תגובה להודעה: CJ או סמוראי
אסף , זה שאתה במקרה " נפלת " על רכב שתוחזק כהלכה זהו היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל .
על רב הרכבים בשוק ( גם אלו שטופלו " כמו שצריך " ) תצתרך להוציא סכום לא ידוע לאחר הקניה או סכום גבוהה יותר אם אתה לא מטפל ברכב לבד , גם הרכבים השמורים במודלים האלו בד"כ קצת מזניחים אותם לפני המכירה ואם אתה לא מסדר דברים בזמן תשלם על דברים גדולים יותר בהמשך .
הדבר העיקרי כאן אפילו יותר מסכום הקניה הכולל הוא האם הרכב יתוחזק עצמאית או לא .
במקרה שהרכב מתוחזק עצמאית ניתן לקנות גם רכב שהוא לא כליל השלמות ולישר קו לאט לאט בסכומים ממש לא גבוהים .
במקרה שהרכב לא מתוחזק עצמאית תהיה חייב לקנות רכב במצב טוב , שמור ומטופל ואז מחירו יהיה בהתאם .
אסף , את הסמוראי שלך קנית מבני אסף אשר טיפל בו היטב .
כאשר חשד שבורג כלשהו שחוק ישר החליף את כל הברגים בסביבה , אך זהו מקרה קיצוני של תחזוקה ע"י יקה . כמובן שאתה הירווחת בגדול .
באותה תקופה וגם כיום אני מחזיק ברשותי סיקס מדוגם ( שוויו בערך כפול מהתקציב שהוגדר בשרשור ) . לאורך שנה אשר הסיקס והסמוראי היו יחדיו ברשותנו , אני יכול לציין שנכון הסיקס אוכל יותר דלק בערך 25% אך מכיוון שכל המכלולים הרבה יותר מאסיביים הבלאי יותר קטן פר קילומטר . ונוסף מחירי החלפים בסיקס זולים משמעותית מהסמוראי .
נוחות הנסיעה ומקום לנוסעים + ציוד: הסיקס לוקח בגדול , נסיעה מנהלתית גם כן הסיקס לוקח ( על כביש 6 נצפו 140 קמ"שים ואף צפונה מכך ) .
לגבי עבירות הסיקס עדיף ( מרווח גחון , מהלכי מתלה , גודל צמיגים , כח מנוע , יחסי העברה נמוכים יותר ) .
ב20,000 ש"ח ניתן לרכוש סיקס סביר , אך זה רכב אשר זקוק לחיבוק אוהב וליטופים כל הזמן .
יש לי ידידה צעירה אשר בבעלותה סיקס מבציר 81 ואת רוב התחזוקה היא מבצעת בעצמה : החלפת תושבות מנוע , טיפול וגירוז , החלפת ראש מנוע ( עם עזרה ממני ) . כך שאם היא יכולה סביר להניח שגם אתה תוכל .
לדעתי אין רכב יותר כייפי ומהנה בשטח מאשר CJ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
חברים,
פרוזה היא בעלת עבירות בסיסית טובה. לא נופלת מויטארה. היא בעלת הילוך כח, בסיס גלגלים קצר, זויות נטישה טובות, העדר פלסטיקים. די להתנשאות!
ברגע שיש לרכב הילוך כח, 90% מהעבירות זה הנהג.
יואב
באמת דרור, למה לא דיסקברי?
למה לא פרוזה?
לא כי הוא עביר יותר או פחות, אלא כי אתה ממש לא רוצה להמליץ לאף אחד על דייהטסו עתיק עם המנוע המחורבן ההוא. עם כל מה שמשתמע מזה על זמינות חלקים (לדגם הנדיר יחסית בישראל) ומחיריהם, ועל ה(אין) אמינות באופן כללי.
למה לא דיסקברי?
צריך לשאול אותך, לא אותי.
איך רווח לך (בעיקר בחשבון העו"ש...) כשנפטרת סוף סוף מהדיסקו האחרון שלך.
דיסקברי, גם אם הוא עולה גרושים במעמד הקנייה, הוא אוטו לעשירים, ואני מוסיף ומחזק - בוודאי אם הוא מתוחזק רק במוסכים ולא לבד. דיסקברי הוא רכב לעשירים, את זה גם אתה אמרת בעצמך פעם כטוב לבך במשקה באחד הטיולים... כנראה שכחת קצת שהיו לך כמה וכמה דיסקואים בעברך...
ולמה לא אוטו ב-20K?
