לא. בוודאי לא בחורשן :p
Printable View
אולי פשוט תחליף את הרכב אם אתה חושב שהוא כזה נכה :) ואני נוהג בג'ימי שזה ממש לא חיית שטח ונהנה מכל רגע צא רגע מהבועה ותבין שאנחנו חיים יחד עם הטבע אם יגידו לך ליסוע איפה שאתה רוצה בחורשן אז..... פשוט תשמיד חצי מהמקום בשבת אחת וזה יהיה כמו לטייל במחצבה או משהו בסיגנון קצת היגיון פשוט
יש הרגל בפורום הזה להשמיץ כל מי שמשמיץ רכבי שטח
אז אני אכתוב את דעתי לגבי הנושא,
קודם כל אני ג'יפאי, ג'יפאי בדם גם משתתף בספורט מוטורי , טיילתי ברוב המסלולי השטח בארץ
זה נכון שאנו בתור אוהבי רכבי שטח לא אוהבים ש"מקללים" את הרכב שלנו, מציגים אותו קריקטורות מעליבות שמזכירות לנו את הרישומים של יהודים בשואה אבל חשוב להבין שאותה דעה כוללת של המון הוגי דעות כאלה ואחרים מגיע ממקום של חוסר הבנה וכך נוצרת הכללה שכל רכבי השטח והג'יפאים נכנסים אליה
כך לדוגמה את הבלוג של הכתב אביב פרנקל, אם בוחנים את הדברים ניתן לראות שבאמת אותה טענה לגבי רכבי שטח מופנת אל אותם אנשים שלא משתמשים ברכב שטח ליעודו המקורי
לא יעזור דבר!!,
השכנה שלי שתחיי נוסעת לעבודה על טוארג לבן עושה 25 ק"מ ביום לעבודה וחזרה, הרכב מעולם לא ירד לשטח והשימוש היחיד שלה ברכב הוא לקניות ועבודה, בעלה נוסע גם הוא על רכב שטח, שברולט טאהו, גם הוא לא ביציע מעולם בחייו נסיעת שטח, עכשיו תנו לי סיבה אחת להחזקת המכוניות הללו בבית .
עוד דוגמה : http://www.auto.co.il/כתבה-25163-קאד...חל-השיווק.aspx
תנו סיבה אחת ליצור הרכב הזה.
אותה שינאה וכמובן קנאה של רובד רחב באוכלוסיה כלפי רכבי השטח היא מוצדקת , אכן הרכב הנ"ל מסוכן לסובבים אותו מפני שרוב רוכשי הרכבים הללו לא מתיחסים לגודל הרכב ורמת הנהיגה והמודעות שלהם אינה תואמת את יכולות הרכב
אני אישת חושב שאין לשלול את זכותו של אדם לעשות בכספו ככל העולה על רוחו וכל הגבלה או סגירה של שטחים היא ללא ספק מהווה תקדים הרסני לחיי הפנאי של רובינו פה
אך חשוב להבין שהיחס של הרבה אנשים לא בא לכיוון אנשי השטח אלה אל אותם אנשים שמשתמשים ברכב שאין בו צורך
תום ידידי.
הסיבה היחידה שיש לייצור של הרכב ההוא היא הרצון של היצרן להרויח ו .. יש קונים :)
אבל הסיבה לשנאה ... היא משהו שאתה כתבת. קנאה.
אז יש ריכבי שטח שהם ממש זולים לקניה ובעיה של הקנאי שלא בדק והיה מגלה שגם הוא יכול להחיזק אחד כזה.
ולטענה נוספת שעלתה בבלוג של הקנאי, יש רכבי כביש ( והמון !!! ) שהם הרבה יותר בזבזניים / מזהמים / מיותרים מרכבי השטח.
מי צריך בבית פורש 911 ? או קדילק stc עם מנוע מפלצתי 500 כוח סוס וצריכת דלק של 1:4 בשביל לקחת את הילדים לגן ? ... ( יש בגן של הבן שלי ילד שאבא מביא אותו ב911 חדשה לגמרי ... אמא אוספת אותו בג'יפ מרצדס שלא זוכר את מספר הדגם, המכוער הקובייתי החדש ) הוא לא נוסע מהר והיא לא נוסעת בשטח, אבל יש להם כסף.
