תגובה להודעה: מישהו פה חשמלאי של 220V ?
עוד שאלה ...אני צריך תאורה נוספת, ורציתי לברר :
על אותו קו שהשמשתי בתוך הבית יש בהמשך נורה בקיר החיצוני הפונה לגינה, כרגע היא שרופה , וגם כך האור שלה חלש,
במקומה אני רוצה מנורת 2 הספוטים( שראיתם בתמונה) ששידרגתי במבצע מסובך (החלפת בתי המנורות בשרוולים מהברגות קטנות לבתי מנורות עם הברגה סטנדרטית) למנורה עם 2 פלורסנט ספירלה.
האם אוכל לקבל עוצמת תאורה מלאה על אותו קו ? או צריך חיווט נפרד ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תומר א.
אם היית בודק עם רב מודד היית חייב למצוא את האפס ולא היית שואל שאלות.
בחשמל יש חוקים לחיווט, בחשמל ישן יש ברדק.
היום חום= פזה
כחול= 0
צהוב ירוק =הארקה
:eek:
וחום עם פס עליו זה פזה חוזרת.
מה זה פזה ?
מה זה פזה חוזרת ?
מה זה אפס ?
:rolleyes:
חברים,
אמנם אני רק חשמלאי "מוסמך" וגם זה תקופה קצרה יחסית אבל אני עובד בחשמל בצורה די קבועה מאז שאני זוכר את עצמי (אבא חשמלאי מוסמך ועובד בחשמל מאז שנת 59).
כשלמדתי חשמל, הדוקטור שלימדה אותנו "מתקני חשמל", בחורה יקרה בשם ז'ניה כל הזמן חזרה על המנטרה הקבועה שלה: "בחשמל טועים רק פעם אחת". באופן קבוע הייתי מתקן אותה שמ220 לא מתים כ"כ מהר...
אם ידידנו היקר היה מקבל זץ אחד הוא היה מבין לבד שלא כדאי להתעסק ואץ רץ לקרוא לחשמלאי (בתשלום או שלא), אני זוכר עד היום את הפעמיים הראשונות שהתחשמלתי (ככה זה כשאתה בן רביעי לחשמלאי :| ) וזה לא היה נעים בכלל. היום כשאני חוטף מכה מחוט חי אני אומר "אחח שיט! " וממשיך לעבוד.
חוץ מזה שידוע שעבודה בצורה כזאת שהיד מתכווצת ונדחית מהחלק במקרה התחשמלות היא בטוחה לחלוטין :rolleyes:
***אני לא מדבר כמובן על מכה חשמל מ2 פאזות (380) שעדיף כבר לרוץ לרוחב איילון ולחטוף זפטה מרכב ע"פ זה***
וברצינות, כשאני *צועק* שלא רצוי להתעסק עם חשמל אני מתכוון יותר לנזק העקיף והעתידי,
אני עוסק בעיקר בתחום הביתי-דירתי ורואה כל הזמן תוצאות של עבודה חובבנית. מקופסאות הסתעפות ששרפו חדרים ועד חיבורים "לא כשרים" (וע"כ אני מניח שגם לא מקצועיים) בלוחות חשמל ששרפו חדר מדגות שלם ובמזל גדול לא את כל הבנין (והותירו 4 דירות ללא חשמל במשך למעלה משבוע!).
מספיק חיבור אחד לא מספיק איכותי וחזק בקופסא כדי לגרום לנזק גדול!
סיפורים יש לי מפה ועד להודעה חדשה, כולל איזה בחורצי'ק צעיר בן 86 שאוהב להחליף לבד שקעים בבית אבל לא רואה את הצבעים של החוטים ("אתה יודע, העיניים כבר לא כמו פעם) ולכן תמיד מחבר לא נכון...
מה גם שבזמן האחרון בכל מקרה של הזמנת חברת חשמל להחלפת נתיך שרוף הם דורשים בטלפון שם ומס' רשיון של החשמלאי שנמצא בדירה.
