תגובה להודעה: צריך חוות דעת על מכשיר קשר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
הקוברות קבוע ברכב בגלל המידות - נכנסות לתא הכפפות (הקטן) בקלות ומשאירות מקום לעוד קישקושים, ואז הן זמינות תמיד ...
לגבי טעינה ברכב: את שני הסוגים ניתן להטעין גם בבית וגם ברכב, אבל את הקוברות אפשר להטעין רק בעריסה שלהן (לא ישים בזמן נסיעה) ואילו את המידלנדים אפשר בעריסה ואפשר גם בחיבור כבל ישיר (אפשר גם בזמן נסיעה)
לגבי טעינה בבית: מכיוון שאלו מכשירים עם תקינה אמריקאית בלבד, הם מגיעים עם מטענים שמיועדים ל- 110V בלבד - יש לרכוש שנאי מתאם.
נדב.
טעות אח'שלי
גם את הקוברות אפשר להטעין בחיבור כבל ישיר, זה כתוב בספר הוראות (ואני אפילו מטעין ככה את שלי).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
azora
טעות אח'שלי
גם את הקוברות אפשר להטעין בחיבור כבל ישיר, זה כתוב בספר הוראות (ואני אפילו מטעין ככה את שלי).
צודק, בדקתי בספר ואכן ניתן להטעין ישירות... סליחה על הטעות והבלבול ...
נדב.
מה לגבי האנטנה במידלנד - נראית קצת גדולה אם רוצים להכניס המכשיר לכיס, לא?
מה ההבדל בין Midland GXT1000VP4 לבין Midland GXT1054VP4 ?
אולי רק הצבע?? :confused:
יש אופציות טובות ונוספות מעבר לשני המכשירים שהוזכרו לעיל ?
5W זה מקסימום עוצמת השידור שניתן למצוא במכשירים ידניים בסדר גודל עלות של 100$?
אייל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל67
מה לגבי האנטנה במידלנד - נראית קצת גדולה אם רוצים להכניס המכשיר לכיס, לא? לא רק האנטנה, המכשיר שמנמן, לא נוח בכיס
מה ההבדל בין Midland GXT1000VP4 לבין Midland GXT1054VP4 ?
אולי רק הצבע?? :confused: לדעתי כן. ליורם יש את אלו עם צבעי ההסוואה, לא ראיתי הבדל.
יש אופציות טובות ונוספות מעבר לשני המכשירים שהוזכרו לעיל ? אני מניח שכן, לפחות מבית מוטורולה... אני כתבתי על אלו שאני מכיר, ייתרונות וחסרונות יחסיים אחד לשני. לא מכיר את המוטורולות ולכן אין לי מה לומר עליהן ...
5W זה מקסימום עוצמת השידור שניתן למצוא במכשירים ידניים בסדר גודל עלות של 100$? לדעתי זו מגבלת תקינה בארה"ב ולא קשור למחיר.
הערותי משולבות בציטוט,
נדב.
תודה נדב.
עפ"י מה שאני קראתי, הבנתי שבתחום ה- GMRS המגבלה החוקית בארה"ב היא 50W ...
נתקלתי אפילו בהצעה כלשהי המצויה בשלבי דיון בארה"ב, ולפיה (בין היתר) יוגבל תחום זה (במכשירים הניידים) לעוצמת שידור של 2W בלבד (כאשר מצויין כי למעשה כיום אין הגבלה חוקית עד ל- 50W) , ומאידך לא יהא צורך בהוצאת רשיון ובתשלום אגרה שנתית (כיום 80 ומשהו $ בארה"ב). בדברי ההסבר צויין כי רק מיעוט קטן של המשתמשים טורחים לקבל הרישיון ולשלם האגרה, בין אם לא יודעים כלל על הצורך בכך, ובין אם (ואלו הרוב) יודעים ולא משלמים.