הכל שטויות, הכל תרוצים והכל כסף .... אם לא היה איזה בעל שררה שמרויח מזה, אף אחד לא היה שונא רכבי שטח.
לדעתי, רכב שטח זה הרכב הכי מתאים לישראל. רמת האספלט פה היא ברמה של שטח ...
:)
אני לא מצליח להבין למה דווקא פה אנשים מספקים תחמושת למי שהאינטרס שלו מנוגד למהות האתר.
מה שחשוב להבין שאותה קנא-שנאה לא מכווונת אל אף אחד מאנשי האתר הזה אלה לאנשים שלא עושים שימוש לצורכי שטח
ולניר מעלי, שום תחמושת, הכל שטויות מה גם שכשמדברים על רכבי שטח לא מדברים על וויטרות אז אתה יכול להיות רגוע
אני חושש שאתה הוא זה שלא מבין שהקנאה-שנאה מופנות כלפי נהגי ג'יפ באשר הם .. אף אחד לא בודק אם אתה באמת יורד לשטח או לא.
אם אתה נהג רכב גבוה וגדול - אוטומטית אתה אשם.
אהלן,
אני דווקא בעד הדיון הזה(מה שהוצג בהתחלה...), וחושב שחשוב להעלות את הנקודות האלו, ודווקא באתר כמו כאן.
אני חושב שצריך להיות עיוור כדי לא להודות שרכבי השטח גורמים וגרמו לנזק בלתי הפיך במקומות רבים (או קי... לא הרכבים, האנשים שנוהגים בהם). זה שיש מעט אנשים שמנסים להקפיד ולשמור על הטבע (ואנחנו מדברים על הטבע), לא אומר שכולם כך. לפי הנזקים שרואים בנגב, אפשר לחשוב שהרוב לא כך...
מזהים את המקום שבצילום? אפילו מהלוויינים אפשר לראות את הנזק...
אפשר להפריד את הנסיעה ברכבי שטח לשניים. הצד הספורטיבי, ה"עבירויות", והצד הטיולי.
נכון שהגבול לא מדויק אבל לצורך הדיון, אני חושב שזה ברור.
אם יש אפשרות להקטין את כמות האנשים שמחפשים הרפתקאות עבירות, על ידי זה שיקצו מקום מסודר לכך, כמו בצילומים למעלה, אני חושב שאז אולי פחות אנשים יגיעו לנגב רק כדי לגאול מבתוליו איזה הר בשטח.
יותר מזה, לדעתי גם מתי שהו ייצא חוק שיאסור עשיית צרכים בשטח, ויחייב רכבים בשטחים מסוימים להיות מצוידים בשירותים ניידים. ראיתם איך נראים הערוצים הנסתרים ליד החניונים?
.
בדיוק כמו שכבר כתבתי, בידי אלה שלא מבינים דבר היא מופנת בצורה כוללת
אנשים כמו אביב פרנקל היא מופנת בצורה סלקטיבית
כל השאר אלה "רגשי נחיתות" או "ריגשי הגבהות" בשפה שלנו, כי לכל אחד מאיתנו יש איזו צביטה בלב כי הוא יודע שהוא לא תמיד היה הג'יפאי הטוב, הוריד איזה עץ, פתח איזה קוליס, דרס איזה צב....
בהכללה, דווקא רוב הג'יפאים שכבר מגיע לנגב יודע איך להתנהג, ולא גורם לנזקים.
אלה שכן עושים קוליסים, בד"כ הסיבה היא חוסר מודעות. זה עניין של חינוך וזה חלק מהתפקיד של הפורום לדעתי.
מי שמתפרע, אני מקווה שייתקל בפקחי הרשות (ואני יודע שהסיכוי נמוך).
בכל מקרה, כל מי שהסתובב בשטחי אימונים של צה"ל, יודע שזה מה שגורם לנזקים האמיתיים, בקנה מידה אחר לגמרי, וכדאי להעלות כמה תצלומי לווין גם משם.
על הפוספטים ומחצבות החרסית למיניהן אין מה להרחיב את הדיבור.
את הג'יפאים אפשר לעזוב בשקט.