איש דלת אחורית יקר, מהשאלות שלך ומתיאורי הדברים אני מבין שאין לך ממש מושג בחשמל,
עשה טובה לעצמך ובעיקר לבני-ביתך והשאר את ההתעסקות עם חשמל (חי או מת) לאיש מקצוע. תודה.
איתי
נ.ב. איציק, חוטים חומים במתקן ביתי המסומנים בפס שחור/כתום לאורכם מסמנים היום (בדר"כ, לא תמיד) פאזה חוזרת/חוט מנורה או איך שלא תרצה לקרוא לזה.
מדובר על החוט שיוצא מהמפסק ומגיע למנורה עצמה או לחילופין חוטים אשר עוברים בין 2 מפסקי חילוף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
על אותו קו שהשמשתי בתוך הבית יש בהמשך נורה בקיר החיצוני הפונה לגינה, .........
במקומה אני רוצה מנורת 2 הספוטים( שראיתם בתמונה) ששידרגתי במבצע מסובך (החלפת בתי המנורות בשרוולים מהברגות קטנות לבתי מנורות עם הברגה סטנדרטית) למנורה עם 2 פלורסנט ספירלה.
האם אוכל לקבל עוצמת תאורה מלאה על אותו קו ? או צריך חיווט נפרד ?
איש יקר,
המנורה ש"שידרגת" במבצע מסובך אינה מתאימה לשימוש חוץ!
"עוצמת התאורה" שתקבל או לא תקבל מאותו קו לא רלוונטית כאן.
ואם לא הבנת עד עכשיו מכל החבר'ה פה אז אולי תפנים את המשפט הבא:
תפסיק להתעסק עם חשמל ביתי. ורצוי דקה אחת קודם!
חס וחלילה כשתעשה (ואתה תעשה, מתישהוא. מבטיח לך) נזק אתה עלול להצטער עליו כל החיים!!!.
חוץ מזה שניתן בקלות להשיג נורות פלורוסנט ספירלה עם הברגה "קטנה". גש לחנות ובקש
נורת EL עם הברגה E14
2 הפאזות שלי :p
איתי
עם כל הכבוד, שרדתי 25 שנה של התעסקות בעבודות חשמל קלות אני חושב שאני מספיק זהיר.
בואו נסגור את הפורום וזהו, במקרה זה הוא מסכן את עצמו, בהתקנת נעילת דיפרנציאל אתה גם מסכן את הסביבה כי אם תהיה תקלה בזמן נסיעה בכביש מהיר אתה עלול לאבד שליטה ולגרום לתאונה,
אז בואו נסגור את הבסטה ונלך לישון.
בקדור- ספוט הוא צרכן "כבד" והחיווט שלך ותיק, חוץ ממה שאיתי אמר עדיף לך גם להחליף את
הספוטים בPL וכך לא תהיה לך בעיית עומס.
זה לא בדיוק ספוט , 2 מנורות E27 צורכות כל אחת 28W,
המנורות ממה שכבר התקנתי צורכות לכל היותר 70-80 וואט ביחד, כלומר אנחנו מדברים
על חיבור במקביל של 2 צרכנים שמסתכם בפחות מ 150 וואט, אפילו שהחיווט ישן אצלי הוא מחזיק גם מזגן של 2.5 כ"ס ורתכת, אני לא מבין איך הוא לא יעמוד בצריכה של 150 וואט .
לגבי מנורה חיצונית , היא נמצאת עדיין במקום מקורה מתחת לגג הרעפים , גשם לא מגיע לשם .
2.5כח ורתכת:o אתה ממש אמיץ:rolleyes:
דוד מים הצליח לשרוף לי חוט, למזלי במקום נגיש.
אמנם התגובות בשירשור היו מוגזמות אבל אל תתעלם מהן לחלוטין.
