תגובה להודעה: טיול באירופה עם הרכב הפרטי (ניסאן טראנו קצר דיזל ידני)
בוקר טוב
תגדיר מה אתה רוצה ולכמה זמן אתה נוסע. לפני הכל.
(כולל נסיעת שטח אוהלים מדינות וכ"ו)
לגבי עלויות עם אני לא טועה אז לפני כ שנתים סמואל כתב כאן פרוט של העליות שלו לגבי נסיעה דומה.
אם 800 יורו להעברת הרכב הלוך חזור זה יקר (קח בחשבון גם עליות טיסה לאתונה מוניות ומיסים )
אז כדאי שתותר כבר כעת . לטיול כזה עליות בין 15000 שח ומעלה . בלי תקלות מיוחדות .
הגדרת הטיול מראש חשובה לענין הכנת הרכב לנסיעה שזה חלקים מפות וכ"ו . תתחיל בזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מזגנים
בספט הקרוב ב"ה אני יעשה את הטיול השמיני שלי במתכונת שאתה מתענין.
במידה ןאתה רציני בעניין אשמח לשתף אותך בידע הרב שניצבר אצלי בנושא.
עמוס
עמוס באיזה עבירות הטיול ? ;)
כמה זמן מראש צריך להתארגן - כמה שיותר. תלוי בעיקר במעבורת ליוון (בד"כ אין לחץ) ובטיסה (בעונה יש הרבה לחץ).
- איזה מיסים / תשלומים / שוחד / וכו' נילווים כרוכים בעניין - אין שוחד. לפחות לא חייבים. יש הליכים שאפשר לקצר בתשלום כזה או אחר, אך גם ללא התשלומים העניין אפשרי. משלמים על עלות ההובלה (רוזנפלד ספנות, בערך 800 יורו הלוך חזור ליוון), עלות השחרור ביוון (50-100 יורו, כל יום עד 1600 פרט לימי ראשון (נדמה לי), עלות הכרטיס הירוק (מעין טסט וביטוח חובה עולמי/אירופאי) שנעה סביב 500 ש"ח לשנה, והשאר זה כסף קטן...
- כמה עולה סולר באירופה - נראה לי שזה משתנה ממדינה למדינה, כן באיחוד או מחוצה לו, ונראה לי שאפשר למצוא את זה באינטרנט ו/או בספרי טיולים.
- נושא של עלות חניוני לינה באירופה - לא מכיר. ישן בד"כ על שפת אגם או נהר, על מצע דשא נעים, עם מדורה קטנה... מה צריך ליסוע לאירופה, יש מלא מדינות סביב שיקבלו את פניך בחביבות רבה יותר, והיות והאוטו איתך, אין ירידה בתנאי הלינה והקמפינג...
- ביטוח מקומי באירופה - עושים ביטוח בריאות רגיל או מורחב לנסיעה בדרכי עפר, עושים את הטופס הירוק (ראה למעלה), ניתן לעשות ביטוח צד ג' ואולי אפילו מקיף בממסי, תלוי לכמה זמן, תלוי לאן ותלוי בסוג הרכב.
- רישוי מקומי באירופה - לא ממש הבנתי... לעיתים מחליפים לוחית רישוי ללוחית מקומית. נדיר ביותר. אם הרכב בעל רשיון בתוקף, מתורגם לאנגלית, ויש לו את ה"כרטיס הירוק" הוא רשאי לנוע באירופה.
- הכנות לרכב בישראל לפני נסיעה ארוכה בחו"ל - עניין אישי. אני עשיתי טיפול מקיף, תיקון וטיפול מנע של כל מה שעלה על דעתי - אבל נסעתי לגיאורגיה, שם אין או לא היו הרבה היילקסים, בטח לא דיזל. חשוב לצאת תקינים, מזוודים ומצויידים, עם חלפים בעייתיים אם יש כאלה, עם כלי עבודה, כלי חילוץ - וכל השאר לפי רמת הפינוק, ההרפתקנות וההימור שרוצים לקחת.
- הכנות לרכב לפני השייט - צריך להגיע לנמל ביום השייט בבוקר, עוברים 3 שעות בירוקרטיה (עדיף להביא חבר עם רכב אחר שיכול לעשות הקפצות והחזרות, או להסתמך על מוניות) - שמתחילות במשרדי רוזנפלד. נפרדים מהרכב ל 3 ימים, ופוגשים אותו שוב באתונה, נמל איקוניאון. כל שאר ההתנהלות היא פשוטה מאוד, גם ביוון, גם במעברים יבשתיים, וגם בשחרור שוב בארץ.
- ערכת מפות למחשב הניווט - כדאי לקנות פה או שם - לא מבין בזה מספיק. נהנה מניווט עם מפת נייר, גם אם לא הכי מפורטת. בחו"ל בד"כ לכל שביל יש כתובת ואין "שבילי טיול" או שבילים צה"ליים - כך שמתברברים פחות. ובכלל, כל ברבור הוא פתח להרפתקאה עם איזה מקומי/ת...
- עוד אלף נושאים שאני חשבתי עליהם ואין לי מושג אם יש עוד וכמה הם עולים ... - אנסה להעלות דברים נוספים שכתבתי לעצמי פעם והם לא איתי כרגע. אם יש שאלות ספציפיות - אולי אדע לענות.
מקווה שזה תחילת הקרחון...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יש כמה חברים בפורום שעושים את המסע הזה כמה פעמים בשנה (סמואל הבטיח לכתוב מדריך, תלחצו עליו).
בגדול, ספינת משא מחיפה לפיראוס (דרך קפריסין), יש פעמיים בשבוע. אתה מגיע בטיסה ליוון ומשחרר את הרכב בעזרת מעכר מקומי, וזהו, אתה באירופה.
אסף.
התוכל לפרט על בגדול, ספינת משא מחיפה לפיראוס (דרך קפריסין), יש פעמיים בשבוע ?
הייתי רוצה להעלות את ה-LR שלי על אוניה ולצאת למסע לבולגריה.
תגובה: טיול באירופה עם הרכב הפרטי (ניסאן טראנו קצר דיזל ידני)
החיידק נושך ...
האם המידע פה הוא עדיין עדכני ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
החיידק נושך ...
האם המידע פה הוא עדיין עדכני ?
איזה שדרוגים אפשר להכניס לדאסטר ובאיזה מחיר.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
איזה שדרוגים אפשר להכניס לדאסטר ובאיזה מחיר.....
כן .. מעבורת מחיפה לבוקרשט ..
אמי חושב על טיול ג׳יפים ביוון ובדקתי את האופציה להעביר את הרכב שלי.
הצעת מחיר עדכנית שקיבלתי מרוזנפלד עבור ל"ק קצר היא 830 יורו לכיוון פלוס 1300 שח לכיוון מס נמל בארץ ועוד 500 שח בחזרה.
סהכ 1660 יורו ו 3100 שח לרכב בלבד.
אין צורך בקרנה לאירופה.
מעבר לזה לא מצאתי מחירים לביטוח ולא הצלחתי לקבל תשובה לגבי כמה זמן מותר לרכב להישאר באירופה.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
כתבתי מדריך קצרצר + ביטוח
מישהו יודע איך לנעוץ ?
לנעוץ מה?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk