-
תגובה להודעה: נמאס מטנק הדלק הקטן בג'ימני..(מחפש רעיונות למיקום ג'ריקן דלק ברכב, כותר
כולם פה דואגים מה יקרה במקרה שרכב נכנס בך מאחור ויש ג'ריקן על הדלת...
מה באמת קורה בתאונה מאחור?
רוב הסיכויים שייכנס בך פרייבט בכביש כי פשוט יש יותר על הכביש, ואני לא מנסה להגיד פה שהוא לא יגיע לגובה הג'ריקן אלא שפרייבט שפוגע בג'ימני מאחור נכנס ישירות במיכל דלק המקורי של הרכב שממוקם בדיוק מאחורי הפגוש ובגובה של פרייבט והוא יפגע לפני הג'ריקן.
למרות זאת אני לא בעד להתקין ג'ריקן על הדלת כי במקרה של פגיעה כלשהיא הוא באמת יכול לדלוף ולהוסיף גורם סיכון מיותר גם בתאונות קלות, כן נסעתי עם ג'ריקן על הגג לטיול וכמוני רבים אחרים, יש מיכלים ייעודיים ובטיחותיים (כמו שאמיר הציע לדוגמה), ואין בעייה ליסוע איתם על הגג ואפילו בתוך הרכב, לי יש אחד מתכתי 10 ליטר (יש גם 20 ליטר זהה) , החלק החשוב הוא לקשור אותו טוב בתוך הרכב/על הגג , מיכל איכותי גם לא מסריח בתוך האוטו..
ליאור
-
תגובה להודעה: נמאס מטנק הדלק הקטן בג'ימני..(מחפש רעיונות למיקום ג'ריקן דלק ברכב, כותר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
אני לא חושב שחכם להתקין ג'ריקן על הגלגל רזרבי- זה עוד יתלוש את הדלת....
...
יש מיכלים של 10 ל' עמידים בפני פיצוץ.
...
קודם כל, מצטרף להמלצה הגורפת שלא להתלבש על הגלגל רזרבי\דלת אחורית.
עמרי,
עמידים בפני פיצוץ אתה אומר, האם מיכל כזה יכול למצוא את מקומו בתא המנוע?
בג'ימני (כמו גם בסמוראי, למיטב זכרוני) יש שטח "מת" בתא המנוע בצד הנהג,
אפשר אולי לקסטם לשם מיכל עמיד שכזה.
טל.
-
אתה מדבר על המתכתיים האלה, שזהים לאלה שהיו רואים זרוקים בצידי הכבישים (גם בהרים, לדברי סבתא שלי שתחיה) שהבריטים או האנגלים או הטורקים (סליחה סבתא שאני לא זוכר) היו משליכים אחרי השימוש בהם.
אין לי מקום לכאלה כי כשיש לי נוסע נוסף (כלומר שלושה ברכב בסך הכל) הוא גם ככה לא בדיוק נהנה מהנסיעה, תוסיף לזה ארגז כלים בחלק האחורי (שבין הדלת למושב האחורי), בקיצור אין ממש מקום.
אופציית הגג מוצאת חן בעיני, אמרתי לעצמי שמקסימום שבמקסימום אשתמש באזיקונים, נחתוך אותם כשנצטרך את הג'ריקן וניגמר הסיפור.
תודה רבה רבה חברים יקרים, עזרתם, עודדתם ולימדתם אותי עוד משהו.
טוב שאתם פה..........
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sapog
קודם כל, מצטרף להמלצה הגורפת שלא להתלבש על הגלגל רזרבי\דלת אחורית.
עמרי,
עמידים בפני פיצוץ אתה אומר, האם מיכל כזה יכול למצוא את מקומו בתא המנוע?
בג'ימני (כמו גם בסמוראי, למיטב זכרוני) יש שטח "מת" בתא המנוע בצד הנהג,
אפשר אולי לקסטם לשם מיכל עמיד שכזה.
טל.
אתה רוצה לעשות זיקוק נוסף לבנזין (אם יאוחסן בתא המנוע ), הלו הלו, תחשוב קצת לפני שאתה כותב דבר כזה !
לגבי מתקן חיצוני- כתבתי ואתם לא מתייחסים- נושא אחריות הביטוח !