לא אמרתי לא לקנות. אמרתי לקנות בעיניים פקוחות, עם הכרה בעובדה שזה לא הולך להיות תחביב זול, ולהיכנס לזה עם עתודות של כסף בצד, ולא מעט כסף. כן - רכב שטח ב-20K זה בדרך כלל סוג של גרוטאה. רוב הכלים שעומדים למכירה בסכומים כאלה, גם היותר טובים מביניהם, דורשים השקעה אוהבת ונדיבה... ואני בסך הכל מגלה לידידנו הילד המדברי את האמת, גם אם היא מעט כואבת. שלא יופתע לרעה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אסף אני לא יודע איך או איפה -- אבל ברקסים + צלבים ואלטרנאטור ב 1000 - זה סוג של קסם.
אני לא צוחק.
אני קניתי בשנת 2000 סמוראי מודל 86 קצר פתוח ב 17000 - אחרי 4 שנים וקצת מכרתי אותו ב 17400. מכיוון שלא היה לי את זה, אז גם ה 17000 היו בהלואה.
בדרך השקעתי בו משהו כמו 5000 על תיקונים וסידורים. כולל כל מיני לא כולל מנוע וגיר.
שיפרתי אותו בעוד 5000 ( נעילות / כננת / קפיצים / בולמים / ברזנט חדש / צמיגים וכו' ) את כל אילו חוץ מהצמיגים והברזנט מכרתי בניפרד.
אני לא יודע מה מחירו כיום, אבל אני כן מסכים שאפשר נבלה בסכום קטן ואפשר לחיות איתה בשלום.
האוטו היה יד 14 עם מספר לא ידוע של ק"מ. תקין בכללי ומעבר לחוסר הנוחות הכללי של סמוראי היה כיף חיים.
אממ... 3 צלבים 400 שקל אלטרנטור 300 ברקסים 250 אחוריים בלבד. את הברקסים הרכבתי לבד.
אל תשכח שבשנת 2000 סמוראי מודל 86 היה בן 14. זה שקול לקניית סמוראי 96 כיום מה שאומר שבאמת מצאת אחד זול ויחסית חדש...
בקשר ל5000 שקל תסכים איתי שמה שעשית זה לא בדיוק יישור קו
בקשר למספר הידיים, זה באמת לא משנה ברכב בן 20 מה גם שבכל מקרה אי אפשר לדעת את הקילומטראז' של סמוראי כי יש לו 5 ספרות + ספרת מאות מה שאומר שהוא מתאפס כל מאה אלף
בימינו ניתן למצוא בכיף סמוראי ב15,000 שקל ולעשות לו יישור קו
(או לקנות את שלי במצב נסיעה טסט לחצי שנה בלי צורך ביישור קו)
ואגב דרור זה יותר נראה כאילו אתה מנסה להשחיר הכל בעיניו בשביל שמאוחר יותר יופתע לטובה.
ולגבי הפרוזה, לי לא יצא לסוע בג'יפ הזה אבל קשה לי מאוד להאמין שהוא אפילו קרוב לויטרה מה גם שויטרה היא כמעט ברמה של סמוראי מבחינת עבירות
פרוזה הרבה יותר קופצנית מויטרה.
והרבה פחות עבירה מסמוראי.
ה 5000 היו על 4 וחצי שנים.
אני בתור יישור קו החלפתי את כל הצינורות של מערכת הקירור והעפתי את האימובילייזר. זהו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אתה השואל המי יודע כמה של אותה שאלה, וחבל שלא ביצעת חיפוש קצר בפורום המתחילים. היית מוצא שם הרבה תשובות.
20K שקלים הוא כנראה מספר קסם, מין "סכום תקני" של רבים לרכישת רכב שטח ראשון. חברים יקרים - אני מצטער להיות האיש הרע ששובר לכם את החלום, אבל מי שקונה רכב שטח ב-20K שקליו האחרונים, יתחרט מהר מאוד על הצעד הפזיז ועל כספו ששוכב בחנייה, בצורת ערימת פחים חלודה על ארבעה גלגלים מפונצ'רים.
20K במעמד הרכישה? תכין עוד 10K ליישור קו. בוודאי ובוודאי אם היישור הקו והטיפולים השוטפים יתבצעו במוסך.
מסכים עם כל מילה לגבי סכום הרכישה. גם לגבי החיפוש באתר.
אני אישית בחרתי בויטרה 93' קצרה (והויטרה עם גגון יכולה לאכלס 4 אנשים מאוד בנח, אבל בלי כח). אבל זאת בכלל לא הנקודה-
קח בחשבון שלחפש רכב לעבירות (סמוראי וסיג'יי בהחלט עונים להגדרה) ל-4 אנשים זה סוג של סדיזם.
