יפה, אבל לא ענית על השאלה שלי
Printable View
ממליץ לך בכל זאת להיכנס לקישור כי תכלס, התשובה שלך נמצאת בתחילת המפרט הטכני של כל בורג באתר. לדוגמא עם הבורג AUTO :
https://www.adit.org.il/wp-content/u...7%99%D7%9D.pdf
תראה בקובץ שעבור ברגים איכותיים, בחיבור על פח 2 מ''מ, זה 530 ק''ג בשליפה ו-480 ק''ג בגזירה לכל בורג. (כשל)
ומבחינת מה שמותר להעמיס בצורה בטוחה בהתחשבות במקדמי בטחון בתחום הבנייה זה 180 ק''ג בשליפה ו-280 ק''ג בגזירה*
*(המקדם בטחון בשליפה גדול יותר כי הכוח בשליפה תלוי בחיבור בין הבורג לפח/פלטה הלא מוגדרת. בגזירה -עומס שחותך הבורג- התסבולת קשורה לתסבולת של הפלדה של הבורג עצמו ולא קשורה לפח, ומשום כל, המקדם בטחון המוך יותר).
תודה.
אני לא רואה בקטלוג ברגי פח פח ( עם ראש פיליפס שטוח) אלא רק ברגי איסכורית.
זה פספוס שלי או שאין באמת?
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
מלכתחילה מדובר על תסבולת של ברגים מסויימים ולא של ברגי סינים רגילים שעליו אין מפרט טכני. ברגי פיליפס הינם גם מטבעם פחות מקצועי כי הביט מחזיק פחות טוב פיליפס מכוכב. אז נכון לגבי ברגים כאלו אין מידע אתה צודק ואיתם אישית לא הייתי בונה כי אין בהם שום בקרת איכות.
בהנדסה לא מקובל לעבוד עם משפחת הברגים " self tapping screw " בתור בורג מבני ולא משנה מה החוזק שלו לגזירה או נזילה .
אלו ברגים עם זווית מעלה שגורמת להם להפתח תחת עומס.
מה גם שלרוב הכשל עם ברגים כאלו ,אפילו סינים , נובע בפח ולא בבורג .
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
לפני מס' חודשים נזקקתי לייעוץ בנושא עיגון תקרת בטון, נושא שנרתעו ממנו כמה מהנדסים אזרחיים שדנתי איתם. איכשהו הגעתי לחברת אדיט ושם פגשתי את איב. האיש הקדיש לי כשלוש שעות מזמנו. ליבן איתי את הצורך, והמליץ לי על פתרון העיגון שלדעתו התאים לי ביותר, ולאחר מעשה נראה כי הוא קלע בול. כל זאת תוך הפגנת הבנה הנדסית ומקצועיות רבה.
נראה לי מקום טוב להודות לו.
ואני בתור פותח הדיון כבר בכלל לא זוכר מה רציתי לתלות....;)
בכל אופן מעריך את התשובה הרצינית.