תגובה להודעה: שאלה של משטרה ... הזמנת עד לחקירה
רמי שלום, וגם לכל שאר החברים.
קיים אצלך בילבול בין רישום משטרתי לבין רישום פלילי במרשם הפלילי.
רישום משטרתי זהו רישום פנימי של המשטרה, נקרא מב"ד בלשון מוכרת.
אין לו חשיבות והוא לא משפיע על שום דבר. רישום כזה נמצא במשטרה החל מרגע שמישהו מגיש תלונה כנגד מישהו, ונמחק רק כאשר תיק החקירה נסגר מחוסר אשמה, אם התיק נסגר מסיבה אחרת, נניח חוסר ראיות, אזיי רישום זה ישאר. רק במחשבי המשטרה בלבד.
כאשר רוצים תעודת יושר, רישום כזה אינו מפריע, ולא נראה ברישום הפלילי.
כנראה אתה מדבר על מצב ביניים כלשהו, שבו נפתח תיק ועדיין לא נסגר ואז הוא יכול להופיע, אבל לא לזמן רב, אם התיק נסגר אז הוא לא יופיע ברישום.
עד השלב הזה לא הגיע התיק לבית משפט, והכל נשאר במסגרת המשטטרה.
אם המשטרה החליטה להגיש כתב אישום אז היא מגישה ופותחת תיק בבית משפט, כאן אם יצאת זכאי, אז אין רישום פלילי כמובן, אם לא יצאת זכאי, אז יהיה רישום, (גם כאן יש הליך של הרשעה ללא רישום, אבל בהזדמנות אחרת, יש הסבר באתר שלי אם זה מעניין אותך).
רישום כזה מופיע במרשם הפלילי, ואין תעודת יושר.
שלא נידע מצרות
משה
אז זהו שגם הרשעה ללא רישום עקב איזו הודאה באשמה חלקית וביצוע שרות למען הציבור או תשלום קנס.
מופיע וגם מופיע לפחות לשמספר שנים.
רק אחרי זה הוא נימחק.
אבל לא על דברים כאלו מדובר.
מדובר על אובדן התמימות. אובדן של כל אמון של האזרח הקטן במערכת החוק של ישראל.
מערכת שבה כל דאלים גבר, שבה הרשויות מפחדות מעבריינים ועוזבות אותם בשקט. אבל ניטפלות לחלש = האזרח הישר.
האזרח שיש לו כבוד לחוק - אותו חוק שאין לו כבוד לאזרח.
החוק שלפיו אנשי שררה / הון ושלטון יוצאים בשלום או ברווח מאותם מצבים שבהם אזרח ישר אבל קטן יוצא בשן ועין.
---
ולעורכי הדין יש חלק לא קטן או אפילו מכריע בעניין הזה.
אותם עורכי הדין שגורמים לסיבוכיות מדהימה שמחייבת את "עזרתם" ...
---
משה, לא שאני מאשים אותך אישית או מערב את נושא הג'יפים והחרא הזה.
אבל שתדע מה דעת העם על הנושא.
---
גיא - אזרח קטן.
שוב שלום משה ידידי.
לא אין לי טעות.
אני אומר זאת בנחרצות ומידע אישי וכואב.
אני מסכים שיש הבדל בין המרשם הפלילי לבין רישום פלילי או משטרתי כמו שאמרת.
אבל שנהם מפריעים לך בחיים (תלוי איך אתה חי) תעודת יושר שאין דבר כזה אלה היעדר רישום תוכל לקבל אבל יהיה לך רישום אם נחקרת באזהרה.
לך תסביר לזה שמראיין אותך שכשהיית חייל מישהו שרצה להתנכל לך הגיש נגדך תלונה מופרכת וחמורה והמשטרה חקרה וסגרה את התיק מחוסר ראיות או עניין לציבור(מה שבדרך כלל קורה) ולא מחוסר אשמה (בגלל שלא אוהבים לסגור תיקים מחוסר אשמה שכן אם יהיו הרבה,דרשני)ולכן רשומה לך שם שורה קטנה שאומרת שנחשדת פעם במשהו.
שים עצמך במקום אותו מראיין שאומר למה לי יש הרבה דגים בים נעבור לאחד אחר.
וככה ידידי אתה נפגע שלא נדבר על זה שלוקח יותר מידי זמן לסגור תיק וגם על זה שתיק סגור מחוסר עניין או ראיות אמור להימחק אחרי 5 שנים מה שלא קורה לעולם אלה עם כן פנית למשל לעו"ד שמתמחה בתחום ויש כאלה אפילו כמה מפורסמים.
אז נכון שזה אמור להימחק ואמור לא להפריע אבל זה כן אתה יודע למי זה לא, לעבריינים.
אם הוא כבר ישב אז במה תאיים אליו שתפתח לו תיק על העלבת שוטר הוא שם עליך ז....
ומפה יוצא שהמשטרה חכמה על אזרחים שומרי חוק.