משתתף בצערך.
Printable View
משתתף בצערך.
עד כמה אני נסחף בהצעה להקמת אמבוש בתחנת רכבת ?
לשים דיפנדר, לשבת ברכבים פרטיים סביבו בהיחבא ולחכות לנבלה שיבוא לפרוץ.
מה לעשות איתו אח"כ ? להסגיר אותו כמובן (אף אחד הרי לא רוצה לשבת בכלא על רצח).
ואולי לתחקר אותו (במשטרה?) לגבי המקור ממנו הגיע וכד'....
אני נותן פה יותר מידי קרדיט למשטרה, אני יודע, אבל יש פה אנשים שמכירים קציני משטרה ויכולים להשפיע ולהניע את המשטרה לעבוד כראוי לשם שינוי...
דעתי (התמימה, אני יודע)
עמי,
לצערי ניסחת את זה בצורה הכי טובה בעולם.
אנחנו אנשים תמימים שלא יכולים להנות מהדברים הקטנים של החיים...כמו החזקת ג'יפ. הזוי לחלוטין...
אני בזמנו ניסיתי להניא כמה אנשי תקשורת לחקור קצת את הנושא ולהציף אותו למודעות הציבורית . כתבתי מכתבים לחיים הכט, למיקי רוזנטל ולאילנה דיין.זה לא מעניין אף אחד....אם לא את המשטרה...אז גם בעיני עיתונאים כאלה ואחרים אנחנו לא אייטם מספיק טוב.
כל שנשאר הוא פשוט להשלים עם המציאות...
ננ.ב
שבוע שעבר סיימתי שבועיים מילואים, אני משלם מיסים כחוק, מתנדב למען הקהילה ....- בקיצור , אני אזרח טוב.
תופעות כאלה שחוזרות ונשנות גורמות לי לתהות אולי לשנות את התייחסותי לרשויות ולמדינה. אך באותה נשימה המחשבה הזדונית הזו יורדת ונעלמת....הריי אנחנו אנשים טובים מדי, מפחדים מהצל של עצמנו ומהמצפון שיעיק עלינו. (לפחות אני).
פראיירים לא מתים....הם רק מתחלפים...
סליחה על הבוטות....אבל....- כוסאומאומו!!!!!
לצערי התבשרתי הבוקר, על עוד דיפנדר שניגנב בצפון הקרוב.
לירז.
הכלבים נובחים והשיירה עוברת...
דרור, אתה יודע מה הכי אבסורד, שגם אם אתה כבר הולך להגיש תלונה, במשטרה לא מבקשים ממך בכלל את המספר רכב, הם מראש לא חושבים אפילו על לחפש אותו.
בעבודה גנבו לנו לפני שבועיים יונדאי H1, שלחנו את הנהג להגיש תלונה במשטרה, כי אחת הדרישות של הביטוח כשאתה רוצה לקבל את הכסף, זה דו"ח תלונה מהמשטרה(ועוד 20 אלף דרישות מטומטמות:mad:).
אחרי כמה ימים כשכל הטפסים בידינו, שולחים אותם לביטוח, ואז מה מתברר? אין מספר רכב, סוג רכב באישור הגשת תלונה של המשטרה, כל מה שכתוב זה מקרה התלונה "גניבת רכב".:shock:
והביטוח בשלהם, הם רוצים דו"ח עם מספר הרכב שנגנב.
בדיקה באתר של המשטרה אם הרכב רשום כגנוב העלתה כמובן, שלא!(ובאתר רשום שזה מתעדכן על בסיס יומי!)
בקיצור עדיין לא נסגר העניין, טלפונים לתחנה, לביטוח וכל אחד בשלו לא מעניין אותו מה השני דורש
מה אתם כועסים על השוטרים ? הם מיואשים כי בתי המישפט מגינים על הפושעים . ראו מיקרה מיכאל מור בנהריה וזה נמשך ששוטרים עוצרים עבריינים ומשחררים אותם על המקום מפני שהם חוששים לשלומם ושלום בני ביתם, וגם לרכושם . אם תדעו איזה איומים הם חוטפים.
גנבים מהמיגזר החקלאי לא פוחדים לנגח ניידות מישמר הגבול כדי לברוח . הם יודעים טוב מאוד שהשוטר ייענש בחומרה עם יפתח באש במצב כזה .
ציטוט מגנב ברזל שנעצר : לא מעניין אותי המישטרה תפסיקו לבזבז את זמני במילא בית המישפט ישחרר אותי .
במדינה שמאפשרת את הדבר הבא : אסיר למופת? מעכשיו אמרו ד"ר ברגותי
http://news.walla.co.il/?w=/2688/1652842
וד"ר גלעד שליט לא רואה אור יום .
שופטי בית המשפט הם הפושעים . שימו לב להתבטאויות שלהם כאילו זה העסק הפרטי של האבא שלהם . במיקרה של חשין , בייניש ונידמה לי ברק זה אפילו עבר בירושה .
בתי המישפט גיבורים עלינו כי למרות שאנו מייבבים אנחנו משלמים ומצייתים .