יחד עם זאת, באמת לא מצאתי מכשירים ניידים בהספק העולה על 5W ... אולי עניין של אופטימום בין טווח מוגדל לבין צריכת סוללה סבירה.
טוב, למי מהחברים יש נסיון עם מוטורולה ?
אייל
מבחינת הרישוי של GMRS בראה"ב הערוצים שמשותפים ל FRS ו GMRS מוגבלים ל 5W
There are eight channels exclusively for GMRS and seven "interstitial" channels shared with Family Radio Service. GMRS use requires an
FCC license, and licensees are permitted to transmit at up to 50
watts on GMRS frequencies (although 1 to 5 watts is more common), as well as have detachable or external antennas.
GMRS licensees are also able to use the first 7 FRS frequencies (the "interstitial" GMRS frequencies), but at the lower 5
watt maximum power output, for a total of 15 channels. FRS channels 8 through 14 are not available for GMRS use; use of these frequencies requires an FRS transceiver.
[4]
המכשירים המדוברים בשרשור זה ובשאר המכשירים הנפוצים בשוק שתומכים ב FRS ו GMRS תומכים בד"כ ב 22 תדרים
1-7 משותפים ל FRS ו GMRS ומוגבלים בתקנות של ה FCC ל 5W
8-14 פרטים ל FRS ומוגבלים לחצי וואט
15-22 פרטיים ל GMRS ותאורתית יכלו להיות מעל 5W
ערן, תודה על הסקירה.
מעניין למה לא מוצאים מכשירים ניידים המשדרים בערוצים 15-22 בעוצמה מעל 5W.
נדב,
לא הבנתי מתגובתך גבוה יותר בשרשור האם ניתן להטעין סוללות AA נטענות סטנדרטיות במטען העריסה המגיע עם המידלנד? במטען הרכב המצוי בערכה?
אייל
שימו לב שתדרים 15-22 במכשירים אלו אינם כלולים בתדרים המקובלים בארץ כ- "תדרי ג'יפאים" - כלומר המקסטרקים ודומיהם לא צרובים אליהם באופן "סטנדרטי", אלא לתדרי ה- FRS בלבד (אמריקאיים וגם אירופאיים).
לגבי טעינת סוללות אצבע נטענות ע"י המידלנד - לא ניסיתי ואין לי כרגע סוללות ריקות כדי לבדוק, אבל פעם אחת הכנסתי בטעות מידלנד עם סוללות אצבע נטענות (שהיו מלאות למדי) למטען ואחרי כמה זמן כשגיליתי את הטעות הוצאתי אתן והן היו חמות.
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל67
ערן, תודה על הסקירה.
מעניין למה לא מוצאים מכשירים ניידים המשדרים בערוצים 15-22 בעוצמה מעל 5W.
5W זה המון - אני ממש לארוצה מכשיר ידני בעוצמה שכזאת....
גם צריכת החשמל מהמצבר של המכיר מאוד גבוה.....
רצוי מאוד בכלל לעבוד עם אנטנה חיצונית עם כאלו מכשירים\הספקים
ננדבבמקסטרק שלי דווקא כן
כבר לפני כמה שנים טובות פרסמנו בפורומים טבלת תדדרים שכוללת את 22 התדרים האמריקאים ו 8 אירופאים.
תדרים 15-22 לא נפוצים במקסטרקים. לא אמרתי שאי אפשר לצרוב אותם.
לגבי 5 וואט במכשיר ידני: המכשירים המודרניים (גם בגלל התקינה בארה"ב) מאפשרים לך לעבוד ב 2-3 עוצמות ב- GMRS כאשר החלשה היא חצי וואט ואינה מצריכה רשיון בארה"ב, והגבוהות יותר מגיעות עד 5 וואט. השליטה הינה בידיך ...
נדב.
שלום לכולם,
אין שום דבר רע ב4-5 וואט, זה התקן במכשירים נישאים.
צריכת זרם כ-1.5 אמפר.
על מנת לבחור את המכשיר המתאים, נדרש לבצע את הדברים הבאים.
