יש בולם הגה?
עוד אופציה זה בולם הגה עם קפיץ ממרכז
אבל לפני הייתי מנסה לסוע לפני הג'יפ ולצפות עליו מבחוץ בכדי לנסות לזהות איפוא המשחק\חופש.
Printable View
יש בולם הגה?
עוד אופציה זה בולם הגה עם קפיץ ממרכז
אבל לפני הייתי מנסה לסוע לפני הג'יפ ולצפות עליו מבחוץ בכדי לנסות לזהות איפוא המשחק\חופש.
בואו נעשה סדר, חבל לירות באפילה:ציטוט:
בנוסף לכל הפתרונות שכבר הציעו לך ובטוח שיעזרו הרבה מאוד ליציבות הרכב (שאקלים קצרים, מוט מייצב, בדיקת חופשים במערכת ההיגוי והמתלים, בדיקת תקינות בולמים) ייתכן שעקב ההגבהה של הרכב יש לפצות על זוית הסרן הקדמי ע"י הוספת קלינים בין הסרן לקפיץ. זוית לא נכונה בין הסרן לקפיץ יכולה לגרום לתופעות שאתה מתאר (חוסר מרכוז הגה והגה קל מידי, גורמים להיגוי מעורפל וקושי לנסיעה בקו ישר).
בקשר לקלינים, אולי כדאי לך ללכת למכון פרונט במכבד את עצמו שיבדוק לך זויות סרן קדמי.
אין הגבהות מרכב, שאקלים של סופה (100 מ"מ במקום 70 מ"מ של CJ), מוט מייצב מחובר, תפוחים חדשים, מוטות היגוי חדשים.
זהו ה CJ הרביעי בחיי והראשון שהוא ארוך, כל השלושה הקודמים היו קצרים - CJ6 - כולם ללא מוט מייצב, אחד אפילו מוגבה - "2 בודי ליפט, כולם ללא חיזוק לתיבת ההגה, כולם עם בולם הגה. אף אחד לא שייט בכביש!
השוני היחיד הוא אורך המרכב, אולי כאן הבעיה?
יש.ציטוט:
יש בולם הגה?
אביגדור
נשאר לבדוק:
זויות מתלה קדמי.
חופש מיסבי גלגל ובולג'ויינטים.
חופש פנימי בתיבת היגוי וחופש בחיבור בין מוט הגה לתיבה.
בולמי זעזועים.
בדוק חיבורי קורות רוחב בשילדה לשברים וניתוקים.
בדוק תושבות קפיצים לשברים.
בדוק בושינגים לקפיצים, כולל בושינגים בצד הקבוע לשילדה. שחק עם ההגה בזמן שמישהו בודק אם הבושינגים לא מחליקים על הקפיץ או הבורג.
אחרי שעברת על כל ההצעות לבדיקת תקינות בשרשור הזה, תודיע מה הלאה.
אביגדור, כתבת : ". להחליף את הפולי של ההגה כח לאחד עם קוטר גדול יותר." .
למה ? מה הקשר בין הפולי לבין השיוט ?
אגב גם אצלי יש שיוט מסויים אותו אני מייחס לבולמים קדמיים גמורים שיוחלפו בקרוב
(הרכב שלי ללא הגבהה).
יכול להיות שכל המערכות תקינות והשיוט נובע מהגה רך מידי.ציטוט:
למה ? מה הקשר בין הפולי לבין השיוט ?
במקרה זה, פולי גדול יותר = הגה קשה יותר = רכב משייט פחות.
לדעתי, אני צריך סיבוב על CJ ארוך כדי להחליט אם אני סתם פארנואיד או...
אביגדור
אביגדור אתה מוזמן לסיבוב על שלי, גם אצלי יש מידת שיוט מה שאני מייחס לבושינגים הגמורים שלי שיטופלו בקרוב
אל תשכח שההגה מאד מאד רך ולדעתי זו הסיבה העיקרית לקושי לשמור על קו ישר בנסיעה ישרה ומהירה יחסית
בהתחלה זה הפריע לי מאד, התחלתי עם עירגול הקפיצים עברתי להוספת עלה כיוון חופש בהגה, וכיוונון הבולמים למצב הקשה ביותר שלהם ,היה שיפור משמעותי. לאחרונה הנידנוד חזר וכמו שאמרתי אני מייחס את זה לגומיות הגמורות
רוני
נ.ב -תנסה להגיע למפגש של המועדון ותקח סיבוב על שלי לשם השוואה ואני על שלך לשם הנעילות שדיברנו
רוני
אביגדור, כמה מישקל יש בחלק האחורי?
כבר נאמר לך קודם, חלוקת משקל.
השאקלים הארוכים שיש לך גם משנים את זווית הקסטר לכיוון פחות יציב, וגם מאפשרים לסרן יותר תזוזה רוחבית. אני חזרתי לשאקלים נמוכים ואני חושב שזה הדבר הראשון שגם אתה צריך לעשות.
אתמול נסעתי עם רכב ריק לחלוטין. למעט גלגל רזרבי, לא היה כלום מעבר לסרן האחורי.ציטוט:
אביגדור, כמה מישקל יש בחלק האחורי?
100 מ"מ מול 70 מ"מ עושים את כל ההבדל?ציטוט:
השאקלים הארוכים שיש לך
אולי...
אביגדור
אני לא יודע לומר אם זה כל ההבדל אבל הם עושים הבדל.ציטוט:
100 מ"מ מול 70 מ"מ עושים את כל ההבדל?