-
קראתי קראתי ועלה לי רעיון,
שים את הגגון התאילנדי שלך, הלבש את הגלגל ספייר שלך למעלה ואבטח אותו כמו שצריך.
במקום הגלגל מאחורה, תוכל לתפוס את הג'ריקן.
מה אתם אומרים?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rantop
קראתי קראתי ועלה לי רעיון,
שים את הגגון התאילנדי שלך, הלבש את הגלגל ספייר שלך למעלה ואבטח אותו כמו שצריך.
במקום הגלגל מאחורה, תוכל לתפוס את הג'ריקן.
מה אתם אומרים?
וכזה דבר מותר? השוטרים החברים שלנו לא יוציאו לי את העין אם יראו כזה דבר?
האמת שחשבתי על רעיון כזה כראשון, אבל נשארתי עם הספייר ביד. רעיונות?
-
ואתה רואה את עצמך עושה את תרגילי הפירוק-הרכבה האלה [גגון-ספייר-ג'ריקן] לפני טיול ובסיומו? :rolleyes:
אמרת שבתא המנוע של הרכב הזה יש נפח מת ומלבני?
תבנה ארגז מתכת שישב בנפח הזה באופן קבוע ותאחסן בו כלי עבודה או אביזרי חילוץ. כך הם גם יהיו יותר נגישים בעת הצורך. בנפח שהתפנה בתא המטען תדחוף ג'ריקן איכותי.
ואם אתה ממש מתעקש, שים את הספייר בעמידה בבגאז', ותלה במקומו ג'ריקן. קצת פחות התעסקות. לא יודע אם ישאר תא מטען.
נ.ב. יש לך ג'יפון אדום ואתה לומד באב"ג ?
-
[quote=mixael;303925]ואתה רואה את עצמך עושה את תרגילי הפירוק-הרכבה האלה [גגון-ספייר-ג'ריקן] לפני טיול ובסיומו? :rolleyes:
quote]
לא חובה, זה יכול להיות גם פתרון קבוע..
-
לא, לא לומד באב"ג.
אבל אני כמעט משוכנע שמכיר את הג'יפון הזה שעליו אתה מדבר.
אם זה הוא אז הוא גרוטאתי במקצת....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
matokik
לא בתוך הרכב עומרי. חפש רעיון מתקדם יותר.
מחוץ לרכב בלבד. (מותח עוד טיפה את החבל ברשותך)
לא פעם אני מציק פה בשאלות ותמיד רואה את השם שלך עולה מתישהו בשאלות שאני שואל. תמיד העלית אפשרויות נפלאות ותמיד ניהנתי לקרוא תשובותייך (לא רק לי גם לאחרים)
אני מסכים איתך שבתוך הרכב זה לא אופציה. עזוב את הריחות (שלא אמורים להיות עם מיכל טוב). אתה גר בבאר-שבע ומן הסתם הרכב עומד לא מעט בחוץ והופך לסאונה מבפנים. לא הייתי רוצה מיכל דלק בתוך הסאונה ...
גם על הדלת האחורית לא מומלץ משיקולי משקל על הצירים והחמרה של תאונה חו"ח.
על הגג מסורבל, פוגע באוירודינאמיות, מרכז כובד וכדומה...
הנה רעיון: מיכל הדלק המקורי לא ממוקם במקומו במקרה. מתחת לבודי זה המקום הכי מוגן ברכב - אני לא מכיר את הג'ימני מלמטה, אבל נסה לחפש מקום להצניע מיכל קטן מתחת לבודי, עדיף ממוגן מפגעי נסיעת השטח - בטח תמצא איזשהו חלל בין מיגון הגחון לבודי (חשוב: רחוק מהאגזוז)
עוד רעיון: בשרשור אחר אתה שואל על מיגוני סף - אם אתה בונה בעצמך אתה יכול להפוך את המגינים האלו למיכל דלק לשעת חירום (אם כי תזדקק לבקבוק כדי להעביר את הדלק למיכל הראשי, אבל בקבוק מים תמיד יש ברכב - ואם אין אז מהיום שיהיה בלי קשר לדלק ...)
בהצלחה :)
נדב.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
זה יותר גדול מהגימיני ;) חהחהחה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
עכשיו תספר לי על הקישור המעניין הזה.
בנוי במיוחד לתלייה על הגגונצ'יק של הג'ימני, עם רצועות הקשירה הייעודיות.