עמי
יש כמה מצלמות באיזור חניון הרכבת,יש טעם לבדוק אם אחת מהן או יותר כיסתה את המקרה.
עמוס
אני באמת לא מבין אותכם, או שאתם נאיבים או.........
גנבות רכבים וציוד חקלאי זה אינטרס של המדינה!!!!!!!!!!!
זה מניע את הכלכלה והצריכה.
רכב שניגנב ב90% מהמקרים יבוא במקומו רכב חדש = מיסים למדינה, אותו דבר עם ציוד חקלאי.
את עלות הביטוח האזרחים סופגים.
אז במקום שבכסף הזה תצרכו, תבלו, תבזבזו על דלק, אתם משלמים אותו לחברות הביטוח בעלות הפרמיה.
וכך כולם מרוצים.
הגנבים, סוחרי החלקים, הרשות הפלסטינאית, הצבא, המשטרה, חברות הביטוח, האוצר והמדינה.
בלבד אותו אחד שגנבו לו את הרכב..............
אני רץ לבדוק בחניה......
ניב
אוף עמי..מצער לשמוע וממש מפחיד...
אני עובר לישון בשלי....
אולי זה תבוסתני...אבל בשל גל הגניבות הקפדתי לבטח את שלי בערכו הממשי כולל התוספות והשיפוץ...טפו טפו חמסה חמסה....
שמעתי שבימים אלה מצולמת תוכנית ריאליטי של ערוץ 2(??) בדיוק על העקרון הזה. מניחים חפץ גניב כמו אופניים יקרות, מחשב נייד וכד' אשר מוצמד אליו משדר GPS נסתר, באיזור מועד לפורענות. מחכים עד שיגנב, עוקבים אחריו עד למאורה של בן הבליעל, ומגיעים לשם בליווי שוטרים. והכל מצולם בוידאו.
לא יודע מה שם התוכנית, אני לא רואה טלוויזיה כבר כמה שנים טובות. אבל אם אתה רציני בהצעתך, אנסה לקבל פרטים של אחד הצלמים (חבר של חבר). אולי שווה להגיע אליהם בהצעה דומה.
יש הבדל בין גנב רכב לגנב מחשבים ניידים ואופניים ,גם מבחינת האבטחה שיש סביב אותו גנב... אבל אם המשטרה אכן תפעל כראוי , דיינו.
קודם כל , תנחומי .
סיפור שהיה כך היה : אי שם בשנת 1998 , עוד כששירתתי בסדיר , היתה לי סופה . ארוכה , פתוחה ומשופרת . אחת ששמרה לי נאמנות כשחזרתי הביתה פעם ב...כי הייתי מחוייב לשמירת ביטחון המדינה ואזרחיה .
היה זה יום יפה . בבוקרו של יום הזיכרון לחללי צה"ל . עמדתי על הטריבונה של רחבת הטקסים מחכה לשמיעת הצופר הצהלי לעמידת דקה דומיה . הפלפון רטט בכיס . מן העבר השני אבא . לצידו , אני שומע חבר טוב שלו שאני יודע שכשהם ביחד - הם תמיד עובדים עלי . מה נשמע? , תגיד , נסעת עם הסופה לבסיס? . "לא" אני עונה בחיוך . "למה?" . "אתה בטוח? , הג'יפ לא בחניה." אני משתהה מספר שניות ועונה : "די לעבוד עלי , יש דברים שאתה יודע שלא עובדים עלי - אתה וחבר שלך והשטויות שלכם.." . "זיו , אני אומר לך , האוטו לא פה!" . אני מריץ בראשי את סדר השארת הג'יפ לפני שחזרתי לצבא : מנעול הגה יש . מנעול מוט הילוכים יש . אזעקה - יש גם יש . מוט ברזל מרובע 10 על 10 מקובע עם מנעול לכביש מאחורי הג'יפ - לא שכחתי .
"טוב אבא , זה לא הזמן לשטויות . יש עוד שנייה צפירה ואתה מפריע לי . אני מתקשר לניצן בכל מקרה . הוא בבית ויגיד לי מה קורה ." מנתק . "ניצן , אתה בבית ? (אחי ) , תרד למטה ותראה אם הג'יפ במקום" . "מה , לא נסעת איתו לצבא? הוא לא פה." צופרי הזיכרון מתחילים ליבב . כל החיילים מרכינים ראש וזוכרים את הנופלים . גם אני מרכין ראש . מעכל את הידיעה הטרייה - הג'יפ ניגנב . יהי זיכרו ברוך...
השתלשלות העניינים לאחר מכן בטח מוכרת לרבים מכם. עשינו טלפונים לאנשים שמכירים אנשים שמכירים אנשים שמכירים את הגנבים . "הסופה שלך בבית לחם . אתה רוצה אותה ? בוא לשלם.."
מערבים את המשטרה . "אנחנו לא נכנסים לשטחי A . מקסימום עד למחסום" .הלכה המשטרה .