1. חוות דעת של אנשים על המכשיר ולא רק מהארץ.
2. האם המכשיר יוכל לדבר עם מכשירים אחרים (איזה תדרים במכשיר) בארץ.
3. האם הוא נוח לך לשימוש וקל להפעלה.
4. לראות את החסרונות שלו (למשל סוללה נגמרת מהר לדוגמא, האם המכשיר קשיח וכו')
5. אם המכשיר מארה"ב לוודא שהספק שלו עובד עם 220 וולט.
מה שכן, לא ניתן לפרק למכשירים אלו את האנטנה על מנת לחבר אנטנה חיצונית (בגלל החוק של ארה"ב)
עוד דבר מעניין: לגבי צריבה סטנדרטית של המקסטרק: כמובן שיותר קל לקחת קובץ תדרים מוכן ולשפוך אותו למקסטרק, אבל דבר זה יכול (לא מחייב) לפגוע בהגדרות של המכשיר (כיול, הספקים וכד), לכן עדיף לעשות CLONE ולהוסיף ידנית תדרים נוספים שלא ממש משתמשים בארץ. לפי דעתי זה לא אמור לעלות יותר.
מקווה שעשיתי סדר בבלאגן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
שימו לב שתדרים 15-22 במכשירים אלו אינם כלולים בתדרים המקובלים בארץ כ- "תדרי ג'יפאים" - כלומר המקסטרקים ודומיהם לא צרובים אליהם באופן "סטנדרטי", אלא לתדרי ה- FRS בלבד (אמריקאיים וגם אירופאיים).
לגבי טעינת סוללות אצבע נטענות ע"י המידלנד - לא ניסיתי ואין לי כרגע סוללות ריקות כדי לבדוק, אבל פעם אחת הכנסתי בטעות מידלנד עם סוללות אצבע נטענות (שהיו מלאות למדי) למטען ואחרי כמה זמן כשגיליתי את הטעות הוצאתי אתן והן היו חמות.
נדב.
הנקודה זה לא התוצרת אלא הסוג - הכי ישנות זה ניקל- קדיום, והיותר חדשות ניקל- מיטל לסוגיהם.
יש הבדלים של 0.1-0.2 V במתח שלהם ומזה נובע הטעינת יתר וההתחממות.
תדאג לקנות סוללות אצבע מאותו הסוג של המקורית, ולא צריכה להיות בעיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
הנקודה זה לא התוצרת אלא הסוג - הכי ישנות זה ניקל- קדיום, והיותר חדשות ניקל- מיטל לסוגיהם.
ישנם גם סוללות ליתיום עבור המכשירים האלה (AAA). השאלה האם המטען שמיועד לסולות NICD ו-NIMH גם מתאים ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
המקוריות הן לא סוללות אצבע אלא Battery Pack ייעודי (שלא מורכב מסוללות אצבע מצופות ניילון ...)
מי דיבר על טעינת יתר ?
בכל מקרה, אם זה מאוד חשוב למישהו פה לדעת, אני מוכן לפרוק סט סוללות ולבחון את הסוגייה ...
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cableguy
אין שום דבר רע ב4-5 וואט, זה התקן במכשירים נישאים.
צריכת זרם כ-1.5 אמפר.
בעיני זה עדיין עוצמה גדולה מידי לשדר - בטח בתוך הרכב....
ממליץ לעבוד רוב הזמן בהספק מופחת....
מה שכן, לא ניתן לפרק למכשירים אלו את האנטנה על מנת לחבר אנטנה חיצונית (בגלל החוק של ארה"ב)
מכשירי FRS אסור אנטנה חיצונית\מתפרקת - מכשירי GMRS מותר ויש כאלו - בזמנו היו של רדיושיק ולי יש בין 5-6 שנים נדמה לי של מידלנד עם אנטנה מתפרקת שניתן לחבר במקומה חיצונית
....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eran4x4
....
