במנועי בנזין- כמעט ולא... אבל אם כן- זה בדרך כלל מגדש על (סופרצ'רגר) שנותן יותר כוח כבר מסל"ד נמוך, יחסית לשאר השיטות (יש דברים יפים לדוגמה גם לTRD לV6 של טויוטה, וגם לקלמיני, עבור סוזוקים).ציטוט:
נכתב במקור על ידי קו11
הסיבה, לדעתי- באמריקה אין בעיה לבנות, ובזול, SMALL BLOCK שיהיה 450 כ"ס (אפשר להתרשם מהקטלוג של PAW) אין בעיה לבנות אותו ככה שיהיה מומנט גדול כבר בסרק, אז למה להתעסק עם כל מיני שיטות מוזרות להעלאת ההספק במנועים קטנים?
אגב, המנוע בלנדרובר שלי מוגדש.. :twisted: :twisted: ושים לב שהמון מתעסקים בהוספת כוח למנועי טורבודיזל קטנים- כי הם חלשים. אני, לדוגמא, כנראה אכוון מחדש את משאבת ההזרקה (שינוי קטן מאוד... אני לא רוצה להרוס את המנוע), וגם אוסיף קירור לאוויר הדחוס על ידי אינטרקולר נוסף (בשביל לאזן את הכמות הגדולה יותר של הדלק). זה ייתן בעיקר כוח בטורים גבוהים- ולשטח העניין לא מועיל במיוחד. זה שיפור לכביש. בשטח, צריך מומנט גדול, בסל"ד נמוך- בינוני, ולאורך זמן (אני לא מחשיב דיונות לשטח).
בטורבודיזלים האמריקאים הגדולים, מתעסקים המון בתוספות כוח, כי הכלים הגדולים משמשים לגרירת הג'יפ לשטח (או הסירה לאגם, או מה שלא יהיה), אז הם צריכים המון מומנט (80 קג"מ זה לא מספיק... :roll: ).
אסף.