נק החולשה העיקריות שלך הם המחברים ("שוקולדות") בקופסאות הביקורת וכמובן המפסקים הישנים.
אמנם 150W זה לא הרבה אבל כמה זמן המנורות עובדות רצוף? האם כל המחברים בדרך תקינים?
האם המפסק יעמוד בעומס?
לא בדיוק יצא לי להפעיל מזגן ורתכת ביחד, אבל המגבלות קיימות, את המזגן קיבלתי מחבר קבלן שבדיוק שיפץ דירה לקליינט מהמסד לטפחות , לא יכולתי לבחור או להתלונן ואמרתי פשוט תודה רבה (על 3 מזגנים+מטבח+ תנור וקולט אדים משולבים).
קיבלתי בעצם דו-מזגן כלומר שני מדחסים מחוברים ביחד למאוורר אחד ומפעילים 2 מאיידים.
אחד חובר ל 2.5 (שקע חשמל רגיל) והשני ל1 , הסתבר כי מערכת החשמל בביית מגיעה למגבלות כששני המזגנים פועלים ביחד.
העסק עבד כבר שנתיים וחצי עד שאיזה קונטרקטור השתגע והפסיק פעולה של מזגן 1, קניתי קונטרקטור חדש חיווטתי לפי הדיאגרמה שציירתי לפני פירוק החדש וזה עבד, אחרי חצי שנה שוב המזגן הקטן החל לזייף ואני מחכה למזגניסט שיסדר את זה.
אני מבין את הדאגה אבל אף פעם לא התחשלמתי באמת מעבודת תחזוקה עם חשמל, ההתחשמלות הקשה שעברתי אז היתה תוך כדי עבודה שוטפת עם רתכת שהנחתי כתקינה, דווקא פה טמונה הסכנה
האמיתית, הרבה יותר מפחיד אותי להתחשמל ממכשיר חשמלי שאני מניח שתקין , אתה לא חושב לאחוז בו כחלק מוליך חשמל , כשאתה לא מוכן ולא צופה הנשיכה כואבת הרבה יותר.
איזו אופציה יותר טובה מהשוקולדים ? פוזילוק עולה הרבה יותר כסף וצריך לייבא בעצמי.
המנורות האלו לא יעבדו יותר מ 3 שעות ביום .
שלום רב
יש הרבה דברים שצריך לבדוק
כמו למשל מה עוד מועמס על אותו מאמ"ת בלוח הראשי ולפי זה לחשב את העומס.
כמו כן אם החיווט אצלך ישן יש להניח שהוא 1.5 ממ"ר והבידוד הינו של 70 מעלות ולא 90 מעלות כפי שמיוצר היום.
יש נטייה לחשמלאים מסויימים (עם רשיון) לשים מאמ"תים של 16 אמפר על קוים כאלו ואז מה שקורה זה אומנם לא מקפיץ את הפקק אבל החוטים אכן מתחממים, במקרה אחד החוטים עלולים להישרף ובמקרה אחר הם פשוט מתחממים, בשלב ראשון הם ממיסים קצת את הבידוד ואת הצינור שבו הם מושחלים וגורמים לכך שבחיים לא תצליח יותר להחליף את החיווט בקיר אלא תצטרך לחצוב מחדש את הקיר/תקרה רצפה על מנת להחליף את החיווט לכן מומלץ מאוד לפני הוספת צרכנים להחליף את החוטים, בשלב הבא החוטים יתגלו לגמרי מהבידוד ויווצר קצר שעלול לגרום לשריפה מהר מאוד הרי שהבידודים הישנים אינם מכילים חומרים מעקבי בעירה. שים לב שהחוק לוקח בחשבון מקדמי סיכון רבים לכן עד היום לא קרה עוד כלום אבל מדובר על נזק מצטבר, וזה שעוד לא קרה 25 שנה שום דבר לפי דעתך זה לא אומר שאין נזק מצטבר בקירות שעלול להחמיר בכל יום אפילו משימוש נכון היום.
