תגובה להודעה: פרילנדר 99/00
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mi88
אני אישית לא אוהב את זה כל כך כי אני מפחד שזה ישתבש באמצע כביש מהיר,
ממה יש לך לפחד? מתקלה אלקטרונית בלנדרובר? אתה בטח צוחק.
חוצמזה, בלנדרובר המערכת יכולה להיכנס לפעולה רק כשהרכב משולב ל LOW. בעצם יש לך פרילנדר...סליחה. לא התכוונתי... :-)
על אף הטוויסט המשעשע בשרשור...בחזרה לשאלה המקורי, אני עדיין סבור שלפותח השרשור הפרילנדר יתאים כמו כפפה ליד.
יואב
אני גם מתחיל לחשוב ככה.
מנסיוני הקטן בעולם השטח והכמיהה לג'יפ (פוזה, רכב שטח או איך שלא תגדירו אותו) למדתי להבין שהתאהבות בג'יפ היא הגורם המכריע וכמו שרובנו פה יודעים שהלב מתמלא השכל מתרוקן ולכן חשוב לי שתפרטו יותר מה הבעיות של הפרילנדר (שאדע לקראת מה אני נכנס) ולא דווקא הדברים החיוביים שהם פחות רלוונטיים כרגע כי פשוט התאהבתי בו...
כמו משה גם אני אצטרך לגמוע קילומטראז' לא קטן בכלל (מאז סוכות עשיתי כפול ממך... 3 פעמים 10000...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elyashiv_b
מנסיוני הקטן בעולם השטח והכמיהה לג'יפ (פוזה, רכב שטח או איך שלא תגדירו אותו) למדתי להבין שהתאהבות בג'יפ היא הגורם המכריע וכמו שרובנו פה יודעים שהלב מתמלא השכל מתרוקן
כמה פיוטי, אך נכון ...
מי יודע, אולי גם אשתך תתאהב בחיידק השטח ואז תוכלו לעבור (אם תרצו) למשהו בעל יכולות טובות יותר :p:p:p
להתראות בשטח,
נדב.
1 קבצים מצורפים
תומר צוחק עלי שאני תמיד שולח אנשים ל"חיפוש" .. אז .... :)
טוב, קודם כל אתה חייב לבצע חיפוש, פה ובגוגל.
תמצא המון מידע פה ( ובגוגל ) לגבי האמינות הלא ממש טובה של רכבי ל"ר.
כמו כן, הרכב הספציפי הזה, הוא לא רכב שטח. הוא גם לא ממש בדיוק כביש-שביל.
הוא מאוד יפה, באמת אחת המכוניות היפות שיש. הוא גם לא ממש נורא על הכביש. 4 על 4 כל הזמן מה שמייצר אחיזת כביש יחסית טובה. יחסית, כי הוא בגל זאת גדול, כבד וגבוה מרכב כביש ... בכל מקרה, כרכב לכביש בלבד הוא יקר לתחזוקה ולאחזקה, יש טובים ממנו בכל תחום, אמינות, שמירה על ערך, בטיחות, חיסכון ... ובכן .. לא ביופי !!
הרכב נוח ל 4 בוגרים ומאד נוח ל 2 בוגרים ו2-3 זאטוטים ...
הוא מאוד יפה ! ויש לו פוזה מפה ועד ל...שם !
איכות הבניה הבריטית לא סובלת מרמה גבוהה מאד, גם איכות החלקים לא משהו... לעומת זאת, יש מחירים בלי עין הרע אם תחליט לפנות למוסכים. יש פתרון להחלץ מהמצב הזה, שמו ג'קי. הוא ידוע גם כ"אוטו מיני" ... ( חיפוש יסביר לך מי ומה הוא ואיך למצוא אותו ).
על היופי של הרכב כבר כתבתי משהו ? ... :)
באמת, כי הוא ממש יפה !
מנוע TD4 זה מנוע שככל הידוע לי מותקן רק ברכב הזה .. ( למרות שאולי אני טועה ) ואם אני לא טועה .. אז זה אומר שכמות חלקי החילוף המשומשים שתוכל למצוא היא ממש ממש ממש ( ממש ) קטנה, אבל האוטו ממש ממש יפה ~!~
~~
טוב, אם קראת עד פה, אני אסכם במספר מילים. :)
אמרו לפני, רכב שטח קונים מהלב ולא מהראש, זאת עובדה.
