שלמה הריי ממלא תקנה בסוף לנד רובר. אז אות שתמכור לבת את הפרייבט ותקנה TD5 או שתמצא דיסקו I.
בכל מקרה הרי קניית הרכב היא רק סכום התחלתי מבחינתך
מיקי
Printable View
שלמה הריי ממלא תקנה בסוף לנד רובר. אז אות שתמכור לבת את הפרייבט ותקנה TD5 או שתמצא דיסקו I.
בכל מקרה הרי קניית הרכב היא רק סכום התחלתי מבחינתך
מיקי
שלמה,
אם אני זוכר נכון אנחנו בערך באותו היקף רק שאתה גם 20 ס"מ יותר גבוה,אם אתה מסוגל לספק הוכחות חותכות למשל תמונה לזה שהצלחתה להיכנס ולנהוג בגימני(הרי אתה עורך דין ומבין את הצורך בראיות),אשמח ואני בטוח שגם אחרים,אם תעלה זאת כאן באתר--לי באופן אישי זה יעזור לשכנע את אישתי שכל עוד אני יכול להיכנס לגימני אני לא חייב לעשות דיאטה.
בהרבה פחות מ80 אלף,תוכל למצוא צירוקי או פוראנר במצב טוב שיספקו גם את הצורך בעבירות ובהחלט את ה"קוליות" הנדרשת ע"י הבת-ישאר לך אפילו עודף לצבוע בורוד.
כואב הלב על הדיפנדר-בהצלחה
דרור הראל
היי דרור
מקווה שאתה ממשיך ללמד את הייקים הלכות סחוג מהן...
אכן זיכרונך אינו בוגד בך בנוגע למימדיי.
למרות שמילתו של פרקליט בימים טרופים אלו לא שווה הרבה, אנא האמן לי שבג'ימיני מרווח המחייה לנהג עדיף אפילו על זה של הדיפנדר ובהחלט מספק את ה - 187 ס"מ שלי.
דווקא בצ'רוקי הופתעתי לרעה ופשוט לא הצלחתי להשתחל למושב הנהג..
בהחלט חשבתי על צ'רוקי אבל אצטרך לשנות את מסילות המושב כדי שאצליח להיכנס שם.
פוראנר לא בא בחשבון - ישן מדיי, נדיר מדיי, מועד לפורענות מדיי מבחינת תקלות ועלות תיקונן. למרות הדיעה הרווחת אצל חלק מבאי הפורום גם טויוטה מזדקנת ומתקלקלת .
אבל לא יהיה לך מקום לכסא של האסלה :confused:
אני דווקא הייתי הולך לכיוון של קומבינה עם הבת וטרופר.
יש טרופרים שטופלו כל חייהם ב UMI והם למעשה עם אחריות יותר טובה מאשר רכב רגיל (בגלל כל פרשת האינג'קטורים).
מבחינת עבירות, לאחר טיפול קל, זה רכב לא פחות עביר ממה שהיה לך. יש דיפ' מוגבל החלקה מהיום הראשון, כך שאתה אפילו לא צריך לגעת במכלולי ההנעה.
הגבהה קלה (וזולה), מיגונים, ואתה בשטח.
במחירים הנוכחים של טרופר, לא מבין למה לגעת בסופה (עברת כבר את הגיל של לחפש תמיד את המעבר הכי קשה רק כדי להגיד ש...לא?)
My two cents
רגע אחד...
היה לך נוח בג'ימני? מה ההתלבטות?
הוא אמר שהוא רוצה רכב לעבירות קשה..
ג'ימני בתצורתו המקורית גם עם הגבהה לא ממש עונה לזה (צר מידי, נמוך מידי, קצר מידי, צמיגי קטנים, ויחסי העברה לא אידיאלים).
במקום להכנס לתהליך בנייה של הגבהה+צמיגים+יחסי העברה, למה לא ללכת על משהו מוכן?
מה גם שאחרי השינויים זה עדיין לא יהיה ממש רכב לעבירות.
אני יודע שתיכף יקפצו בעלי הג'ימני אז אני מקדים- עם כל הכבוד לזעטוטים- ויש הרבה כבוד, הם דורשים הרבה הכנות ושינויים כדי לרכוש יכולות סטנדרטיות של רכבים אחרים.