בכל הפעמים בהם נסעתי עם 4 אנשים (2 מהם נשים) ברכב, היושבים מאחורה השתעממו במקרה הטוב וחטפו בחילה במקרה הרע. במלים אחרות, אם אתה מחפש טיולי רביצה באיזו זולה במדבר או דרך נחמדה להגיע לנופים יפים, ועצם מעבר המכשול הוא לא מה שמעסיק אותך, אני ממליץ לך למתן את הספרטניות וללכת בכיוון מעט יותר, ובכן, מבוית. לא לגמרי כוס התה שלי, אבל גם לא פרפוצ'ינו דל שומן.
כל דיון אותן תשובות שחורות!!! אפשר למצוא רכב שטח ב-15 אלף שיהיה סביר (אלוהים הרי אמיר מוכר פה סמוראי מדוגם ומשופר על כדי טירוף ב-23K)!!! יישור קו אפשר לעשות לאט כמו שנאמר בטח אם לא מדובר בדברים קריטיים או בטיחותיים. כל אותו בן 20 שנה יהיה בלוי הרבה יותר מרכב בן 10 אבל זה לא אומר שאין כאלו שמתוחזקים היטב ללא שיפורים שמחיר הקנייה שלהם הגיוני. בסמוראי קצר אי אפשר לנסוע 4 אנשים + ציוד וגם בארוך זה לא אידאלי במיוחד אם הוא פתוח (מניסיון של סמוראי קצר בעבר והיום סמוראי ארוך, בסגור אפשר להכניס לא מעט ציוד בתיכנון נכון, בפתוח זו יותר בעיה). גם ב-CJ לא ארוך לטייל 4 אנשים + ציוד מלא יכולה להיות בעיה (אלא אם יש גגון). סמוראי, כל עוד הוא לא נבלה שחוטה (כמו שהרכב שלי היה שקניתי אותו, ועוד לא סיימתי) יהיה זול לאחזקה, גם עצמית אבל גם ע"י מוסך. זאת כל עוד אתה מטפל אצל אנשים שמבינים את האוטו הזה ויודעים אילו חלקים יש תחליפיים ומה אפשר לדחות. בסיקס אין לי מושג. פרוזה זה אחלה אוטו כל עוד אתה לא מחפש מפלת עבירות!!! יש לי חבר שהחזיק כזו במשך 4 או 5 שנים ללא בעיות מיוחדות פרט לשיפוץ טרנספר. חלקי מנוע זמינים כי הוא זהה למנוע של אפלאוז, הבעיה העיקרית היא חלקי מערכת הינע (ויש אינטרנט). המנוע חזק מספיק ויש הילוך כוח סבבה, תא נוסעים נורמלי וגג קשיח נפתח (למרות שלפתוח ולסגור אותו זה סרט לא קטן). ב-15K אפשר למצוא פרוזה 94 במצב טוב ולחיות איתה סבבה לגמרי (דרור כולנו יודעים כבר שיש לך סרט רע עם דייהטסו) אבל כמו כל הרכבים בסדר גודל הזה, 4 אנשים + ציוד (אפילו ליום אחד) זו משימה כמעט בלתי אפשרית. תפסיקו להפחיד אנשים כבר, לא צריך להיות מיליונר כדי להחזיק רכב שטח ולטייל!!! זה צריך מי שיש לו את החיידק קצת יותר קיצוני ומחפש את המעבר לזה, נדמה לי שזה רוב הפורום ולפעמים אתם קצת מתריעים אנשים לחינם וזה חבל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונימוג אדום
אסף , את הסמוראי שלך קנית מבני אסף אשר טיפל בו היטב .
כאשר חשד שבורג כלשהו שחוק ישר החליף את כל הברגים בסביבה , אך זהו מקרה קיצוני של תחזוקה ע"י יקה . כמובן שאתה הירווחת בגדול .
באותה תקופה וגם כיום אני מחזיק ברשותי סיקס מדוגם ( שוויו בערך כפול מהתקציב שהוגדר בשרשור ) . לאורך שנה אשר הסיקס והסמוראי היו יחדיו ברשותנו , אני יכול לציין שנכון הסיקס אוכל יותר דלק בערך 25% אך מכיוון שכל המכלולים הרבה יותר מאסיביים הבלאי יותר קטן פר קילומטר . ונוסף מחירי החלפים בסיקס זולים משמעותית מהסמוראי .
נוחות הנסיעה ומקום לנוסעים + ציוד: הסיקס לוקח בגדול , נסיעה מנהלתית גם כן הסיקס לוקח ( על כביש 6 נצפו 140 קמ"שים ואף צפונה מכך ) .
לגבי עבירות הסיקס עדיף ( מרווח גחון , מהלכי מתלה , גודל צמיגים , כח מנוע , יחסי העברה נמוכים יותר ) .
