גובה המפלס מאשר לחוש אותו ע"י מע' חשמלית. שריטה אישית.
בכל מקרה מאז העניינים כאן זרמו למקומות אחרים, אחרי זה נותבו למקומות יותר מעניינים והנה אנחנו. אם אני אי פעם אתקל במצב שבו אני מייצר את הפתרון הנ"ל, אני אעדכן.
תודה רבה למי שהשתתף בניסוי (בתרגיל המחשבתי שנוצר כאן), היו רעיונות ממש מגניבים.
אמנון.