ולגבי חוקים, יש לנו יותר מדי מהם, תודה.
אני לא יודע מי אתה ואיך אתה נוהג, אני לא מוריד עצים ולא דורס צבים.
לגבי הקקי, בטיול האחרון, צייד אותנו הפקח במספר שקקיות ... שק בד עם אפשרות לקשירה על מנת לשמור שם את הניירות המלוכלכים ....
הוא אמר שזה סטארט-אפ שלהם בנסיון למגר את התופעה ...
הקקי עצמו מתפרק כמו קקי של כל ערוד או אייל ... הקקי שלך או שלי לא גורם ליותר נזק מאשר כל קקי אחר בשטח.
לגבי הצבא ....
כן, בהחלט אפשר לפרוק אגרסיות בשטחים שהצבא כבר חירב ... והוא עושה את זה עם כל הלב.
מסכים עם כל מילה שלך
בתור אחד ששירת ביחידה לנהיגה מבצעית אני יכול לומר לך שישנו אימון יעודי ששמו הוא "נסיעה בר בשטח" משמע נסיעה לא בשבילים, לא נעשתה מעולם שום הקפדה לגבי הנושא ויש סיכוי טוב מאוד שאותה אצבע מאשימה אמורה להיות מופנת לשם.
תתפלא,
בשבוע שעבר נסעתי לתומי בשדות המושב בו אני גר (בשכירות) ולפני אחד הצמתים עמד טנדר גדול וחסם את הדרך ... סימנתי לבעל הרכב בתנועות ידייםשיאפשר לי לעבור, אבל הוא במקום להזיז את הרכב שלו, התקרב אלי לויטארה והתחיל לקלל, לצעוק ולהשתולל, להסביר לי שהדרך היא בכלל פרטית שלו ושהורסים לו את השטח (מה שכנראה היה נכון - עקרו לו איזה צינור או משהו כזה). ישבתי בשקת וחיכיתי 3 דקות שיעבור זעם, הסברתי לו בנימוס שאם לא היה חשוב לי לשמור על השטח שלו הייתי עוקף את הטנדר כבר מזמן, ושלחתי אותו להסתכל על כיסוי הגלגל (כמו זה שבסמל שלי מימין). הוא שאך אם אני מהמושב ועניתי שכן, ובשלב זה הוא הזיז את הטנדר ואני המשכתי לדרכי באיטיות יתרה ...
מסקנה: גם לנסוע בויטארה לא פוטר אותך מדיעות קדומות וקבעונות של הזולת ...
נדב.
אתה מדבר פה על כיוון אחר של דיון, אפשר להבין את הפחד של אותו בחור
אבל בדיוק כמו שאתה אומר, יש צורך ביצוג הולם של הג'יפאים אל מול אותם גופים שמסכנים את ההובי שלנו ואת הפרנסה של חלקנו
לאטום אוזניים ופיות לא יוביל אותנו לשום מקום, אם על כל בעל דעה הנוגדת את נסיעה בשטח ורכבי שטח יבואו ג'יפאי ישראל ויגידו שהוא סתם קנאי לא ישתנה דבר ויש יותר בעלי כוח וחוסר ידע בעולם השטח במדינה שלנו מאשר ג'יפאים
אני גם חדש וגם מתמם.
וגם אידיוט.
:)
איזה נזק רואים בתמונה שצירפת? אני לא רואה שום נזק. את מעלה ורדית אפשר לראות מהחלל עקב היותו לבן כשלג.
אז נכון השביל קצת התרחב עם השנים, אז מה? יש לצערי דוגמאות רבות של נזקים, זו לא אחת מהם.
אבל אם אתה מחפש להקטין את כמות האנשים שמסתובבים בשטח, אפשר גם לנקוט בצעדים אחרים. לאו דווקא פארקים סגורים.
אפשר פשוט להעלות את המיסים העקיפים על רכבי שטח במאות אחוזים ובכך לצמצם את הכמות ואפילו אולי לשפר קמעה את האיכות של המשתמשים בשטח.
ככה לא יתרוצצו בשטח אלפי סוזוקואים קטנים וסופות חבוטות של כל מיני כאלה שנכנסו לשטח אתמול וכבר רוצים לשנות סדרי עולם.