מה שאני ממליץ זה לבצע בדיקת הבדדה על החיווט בבית ובמידה ותקין לוודא את ההעמסה על החוטים. במידה ואתה מעוניין להוסיף עומסים אז להחליף את כל החיווט בבית, לפי הצבעים שיש לחוטים שלך באמת הגיע הזמן לעשות את זה.
וזה שתיארת שמחובר מזגן דו מאייד של 2.5 כ"ס ורתכת שמחוברים יחד וזה עדיין עובד רק מחזק את הסברה שהציוד בלוח החשמל שלך אינו מגן על החוטים שלך בבית ואזה הסיכויים לשריפה או לקצר שיגרום למוות עולה פלאים, גם התיאור של החישמול שלך מהרתכת והעובדה שהחשמל לא נפסק מראה על חוסר שימוש בממסר פחת (או שיש שימוש בממסר פחת של 300 מיליאמפר ולא 30, דבר שנפוץ אצל חשמלאים חאפרים שבמקום למצוא את התקלה האמיתית שמקפיצה כל הזמן את הממסר פחת מחליפים פשוט לממסר פחת פחות רגיש) שזה דבר מסכן חיים בפני עצמו.
חשמל אומנם נראה כמו לגו פשוט ונוח להרכבה אבל כן רצוי להתייעץ עם מישהו שמבין בנושא ולבדוק מדי פעם, ע"פ החוק לאדם פרטי אסור לבצע כמעט כלום בחשמל הביתי (ליתר דיוק מותר לו שלושה דברים: להחליף נורה כל עוד זה לא מצריך כלים מיוחדים, לצורך העניין מברג נקרא כלי מיוחד, לבדוק את הממסר פחת בלוח, ולנתק את החשמל במקרה של תקלה, חוץ מזה אסור לעשות כלום, אפילו לא להרים מא"ז בלוח שקפץ), אז נכון שיש דברים שהם פשוטים וניתנים לביצוע ואפשר לעשות לבד (לא אני אמרתי את זה) אבל חלק מהדברים שהתעסקת ומה שעשית, אם אני אשווה לעולם המכונאות זה כמו לתקן נזילה במערכת הבלם עם אפוקסי פלסטלינה, מה אז היו התגובות פה בפורום ? אומנם היית מצליח לנסוע עם זה אולי שנה אבל יום אחד זה היה נופל ואז אתה במצב מאוד לא נעים וסכנת חיים ממשית.
שגיא
בוא נתחיל מזה שאני גר בשכירות וצריך לריב עם בעלת הבית על כל הוצאה, השלמתי עם הפאקים הלא מעטים בבית כי השכירות משתלמת לי.
הוצאה כבדה על החלפת החיווט ע"י חשמלאי מוסמך לא באה בחשבון, וזה פרוייקט שכנראה אוכל לבצע אותו לבד, אבל לא רוצה להתעסק איתו במיוחד שכשחלק מהחיווט רץ מעל תקרת רביץ וכרוך בזחילה בעליית גג אפלה וצפופה .
אני צרכן קטן מאוד של חשמל, כנראה שלא הבהרתי את עצמי, המזגן לעולם לא פועל עם הרתכת,
וגם כששני המאיידים היו תקינים , הם לא הופעלו בו זמנית .
המאייד עם ה 2.5 מופעל מידי פעם כשקר או חם מידיי ולא יותר מ 3-4 שעות .
לפעמים עוברים שבועות עד שהוא מופעל.
הרתכת לא בשימוש יומיומי, אולי פעם בחודש חודשיים.
לא יודע איזה ממסר פחת יש לי,ולא מצאתי עליו התייחסות למיליאמפרים ,אעלה תמונה בקרוב .
