מעלה את הנושא מהעוב...
מה עושים עם פנסים מזכוכית שקבלו עכירות?
נראה כמו סדקים קטנים מבפנים בשילוב עכירות של הזכוכית (מדובר בפנסי דיפנדר בגרסת svx - https://goo.gl/images/DqHNjq )
Printable View
מעלה את הנושא מהעוב...
מה עושים עם פנסים מזכוכית שקבלו עכירות?
נראה כמו סדקים קטנים מבפנים בשילוב עכירות של הזכוכית (מדובר בפנסי דיפנדר בגרסת svx - https://goo.gl/images/DqHNjq )
אתה בטוח שהם מזכוכית?
Sent from my ONE A2001 using Tapatalk
שלום,
ניסיתי את השיטה המתוארת פה, עם הטרמפטין והלכה 1:1. הלכתי גם ל"מומחה". בסופו של יום הפנסים עכורים. כנראה אני טועה במשהו...
והרכב לא כזה ישן, 2011.
אני מחיפה, יש לי את כל החומרים, חסר לי הנסיון. אם יש כאן מישהו שעשה, הצליח ומוכן (גם בתשלום) לעשות גם אצלי, תבוא עליו הברכה.
כאמור כל החומרים עלי, ואגיע לאן שצריך בסביבה.
אשמח לתשובה בה"פ.
עברו כשנתיים מאז שעשיתי וכבר יש צורך לחזור על העבודה.
אם וכאשר אתפנה לעבוד על זה אתן לך התראה
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
הלכה המומלצת
יאכט ורניש" שקופה מבריקה לא מט
בחרתי להעיר את השרשור העתיק הזה, גם כי מופיעה בו השיטה של היאכט ורניש שבה אני משתמש, וגם כדי לא להרוס את שרשור האיוניק של חנן, אבל גם כדי להביא בשורה.
לפני מספר שנים, קניתי אופנוע חדש (יד רשומה, 0 ק"מ). כדי להמנע ממצב בו אני מגיע לליטושי פנסים (האופנוע אמור להשאר הרבה שנים), לקחתי אותו לעסק המתמחה בכל מיני ציפויים וציפיתי את הפנס בויניל שקוף עמיד לuv.
6 שנים אחרי זה, הפנס עדיין נראה כמו חדש. ובכלל לא רואים שיש פילם.
המבחן האמיתי יהיה כשתתחיל עכירות על הפילם (אני ציפיתי שיקרה תוך שנה שנתיים אבל טרם קרה), ואז לראות האם בהסרתו, הפנס שמתחת נשאר מוגן.
בנתיים ההתרשמות שלי היא שהפטנט הזה עובד ובגדול, ולכן אני ממליץ בחום למי שקנה רכב יחסית חדש, בו הפנסים עוד לא עברו ליטושים וציפויים, לעשות את זה כצעד מונע.
כן,
ניתן לקנות בשקלים בודדים ויניל מעליאקספרס, אבל אני לא יודע כמה אני סומך עליהם. בנוסף, אצלי ספציפית, הפנס מלא בקימורים וחריצים, ואיש המקצוע יודע להתגבר על זה (פאן, מתיחות, משיכות, מעבר עם כל מיני מגבי פלסטיק וכו...). לא זוכר כמה שילמתי, אבל זוכר שזה היה סכום שהיה סביר בעיני.
אשמח לשמוע לאיזה בעל מקצוע הלכת ספציפית ואיך נקרא באופן כללי, כלומר מהי מילת החיפוש, וגם כמה עולה, אם אפשר....
אני עשיתי ב"אלוף הציפויים" בפתח תקוה (הגעתי אליו בכלל כדי לקנות קומפרסור שהוא מכר במבצע לחברי מועדון איסוזו).
לגבי מילות חיפוש, נסה uv window film, או uv car window film, עם או בלי המילים screen, או resistant.
רק לקחת בחשבון שמה שמגיע מעליאקסרפרס הוא באיכות לא ידועה, ואתה גם לא תדע על כך עד שהפנסים יעכירו.