ברור שיהיה החור או הגומחא שהם יעברו בזכות המימדים אבל כמה כאלו יש באמת?
שלמה,
הסיקס קורא לך.
מה יהיה?
בקצב כזה לא ישארו לנו דיפנדרים... אני שוקל לשים סנדל נוסף לקיים...
שלמה, ליבי ליבי. במחיר שנקבת אני מצטרף להצעה של אסף.
בסכום גבוה יותר, הייתי הולך שוב על דיפנדר.
הייתי בסרט הזה של להחזיק רכב שטח רק לטיולים (דיפנדר) אבל לא יכולתי לסבול את העובדה שהוא עמד רוב הזמן. ובכלל כל הזמן רגשי האשם האלה של "צריך להוציא את הכלב לטיול".....
בשלב מסויים זה מרגיש אדיוטי גם שהרבה מהקילומטרג' השנתי הוא בעצם למוסך (גם אני רציתי לעבוד לבד על הרכב אבל בדר"כ לא יצא) או לטסט.
אני בסופו של דבר, מכרתי אותו ובצער רב, ועדיין מחפש פיתרון שפוי לרכב יום-יומי (כ 70 ק"מ על הכביש ביום) ולרכב טיולים. אפילו הגעתי למחשבה לקנות הנטר חדש שיודע לעשות הכל, למרות שהמחשבה על להחזיק טנדר (ואני לא זקוק לטנדר באמת) עדיין לא הופנמה אצלי..
שלמה,
יהיה משעשע לראות אותך נוהג בסמוראי\ג'ימיני :D
עד כמה שהספקתי להכיר אותך רכב ב 20K מהר מאוד יגיע ל 50-60K לאחר שיפורים-תיקונים כאלה ואחרים. בקיצור, רד מזה.
אם אתה בקטע של CJ או סופה אז קח כבר אחת מדוגמת ומוכנה.
לגבי האינדיאנים שהזכרת (וכאן זה התחום שלי :p
הגראנד WJ לא גדול כל כך, ומאוד נוח לנהיגה ותימרון גם בידים של נשים ועלמות צעירות.
למעשה הוא הג'יפ שהכי קרוב לפרייבט מבחינת הרגשה.
אתה תאהב אותו ואת תגובת הדוושה שלו בכביש, למעשה אני כמעט בטוח שרכב כזה יהפוך לרכב היום-יומי שלך במקום הפרייבט, אוטו כייף.
החיסרון במיקרה שלך שצריך להשקיע סכום לא קטן בכדי להפוך אותו לרכב עבירות לשטח קשה.
ד"א .
האמריקאים לא פחות שמנים וגבוהים ממך, והם מסתדרים לא רע גם בצ'רוקי הקלאסי.
שלמה,
אף אחד לא התייחס כאן לעובדה שאתה רוצה לקחת את הרכב של הילדה לטיולים.
ולא מהבחינה של איך אתה רוצה לעשות לה את זה :)
תחשוב רגע, אתה בטיול גברים, מעלה נחמד ממול, החברה עוברים, יש מכה מסויימת מלמטה.
אתה עם הגימיני\פראדו\איסוזו של הילדה.
עובר או לא עובר?
מחכה לראות אם גם אצלך יהיה בום?
מחר היא צריכה את הרכב ללימודים.
איזה באסה, יכול להיות שהיית עובר בקלות ולא היית צריך לחפש מעקף.
לא יודע, אני מעדיף לצאת לטיול עם רכב שאני נוהג עליו ביום יום, דפקתי נדפקתי.
סתם עוד נקודה למחשבה.
אגב אני חושב שעל אף שכבר רכשת רכב כביש, הייתי בודק אפשרות של להחליף לפראדו או פאג'רו (מהבנזין תהנה מאוד גם בכביש) או טרופר.
אם בכל זאת רכב רביעי,
להשכיב 40K בצד לסופי שבוע זה מהלך קשה וזה ברור.