אפשר להגדיר שלרכב שמחירו מתחת ל - 450 אש"ח לא תותר כניסה לשטח, ובא לציון גואל.
אפילו אברי גלעד יתן את ברכתו.
מכיוון שאני מקורב לצלחת (כדברי פותח השרשור) של נערי האוצר ופקידי משרד הרישוי, אולי אוכל לתרום ולהשפיע עליהם לקבל החלטות בכיוון כזה.
נ.ב.
הדברים כמובן נאמרים באירוניה ועל מנת לסבר את האוזן בלבד.
עוד נ.ב. ליד יוטבתה יש פארק מוגדר ומגודר לשימושם של הולכי על 4.
אפשר לנסות ולבקש מהנהלת האתר (החיבר) לפתוח את שערי המקום גם ל4 על 4.
או לפחות להולכי על 2 מסוימים שיכולים להשתלב יפה באוכלוסיית היחמורים במקום.
ענק.
אני מכיר לפחות 120 הולכי על 2 כאלה.
אני צופה בויכוח הזה מהצד.
יש דברים שקשה לי להבליג עליהם. דברים מהסוג של יריה לעצמנו ברגליים.
ואני מדבר על התכונה המעצבנת שלנו כבני אדם להחליט בידענות עבור אחרים "מה הם צריכים".
מה הוא צריך פורשה 911, ומה ההיא צריכה טוארג, ומה אני צריך סופה. ההוא לא נוסע מהר, וההיא לא נוסעת בשטח, ואני דווקא כן נוסע בשטח אבל רק בסופ"ש אז מה אני צריך את הג'יפ ביום שלישי בצהריים, ומה אתה צריך.
מה זאת אומרת מה הם צריכים? הם רוצים. וההבדל בינם לבינינו נעוץ בעובדה שהם יכולים. וכל מי שיש לו טענות והשגות מגיע ממקום מובהק של רוע, צרות עין, קנאה וחוסר פירגון.
תגידו לי בעצמכם - מי צריך לאכול סטייק אנטריקוט מיושן ב-130 שקל לקילו? הרי אפשר לשבוע יופי ממנה פלאפל ב-10 שקלים. (בחולון יש פלאפל מצוין גם ב-5 שקלים). מי צריך נעלי נייקי ב-700 שקל לזוג? אפשר להסתדר לא רע גם עם משהו שמגיע מהשטחים ב-50 לזוג. מי צריך חליפת ארמאני אם יש ג'ינסים ב-40 שקל בשוק?... מי צריך באמת?
זו לא עבירה על שום חוק לנסוע במכונית של מיליון שקל, לאכול ארוחה של 1000 שקלים לראש במסעדת גורמה וללבוש מחלצות פאר. כל עוד זה כספך, עשה בו כרצונך.
לשלטון שמכתיב לנתיניו מה הם צריכים - במה לנסוע, איפה לנסוע, מה ללבוש, מה לאכול, מה לקרוא, איזה סרט לראות, קוראים שלטון בולשביקי.
ואם אנחנו נסחבים לויכוחים אלה - "מה הוא צריך רכב כזה וכזה" אנחנו לא שונים מאותם זבלים בכלי תקשורת ובמשרדי הממשלה שמנסים להצר את צעדינו וגלגלינו אנו החוצה מהשטח באותו נימוק מטומטם.
אפשר לדבר ואפשר לא לדבר, אפר להשתיק קולות ואפשר לא
הטיעונים שאתה מעלה הם נכונים אבל לא מבטלים את הבעיות שאליהן מופנה הדיון, מחר בונים לך כביש במקום שהייתה מטייל מאז ילדותך, משהו שאל אותך אם אתה רוצה או לא?
להגיד למה לאכול סטייק במקום פלפל ב20 ש"ח זה לא באמת פיתרון נכון?
אני מעלה פה דיון כדי לדבר ואין בי צורך להטיף לאף אחד
תאמין לי דרור , יש לי מספיק כסף ואני מתפרנס מאותם רכבי שטח אז אני מקנא?
אני סתם אידיוט? כן?, לא?
"אל תבלבל אותי עם עובדות"