שיטת הטרפנטין והלכה,
משמאל מוסו א' לפני
מימין מוסו ב' אחרי
קובץ מצורף 146319
היות שהשרשור הזה הוא כמו מאגר הידע הקנוני לשחזור פנסים, חשבתי לשים כאן את הסרטון הזה -
https://www.youtube.com/watch?v=ZBEpwdzNwMk
עשה לי סדר עם מה בעצם מנסים להשיג, כך שהשלבים והשיטות לא מרגישות כמו וודו (הוא זורק פה ושם את אחד המוצרים שלהם, אבל לא חופר עליהם וזה בעיקר אינפורמטיבי).
היי,
יש דרך לחדש את הרפלקטור של הפנסים? ראיתי בסרטונים פקסטנים והודים שיש להם מין נייר כסף נדבק כזה שאיתו מחדשים.
ניתן להשיג כזה בארץ?
עוד לא פתחתי את הפנס לראות מה הנזק בפנים (אם זה רק לכלוך או רפלקטור דפוק).
כמובן אם יש דרך עמידה בצביעה יכול להיות גם מעניין.
חיפשתי לדיסקו, ואין בארץ.
אבל רגע... אם זה פנס פלסטיק אז העדשה צרובה מהשמש ואז כל מה שתקנה באלי אקספרס יחזיק כמה חודשים, לפני טסט ספריי wd40 וזה מבריק שוב (לקצת זמן)
אם פנס זכוכית של פעם, אז מצאתי צבע מיוחד באנגליה אבל הייבוא שלו עולה יותר מ2 פנסים תחליפים חדשים והתהליך דורש פירוק העדשה והסיכוי לשבר קיים ברקע.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
ליטשתי לאחרונה מספר פנסים כולל כאלו שנראו רע מאד - לא סיפור, כמה דקות עבודה על כל פנס עם מלטשת פוליש וניירות ליטוש מאליאקספרס - ליטוש עם 320 - 600 - 1000- 1500 גריט, אח"כ פוליש עדין וזהו - לא היה צורך בלכה, אח"כ זה גם מבאס לקלף אותה בחידוש הבא. לא הייתי מתחיל עם נייר גס יותר כי זה מקשה על העלמת השריטות בהמשך.
אני עושה פעם בשנתיים בשיטה שתוארה כאן עם היאכט ורניש, ובשנים שבין לבין עם wd40.
הבעיה היא שבזמנו קניתי את הלכה במיכל הכי קטן שניתן, וגם הוא כבר סוגר עשור בלי להראות סימנים של להגמר.
ודאי תשאלו מה הבעיה? ובכן, הלכה כבר מזמן לא שקופה, והפנסים יוצאים כמו חדשים אבל בגוון חום צהבהב.
מה גם, שעם כל הליטושים הללו, אני מתחיל לחשוש לעובי של הפלסטיק.לגבי השאלה האחרונה שנשאלה כאן על הרפלקטורי יש בארץ מקומות שעושים ציפוי אבל לא יודע לגבי עבודות קטנות, ולא לגבי המחיר.
לדיסקברי יש כל מיני קיטים של הסבה לפנסי לד (של רנגלר הנפוצים) אבל אז נכנסים לריב עם הבוחן במכון הטסטים.
עוד פציינט, בשיטת הלכה והטרפנטין
לפני ואחרי
קובץ מצורף 148333קובץ מצורף 148334
אותי מעניין משהו אחר. אם שנה שעברה ליטשתי היטב.
השנה לא מספיק לנגב את הלכה הישנהעם טרפנטין ולמרוח מחדש?
שאלה טובה, לדעתי התשובה היא לא.
אחרי ההסרה הראשונית של הלכה הישנה עם טרפנטין, בשיוף הראשון עם נייר 1000 החומר שיוצא הוא בגוון צהוב.
אחרי שטיפה והמשך שיוף זה כבר הופך ללבן,
וכך גם בשיוף השני עם נייר 2000, חומר לבן.
לכן אני חושד שהפלסטיק עצמו מתחת ללכה הוא זה שמשנה את צבעו (נשרף מהשמש?).