עידן, לסמו שלי נקישה דומה. התקשרתי למכשירי תנועה. הגומייה הזו הם קוראים לה "גרמושקה" - לסמן שלי יש חופש בצלב האחורי ...בין 2 חלקי הדרייבשאפט לא הבחנתי בחופש בכלל לעת עתה... אבל אולי היה "לחוץ" לצד אחד...
Printable View
עידן, לסמו שלי נקישה דומה. התקשרתי למכשירי תנועה. הגומייה הזו הם קוראים לה "גרמושקה" - לסמן שלי יש חופש בצלב האחורי ...בין 2 חלקי הדרייבשאפט לא הבחנתי בחופש בכלל לעת עתה... אבל אולי היה "לחוץ" לצד אחד...
לדעתי אצלי הצלבים בסדר אם זה מה שאתה שואל. לפי מה שאני זוכר ,לך יש חופש בסליפ יוק .
בכל מקרה ביטלתי את החופש אצלי בליפ יוק לחלוטין ע"י גירוז (באחורי ,בקדמי הסיפור יותר כבד נראה לי שאני אצתרך שיפוץ או חדש כי הגירוז כבר לא עושה את העבודה )
הכל בסוף זה שאלה של כמה כסף יש לך ...
עשיתי רשימה (שדריישאפט קדמי בראשה) של כל מה שאני צריך לתקן ("רק" לתקן) וזה יצא לי אסטרונומי :cry: כמו שאמרתי יישור קו זה דבר שלוקח הרבה זמן במקרה של תפרנים.
גבר לדעתי גם אצלך אתה צריך לעשות רשימה (אני אעזור לך אם תרצה :twisted: ).
בכיף... ביום ד' אני עולה לצפון ל-6 ימים... בבוקר ב"מתלם" - להחזיר את הקפיצים למצבם האורגינלי (רה-עירגול). בעצה אחת איתם אין צורך להגביה... רק העירגול יוסיף 3-4 ס"מ. בטח ישחררו אותי בצהרים ואני אשחרר 800 ש"ח :(
מחר אני באוניברסיטה מ- 14:00 ועד 20:00. לימודים...
בין לבין, אם בא לך להכין רשימה אפשר למצוא זמן... בקשר לחופשים, לא נראה לי שגריז יכול לפתור חופשים באמת... הוא בסך-הכל חומר סיכה... :?
טעות בידך גבר ... גריז מיועד להכנס לרווחים האלה והוא מונע תזוזה במצב תקין
על זה אין לי כח להתווכח .
מבחן יום רביעי, עבודה (6 משמרות של 9 שעות בשבוע כל שבוע) ולימודים (4 קורסים ושתי מעבדות הסמסטר+פרוייקט גמר הנדסי) מונעים ממני לזוז מטר השבוע אבל כשתחזור יהיה זמן (מעט אבל יהיה).
בכיף... מחר (יום ג') אני יאסוף ממכשירי תנועה את הצלב האחורי (שווה לקחת מהם? או מגלמט בצפון?) + ה"גרמושקה" (לא יודע מאיפה הקריצו את השם הזה - כך אמרו לי במכשירי תנועה קוראים לאוקרדיון גומי הזה)... העלה לצפון ביום ד' כאמור ואני בטח אחזור למרכז ביום ראשון או שני שאחריו... לקראת הלימודים בשבוע הבא...
הגיוני שגריז אמור למלא איזשהו מרווח אבל מאוד מינימלי... לא מרווח שנותן "נקישה" בשחרור קלאץ'...היה לי פעם ברכב פרטי בעייה דומה שהסתיימה בהחלפת קופלונג על הדרייב-שאפט - מה שאין ככל שידוע לי בסמוראי...
עידן, אתה צודק. זה לא נתון לוויכוח. הגריז שם לא ממלא שום חופש, לא אמור למלא שום חופש והתחושה שאתה מקבל שהוא ממלא את החופש שגוייה. תוכיח לי אחרת, ותתחשב בכך שהמערכת שם לא סגורה.
תיאומים בינכם בה"פ, בבקשה.
בגלמט שיפוץ גל הינע לפני 4 שנים עלה 600 שקל. ( סמוראי )
מה שעושים זה להוריד את החלק הפגום ולרתך ( בשיטה מיוחדת תוך כדי סיבוב .. ) את החלק החדש.
אני לא מכיר בעייה של אמינות אצל גלמט.
אני לא הייתי נוסע עד גרינגראס בשביל זה.
ואני הייתי ממליץ לך לחפש בג'יפטריפ על עלילות הגרינ הזה .... תזכור שלכל אחד יש כאלו שאוהבים אותו וכאלו שלא !
