שאלה מסקרנת-אם הדיבורית משדרת בתדרי FM, מה מונע מהרכב שלידך בפקק, לדוגמה, לשמוע את כל השיחה? משדרי ה-FM לנגני MP3, החזקים ביניהם, בהחלט עושים את זה.
קובי
Printable View
שאלה מסקרנת-אם הדיבורית משדרת בתדרי FM, מה מונע מהרכב שלידך בפקק, לדוגמה, לשמוע את כל השיחה? משדרי ה-FM לנגני MP3, החזקים ביניהם, בהחלט עושים את זה.
קובי
זה מאוד פשוט קובי:
בדיבורית המדוברת (יצא לי בטעות ולא בכוונה) יש משדר, אצלך ברכב.
נאמר ואני מתקשר אלייך, לך יש את המשדר הזה, לנהג שבפקק לידך אין אותו.
זה מה שימנע מהחבוב שלידך לשמוע את מה שאני מדבר איתך.
עוד ובנוסף, המשדר פועל בצורה כזו שיש לו פונקציית בחירת תחנות, ממש כמו ברדיו.
אתה מכוון לתחנה מסויימת ברדיו שברכב שלך, מכוון במשדר המדובר אל אותה התחנה שכיוונת ברדיו וזה הכל, שחה פרטית לחלוטין.
עוד ובנוסף, בחר לך תחנה עם תדר "משונה" לדוגמא 111 FM
מי יחשוב כמוך לכוון את התחנה שלו למספר תחנה משונה כל כך?
יום נפלא..
+1
ארחיב קצת: אין משהו שמונע באופן אקטיבי שישמעו אותך. כדי שהדיבורית תעבוד טוב אתה חייב למצוא תדר פנוי (זה לא תמיד כל כך פשוט), וגם אז העוצמה של המשדר בקושי מספיקה להגיע לאנטנה (החיצונית) של הרדיו שלך, כך שרק ממרחק של מטרים ספורים אפשר לקלוט את זה, ומכיוון שבחרת תדר פנוי (כי אחרת זה לא יעבוד בכלל), אז סביר שאף אחד בטווח של מטרים ספורים לא מאזין לתדר הזה בדיוק ...
נדב.
"ומכיוון שבחרת תדר פנוי (כי אחרת זה לא יעבוד בכלל), אז סביר שאף אחד בטווח של מטרים ספורים לא מאזין לתדר הזה בדיוק ..."
אהלן נדב, זה לא בדיוק מה שכתבתי, רק במילים אחרות?
זו אותה הכוונה לא?
מה שכתבתם היה ברור לי גם קודם, הכוונה היתה אם יש איזשהו קידוד כלשהו. באופן תיאורטי אתם אמנם צודקים, לגבי התדר האקראי וכו', אבל בתכל'ס, יכול להיות מצב שסחב'ק שלידך בפקק, משתעמם מהתחנה שהוא מאזין לה, וכשהוא סורק לחפש תחנה אחרת, הרדיו שלו יעצר על התדר שבו משדרת הדיבורית שלך. קרה לי כבר בעבר, כמו שאמרתי, עם משדר MP3, שזה קצת פחות קריטי, אבל אני לא יודע כמה חשובה לכם הדיסקרטיות בשיחות הטלפון שלכם, יכול להיות שזה עוד שיקול בבחירת המכשיר.
קובי
"לא יודע כמה חשובה לכם הדיסקרטיות בשיחות הטלפון שלכם, יכול להיות שזה עוד שיקול בבחירת המכשיר."
קובו, (כן קובו), כשאני עורך את שיחות הטלפון שלי, עם מאיר מהמוסד או עם יובל מהשב"כ, אני פשוט משתמש, בטלפון הסלולארי המקודד שלי.
כך אף אחד לא יכול לשמוע מה שאני אומר להם, או הם לי.
ועכשיו ברצינות, מה כבר יכול להיות סודי בשיחות שלך?
כלומר אוקי יש כאלה שמעדיפים פרטיות, שלא אוהבים שמאזינים לשיחותיהם וכ'ו אבל אל תשכח שאותם מאזינים, לא יכולים להגיב לנאמר בשיחות, אלא רק להאזין, והם לא שונים במאומה מאנשים ששומעים אדם שמדבר בסלולארי באמצע הרחוב, בצרחות.......
קובי[/quote]
חח צודק נדב
+1