ההתחשמלות שעברתי היתה להערכתי במתח גבוה , השנאי ברתכת מחליף ,למתח די נמוך זה לא בדיוק ואריאק, כך שאין אמצע, מתח נמוך לא היה יכול לגרום לי להתכווצות שרירים אדירה כמו שחוויתי
כשכל הראש מתעוות ממש כמו בהוצאה להורג על כסא חשמלי והלסתות נסגרות בעוצמה שכמעט וקטעה לשון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
זה לא בדיוק ספוט , 2 מנורות E27 צורכות כל אחת 28W,
המנורות ממה שכבר התקנתי צורכות לכל היותר 70-80 וואט ביחד, כלומר אנחנו מדברים
על חיבור במקביל של 2 צרכנים שמסתכם בפחות מ 150 וואט, אפילו שהחיווט ישן אצלי הוא מחזיק גם מזגן של 2.5 כ"ס ורתכת, אני לא מבין איך הוא לא יעמוד בצריכה של 150 וואט .
לגבי מנורה חיצונית , היא נמצאת עדיין במקום מקורה מתחת לגג הרעפים , גשם לא מגיע לשם .
סתם לידע כללי נורות ומכשירי חשמל לא צורכים וואטים, זה ההספק שהם מוציאים, צרכני חשמל צורכים זרם, וככל שאתה מוסיף צרכנים במקביל ההתנגדות הכללית יורדת והזרם עולה, ככה בדיוק נשרפים חוטים.
אני כבר מזמן לא מתעסק בחשמל בניין , התעסקתי בתחילת הדרך ולעיתים רחוקות מאוד עושה איזו עבודה קטנה בעיקר כטובה לחברים, אבל ראיתי מספיק לוחות שרופים והחלפתי מספיק גידים שלא עמדו בעומס..היום אני מתעסק עם זרמים הרבה יותר גבוהים ושם באמת טועים פעם אחת.
הסיבה שאתה מקבל תגובות זועמות מאנשים שמתעסקים בחשמל היא שאנחנו חוטפים זרם ונתקלים בבעיות כאלו על בסיס יומיומי..(אחרת היינו מובטלים;))..
עוד דבר שאני חייב לציין בפנייך ואני בטוח שכבר ידוע לך, לעבודה בחשמל דרוש רישיון ולא משנה כמה ניסיון וידע יש לך, בדיוק כמו שאתה לא יכול לנהוג ברכב ללא רישיון גם אם אתה יודע..
במקרה של נזק ונפגעים אתה הולך לכלא...ואני בכוונה הולך למקרה הקיצוני כי כמו שכתבו לפני , עם החוטים שיש בקיר לא הייתי מתעסק יותר מידי ולא מוסיף עומס לפני שהייתי מחליף אותם...
חג שמח
ליאור
ציטוט:
ההתחשמלות הקשה שעברתי אז היתה תוך כדי עבודה שוטפת עם רתכת שהנחתי כתקינה, דווקא פה טמונה הסכנה
האמיתית, הרבה יותר מפחיד אותי להתחשמל ממכשיר חשמלי שאני מניח שתקין , אתה לא חושב לאחוז בו כחלק מוליך חשמל , כשאתה לא מוכן ולא צופה הנשיכה כואבת הרבה יותר.
הנשיכה תמיד כואבת ובתלת פאזי פי שלוש בריבוע:x
גוף הרתכת אמור להיות מוארק ובמקרה כזה היא אמורה "לקצר" ברגע ההפעלה ולהקפיץ את הפקק,
מאחר וזה לא קרה או שכבל ההארקה ברתכת לא מחובר או שיש בעיה מהשקע ללוח או אפילו בלוח עצמו
וזה כבר מצב מסוכן ואתה חווית את התוצאה.
שגיא הסביר לך בפרוט את מה שאני ניסיתי בקצרה,מאחר ויש לך תקרת רביץ לא צריכה להיות לך בעיה
להעביר כבל מהלוח ישירות לצרכנים הכבדים.
לגבי נושא קצר ושריפות , אין דרך לתכנן את החיווט כך שהפאזה והאפס יעברו
במסלולים שונים בדרכם לצרכן ?