להשכיב 20K בצד, אולי נשמע יותר סביר (לי גם זה נראה לא סביר, אבל כל אחד והחבילה שלו) ואז להשקיע כל חודש שבו הרכב נסע עוד 1000 - 2000 שקל לתיקונים, לפי חישוב שלי עדיף כבר להשכיב 40K על רכב טוב.
אלה היו שני הסנט שלי
חצי מסכים, גם על רכב ב40 K או 80K צריך לבצע יישור קו, מי יותר או פחות אלו רכבים ישנם שבדרך כלל עבדו בשטח וחוץ מתחזוקה שוטפת יש גם תקלות של עיפות חומר, סרן כשל שם גיר גמור.... כל רכב והחבילה שלו, באופן כללי אני חושב שלוקח בערך שנה עד שאתה מתחיל לבטוח ברכב לחלוטין.
דעתי היא שכן עדיף רכב ב 40 בגם אם הוא רק לסופי שבוע, אך עדיין לדעת שזה לא פותר מהוצעות שהוזכרו .
יואב
תמשיך להתלבט....אתה הרי יודע את התשובה...
מסקנתי שאתה חי עם יותר מידי נשים בבית...
שלמה, לראות אותך בג'ימני זה יהיה אחד המחזות היותר מצחיקים. כשאתה אומר שנוח לך לנהוג בו, זה אחרי שתלשת את מושב הנהג ואתה יושב מאחור, נכון?.....
שלוימלה היקר,
שוב אתה תוקף את הבעיה מהכיוון הלא נכון,
צא מהמרובעות ,
את החלק הקל שאתההההההה טוען שהוא הבעייתי הכי קל לטפל, אישתך הכוונה,
סיבוב קצר בפדני או דומין איזה תכשיט יקר לאישתי האהובה מחמל ליבי וכו וכו מייד תראה שאחרי חודש התקציב גדל:D
ג'ימני בהחלט צעד כלכלי נכון - מספיק עביר, צרכן דלק סביר,זול לאחזקה שוטפת וכו' אבל מזכיר לי את הבגדים שאני לא זורק כי בקרוב אתחיל דיאטה... אם באמת נראה לך שתוכל להעביר בו סופ"ש
של נהיגה פעם בחודש- לך על זה.
יותר סביר לחפש לה - טראנו קצר/ קינג קצר/איסוזו בנזין ק' / פראדו ק' , הכלים האלה מרווחים, דיזלים, יש להם גלגלים גדולים ולעיתים אף נעילה מקורית ומיגון שמישהו כבר הרכיב לפניך.
עם קשת כזו רחבה של אפשרויות,נותר לך לחפש רכב שמור ללא פשרות - יד 1-2 ללא ק"מ גבוה, מטופל ורענן. תאמין לי שזה אפשרי, בדוק. אז גם עניין האמינות סגור.
לגבי הסופה שהייתה לך - דוגמה לא טובה, הרכב הזה עמד והוזנח תקופה ארוכה , הבעלים הקודם לא היה יקה כמוך בלשון המעטה גם כשהשתמש בו ואילו אתה חיפשת את הדיל הכי זול...
יש שונות גבוהה מאד בין מצבם של כלים ישנים ואי אפשר להתייחס בהכללה לרכב בגיל כזה לא משנה מאיזו פירמה. אבל שורה תחתונה - מנסיונך רכב ספרטני לא מתאים לך והוא ממילא יעלה יותר ביוקר כרכב רביעי איך שלא תהפוך את זה.
יש לי רכב מיותר בבית, שגם אם נניח שהוא סופר אמין - עלה לי 3000 ש"ח לבטח אותו ביטוח מינימאלי, אגרה עולה 1300 , צמיגים החלפתי ב 3500 והעברתי אותו ניקוי יסודי ב 1200, אני אחליף לו שני קפיצים ושני בולמים בעוד 3000 ש"ח כדי להגביה אותו טיפונת. זה כבר 30% מהעלות שלו או 50% ומעלה מהרכב הכי זול שתמצא - ואלו הוצאות שוטפות בתכלס לפני בלתמ"ים.
לכל המלעיזים על מרווח החיים במושב הקדמי של הג'ימיני - נסו במו ישבנכם ואז תגיבו...
בתכלס מרווח/ תנוחת נהיגה במושב הנהג בג'ימיני לא מדאיגים אותי.