לכן אתה תקנה פרילנדר ואתה כנראה תהנה ממנו לזמן מה, אחרי זה אתה או תחזור לרכב כביש כי לא ממש תבלה איתו בשטח, או תקנה רכב שטח ותתחיל להנות בשטח.
אם זה עושה לך את זה, לך על זה ! באמת.
רק תדע לאן אתה הולך...
האוטו יפה, ממש יפה ! מאוד יפה ... וזהו.
( אני לא ציני, אני מת על העיצוב שלו )
אדון גיא הנכבד
הרכב כן נוסע בשטח, אני הייתי איתו בהרבה מקומות.
יקר זה יחסי, מנוע גיר ותיבת העברה לא יקר יחסית (תאמין לי חצי מחיר מהשאר-לא החלפתי רק התענינתי לאור השירשור בעניין הפטרול).
דלק לא יקר.
אוטו מיני לא יקר יבורך.
מקיף לא יקר, טסט כמו פרייבט.
הכל יחסי.
בכביש נוסע כמו פרייבט, בשטח נוסע טוב,ואחרי הבולמים הוא מאד מאד נוח, לא קופצני, ולא מרגישים את השבילים. גם בשטח טרשי קל- עליתי בהר חורשן.
אבל אני חייב לציין כי בטיול אחד, הייתה עליה שנראתה לי מפחידה משום מה, (הייתי חדש בתחום) והשארתי את הרכב למטה והצטרפתי לחברה האחרים ברכב שלהם.גם כשהם נכנסו לתוך הירקון כאשר היה יבש, לא יכולתי להיכנס עם הפרילנדר. אבל לא בטוח שהגי'פים הגדולים היו יכולים באותה מידה.
ואם היה לי קצת יותר נסיון ופחות פחד כמו עכשיו אפשרי שכן הייתי מנסה לעלות את העליה אבל לא נכנס לירקון עצמו.
ברור שלא יעשה תחרויות עבירות אבל יטייל בכיף.
(לצורך ההגינות נציין בפני הבחור כי זה רכב שטח ראשון שלי ולא היה לי מדד אחר להשוואה)
30000 ק"מ הבן אדם עושה בחצי שנה, בטוח במאה אחוז שהאחזקה של הפרילנדר תהיה זולה יותר מכל ג'יפ גדול אחר.
רק על הדלק הוא חוסך המון כסף.
כמובן שניתן ליצור איתי קשר לשמוע פרטים.
משעשע שיש עוד אחד כמוני כאן, אני מזמין את הבחור לטיול קצר בירקון להתרשמות
למעשה ההזמנה הינה לכל מי שמעוניין. בכיף.
משה
5 קבצים מצורפים
תמונות להתרשמות
אם תיקנה בסופו של דבר כזה תבוא לסיבוב
בכל מקרה מה שתקנה אני מאחל שתהנה, ותטייל בכיף.
משה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mi88
אדון גיא הנכבד
הרכב כן נוסע בשטח, אני הייתי איתו בהרבה מקומות.
משה
בכבוד, אח שלו .. בכבוד :-)
...ואתה ממשיך לנסוע בשטח בלי חגורת בטיחות. ועוד לפני עליה מעט קשה.
כן...אני יודע...תפסתי אותך...זה פעם ראשונה...ובכלל לא ידעת שצריך בשטח...ויש לרכב HDC שמבטל את הצורך בחגורה...
תתחיל להסתכל על תמונות שלך לפני שאתה כל כך מהר משגר אותן לאינטרנט.
סליחה שאני לא בקונצנזוס לשניה ...
אבל אני חושב שיש פה קצת עליהום בנושא של החגורות בטיחות.
זאת צריכה להיות אחריות אישית של כל אחד ולא עסק של אף אחד אחר. בדיוק כמו האחריות האישית של לעלות או לא לעלות בשביל הזה או האחר.
אני גם עושה את זה, לא כל הזמן אני עם חגורה ואני לא חושב שזה עסק של אף אחד אחר חוץ ממני. זה כאילו היו אומרים "ששש ... הוא מעשן ... "
גם העקשנות של משה לגבי היכולת המופלאה של הגרוטאה המטופשת שלו ( שמצחיקה אותי מאד באופן אישי - משה, אתה אידיוט ( וזה משהו טוב לא רע .. אז אל תעלב ) :) ) לא קשורה במאום להיה או לא היה.