ב20,000 ש"ח ניתן לרכוש סיקס סביר , אך זה רכב אשר זקוק לחיבוק אוהב וליטופים כל הזמן .
יש לי ידידה צעירה אשר בבעלותה סיקס מבציר 81 ואת רוב התחזוקה היא מבצעת בעצמה : החלפת תושבות מנוע , טיפול וגירוז , החלפת ראש מנוע ( עם עזרה ממני ) . כך שאם היא יכולה סביר להניח שגם אתה תוכל .
לדעתי אין רכב יותר כייפי ומהנה בשטח מאשר CJ
בהזדמנות זו אני אכן רוצה לומר תודה לבינך אסף שתחזק את הסמוראי ברמה יוצאת מן הכלל.
כמו שכתבתי פרט לכמה בעיות חשמל קלות שתיקנתי לבד הוא באמת במצב טוב ולא נזקק ליישור קו. ועל כך מגיע לו (ולך כי אתה כנראה חינכת אותו לזה) כל הכבוד.
שמח לראות שגם אתה פה בפורום, תמסור לבחור ד"ש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
כל דיון אותן תשובות שחורות!!! אפשר למצוא רכב שטח ב-15 אלף שיהיה סביר (אלוהים הרי אמיר מוכר פה סמוראי מדוגם ומשופר על כדי טירוף ב-23K)!!! יישור קו אפשר לעשות לאט כמו שנאמר בטח אם לא מדובר בדברים קריטיים או בטיחותיים. כל אותו בן 20 שנה יהיה בלוי הרבה יותר מרכב בן 10 אבל זה לא אומר שאין כאלו שמתוחזקים היטב ללא שיפורים שמחיר הקנייה שלהם הגיוני. סמוראי, כל עוד הוא לא נבלה שחוטה (כמו שהרכב שלי היה שקניתי אותו, ועוד לא סיימתי) יהיה זול לאחזקה, גם עצמית אבל גם ע"י מוסך. זאת כל עוד אתה מטפל אצל אנשים שמבינים את האוטו הזה ויודעים אילו חלקים יש תחליפיים ומה אפשר לדחות. בסיקס אין לי מושג. פרוזה זה אחלה אוטו כל עוד אתה לא מחפש מפלת עבירות!!! יש לי חבר שהחזיק כזו במשך 4 או 5 שנים ללא בעיות מיוחדות פרט לשיפוץ טרנספר. חלקי מנוע זמינים כי הוא זהה למנוע של אפלאוז, הבעיה העיקרית היא חלקי מערכת הינע (ויש אינטרנט). המנוע חזק מספיק ויש הילוך כוח סבבה, תא נוסעים נורמלי וגג קשיח נפתח (למרות שלפתוח ולסגור אותו זה סרט לא קטן). ב-15K אפשר למצוא פרוזה 94 במצב טוב ולחיות איתה סבבה לגמרי (דרור כולנו יודעים כבר שיש לך סרט רע עם דייהטסו) אבל כמו כל הרכבים בסדר גודל הזה, 4 אנשים + ציוד (אפילו ליום אחד) זו משימה כמעט בלתי אפשרית. תפסיקו להפחיד אנשים כבר, לא צריך להיות מיליונר כדי להחזיק רכב שטח ולטייל!!! זה צריך מי שיש לו את החיידק קצת יותר קיצוני ומחפש את המעבר לזה, נדמה לי שזה רוב הפורום ולפעמים אתם קצת מתריעים אנשים לחינם וזה חבל.
עכשיו בואו ננחש, מי כתב לפני חמישה ימים את הטקסט המפורש הנ"ל, הרשיתי לעצמי להדגיש את חמש המילים הכי חשובות:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
.....חפירה נוספת בעניין מעלה איזו בעיה בקרבורטור. לאחר שיחה עם צביקה אני כנראה צריך לפנות לבעל מקצוע בנושא (האוטו פשוט שוחט אותי כלכלית!!!)....
שים לב מר איש - אתה לא נראה לי טמבל. האוטו שלך לא מוזנח באורח יוצא דופן, שאחרת אולי לא היית רוכש אותו מלכתחילה?... מצבו די מייצג את רוב המכוניות בגילו, ומי כמונו יודע שגם רכב שנבדק ומצבו לכאורה טוב, רק לאחר כמה וכמה חודשי בעלות אתה מתחיל להכיר אותו לעומק ולדעת את מצבו האמיתי. ההבדל הגדול בינך לבין מר מדברי הוא שלך יש נסיון ומושג מה קורה מתחת למכסה. אתה פונה לאנשי מקצוע רק כאשר אתה לא מצליח להתגבר על תקלה בעצמך. ידידנו מתכוון מלכתחילה לרוץ למוסכים על כל פיפס. נראה לך שהתחזוקה של האוטו המיועד שלו תהיה זולה? מנסיוני - ממש לא. בבקשה מכם, אל תגרמו לאנשים תמימים וחסרי נסיון לטעות ולהסתבך. בטח בכל מה שקשור ל-CJ שהוא הדבר האמיתי, רכב נפלא ומדהים, אבל תחזוקתו ע"י מוסכים בלבד היא התאבדות כלכלית, וזה מנסיון אישי כואב ויקר. been there done that..... חפשו שרשור ישן ומרתק בשם "כמה עולה לנו להחזיק CJ"....
