תגובה להודעה: המלצות לקניית רכב - טראנו-פאגרו-ויטרה
לשמוליק,
לא כתבתי שהרכב שלי הכי טוב. כתבתי שהוא הכי מתאים לי (וכן, התחתנתי עם הנסיכה של רענן ...), ואפילו הבאתי מייד דוגמא למה הרכב לא יכול לענות, הנה כאן, ממש כמה תגובות למעלה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
הרכב שלי באמת לא מתאים לכל אחד, אבל הוא כן מתאים ... לי :p
לא הבאתי אותו בתור דוגמא לרכב "מושלם" אלא בתור דוגמא (עבור פותח השרשור) שכאשר חסרות יכולות אפשר להוסיף אותן. השאלה המתבקשת הינה, כמובן, מאיזה (רכב) בסיס נכון להתחיל.
אם למשל חסר לבן-אדם עוד הרבה כוח, אין מה לדבר על ויטארה בתור רכב הבסיס (אוקיי, יש גם מנועי V6 לויטארה, אבל לא בארץ ולכן לא מעשי לתחזוקה), אבל בוא נשמע קודם מה חסר לו בויטארה שלו ואז ננסה לייעץ ...
מנסיון קולקטיבי, אנחנו תמיד נצרוך את כל המקום שיש לנו (למטען ברכב/בארונות בבית/בדיסק של המחשב ...), זה אוניברסלי, אבל מי שצריך באמת את כל המקום שיש בפאג'רו ארוך, הויטארה באמת לא תספיק. לטיולי יום-יומיים עם 2-3 אנשים היא בהחלט מספיקה (מבלי לפלוש עם מטען לאזור הנוסעים)
אתה עשית את הבחירות והפשרות שלך, אני עשיתי את שלי, ופותח השרשור בעיצומם של הלבטים שלו, ואנחנו בסה"כ מנסים לסייע בחשיבה ובאינפורמציה, מה רע בכך ? מותר ורצוי שיהיו דעות שונות, ואם הן מנומקות ומוסברות זה יכול לעזור לקבלת החלטות טובה יותר ...
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אבל זה נאמר והרבה ...
יש רמה של רכבים קטנים, ג'ימני / סמוראי / ויטרה
יש יותר גדולים, טראנו / פראדו / טרופר / פג'רו שמתחלקים לקצר וארוך, כשהקצרים, למרות שהם לא ממש גדולים תמיד בהרבה מהרמה הקודמת, הם יותר גדולים .. ( פג'רו קטן, טראנו קטן הטרופר יותר גדול .. )
והארוכים גדולים עד גדולים מאוד ...
ויש גם את תחום הביניים המצומצם לויטארה ארוכה וספורטאז', מהשנתונים הוותיקים יותר, שעדיין נותנים 5 דלתות ובגאז', אבל מנועים ומשקלים צנועים יותר..
נדב.
2 בעיות עם התחום המאוד מאוד צר הזה,
1. ויטארה - מתישנת ... בסופו של דבר כולן ישנות.
2. ספוראטז' - הצימאון שלה לא הגיוני בעבור האוטו ...
חבל שלא מביאים לפה ג'ימני 4 דלתות .. או פג'רו פינין... באמת חבל.
קודם תודה על התשובות המהירות !
באמת שמעתי מכל מיני כיוונים על עדיפות לפג'רו, ולכן אני מתעניין, אך חייב להגיד שדי קשה למצוא דגם 2000 שלא טחנו לו את הצורה (קילומטראג' מוגזם, סדקים בשילדה וכבר ראיתי כל מיני...)
לדעתכם טראנו תצורה מקורית צריך הגבהה ? ראיתי אחת היום דווקא נראה בסדר כך, אולי קצת גבולי מקדימה. לא בדקתי מהלך מתלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ההתכתבות פה בפורום מעניינת אבל מגבילה, אשמח מאוד לראות אותך ואת הרכב שלך, להתרשם מהכוח ולחוות דיעה האם ניתן לשפר באמצעים שפויים (לא כולל מנוע V6 כאמור), ולדון באפשרויות על כוס תה ותופינים ...
איפה אתה גר/עובד ?
נדב.
054-2271003
סורי, טאות copy/paste. לויטרה 16 שסתומים. לגבי הגבהה, קניתי אותו ככה ולא בדקתי שוב...יכול להיות שאתה צודק.
בכל אופן, אשמח לקפוץ לתה. גר ועובד במרכז.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
2 בעיות עם התחום המאוד מאוד צר הזה,
1. ויטארה - מתישנת ... בסופו של דבר כולן ישנות.
2. ספוראטז' - הצימאון שלה לא הגיוני בעבור האוטו ...
