[QUOTE=אורי41;302038]נכון בביצה האחורית יש יצאיה נוספת שיכולה להיות נשלתת אבל לא חייב... QUOTE]
איך ניתן לשלוט עליה?
Printable View
[QUOTE=אורי41;302038]נכון בביצה האחורית יש יצאיה נוספת שיכולה להיות נשלתת אבל לא חייב... QUOTE]
איך ניתן לשלוט עליה?
במחשבה שנייה כנראה שלא ניסחתי את השאלה נכון.
כוונתי הייתה להדגיש שלא ניתן לקבל סיבוב ביציאה ללא תנועה של כלי הרכב (קדימה או אחורה) ולכן זה לא יכול לשמש כ-PTO.
גלדיאטור - אם זכרוני אינו מטעני, בצבא היית קשור להדרכת נהיגה. אם כן, לא לימדו אותכם קצת היסטוריה?
איך מעלים שיירה של ג'פסים את מעלה זיק, מעלה שבו ג'יפים מוגבהים ונעולים מתקשים לעבור? (התשובה בכיוון של 12X12 וכו')
עירא
שמיל אני מבין שאתה מכשיר זיל?
איני מעוניין להיות ברוטב של קציצות מה גם שאני לא מתעסק
אני תוהה
עירא בקשר לג'פסים היו לי 2 הכנות סגל עליהם בשירות וטו לא
שוב אשמח לדעת איך עלו
לא ממש מדוייק. ה-CJ משמעו גיפ' אזרחי (4X4), וגירסה כזו לא נוצרה לפני 1946 (אחרי המלחמה). היו גם גירסאות DJ 4X2.....
לאחר המלחמה, לגיפ' (הוויליס MB והפורד GPW) נוצרה הילה שהפכה את ייצורו לכלכלי למטרות מסויימות, כגון חקלאות (ומכאן הצורך בPTO לאופציה להתקנת ציוד חקלאי מגוון), רכב חלוקה (DJ) ועוד.
לעניין הלנדרובר - הדגמים הנסיוניים הראשונים הורכבו על שלדות של גיפים צבאיים ממלחמת העולם....לאחר מכאן שונה הקונספט לשילדה סגורה וקשיחה.
בדנה 300, יש מכסה בחלק האחורי של הטרנספר מול היציאה של היוק לסרן הקידמי, (מכסה בצורה מוזרה שמתחבר עם ארבע ברגים). יכול להיות שניתן להתקין שם יציאה של pto יחד או במקום ההנעה הקידמית, הרי ניתן לשלוט על ההנעה הקידמית בניפרד מההנעה האחורית בטרנספר הזה ואז בעצם הידית הקיצונית בtwin stik תהייה ידית הpto.
רק השערה...
אחרת למה לעזאזל המכסה הזה (חוץ מלייצר נזילות).