לגבי שוקלדים כנקודות תורפה , מה כדאי במקום ? את השוקולדים שהשתמשתי במנורה קיבלתי מהשכן החשמלאי.
לגבי פוזילוק :
http://www.posi-lock.com/
http://www.posi-lock.com/instructions/posi-tap_1.jpg
http://www.posi-lock.com/instructions/posi-tap_2.jpg
http://www.posi-lock.com/instructions/posi-tap_4.jpg
ועוד
ציטוט:
לגבי נושא קצר ושריפות , אין דרך לתכנן את החיווט כך שהפאזה והאפס יעברו
במסלולים שונים בדרכם לצרכן ?
א.עברה חמורה ביותר, אסור בשום פנים ואופן לעשות את זה !!!
ב. מה שקורה בעומס יתר הוא שהפזה מתחממת כך שהפרדת חוטים לא תשנה.
ג. אתה לא מתעמק במה שאנו כותבים ולכן לא מבין, שוקולדה ישנה תשרף יותר מהר מחדשה.
תזמין את השכן חשמלאי לקפה אולי הוא יצליח להסביר יותר טוב מאיתנו.
אם פאזה מתחממת בנפרד מהאפס , סכנת השריפה לא נמוכה יותר ?
אם היא מתחממת ונוצר קצר עם האפס שנמצא צמוד אליה, פוטנציאל הנזק לא גבוה יותר ?
הפחת ישן ולא נראה טוב.
מה שיותר מדאיג הוא כמות חוטי האפס לעומת ההארקות:o
לא מכיר את ה"פוזילוק" הזה.
תןמר כתב נכון ונראה שלרוב הנקודות בבית אין חיבור להארקה. לא תקין, לא תקני ומסוכן מאוד מאוד מאוד!
"שוקולדים"/מהדקים/לוסטרא-קלמרה או איך שלא תקרא לזה עושים עבודה מצוינת ואין סיבה שיישרפו
אם חוברו וחוזקו בצורה איכותית ומקצועית.
ממסר הפחת שלך אכן נראה ישן אך אין סיבה שלא יהיה תקין. תקני הוא לא והוא לא היה עובר ביקורת חברת חשמל (ןגם לא הלוח כולו שמותקן על עץ...).
רוב המאמ"טים שלך הם לזרם של 16 אמפר, אני בטוח שלא כל החוטים בבית הם של 2.5 ממ"ר. לא תקין ולא תקני.
המאמ"טים של 20 אמפר מחוברים אצלך (במקרה הטוב) לחוטים של 2.5 ממ"ר ובמקרה הרע (מאוד!) לחוטים של 1.5 ממ"ר. לא תקין ולא תקני.
אין לך מאמ"ט ראשי בלוח!!! לא תקין, לא תקני ולא בטיחותי בעליל!
להמשיך?
איש,
אתה גר בבית עם מערכת חשמל ישנה מאוד ולא בטיחותית בכלל.
זה הבית האחרון שבו כדאי לך לעשות "ניסויים" ועבודות בלתי מקצועיות בחשמל.
במקרה התחשמלות, לך תדע אם הפחת תקין, במקרה שמכשיר מחשמל אין הארקה שתקפיץ את הפחת ואז אתה תשמש כהארקה כשתגע במכשיר, במקרה של עומס על קו החוטים ישרפו לפני שהמאמ"ט של הקו יקפוץ, במקרה של עוס כללי אין מאמ"ט ראשי שינתק את הזרם! ! !
אתה באמת לא רוצה להבין שמדברים כאלו בתים נשרפים ואנשים מתים?!?!?
אני רגוע לחלוטין חביבי, אתה זה שצריך לא להיות....
איתי
נ.ב. תומר, בחוטי הפאזה והאפס עובד אותו הזרם בדיוק (במערכת חד-פאזית) אחרת ממסר
הפחת קופץ.