הבקבוק דלק ליטר וחצי/ שלושה ליטרים, יכנס בדיוק לתוכו.
(ועכשיו נחשוב על למשל 4 מוצרים כאלה שייקשרו לגגון)
מי אוהב אותך תגיד לי מי?????????? מי גאון של matokik מי??????
כבר אמרתי לכם בעבר שאני אוהב להתייעץ איתכם כי יש לכם מוח קרימינלי וממציא, אתם תמיד עוזרים תמיד נחמדים, אחלה אנשים.
חג שמח
תבורכו.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
matokik
עכשיו תספר לי על הקישור המעניין הזה.
בנוי במיוחד לתלייה על הגגונצ'יק של הג'ימני, עם רצועות הקשירה הייעודיות.
הבקבוק דלק ליטר וחצי/ שלושה ליטרים, יכנס בדיוק לתוכו.
(ועכשיו נחשוב על למשל 4 מוצרים כאלה שייקשרו לגגון)
מי אוהב אותך תגיד לי מי?????????? מי גאון של matokik מי??????
כבר אמרתי לכם בעבר שאני אוהב להתייעץ איתכם כי יש לכם מוח קרימינלי וממציא, אתם תמיד עוזרים תמיד נחמדים, אחלה אנשים.
חג שמח
תבורכו.
אולי בגלל שאני אמרוקאי, או בגלל שיש לי בעיה בהבנת הנקרא,
אבל....אולי אתה מוכן לתרגם לי לעיברית ולהסביר מה אתה מנסה להגיד?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dkrauss
נראה קצת מפחיד הנושא של מיכל דלק על הגלגל הרזרבי
כמו שמישהו כתב אם יכנסו בך מאחור לא משנה כמה ממוגן זה יהיה זה נראה לי מסוכן
אני ממליץ לקנות מיכל דלק יעודי של 10 ליטר יש כאלה מפלסטיק
להשכיב על הגגון עם יש או לשים בתוך הגיפ וברגע שמתפנה מקום במיכל הדלק לרוקן אותו לתוכו
ונגמר הסיפור
גם ככה יש בגימיני מספיק מקום לדלק ליומים טיול בשטח בדרך כלל
לא הייתי שם מיכל דלק בתוך הרכב, כמה שמיכל יהיה אטום עדיין יהיה ריח של דלק ואם את מעשן בתוך הרכב זה מסוכן.
המקום העדיף לדעתי הוא מיכל שטוח על הגגון.
-
http://www.seaspeed.co.il/index.php?...=170&task=view
בסוף העמוד בצד ימין יש שני מיכלי דלק, אחד ג'ריקן פשוט לא שטוח עם פיה והשני מיכל שטוח, 22 ליטר ב 299 ש"ח
צריך לראות אותו במציאות אבל נראה לי מתאים לגג.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
לא הייתי שם מיכל דלק בתוך הרכב, כמה שמיכל יהיה אטום עדיין יהיה ריח של דלק ואם את מעשן בתוך הרכב זה מסוכן.
המקום העדיף לדעתי הוא מיכל שטוח על הגגון.
אני נסעתי שנים עם מיכל 5 ליטר מפלסטיק ברכב , שום ריח, גם בימים החמים ביותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
אוקי צדיק עכשיו תעזור לי?
לא מצאתי בשום מקום איפה ניתן להזמין את המוצרים או לשאול שאלות.
אינני יודע ממה עשויים המוצרים (קצת משנה אם מפלסטיק קשיח או שאולי ממתכת)
כמה עולה המשלוח אליי הביתה? האם יש מקומות קרובים יותר או קרובים פחות לביתי שבדרום? מה משקלם?
המיכלים נראים לי כמתאימים מאוד לצרכיי ולג'ימני (כך אני מקווה)
מאין יבוא עזרי........?
-
חבוב, תתחיל לפתוח עיניים רגע לפני שאתה מקליד -
כתובתנו: רחוב הירדן 27 מושב טל-שחר, שירות לקוחות והזמנות: 08-9349471 , 08-9350022. שעות פתיחה: ב'-ה' בין השעות 9:00-17:00, יום ו' 9:00-14:30. ימי א' ושבת - החנות סגורה.
את הפרטים האלה לקחתי מהלינק עצמו בראש הדף.