לגבי הסרט הרע עם דייהטסו - כנ"ל.... אני לא מאחל לך ובטח לא לאף אחד שרק מתחיל את הרומן שלו עם רכבי שטח, בעלות על דייהטסו ישנה ותחזוקתה במוסכים כדי להבין ולהפנים עד כמה המכוניות האלה גרועות גם כשהן תקינות לכאורה. בפרוזה רק המנוע הוא של אפלאוז. מה עם כל היתר? ולא שהמנוע טוב חס וחלילה. כדי ללמוד עוד על מגוון הצרות הכרוניות/מולדות של מנועי האלומיניום של דייהטסו, בעיקר סביב מערכת הקירור/התחממויות/טיגון ראשי מנוע/קורוזיה ועוד ועוד... תקלות על גבי תקלות מכאן ועד יפן, כטוב ליבם של מהנדסי דייהטסו בכוסות הסאקה - אפשר לבצע חיפוש בפורומים.
תודה לכולם. אל תדאגו הילד לא נבהל. אבדוק גם את זה וגם את זה.
האמת תמיד מצויה בממוצע, ולכן אני מבין שלהחזיק רכב שטח זו לא הוצאה זולה אך גם לא צריך להיות מיליונר. אין לכולם תקלות שיעלו 10000 שח בשנה אך גם לא 100 שח.
המסקנה שהגעתי אליה היא לחפש עד שאמצע משהו שנופל ב 0.1% של הגיפים המטופלים. אני נעול על גיפ פתוח כך ששאר האופציות שהצעתם לא רלבנטיות בשבילי. כמו כן הגיפ הוא לא על מנת להסתובב בשכונה בדאווין אלא כדי לנסוע במדבר פעם ב 3 שבועות וזהו. יש להדגיש - לא מעניין אותי לטפס איתו מדרגות או לקחת אותו לשחייה בביצה בכוונה אלא רק לחוות את המדבר בשבילים קלים בינוניים וקשים כי זה מה שיש.
איך אני בודק עם הגיפ שנפלתי עליו הוא סביר?? אל תפנו אותי בבקשה למדריכי בדיקה עם תמונות כי זה הכל בשבילי סינית שם (למרות שאין לי שתי ידיים שמאליות - רק אחת וטוב שכך, זה לא הופך אותי למבין במכונאות כי אני לא). מצד שני הבנתי לא לקחת למכון בדיקה אז יש שתי אופציות :
1) ללכת עם מישהו שמבין לראות את הרכב - לא מכיר זה עולם חדש בשבילי
2) לקחת אוטו לאיזה מוסך שיתן לי חוות דעת - מה העלות? האם יש המלצות על מוסכים כאלה (צפון,מרכז ודרום - אני לא יודע לאן החיפושים האלה יקחו אותי בארץ)
איך אני מתחיל "להבין" יותר במכונאות גיפים? עצות? אל תפנו אותי לספרים כי הילד כבר גמר אוניברסיטה מזמן ויודע שמה שכתוב בספרים ומה שקורא במציאות זה לא אותו דבר.
תודה רבה!:D
במקרה הזה, הילד ילמד בטוב או ברע שהאמת כן בספר.
ספר הרכב של הייינס.
ומדריכים מצולמים וכתובים באינטרנט הם גם מקום נהדר ללמוד ממנו.
רק תיקון אחד קטן. יש כן כאלו שמוציאים ויותר, הרבה יותר מ 10000 בשנה רק בשביל שיסע המניאק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
במקרה הזה, הילד ילמד בטוב או ברע שהאמת כן בספר.
ספר הרכב של הייינס.
ומדריכים מצולמים וכתובים באינטרנט הם גם מקום נהדר ללמוד ממנו.
רק תיקון אחד קטן. יש כן כאלו שמוציאים ויותר, הרבה יותר מ 10000 בשנה רק בשביל שיסע המניאק.
