תגובה להודעה: לא קשור לשטח וולוו 940
דעה מעט אחרת.
היה לי 940 מנוע 2000, שנת 1996, קניתי אותו עם פחות מ 100000 ק"מ כשהיה בן שלוש. אצלי הפגין אמינות מפוקפקת, למרות שטופל כיאות.
להבדיל, החזקתי בסובארו לגאסי, 1600 ידני, שנת 1991 במשך 5 שנים. נסע ללא שום בעיות. אמינות מוחלטת. כנראה שהיפנים, יודעים לעשות זאת יותר טוב ויותר אמין. הרבה יותר.
לביא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
.
היה לי 940 מנוע 2000, שנת 1996, קניתי אותו עם פחות מ 100000 ק"מ כשהיה בן שלוש. אצלי הפגין אמינות מפוקפקת, למרות שטופל כיאות.
לביא
שבוע טוב.
אבא שלי מחזיק וולבו כבר 25 שנה (לא אותה אחת). טוען לאמינות כמעט אבסולוטית ולא מוכן להחליף. כעת יש לו 940.
כעת לסיפור המעניין.
יש לי קרובי משפחה שהם יבואנים גדולים.
כסף ב"ה לא חסר והם גרים בבני ברק, שם (לפחות פעם) כולם הכירו את כולם, אז הם קנו (לפני כ 15 שנה) שתי וולבו מדגם שהיה אז אז החזק והמפואר ביותר, זהות לחלוטין.
האחת נמצאת עדיין אצל אחד הצעירים במשפחה ונוסעת עד היום כמעט ללא שום תקלות.
האחות השניה שיצאה מהמפעל באותו היום, מזמן עלותה לכביש עוד כחדשה, לא הפסיקה "לעשות בעיות", כל מה שיכל להתקלקל, התקלקל. מכרו אותה לאחר כמה שנים.
בשתיהן נסעו נהגים מבוגרים ואחראיים, לא עובדי המפעל. שתיהן נסעו קילומטרז' זהה (גבוה, יש לציין).
ללמדך, שגם דגם אמין, קורה שיוצאים מפס הייצור "אקזמפלרים מפוקפקים". לא צריכים לקחת דוגמא ממקרה זה או אחר, צריך פרספקטיבה רחבה יותר וכזו קיבלת בשרשור זה.
ב ה צ ל ח ה .
אם השיקול אמינות הייתי מציע להצמד לדגמים היותר סולידיים: 940 נטול טורבו.
ה-960 רגיש יותר וההתחזוקה שלו יותר יקר.
לא חושב שמי שהולך על דגם כזה מחפש בהכרח ביצועים אלא נוחות ואמינות בראש ובראשונה.
אז מה אתם אומרים האוטו שמור חבל על הזמן אבל עשה 300K אני צריך אותו כדי לנסוע גג 30 -40 ק"מ ביום , לקחת או לא ? הלב אומר כן (פינוק של רכב) הראש והאישה אומרים לא ...
אני אצליח "להוציא" אותו ב9-10K מה אומרים כן או לא ?
זה פחות או יותר מה שהיא שווה. לא עושים לך טובה...
תבדוק היטב את הסטוריית הטיפולים ואם שופצו/הוחלפו הדברים שציינתי - מנוע/ראש מנוע וגיר.
אם כן, וזה מתועד בקבלות, והאוטו נראה ומרגיש טוב, שיבוא איתך מישהו שמכיר את המכוניות האלה ויעשה גם סיבוב. אם גם לו הוא מרגיש טוב - תתחדש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanx2
מה אומרים כן או לא ?
כן!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanx2
אז מה אתם אומרים האוטו שמור חבל על הזמן אבל עשה 300K אני צריך אותו כדי לנסוע גג 30 -40 ק"מ ביום , לקחת או לא ? הלב אומר כן (פינוק של רכב) הראש והאישה אומרים לא ...
אני אצליח "להוציא" אותו ב9-10K מה אומרים כן או לא ?
תשמע לאישה ! למרות,
מקריאת השרשור, ומכל הממליצים והמתלהבים, חשבתי לתומי שמדובר בדינו (ומי שלא יודע מה זה, אז יש לו חור בהשכלה ...)
בקיצור, ממליץ לך שתגדיר צרכים/דרישות, אח"כ בהתאם לתקציב תתמקד בחיפוש רכבים רלוונטיים.
בהצלחה
רענן
אין בוולבו הזה שום דבר שאמור ל"הלהיב". כשהוא היה חדש הוא היה יקר מאוד ומכוניות מקבילות לו במחירן היו טובות ומתקדמות יותר ממנו. הוא פשוט הגיע לשלב המסוים של חייו שבו הוא זול עד גיחוך ביחס למה שהוא נותן.
למה הוא כל כך זול ביחס לשנתון? הכל בגלל תדמיות - תדמית של "זללן דלק", "יקר לאחזקה", "אוטו לזקנים", "טנק", ועוד שלל קומפלימנטים מצידם של אנשים שטעמם המוטורי המשובח מתבטא בהערצה עיוורת לסובארו ליאונה, טויוטה קורולה ויונדאי אקסנט...
אני מודה שגם אני נהגתי לזלזל בו פעם,כשאני הייתי צעיר יותר וכשהוא היה חדש... אבל ככל שאנחנו מתבגרים (לא רוצה להגיד "מזדקנים"...:(...) והצרכים וההעדפות שלנו משתנים, כך אנחנו לומדים להעריך את היתרונות העצומים של הרכב הזה.
אם האוטו הספציפי באמת במצב טוב, לך על זה בלי לפחד. נראה לי שאתה לא תצטער, וגם אשתך תודה לך אחר כך.
לאחר התעייצות עם מוסכניק שמומחה בוולוו ,ותודה לרפי על העזרה החלטתי שאני כנראה כן אלך על הרכב , לפי דברי הבחור הרכב הוא רכב פנטסטי והוא הוולוו "האמיתית" אמינה ,נוחה ,בטוחה , וממש מרובעת ..
תודה לכולם על העזרה ונקווה שההחלטה תהיה נכונה .
עידן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanx2
לאחר התעייצות עם מוסכניק שמומחה בוולוו ,ותודה לרפי על העזרה החלטתי שאני כנראה כן אלך על הרכב , לפי דברי הבחור הרכב הוא רכב פנטסטי והוא הוולוו "האמיתית" אמינה ,נוחה ,בטוחה , וממש מרובעת ..
תודה לכולם על העזרה ונקווה שההחלטה תהיה נכונה .
עידן
סתם מתוך סקרנות - האם המוסכניק הוא יוסי ז?