תודה על העידכון, אבל לפי דעתי במכשירים שהם עד חצי וואט אסרו על אנטנה חיצונית.
בכל אופן כאשר עובדים בהספק של 4 וואט אי שום דבר רע בלשדר בתוך הרכב, כמובן מומלץ להרחיק את המכשיר כ-10 סמ מהפנים (כתוב בכל הוראות יצרן)
ממליץ לשקול גם מכשירים כמו זה.
ניתן להזין לו את כל התדרים שבשימוש הגיפאים (אירופאים ואמריקאים). יש ביקורות טובות (חפשו PX-777, puxing), יש עוד חברות עם מוצרים דומים.
האנטנה מתפרקת וניתן לחבר חיצונית, ניתן להוסיף מע"ד (היא מגיעה עם אוזניה).
החיסרון - צריך לתכנת את הערוצים (אולם ניתן לרכוז כבל לחיבור למחשב, לעצלנים).
הערה - מדובר במכשיר בודד, לא זוג.
ארז גור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cableguy
תודה על העידכון, אבל לפי דעתי במכשירים שהם עד חצי וואט אסרו על אנטנה חיצונית.
בכל אופן כאשר עובדים בהספק של 4 וואט אי שום דבר רע בלשדר בתוך הרכב, כמובן מומלץ להרחיק את המכשיר כ-10 סמ מהפנים (כתוב בכל הוראות יצרן)
עד חצי וואט = בד"כ FRS ואכן ב FRS אסור אנטנה מתפרקת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
ממליץ לשקול גם מכשירים כמו
זה.
ניתן להזין לו את כל התדרים שבשימוש הגיפאים (אירופאים ואמריקאים). יש ביקורות טובות (חפשו PX-777, puxing), יש עוד חברות עם מוצרים דומים.
האנטנה מתפרקת וניתן לחבר חיצונית, ניתן להוסיף מע"ד (היא מגיעה עם אוזניה).
החיסרון - צריך לתכנת את הערוצים (אולם ניתן לרכוז כבל לחיבור למחשב, לעצלנים).
הערה - מדובר במכשיר בודד, לא זוג.
ארז גור
אכן מכשיר חמוד וקטן.
לדעתי תיכנות ערוצים זה לא חיסרון - עושים את זה פעם אחד ולתמיד.
אפילו יש לו תצוגה צבעונית.
כדאי להצטייד בשנאי נוסף כי למטען שלו יש נטיה להפסיק לעבוד :)
אני לא זוכר אם הוא יכול לעבוד עם תדרים אירופאים ללא תיכנות במחשב. ידנית אי אפשר להכניס תדר מדוייק (446.00625) כי אין לו קפיצה של 6.25. בזמנו עשיתי בדיקה על האמריקאים - הספק קצת קטן מ-4 וואט.
דעתי היא שעדיף להחזיק מכשיר קבוע ונישא לחירום.
מישהו ניסה להפיל אותו על הריצפה ? התייעצו איתי כי רצו לקנות צעצוע "חד שנתי" שנתי, ושאלו אם הוא אמיד בזעזועים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
המקוריות הן לא סוללות אצבע אלא Battery Pack ייעודי (שלא מורכב מסוללות אצבע מצופות ניילון ...)
מי דיבר על טעינת יתר ?
בכל מקרה, אם זה מאוד חשוב למישהו פה לדעת, אני מוכן לפרוק סט סוללות ולבחון את הסוגייה ...
נדב.
אני התייחסתי להערה שלך על סוללות חמות....
שיש Battery Pack יעודי, ורוצים להחליף לסוללות אצבע צריך לוודא את הסוג של הסוללות. אם זה קיים במפרט זה טוב, ואם לא אז כמו שאמרת צריך לפרק את המקוריות.
סוללות חמות (באופן חריג) יכולות להעיד על אי התאמה בין הסוללות למטען, זה ויכול להיגמר בפיצוץ לא נעים