זיו נגע בנקודה שהכי מטרידה אותי באופציית הג'ימיני - איחסון ומרווח בכלל. גם כשאני לבד אני סוחב איתי המון ציוד...בדיפנדר זצ"ל מה שלא זרקת בפנים היה מקום לעוד..
אני לא מצליח לדמיין לעצמי איך אני מעמיס בג'ימיני את מינימום הציוד שהתרגלתי אליו - צידנית, אגז פלסטיק גדול לכלי האוכל + האוכל היבש, ג'ריקנים + משאבה (מקלחת שטח), ציוד שינה ועוד...
ניר
בהחלט דברי טעם. אשאל את הבת לדעתה ואולי נשכנע אותה ללכת על אחד מהגדולים והקצרים בגרסת הבנזין. אם כי זו תהיה משימה קשה למצוא אקזמפלר שמור יד נמוכה וקילומטראז' נמוך.
מאירקה
אשתי היא הדוגמה החיה לפיתגם שונא מתנות יחיה. קניתי לה ליום הולדת שובר פתוח לרכישת תכשיט אצל מעצב תכשיטים ידוע - יעני לכי תבחרי איזה תכשיט שאת רוצה...עד היום היא לא מימשה אותו.
שלמה
טרקטורון לא בא בחשבון?
קנה לך איזה 4X4 משנת 2000 בערך, תישאר עם עודף לניגרר וסע בנוחות ובפינוק עם הפרייבט עד השטח.
עם כזה כלי אתה יכול לעבור כל מסלול אתגרי שתמצא.
מי שלא מסתובב בשטח עלול לחשוב שטרקטורון /אופנוע זה תחליף לג'יפ.
אז לא. ממש לא.
כבודם של אלה במקומו מונח, אבל אלה תחביבים שונים לגמרי. תשוקות אחרות. נכון, יש אדרנלין וחיבור עם הטבע והכל, אבל זה לא תחליף לטיול בג'יפ. משהו שונה לגמרי.
טרקטורוניסט/אופנוען לא יכול לטייל עם ג'יפאים ולהפך. כלומר טכנית הוא יכול, אבל אף אחד מהחבורה לא ייהנה מזה. מנסיון, זה לא יזרום. כל המינהלות שונות, האינטראקציה בין הכלי והרוכב לבין השטח אחרת לגמרי.
בנוסף - טרקטורון הוא כלי מסוכן ביותר לרוכבו. לטעמי הרבה יותר מאופנוע.
תגובתי בשרשור לאור נסיוני עם דיפנדר וג'ימני משופר שהיה בבעלותי.
לגבי הג'ימני,
אצלי עבר מקצה שיפורים שכלל הגדלת צמיגים במידה ומעבר לפרופיל שטח מלא, נעילה אחורית אוטומטית, הגבהת קפיצים ובולמים וסט מיגונים. אני יכול לומר לך בבטחון שבקונסטלציה הזו תעבור יפה מאד כל מסלול טיול שתגיע אליו עם הקולגות איתן אתה נוהג לשוטט.
למעשה, טוב יותר מרוב האחרים.
עם סכום של 80K זה בהחלט אפשרי להגיע למכלול הנ"ל.
אם אתה מרגיש נוח, כבר טוב. לגבי מקום אחסון, פרק את המושבים האחוריים כליל ויש לך באגז' לא רע. אם אתה לבד ברכב, יש עוד הרבה מקום בכסא ליד, רק צריך לקבע עם רשת בטחון.
אני גם הוספתי גגון שמגדיל עוד יותר את סך נפח האחסנה. היום גם אפשר לרכוש את הצ'ימידנים האלו לגג.
הניהוג של הרכב לא הותיר רושם בעייתי כלשהו בגין השיפורים הנ"ל וללא כל תופעות לוואי יוצאות דופן.
היתרון באמינות ובעלויות האחזקה אדירה לעומת כל מיני פג'רו וטרופרים ישנים עם אלוהים יודע איזו היסטוריה וסיבוכים בעברם.
בקיצור, לא לפסול כרכב טיולים טוב מאד ואחלה, מגניב וסבבה לבת.