(נקסוס)ציטוט:
עידן, אתה צודק. זה לא נתון לוויכוח. הגריז שם לא ממלא שום חופש, לא אמור למלא שום חופש והתחושה שאתה מקבל שהוא ממלא את החופש שגוייה.
נקסוס, עידן צודק או לא צודק? צודק אך שוגה? צודק ב- "לא נתון לויכוח" את שוגה ב- "פירוש התחושה"? ...מעולם לא הייתה לי בעייה אקוטית בהבנת הנקרא אך כאן כשלתי לכאורה :lol:
הוא טועה.
קח שני חלקי מתכת, שים אותם ס"מ אחד מהשני, מלא את הרווח בגריז ותצמיד אותם במכה עם פטיש 5 ק"ג. וואלה, יש יופי של שיכוך למכה. עכשיו תרחיק אותם שוב, בלי למלא שוב גריז ותן שוב מכה. או או...
זה בגדול בדיוק מה שקורה בסליפ יוק שלו, רק שבריחת הגריז איטית יותר. המערכת לא סגורה! הגריז פועל כמרסן רק כל עוד הוא שם.
גם אם המערכת הייתה סגורה, זה עדיין לא היה פתרון נכון. יש שם רווח שלא אמור להיות שם. השיניים צריכות לחפוף אחת את השניה, כשזה לא כך פועלים עומסים שלא אמורים להיות שם. ככה דברים נהרסים. לאט יותר מאשר בלי שום מרסן, אבל עדיין.
חופש מזערי בין כל 2 חלקי מתכת תמיד יהיה...ברמה של הנחת/לחיצת משטח על משטח. תנועה טלסקופית של 2 חלקי הדריב-שאפט גם אמורה להיות והיא אמורה להיות מגובה בחומר סיכה (גריז) ככל הנראה ולמיתון החיכוך ולאפשר תנועה חופשית יותר, טלסקופית. התנועה הטלסקופית מתרחשת עם פעולת המיתלים ...אם אני מבין נכון, שהרכב שוקע, הסרן (והדיפרנציאל) מתקרב לטרנספר ומתרחק ביציאה מהשקיעה.
פקקי הגומי אשר מצויים ביוק (נקבה) נפלו .
לא מדובר על הגומי "האקורדיאון" המכסה את הדרייבשאפט (זכר) אלה על הפקקים האוטמים את הנקבה מבריכת/ליכלוך/זיהום הגריז .
בבדיקה שנערכה לפני כחודשיים שתי הפקקים קידמי+אחורי היו במקומם .
שאלותי הם :?:
א. איפה ניתן לרכוש את הפקקים הנ"ל (במרכז) והעלות ?
ב. איך מונעים את נפילתם בעתיד ? (דבק או כל רעיון יצירתי אחר) .
תודה מראש
עודד
אי אפשר לרכוש
אלו לא פקקי גומי אלו פקקי מתכת מוכנסים בלחץ
ניתן לייצר בקוטר דומה ולרתך בזהירות
אגב הבעייה נובעת מקפיצים שטוחים מדי ורכים מדיי (עייפים)
אני גם ריתכתי את שלי :twisted: שבוע שעבר - להזהר בריתוך שלא לעשות חורים בפקק פח.
הקפיצים שלי באמת עייפים , נקווה שלא יעוף עוד פעם :lol: .
http://jeepolog.com/jp_forum/viewtop...c&start=20
הפקק המקורי מקובע על ידי "עיקום קטן" של המתכת של הדייבשאפט בארבע נקודות ההיקף. (אם תתסכל על ההיקף של צינור הנקבה תראה ארבע בליטות קטנות שבעבר החזיקו את הפקק בלחץ).
כמו שכבר נכתב, ניתן לייצר פקק ולרתך אותו. הריתוך דורש פירוק הצלב. כיוון שהצלב שלי היה תקין והתקמצנתי על קניית צלב חדש, הצמדתי את הפקק ע"י אפוקסי (הפלסטלינה..), כך שלא צריך להחליף צלב.
זה פתרון זמני.. עובד, אבל עדיף לרתך! עד עכשיו זה מחזיק אבל ברגע שילך הצלב אני ארתך.
בועז איך לא באת לטיול ...... :D
גם אני שמתי אפוקסי - לפני חודשיים ופירקתי שוב כי אחרי הטיול הסתכלתי ולא היה אפוקסי לא פקק ולא גריז ...
חוץ מזה מה הבעיה לפרק את הצלב ולהחזיר אותו למקום ? לא חייבים צלב חדש בשביל זה.