קשה לי להאמין שיש מי שמוציא 10000 שקל בשנה רק בשביל שיסע
אם אתה מחשב ב-10 האלה רק תקלות ולא מכניס פנימה דלק ושיפורים
אז אולי חד פעמית היו כמה אנשים שהלך להם גיר אוטומטי של רכב יקר או מנוע אבל אתה מדבר מראש על רכבים שהמחיר ההתחלתי שלהם 30K שקל וצפונה
וגם אז הייתה רק שנה אחת שבה שילמו כ"כ הרבה ואח"כ היה להם שקט
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עכשיו בואו ננחש, מי כתב לפני חמישה ימים את הטקסט המפורש הנ"ל, הרשיתי לעצמי להדגיש את חמש המילים הכי חשובות:
שים לב מר איש - אתה לא נראה לי טמבל. האוטו שלך לא מוזנח באורח יוצא דופן, שאחרת אולי לא היית רוכש אותו מלכתחילה?... מצבו די מייצג את רוב המכוניות בגילו, ומי כמונו יודע שגם רכב שנבדק ומצבו לכאורה טוב, רק לאחר כמה וכמה חודשי בעלות אתה מתחיל להכיר אותו לעומק ולדעת את מצבו האמיתי. ההבדל הגדול בינך לבין מר מדברי הוא שלך יש נסיון ומושג מה קורה מתחת למכסה. אתה פונה לאנשי מקצוע רק כאשר אתה לא מצליח להתגבר על תקלה בעצמך. ידידנו מתכוון מלכתחילה לרוץ למוסכים על כל פיפס. נראה לך שהתחזוקה של האוטו המיועד שלו תהיה זולה? מנסיוני - ממש לא. בבקשה מכם, אל תגרמו לאנשים תמימים וחסרי נסיון לטעות ולהסתבך. בטח בכל מה שקשור ל-CJ שהוא הדבר האמיתי, רכב נפלא ומדהים, אבל תחזוקתו ע"י מוסכים בלבד היא התאבדות כלכלית, וזה מנסיון אישי כואב ויקר. been there done that..... חפשו שרשור ישן ומרתק בשם "כמה עולה לנו להחזיק CJ"....
לגבי הסרט הרע עם דייהטסו - כנ"ל.... אני לא מאחל לך ובטח לא לאף אחד שרק מתחיל את הרומן שלו עם רכבי שטח, בעלות על דייהטסו ישנה ותחזוקתה במוסכים כדי להבין ולהפנים עד כמה המכוניות האלה גרועות גם כשהן תקינות לכאורה. בפרוזה רק המנוע הוא של אפלאוז. מה עם כל היתר? ולא שהמנוע טוב חס וחלילה. כדי ללמוד עוד על מגוון הצרות הכרוניות/מולדות של מנועי האלומיניום של דייהטסו, בעיקר סביב מערכת הקירור/התחממויות/טיגון ראשי מנוע/קורוזיה ועוד ועוד... תקלות על גבי תקלות מכאן ועד יפן, כטוב ליבם של מהנדסי דייהטסו בכוסות הסאקה - אפשר לבצע חיפוש בפורומים.
דרור ההבדל הוא שאני ידעתי שקניתי אוטו מוזנח כפרוייקט! אבל לא חסרים סמוראים שלא שופרו ולא עברו התעללות ונמכרים סביב העשרים אלף. מדובר על רכבים סביב תחילת שנות התשעים. לגבי סיקס כמו שכבר כתבתי, אין לי מושג. סמוראי לא משופר ומתוחזק בצורה טובה ישרת את בעליו נאמנה. בקשר לבעיה שלך עם דייהטסו, כמו שכתבתי, עיקר בעיית החלקים היא במערכת ההינע ולא במנוע, אבל היום בעידן האינטרנט זו לא בעיה. אוטו שיש לו
רגישות להתחממות דורש תשומת לב גבוהה יותר למערכת הקירור זה הכל. למישהו שמחפש לטייל בנוח יחסית ברכב פתוח ללא יומרות עבירות מיוחדות אני חושב שהדייהטסו היא תמורה טובה לכסף.
1. סבלנות. קיבלת החלטה לקנות רכב שטח. אתה להוט שכבר יהיה כזה בחניה ואתה תצא בשישי בבוקר לטיול במדבר, חולם על הקפה מתחת לעץ השיטה...עצור! חפש בשיא הסבלנות. תתחיל בטלפונים למודעות בטווחים שמעניינים אותך. תשמע איך מציגים את הרכב, איך מציגים תוספות וכד'.
2. גש לראות כמה מכוניות.