ואני בבסיס , שבור לב ועובד עצות . בלילה לא מצליח להרדם . פתאום טלפון . אבא על הקו . "מה אתה מתקשר ב 02:30 בלילה ? גם אתה לא נירדם? . "תישמע , הסופה אצלי . מפורקת ושחוטה אבל אצלי ." אני בהלם , לא מבין...איך?למה?כמה? "נכנסתי לשם עכשיו , הכניסו אותי לרכב , הובילו אותי להאנגר , שם שכבו עשרות רכבים . אחד מהם שלך . לא זיהיתי בהתחלה . האוטו על בלוקים , מנעול הגה שבור , חוטי חשמל קרועים , הפשיטו אותו לחלוטין. שילמתי להם כמה אלפים והם עשו לי טובה והזמינו גרר שיקח אותנו ( אותי והסופה ) החוצה . הגרר לא איחר לבוא בדמות ג'יפ של המשטרה הפלסטינית . אני חושב שהצמיגים שלך היו על האוטו שלהם...גררו אותי חזרה למחסום. אני ממתין כרגע לגרר יהודי ."
מעבר לעובדה שרציתי להרוג את אבא שלי שהסתכן כך בשביל אוטו , הייתי בהלם .
כשחזרתי הביתה , חיכתה לי הסופה . כבר לא יפה , כבר לא מאובזרת , אבל עדיין נאמנה .
ובגישה קצת שונה ,
אני מסכים לחלוטין עם אינטרס המדינה לאפשר גניבת רכבים . בזמנו , הוקמה יחידה ושמה "כידון" . מטרתה סיכול גניבות . היחידה למיטב ידיעתי התפרקה . לא שאין עוד גניבות . פשוט "לא מצליחים להשתלט על התופעה והסיכון גבוה..."
אני רוצה לסיים בשאלה : אני יודע כי ג'יפים נגנבים מכמה סיבות ובכללם שימוש להברחות , חלקים , הזמנות וכו'.. אני יודע כי יש רכבים גניבים יותר מאחרים . בראשם סופות ודיפנדרים וטנדרים למיניהם.
מעניין אותי לדעת אילו עוד ג'יפים נחשבים כגניבים? , אני עדיין מצטער על הגניבה של הדיפנדר .
עמי שלום,
אנחנו לא מכירים.
את תופעת הגניבות אני לצערי מכיר די מקרוב (דווקא מכיוון אופנועי השטח).
אם זה מתאפשר כלכלית עליך לקנות ג'יפ חלופי, זאת דרך ההתמדות היחידה שתעקור ממך את תחושת התסכול. תהליך החיפוש והרכישה עצמה הם הדרך המהירה ביתר למיסוס התחושות הרעות.
לגבי מוות לגנבים, הבעיה היא כמובן הרוורסביליות, אם ישנה טעות בזיהוי/הפללה וכו' ובסופו של עניין היתה זאת אחותו שגנבה, להשיב את הגלגל יהיה קשה.
אני מציע חודש בכלא קציעות (או דומיו) על כל ק"ג גניבה.
אחרי 1800 חודשים בכלא יהיה להם קשה ללכת ישר...
פעם הבאה תתקינו מערכת איתוראן או כל מערכת איתור אחרת
תאמינו לי זה שווה את הכסף
המערכת הכי זולה של איתוראן עולה 750 ש"ח כולל מע"מ והתקנה
הכי יקרה בסביבות ה-2000 ש"ח
קשקוש מוחלט,היחידים שמרוויחים המערכת הזאת אלו חברות הביטוח ואיתוראן,שאני לא אתפלא אם יש קשר בין הרווחים של האחת לשנייה.
שום מערכת לא תמנע גניבות, הרכבים הכי ממוגנים נגנבו,אין אחד שיכול לומר שיש לו את הפתרון,למעט פתרון מערכתי ברמת מדינה.
אבל אצלינו הבעייה זה לא המדינה אלה האזרחים שיורקים עליהם והם בטוחים שזה טוב למפלס של הכנרת,אין מדינה למעט מדינות קומנסטיות או בשלטון דיקטוטורי שמאוכלסת ביותר עלובי נפש מאשר אצלנו,פוגעים לנו בכיס,בחיים,בילדים,בשלווה בבטחון האישי וכולם בבית לא עושים כלום חוץ מלקטר ברשת.במדינות דמוקריטיות אחרות,אנשים יוצאים לרחובות ולא מוכנים לחיות בפחד וזה במקרה הטוב במקרה הגרוע היו קמות כל מיני מפלגות וארגונים פאשיסטיים שהיו לוקחים את החוק לילדיים,אבל אצלנו יוצאים לרחוב רק אם חס וחלילה מישהו מנסה לעשות שלום או משהו כזה.
אנחנו ציבור מפגר,שנשלט ע"י עבריינים בדואים,פאלשתינים ועארסים יהודים וערבים(ללא הבדלי מוצא),שגורמים לנו ללכת לישון בפחד,לא להנות מחיינו או לפחות לחיות אותם בביטחון וכולנו שותקים,משום שגם אם נעשה משהו,יבואו מטונפי המדים,עם צדיקי המשפט ויפתחו לנו את התחת יחד עם העבריינים.
דרור הראל
דרור הראל