זה דיון אחר ולא שייך לשאלה של השואל המקורי לגבי האוטו המיותר הזה.
אגב באותו עניין בערך, אני כבר מזה זמן מה חושב על משהו - יש המון אנשי "שטח" חדשים ... אנחנו ניתקלים בהם בטיולים ובנסיעות בשטח, אנחנו כועסים שהם לא מתנהגים כמונו, יש כתבה של אסף על זה באתר .. אבל מה אנחנו עושים בעניין ? ... כלום כהרגלינו.
אני בתור דוגמה אישית, מתחיל החל מלפני שבועיים שלושה להזמין אנשים שאני לא מכיר / חדשים / טירונים אם תרצו לטיולים. אני לא יודע עד כמה אני ותיק או ג'יפאי טוב או נהג שטח או משהו טוב בכלל .. אבל אם אני אוכל להעביר חלק מהדיעה שלי / אופן ההתנהגות שלי , תארו, ל"חנך" לג'יפאות טובה, דהיינו לפנות אשפה/לא לרדת משבילים/ לתת זכות קדימה במעברים / לנסוע לאט ורגוע / להתחשב שעוברי הדרך האחרים וכו' ...... , את שלי אני אעשה וזה מבחינתי מספיק, כל אחד בקטנה יכול לתת קצת ובסופו של דבר ניתן הרבה.
אני ממליץ לכל אושיות השטח, ותיקי האתר, מומחי השטח ובעלי העניין והדעה, לעשות כמוני, לא תמיד אמנם זה נחמד ולא תמיד כולם חברים שלנו ומוצאים חן בעיננו. אבל מצד שני, אם אנחנו רוצים שמשהו ישתנה, אנחנו צריכים לנקוט פעולה.
הי,
עם כל הכבוד לפרילנדר, ויטרה ארוכה תיתן לך את האפשרות לנסוע בשטח כשתרצה,
רכב שטח בלי הילוך כח הוא לא ממש רכב שטח וגם אם בטיול אחד תתקע בגלל זה, זה יכול להיות חבל/יקר.
אני לא חושב שיש רכב שטח עם 4 דלתות זול יותר לתחזוקה מויטרה ארוכה.
סער.
(לא היה לי פרילנדר, אני אוהב את המראה שלו, הייתה לי ויטרה ארוכה במשך למעלה מ 3 שנים)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אני בתור דוגמה אישית, מתחיל החל מלפני שבועיים שלושה להזמין אנשים שאני לא מכיר / חדשים / טירונים אם תרצו לטיולים. אני לא יודע עד כמה אני ותיק או ג'יפאי טוב או נהג שטח או משהו טוב בכלל .. אבל אם אני אוכל להעביר חלק מהדיעה שלי / אופן ההתנהגות שלי , תארו, ל"חנך" לג'יפאות טובה, דהיינו לפנות אשפה/לא לרדת משבילים/ לתת זכות קדימה במעברים / לנסוע לאט ורגוע / להתחשב שעוברי הדרך האחרים וכו' ...... , את שלי אני אעשה וזה מבחינתי מספיק, כל אחד בקטנה יכול לתת קצת ובסופו של דבר ניתן הרבה.
אני ממליץ לכל אושיות השטח, ותיקי האתר, מומחי השטח ובעלי העניין והדעה, לעשות כמוני, לא תמיד אמנם זה נחמד ולא תמיד כולם חברים שלנו ומוצאים חן בעיננו. אבל מצד שני, אם אנחנו רוצים שמשהו ישתנה, אנחנו צריכים לנקוט פעולה.
גיא, אני לא בטוח ש"לחנך" אנשים לפי הדיעות (הספציפיות) שלך זה בהכרח דבר טוב :rolleyes:, אבל אם ניקח את המשפט (המודגש) הזה בתוך ההקשר (המצוטט), אני בעד, ומקיים בעצמי :p:p:p ...
בסוף גם ייצא לנו לטייל יחד ...
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
הי,
עם כל הכבוד לפרילנדר, ויטרה ארוכה תיתן לך את האפשרות לנסוע בשטח כשתרצה,
רכב שטח בלי הילוך כח הוא לא ממש רכב שטח וגם אם בטיול אחד תתקע בגלל זה, זה יכול להיות חבל/יקר.
אני לא חושב שיש רכב שטח עם 4 דלתות זול יותר לתחזוקה מויטרה ארוכה.
