this thread is worthless without
pics
תתחיל לשחרר תמונות - אנחנו הרי יודעים שכבר יש מה להראות . ואני לא מתכוון לתמונות של הז"ל. מזה יש לנו מספיק ......
pics
תתחיל לשחרר תמונות - אנחנו הרי יודעים שכבר יש מה להראות . ואני לא מתכוון לתמונות של הז"ל. מזה יש לנו מספיק ......
משאבה של מה?
לי יש משאבה קוית (לא טבולה) שמתחילה להרגיז ולחתוך בקפיצות.
מיכל דלק קומפלט של סוזוקי בלנו, כולל המשאבה הטבולה שלו.
מיכל דקיק שנכנס יופי מתחת למושב הנווט, בקיבולת של כ 60 ליטר.
קצת באיחור, אבל מוטב מאוחר מאשר בכלל לא - כמה תמונות עם חיפוי חלקי, בלי חיפוי, ליד ה"אח הגדול" וכו'.
הרכב נוסע יופי, ונראה איך יחזיקו המתלים בצאלים 8-)
דרך אגב, ככה היא נראתה לפני שבוע - חלודה , אומללה וחד מושבית...:roll:
חלוקת המשקל עכשיו היא אידיאלית - מקדימה, מנוע/גיר/נהג
ומאחור, נווט/מיכל דלק/רדיאטור/שני גלגלי ספייר
היי ברוך,
אני כבר לא יכול להיות אפילו הקיביצער.
מצד אחד אני מתפעל מהעבודה.
מצד שני אני חושב לתומי שזה ממש מזל שלא נתנו לך לתכנן את בר רפאלי.
ברוך בגלגול הבא שלה היא תהיה פיראנה אם מנוע סובארו זה יהיה פיצוץ של באגי.
הנה סרטון קצר מהסובאגי היום בצאלים.
נסעה חזק כ 130 ק"מ, וזה נראה טוב, אם כי 120 כ"ס לא מספיקים לה.
למרות שאין לנו שום יומרות ושום סיכוי מול ה T1 הכרישים, נחכה להקפות...
מכיוון שהרכב הוא בניה עצמית ו 4X4, הוא חייב להיות ב T1, עד כמה שזה נשמע מוזר.
http://www.youtube.com/watch?v=9sZjKF9N9qw
הכלי הכי מכוער שיש אבל זז נחמד עוד כמה סוסים והכול טוב;)
נראה יופי של כלי.
זה מה שכתבתי לנימי בהודעה בעמוד הקודם.
אתמול שקלתי את הרכב ולהפתעתי, יצא ניחוש מדוייק - הרכב שוקל 1100 ק"ג בכללי, כולל חצי מיכל דלק , כאשר חלוקת המשקל היא אידיאלית לרכב 4X4, דהיינו 600 ק"ג אחורה ו 500 קדימה.
זה אומר חלוקה של 55% אחורה ו - 45% קדימה.
כאשר הנהג והנווט בפנים, ומכיוון שהנווט יושב ממש על הציר האחורי, חלוקת המשקל הופכת להיות בסביבות 60:40 לטובת החלק האחורי.
אגב, בנסיעה מתברר שהרכב אכן מתנהג יותר טוב במצב שגם הנווט ברכב מאשר במצב שהנהג נוסע לבדו.
בקשר למנוע, החלפנו את פילטר האויר המקורי לפילטר פתוח גדול של K&N וביטלנו את הממיר הקטליטי, ולפי איך שהוא נשמע, אפשר להעריך שקיבל עוד איזה 10-15 כ"ס.
קשה לי להסביר בצורה מקצועית.
לפני כמה שנים, במסגרת חברותי במועדון רכב מסויים, הייתי נוכח בהרצאה של מהנדס רכב.
בעקבות נושא שעניין אותי ואת שאר האנשים בהרצאה, שהוא נושא שיפורי מנוע ברכב, אחד הדברים הנפוצים לשיפור הרכב הם אותם אלמנטים שהוזכרו לעליל :אגזוז, פילטר אויר וצ'יפ (סופר צ'יפ למחשב הרכב למי שמכיר).
אבל, כך הוסבר לנו, ברגע שמשנים את התהודה הן בסעפת היניקה והן בסעפת הפליטה (גאזים חוזרים) לכל אורכיהן, הדבר יכול לפגוע ישירות בכ"ס.
אין ספור נסיונות על דיינו הוכיחו זאת.