3. אחרי שראית דברים שהיית מעוניין להתקדם איתם לך עם מישהו שמבין. (החברה שמציעה בדיקת רכב במקום - אל תטרח)
4. מצאת רכב שנראה לך, עבר את בדיקת החבר המבין, תעלה שאלה כאן בפורום לאיפה ניתן לקחת את הרכב לבדיקה. אין דין בדיקת לנדרובר כדין בדיקת טראנו או טאטא.
5. ראה סעיף מס' 1.
6. לומדים לאט. אתה יכול להזמין את אחד הספרים של הוצאת היינס, וללמוד אט-אט. כמשטפלים לך ברכב, עמוד ליד המוסכניק ושאל אותו שאלות עד שתיגמר לו הסבלנות. (אתה תדע שנגמרת לו הסבלנות לפי מפתח הראצ'ט שרודף אחריך.)
אני לא אפרט שוב את רשימת התקלות האפשריות הארוכה כאורכו שלכביש הערבה, שמסביב למנוע האלומיניום הידוע לשימצה של דייהטסו שרייד/אפלאוז/פרוזה. חבל להשחית מילים וקילובייטים יקרים על השרת כדי לתת עוד התייחסות לערימת הקורוזיה הזו. בוא ונאמר שהיום, כשהמכוניות הללו כבר ישנות מאוד וזולות מאוד וקורצות לתפרנים - שומר נפשו וכיסו ירחק מהמנועים הללו. ושלא יגידו אחר כך שלא הזהרתי.
לגבי רכישה של רכב מוזנח בידיעה ברורה וב"כוונה תחילה"... תסלח לי, אבל לי זה מזכיר את תסמונת שטוקהולם... אתה מצפה שאאמין לך שקנית ביודעין גרוטאה שידעת מלכתחילה שתשחט אותך כלכלית? בחייך, אכלתי כל כך הרבה זיתים בחיים, שאתה מנסה למכור לי עכשיו קקי של עיזים? אני לא תמים. כבר קניתי כמה גרוטאות בחיי... גם אתה יודע שאפילו "פרוייקט" גדול ועמוק צריך שהבסיס שלו יהיה טוב, או לפחות סביר. הסיכוי למצוא ב-20K רכב שטח כל כך ישן במצב סביר-טוב שלא יצריך ממך לפחות יישור קו מסיבי הוא בערך כמו לזכות מחר בלוטו.
מדברי,
במקום לכתת רגליים, יש שיטה אחרת למצוא ג'יפ מתוחזק, גם בלי להיות מכונאי דגול -
צור קשר עם בעלי המקצוע שמתעסקים בדגם הזה, תבוא לבקר, "נדנד" להם עד שיהיה להם רכב או מידע על רכב טוב.
חכה בסבלנות עד שיהיה משהו וכאשר יש - תהיה מוכן ללכת ו"לדקור" במהירות.
הסמוראי שלי, אמנם חדש ויקר יותר ממה שאתה מחפש, עולה בשוטף פחות מהפרייבט היפני שיש לאמא שלי ולא תקע אותי אף פעם.
את שמות בעלי המקצוע המומלצים תוכל למצוא בחיפוש בפורום סוזוקי מאד בקלות.
אין רכב ישן שהוא חף מבעיות קטנות, במקרה שלי הדברים נפתרו מאד בזול, או אף בחינם...
בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
500 מעפ"ש
מדברי,
במקום לכתת רגליים, יש שיטה אחרת למצוא ג'יפ מתוחזק, גם בלי להיות מכונאי דגול -
צור קשר עם בעלי המקצוע שמתעסקים בדגם הזה, תבוא לבקר, "נדנד" להם עד שיהיה להם רכב או מידע על רכב טוב.
חכה בסבלנות עד שיהיה משהו וכאשר יש - תהיה מוכן ללכת ו"לדקור" במהירות.
הסמוראי שלי, אמנם חדש ויקר יותר ממה שאתה מחפש, עולה בשוטף פחות מהפרייבט היפני שיש לאמא שלי ולא תקע אותי אף פעם.
בהצלחה.
הדגשתי את מה שהכי חשוב. אל תקל בזה ראש.
יש גם CJ אדום אחד למכירה בלוח - תראה אותו. המודל הנקוב שלו די עתיק, עוד מעט אספנות... אבל ככה צריך להיראות ולנסוע CJ מטופח ומשופר שלא מצריך השקעת שקל ביישור קו: שים דלק וצא למדבר ללא חשש. אבל מה - הוא מתומחר גבוה. שלא לומר לא ריאלי - כי אני מנחש שבעליו, שבנה אותו במו ידיו בורג לבורג, השקיע בו לפחות פי 2 ממה שהוא דורש עבורו, ובסתר ליבו לא באמת רוצה להיפרד ממנו... אבל זה הכיוון - דברים טובים עולים בהתאם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני לא אפרט שוב את רשימת התקלות האפשריות הארוכה כאורכו שלכביש הערבה, שמסביב למנוע האלומיניום הידוע לשימצה של דייהטסו שרייד/אפלאוז/פרוזה. חבל להשחית מילים וקילובייטים יקרים על השרת כדי לתת עוד התייחסות לערימת הקורוזיה הזו. בוא ונאמר שהיום, כשהמכוניות הללו כבר ישנות מאוד וזולות מאוד וקורצות לתפרנים - שומר נפשו וכיסו ירחק מהמנועים הללו. ושלא יגידו אחר כך שלא הזהרתי.
