-
הצעה הגיונית
לטל,
הורדת שינוי יחסי העברה ל- 1:4.10 ואפילו ל- 1:3.54 עם קוטר גלגל 33" כשלך יותר כלכלית מאשר החלפת גיר ולדעתי אפילו נסיעה עם גלגל 31" באה בחשבון ביחס העברה 1:3.54.
החלפה כזו גם נראית יעילה מספיק.
התקנת גיר עם הילוך נוסף מחייבת בדיקת יחסי העברה בהילוך הגבוה ביותר וסביר להניח שלא תקבל הפחתת סל"ד משמעותית ללא ביצוע השינויים ביחסי העברה בדיפ'.
על בסיס תיאורטי, שינוי יחסי העברה בדיפ' שמקובל לבצע בארץ מאפשר נסיעת שטח בהילוך נמוך יותר אך פוגע בנסיעה מנהלתית והוא משמעותי אולי לבעלי גיר רגיל המקבלים זמינות מומנט גבוהה יותר בנסיעת שטח ללא צורך בהחלפת הילוכים.
להסרת ספק שינוי יחס ו/או גודל צמיג אינו משפר מומנט שממילא מוכתב ע"י מומנט מירבי של המנוע.
כל מה שאתה "מרויח" ביחס העברה גבוה כמו אצלך הוא סיכון שבירת ציר גדול יותר בגלל אימפקט.
במקרה שלך הצמיג המוגדל מקטין סל"ד בשעור 6.45% ויחס העברה מגדיל את הסל"ד בשעור 29% ביחס להעברה סטנדרטית.
בקיצור אני הייתי משנה יחסי העברה (משיקולי עלות-תועלת) אך במידה ואתה הולך על גיר, תחשב את יחס העברה בהילוך רביעי של התיבה שאתה מתקין לפני הביצוע.
בהצלחה
-
זאבי,קודם כל תודה רבה!
ההחלטה נבעה בעיקרון בגלל חוסר הרצון להוריד את יחסי העברה (אני פשוט נהנה לטפס לאט לאט לאט :) )
אני אעדכן בסוף על הכל,
תודה לעונים!
טל.
-
הי טל
מה קורה עם הפרוייקט?
ד"א עם אני כבר פה יש למישהוא מושג עם אפשר לבצע החלפת גיר לאוטומט אבל למנוע דיזל בסופה.