תחשוב, נגיד ולא צריך אגזוז ומורידים אותו לגמרי, האם האוטו יסע יותר טוב או פחות טוב ללא אגזוז?
כמו שציינתי בהתחלה, אני לא מהנדס רכב או אפילו מכונאי, אני מקווה שאני מסביר נכון.
מסכים עם כל מילה אבל... לא דובר על אגזוז דובר על ממיר
קטליטי וכאן אני לא מסכים איתך ממיר פוגע בביצועי המנוע דבר ידוע
ממיר מורכב על רכב רק בגלל תקן של זיהום אויר הורדת ממיר קטליטי מעלה את ביצועי המנוע
בלי קשר למערכת הפליטה וגם במערכת הפליטה שנובעת מתקן של כמות דציבלים המותרת בחוק
יש מקום לשפר ביצועי מנוע ע"י זרימה יותר חופשית של גזים שדרך אגב מכאן נובעת ההרגשה
שדיברת עליה שהמצערת מגיבה ביותר קלילות!:)
אני חושב שלא צריך להוסיף על זה כלום, ובאנגלית משפטית אומרים על זה
I REST MY CASE..........:cool:
אבל פטור בלט כלום אי אפשר - כמו שדודי כתב, ממיר קטליטי לא נועד לאיזון מערכת הפליטה אלא למניעת זיהום, והוא רעה חולה שיצרני הרכב נאלצים להתמודד איתה. שמים ממיר לא בגלל שזה טוב ונכון אלא משום שתקני הזיהום שמקורם בירוקים למיניהם(ובצדק), מחייבים זאת.
לא תמצא מתכנן רכב שמבחירה יתקין ממיר :rolleyes:
לכן, הסרת הממיר מועילה ועוד איך, בתנאי שאתה לא גורם למחשב הרכב להשתגע ע"י הסרת חיישן החמצן.
מה שנכון, הוא שאם אתה משנה לגמרי או מבטל את מערכת הפליטה, יכול להיות שזרימת הגזים לא תהיה תקינה או שלא יהיה מספיק לחץ חוזר. מכיוון שמערכת הפליטה כמעט לא השתנתה, אין בעיה כזאת.
מכאן ועד להצהרה שיש פחות כ"ס בגלל הסרת ממיר, המרחק עוד רב מאד.
צודקים,
חוסר דיוק שלי.
כל שנותר הוא לאחל לך מרוצים ללא תקלות.
בהצלחה.
תכנון של מערכת יניקת אוויר ומערכת פליטת אוויר הינו תורה בפני עצמה, ובענף הרכב יש אנשים שזו כל ההתמחות שלהם.
דוגמא פשוטה:
הידעתם כי אורך כל צינור פליטה מכל צילינדר (עד לחיבורם לצינור אחד בהמשך) צריך להיות זהה ?
ולמה מיד ביציאה מהצילינדר יש זווית של 90 מעלות לפחות ? (לחץ חוזר ?)
דוגמא נוספת הינה נושא הפורטינג (החלקה וליטוש) שמבצעים למעברי יניקת האוויר במנוע.
אכן כמו שהצפרדעון כתב, אין באי קיומו של ממיר קטליטי השפעה על פעולת המנוע כל זמן ש"מרמים" את מחשב המנוע כאילו יש ממיר (ברכבים בהם יש מערכות מתקדמות יותר).
לידיעה כללית.
מנוע הרכב "מבזבז" כ-8% מכוחו על נושא של יניקת האוויר למנוע ופליטת הגזים דרך המפלט.
עכשיו מתמטיקה פשוטה 8% מ-120 כ"ס (ביום טוב עם רוח גבית :lol:) זה 9.6 כ"ס.
ולכן ככל שניתן למנוע לנשום יותר טוב וניתן למנוע דרך יותר חופשית בפליטת הגזים אנו "מעלים" את כ"ס של המנוע, או לחילופין יותר נכון להגיד שאנו פחות מבזבזים כוחות על פעולות שאינן קשורות בהזזת הרכב, ויש עוד אלמנטים שמשפיעים:
מזגן ? - עוד כ-3%.
אלטרנטור ? - עוד כ-1% תלוי בכמות הטעינה הנדרשת.
משאבת הגה כח ?
התאוריה אומרת כי בסה"כ המנוע "מבזבז" כ-10%עד 12% מכוחו על פעולות שאינן קשורות ישירות לתזוזת הרכב. ולכן ככל שנפחית אותן כך "נעלה" יותר את כוחו של המנוע.
רפי