תגובה להודעה: ייעוץ לפני קנייה - טרופר או גראנד צ'ירוקי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zik5
שאי למה לא להשאר ב17" המוקורי ב-wj
--------------------------------------------------------------------------------
ציטוט:
פורסם במקור על ידי zik5
למה צריך להחליף לגאנט 16 ??
כי בשטח אתה רוצה כמה שיותר גומי וכמה שפחות ברזל.
וחישוק 15 לא עולה בגלל הברקסים ...
אז מתפשרים על 16 ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zik5
חתך 75
הגלגל מורכב משני חלקים
1. חישוק מתכת
2. צמיג מגומי וחריצים
למרות הנטיה של כל היצרנים להגדיל את החישוק ע"ח הצמיג [ ואני משער שזה לטובת התנהגות כביש טובה יותר] הרי שלשטח , ככל שחישוק קטן יותר [ מבלי להקטין את הגודל הכולל של הגלגל, כמובן ] יש יתרון עצום.
מאפשר להוריד יותר אוויר, מאפשר גמישות ועוד.
לכן ב WJ שמגיע עם חישוקי 17 במקור מחליפים החישוקים ל 16 כדי להנות ממה שכתבתי קודם.
ולמה לא ל 15 ? כי הבלמים לא מאפשרים.
איזה חלק לא היה ברור דיו ?
זיק,
העניין הוא שקשה יותר למצוא צמיג 17" לשטח.(ממה שחיפשתי, במידה המאושרת המקורית אין בכלל לא AT ולא MT) ואם מגדילים, זה מגדיל לך את הקוטר לאיזור 32" שיוצר בעיות בסגירת מהלך. מחייב חיתוכים של כנפיים וספייסרים.
בכל מקרה, בכל קוטר גלגל חיצוני נתון, עדיף (בשטח) שיהיה מקסימום גומי ומינימום ברזל.
איזה צמיגים הרכבת? איזו מידה ואיזה סוג?
איל
המידה המקורית של ה WJ אכן בעייתית - 235X65X17. אפשר למצוא AT גם ביוקוהמה, גם בגודייר, ויש טויו טובים - אבל MT זו בעיה. מצד שני, גם עם הגבהה מזערית אפשר בקלות לעבור ל 245, ואז יש אפשרויות טובות יותר.
חן
היי
אני נוסע על 265/70/17 של יוקוהומה, יש בעיה למצוא מידה קטנה יותר של צמיגי שטח ל"17 .
נמרוד
מה שאני מחפש זה רכב שישמש את אשתי ביום-יום לנסיעות קצרות, ולכן צריך להיות "מפנק" ונוח, אבל גם יאפשר לנו לטייל בתנאי שטח בינוניים עד קשים בלי לשבור את האוטו לגמרי (יש לי את הנטייה הזאת...)
אחרי שראיתי דגימה מההצע שיש בשוק וקראתי המון מאמרים, נראה לי שכמה שבא לי צ'ירוקי שנת 2001-2002 מזובד ומדוגם, היחס עלות / תועלת שלהם הוא בעייתי מאוד ובגלל שהם נדירים יחסית, גם עלות הטיפולים והחלפים תגדל בהתאם.
האיסוזו טרופר נראה על פניו אטרקטיבי בגלל ההצע הגדול יחסית, אבל עבורי הגודל שלו עלול להוות חיסרון (במיוחד עם מנוע 3000 דיזל). בכל אופן, לא פסלתי אותו לגמרי. ואם אני אמצע משהו טוב בצורה יוצאת דופן, יש סיכוי שאני אקנה כזה.
ממה שלמדתי, נראה לי שהגראנד צ'ירוקי נותן את השילוב המדוייק (עבורי), בתקציב הנתון, בין נוחות על הכביש ובין עבירות בשטח, ולכן אני אתמקד בו.
כשבדקתי היום רכבים, ראיתי כי הגראנד צ'ירוקי הוא מאוד נמוך, ושיש למטה לא מעט מכאניקה שעלולה "לחטוף חבטות" ברגע של חוסר זהירות בשטח.
לכן אני רוצה להגביה אותו ולעשות לו מיגון תחתון. מישהו יודע כמה זה עולה?
שאלה קטנה נוספת - אם הבנתי נכון, הרכב מגיע עם מנגנון נעילת דיפרנציאל אוטומטי בשני הסרנים. האם כך?
שאלה אחרונה - יש למישהו המלצה על מוסך טוב ואמין (עדיפות באיזור השרון) אשר בו ניתן לרכוש ולהרכיב את ההגבהה והמיגון?
הצ'ירוקי אכן בעייתי - הוא רכב נהדר, אבל המוכרים קצת השתגעו.. (משהו דומה מתחיל לקרות גם ל WJ ים הטובים).
הגרנד נמוך אמנם, אבל מנסיון, מאוד גמיש ויש לו עבירות גבוהה בהרבה ממה שנדמה בתחילה. הגבהה מאוד רצויה, אבל לדעתי, וגם לדעת חלק מהמנוסים יותר כאן באתר, אפשר בהחלט להסתפק בהגבהה של 2" אשר תביא אותך לכל מקום. כאשר הגעתי לכאן, הפנו אותי ליניב דקל מהייטקמוטורס בפרדסי-רעננה (09-7602479), ואכן הוא האיש.
שים לב - לWJ יש שני דגמים - הלרדו, הפשוט יותר, אשר מגיע עם LOW רגיל (כמו בלנדקרוזר); והלימיטד המפואר, אשר מגיע עם מערכת קוודרה-דרייב. המערכת מאוד יעילה בשטח (חשוב לבדוק אותה), ולאחר שלומדים להוציא ממנה את המיטב, אפשר לעשות איתה כמעט הכל. אם אין לך חשק מיוחד להכנס להוצאות גבוהות, היא בהחלט מספיקה.
חן