סער.
(לא היה לי פרילנדר, אני אוהב את המראה שלו, הייתה לי ויטרה ארוכה במשך למעלה מ 3 שנים)
+1
מסכים לחלוטין וגם זרקתי על זה מילה אי שם בהתחלת השרשור...
אני לא נוהג לדחוף את הרכב המועדף עלי (ויטארה, אם לא היה ברור) בכוח בכל שרשור, ולכן לא הוספתי מילה בנושא מאחר ולא היתה התייחסות עד כה, אבל אם כבר נפרץ הסכר ...
צריכת דלק מעורבת עם שטח: 1:10
אמינות יפנית מרשימה (לדרור: זה לא אומר שאין תקלות, אלא שהן במינון הגיוני ובמחיר כספי שפוי)
נסיעה בכביש כמו פרייבט (בן אותו הגיל כמובן)
נסיעה נוחה בשטח
עבירות בשטח - ע"פ רמת השיפורים. אפשרויות השיפורים מהנרחבות בשוק, ורוב הרכבים שופרו כך או אחרת.
סיבוב נסיון לא נחוץ כי היתה לו כבר ויטארה, רק נוסיף שעם 5 דלתות ובגאז' החיים הרבה יותר מרווחים, הנסיעה פחות קופצנית מהקצרה, אבל יש נטייה קלה לסגור מהלך מתלה מאחורה (נפתר באופן מדהים ע"י איירליפט !).
נדב.
שלום לכולם
אני כן נוסע כל הזמן עם חגורה
התמונה שלי בעליה בחורשן זה יום הדרכת שטח, ויש לי עדים שהייתי עם חגורת בטיחות
גם המדריך הקפיד.יכול להיות שהורדתי את החגורה מתחת ליד.
ביתר התמונות כן הייתי עם חגורה.
חגורה זה טוב במיוחד בשטח כי זה מצמיד אותך לכסא.
לכן לא ברור לי מה העליהום, ולמה?
פשוט הייתי חייב לענות על זה.
ולגיא, אכן זאת הדרך הנכונה, להקנות מניסיונך למתחילים. כי רק כך אפשר ללמד תוך כדי הדגמה בשטח. אבל תידע כי זה מצריך הרבה סבלנות. יש לי גם תכנון להפסיק להיות אידיוט ולקנות רכב שטח במלוא מובן המילה.
ועד אז נסתפק בפרילנדר היפה שלי.
משה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
גיא, אני לא בטוח ש"לחנך" אנשים לפי הדיעות (הספציפיות) שלך זה בהכרח דבר טוב :rolleyes:, אבל אם ניקח את המשפט (המודגש) הזה בתוך ההקשר (המצוטט), אני בעד, ומקיים בעצמי :p:p:p ...
בסוף גם ייצא לנו לטייל יחד ...
נדב.
חמוד אתה :)
ה"לחנך" היה מכוון לאופן ההתנהגות שמתואר כל כך יפה בכתבה של אסף ולא לדעה הפוליטית שלי או לדעתי על איך לנהוג בפושעים.
משה אני מת עליך! איך כל דיון איתך בפורום הופך לכזה רעש. גדול.
גילוי נאות, משה הוא גיסי.
חחח... הדיון הזה הוא אחד מאלו שסטו לחלוטין מהייעוד המקורי שלו.
לא נורא זה חלק מהכיף :) משה תבורך :) :) :)
מילא החגורה, אבל אם מסתכלים ממש טוב אפשר לזהות שישיית גולדסטאר במושב האחורי, בוא בוא מיד לינשוף....
הי הלו ? מה קורה ???? חשבתי שזה פורום שטח.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
joconto
מילא החגורה, אבל אם מסתכלים ממש טוב אפשר לזהות שישיית גולדסטאר במושב האחורי, בוא בוא מיד לינשוף....
הי הלו ? מה קורה ???? חשבתי שזה פורום שטח.....
+1
אני משועשע
צחי גם אני אוהב אותך, (וגם את אחותך),
ואת כל חברי הפורום באשר הם. (גם אלו שלא מסכימים איתי כי זה מה שתורם לפורום)
תודה על התגובות של כולם וההתענינות
מקוה שכולם נהנים, ואני תורם לדיונים בפורום.
ואם זה כך זה בסדר.
והכי מעניין זה האם הבחור יקנה פרילנדר
משה