לגבי רכישה של רכב מוזנח בידיעה ברורה וב"כוונה תחילה"... תסלח לי, אבל לי זה מזכיר את תסמונת שטוקהולם... אתה מצפה שאאמין לך שקנית ביודעין גרוטאה שידעת מלכתחילה שתשחט אותך כלכלית? בחייך, אכלתי כל כך הרבה זיתים בחיים, שאתה מנסה למכור לי עכשיו קקי של עיזים? אני לא תמים. כבר קניתי כמה גרוטאות בחיי... גם אתה יודע שאפילו "פרוייקט" גדול ועמוק צריך שהבסיס שלו יהיה טוב, או לפחות סביר. הסיכוי למצוא ב-20K רכב שטח כל כך ישן במצב סביר-טוב שלא יצריך ממך לפחות יישור קו מסיבי הוא בערך כמו לזכות מחר בלוטו.
כמו שידעת לחפש טוב טוב את ההודעה שלי על הקרבורטור ככה תוכל למצוא גם שכשקניתי את האוטו הייתי מודע להוצאה ראשונית של שמונה אלף שקל לא כולל בלת"מים, הפתעות ודברים נוספים שנשברו עד היום. אז האוטו נרכש כפרוייקט ומה לעשות הוא השריטה שלי ואין שום תירוץ אחר לחוסר היגיון שהיה בלהחליף סמוראי 98 שמור בסמוראי 88 מוזנח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מדברי
2) לקחת אוטו לאיזה מוסך שיתן לי חוות דעת - מה העלות? האם יש המלצות על מוסכים כאלה (צפון,מרכז ודרום - אני לא יודע לאן החיפושים האלה יקחו אותי בארץ)
תודה רבה!:D
באיזור המרכז/דרום יש את מוסך אודי מזרחי מומלץ בחום 08-9410839.
דרור, ללב אין בעיות למכור, הבעייה הסכום שצריך בשביל לקנות את מה שרוצים במקום...
בכל מקרה, הסיבה שלא הצאתי אותו כאופציה בכלל היא שמההודעה הראשונה של מדברי (איך קוראים לך?!?) הרכב שלי זה לא מה שהוא מחפש.
עירא
רק עכשיו קראתי את כל ההודעה הראשונה של פותח השירשור :oops:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מדברי
האם ג'יפ ישן כמו CJ יוכל לעמוד בנסיעה של מאות קילומטרים ביום + שטח (כל 3 שבועות). מה מבחינת מהירות נסיעה על כביש? 80-90 או 60-70?
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נימי
ה CJ יוכל, השאלה היא אם אתה תוכל, אני נסעתי ב CJ שלי כמה חודשים כרכב יומיומי בעיר, לא תענוג גדול אבל לא נורא, כמה מאות קילומטרים ביום נראה לי סיוט
אין ל CJ כל בעיה לעשות את זה וגם לא לך (חשבתי שהוא ישמש כרב יומיומי למרחקים) רק צריך לזכור שהנסיעה ב CJ היא לא דומה לנסיעה ברכב פרטי, היא מעיפת יותר ורעשנית יותר, שאני עושה את הסויטץ בראש אין לי בעיה בנסיעה ארוכה, חזרה מאילת עשיתי בו ללא עצירה עד חיפה פרט כמובן לתידלוק
כמו שכבר פעם כתבתי, לקנות CJ ב 20 אלף ש"ח ושיהיה במצב סביר\טוב זה אפשרי, אולי לא קל אבל אפשרי
את ה CJ שלי קניתי ב 15 אלף ש"ח לפני שלש ומשהו שנים, מאז ועד היום לא השקעתי בו יותר מידי בתיקונים שותפים, שיפורים שעשיתי ועדיין עושה כי אני רוצה זה משהו אחר.
אבל, אם אתה קונה אותו ב 20 אלף ש"ח האחרונים שלך אתה עלול להיות בבעיה במקרה של תקלה רצינית, ואז יש לך ערמת ברזלים שאתה תוכל למכור בהפסד במקרה הטוב