לא אמרתי שזה תחום בלי בעיות, רק רציתי להזכיר שהוא קיים ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
choch
סורי, טאות copy/paste. לויטרה 16 שסתומים. לגבי הגבהה, קניתי אותו ככה ולא בדקתי שוב...יכול להיות שאתה צודק.
בכל אופן, אשמח לקפוץ לתה. גר ועובד במרכז.
אם כך, אתה בהחלט נמצא בבציר המשובח ... מבחינת המנוע כנראה שלא נותר הרבה לשפר באופן שפוי. אפשר לסלק את הממיר הקטליטי אם הוא עוד שם, ולשים פילטר אוויר פתוח יותר (K&N למשל). זה יכול לתת לך תוספת מורגשת, אבל לא תהפוך את הויטארה לסופה, וגם לא לפאג'רו.
אני גר ליד כפ"ס, אתה מוזמן לקפוץ, או להצטרף לטיול :p:p:p
בשבת הקרובה אני מצטרף לטיול העבירות של נחמני, ביום העצמאות אני מתכנן מסלול קליל + קיום מצוות החג בשטח ...
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
choch
קודם תודה על התשובות המהירות !
באמת שמעתי מכל מיני כיוונים על עדיפות לפג'רו, ולכן אני מתעניין, אך חייב להגיד שדי קשה למצוא דגם 2000 שלא טחנו לו את הצורה (קילומטראג' מוגזם, סדקים בשילדה וכבר ראיתי כל מיני...)
לדעתכם טראנו תצורה מקורית צריך הגבהה ? ראיתי אחת היום דווקא נראה בסדר כך, אולי קצת גבולי מקדימה. לא בדקתי מהלך מתלים.
.
פה אתה כבר עובר את הגבול לשאלות עם ניחוח אישי ... אחד יגיד לך שטראנו בסיסי זה לכביש ובשביל לרדת לשטח חייבים הגבהות ומיגונים מפה עד שנה הבאה ... וזה יהיה 100% נכון לגביו.
השני יגיד לך שרכב בסיסי ישר מאולם התצוגה, מוכן לקרב .. וזה יהיה גם נכון 100% לגביו ...
מי צודק ?
למה אתה קורא עבירות ?
אין מין נהג אתה ?
וכו' ...
אני, בתור בעל רכב כזה מקורי לחלוטין ואפילו נמוך טיפה עם מערכת מתלים מקורית ועייפה, כשהרכב הקודם שלי הוא היילקס 97 משופר מהתחת מוגבה ונעול פעמיים הייתי בטוח שהטראנו הזה יהיה מסוגל בקושי לטפס מדרכה בקניון ... ואני מופתע כל פעם מחדש. עיין ערך הטיול האחרון. ואני אחכה שמישהו שהיה שם יכתוב .. כי לי זה עדיין נראה שיש מקומות שבהם לא הייתי אמור לטפס. או יותר טוב אפילו, שבת האחרונה בחורשן שבכלל הפתיעה אותי ....
וזאת, דעה אישית סוביקטיבית לחלוטין !!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
.... עיין ערך הטיול האחרון. ואני אחכה שמישהו שהיה שם יכתוב .. כי לי זה עדיין נראה שיש מקומות שבהם לא הייתי אמור לטפס. או יותר טוב אפילו, שבת האחרונה בחורשן שבכלל הפתיעה אותי ....
וזאת, דעה אישית סוביקטיבית לחלוטין !!
אני מניח שגיא התכוון אלי :)
ובכן, עברנו את נחל צין, מסלול חביב למדי, לא אתגר אך מעניין, הטרנו נסע שם ללא בעיות.
יש שם הצלבות/עליות קטנות וכו' - מסלול טיול טיפוסי, כך שנראה שברוב מסלולי הארץ לא תתקל בבעיה עם טרנו.
סער
....חבל שלא מביאים לפה ג'ימני 4 דלתות.....
אני מניח שזו בדיחה כי עד כמה שידוע לי אין חיה כזאת.
למרות שאם יש רכב אחד בעולם שאני מוכן לחתום שיהיה הצלחה היסטרית זה גימיני 4 דלתות.
תמונה מדליקה אבל ברור לך שזו לא גרסה רשמית, או שזו עבודה של איזה סדנת שיפורים או עבודת פוטושופ מוצלחת.
אין חיה כזו באמת, בטח לא במפעלי סוזוקי, וככל שאני מסתכל יותר בתמונה זה נראה פוטושופ (שים לב להשתקפות על החלונות).
אולי בסוף ייפול להם האסימון כמו שנפל לג'יפ עם ה UNLIMITED WRENGLER, בכל מקרה לי אין ספק שג'ימיני ארוך יהיה להיט מטורף, אבל מי שואל אותי ...