תגובה להודעה: צריך להיכנס עם הרכב למקומות שבהם אין שבילים
מצטער אבל הגזמתם עם הצדקנות.
זה אתר של ג'יפאים. להבדיל מאתרים אחרים, כאן גולשים ג'יפאים רציניים ואני מצפה מהם לדעת את הכללים הבסיסיים של נסיעה בשטח:
- לא רומסים שטח חקלאי בשום מקרה. גם אם הוא כבר קצור ו"אפשר" תיאורטית לנסוע עליו.
- בשמורה לא יורדים מהשביל בשום מקרה.
- גם במקום שמותר (לא שמורה), כעיקרון לא יורדים מהשבילים הקיימים אלא אם יש צורך ואין שביל בכלל. תא שטח טחון לחלוטין שמשמש לאימוני הצבא ובסופ"ש מתקיימת בו תחרות עבירות מין הסתם אינו שמורה ואם אין שביל - אז אין שביל ואין ברירה, מותר להמשיך לנסוע. ובמקרה הנ"ל - סיקור האירוע - בהחלט יש צורך. אם לנגמ"שים ולטנקים באמצ"ש ולצפרדעונים ממונעים בסופ"ש הכל מותר, אז גם לאסף בהאנטר ולדידין בהיילקס ולדרור בסופה ולנדב בויטארה. ולא - לא צריך להרגיש שום אשמה. אנחנו לא עבריינים. זחלי הנגמ"שים וגלגלי הריוסים יטחנו ויגהצו את השטח הזה שוב יומיים אחר כך.
כותרת השירשור שגויה -צריך להיות הטרחנות כמקצוע או מדריך לטרחן המתחיל .
אבל בסופו של עניין שירתנו יפה את הפותח לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זה אתר של ג'יפאים. להבדיל מאתרים אחרים, כאן גולשים ג'יפאים רציניים ואני מצפה מהם לדעת את הכללים הבסיסיים של נסיעה בשטח
אתה באמת מצפה לזה ? גם מאנשי סלקום שקוראים את השרשור שלך ? גם מהקורא האקראי שחיפש מיצובישי האנטר בגוגל והגיע לכתבה של אסף מבלי לדעת מה זה ג'יפולוג ? אתה באמת חושב שזה בשליטה של מישהו, או לחילופין שיש להציב תנאי קבלה לקריאה בג'יפולוג ?
כאן גולשים אמנם הרבה ג'יפאים רציניים, וגם כאלו שפחות רציניים כפי שאתה יודע, ועוד המון אנשים שאתה לא יודע עליהם כלום כי הם רק קוראים ולא כותבים בפורום, ולכן חשוב לתקן את הכתבה.
חשוב לי להבהיר שאין לי ביקורת על עצם הנסיעה של אסף מחוץ לשביל, שכנראה נעשתה באופן אחראי ותואם למצב בשטח, אלא על הרושם השונה שנוצר בכתבה.
נדב.
הדיון הזה הפך להיות מעצבן!!, רגע כך הוא בעצם התחיל.
יואב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav21
הדיון הזה הפך להיות מעצבן!!, רגע כך הוא בעצם התחיל.
מסכים. זה באמת מעצבן.
נכתב בכתבה טקסט בעייתי, בתום לב ומבלי לשים לב לאספקטים הבעייתיים שלו.
עכשיו במקום לתקן את התקלה אנחנו נגררים כאן לדיון ארוך ומייגע שלא לצורך.
מותר לטעות, לפספס, לא לשים לב וכדומה - כולנו בני אדם - אבל מרגע שהנושא עלה, ראוי היה לתקן את הטקסט וזהו. גם אני לא מבין למה זה נמשך כל כך הרבה זמן.
נדב.
האמת, יש דבר אחד שהייתי מתקן בכתבה ... זוויות מרכב טובות? כבר כמה וכמה פעמים הפגוש האחורי טרח להזכיר לי שהוא שם גם בשבילים פשוטים יחסית ... אבל אולי זה סתם אני שלא יודע לנהוג ;)
משה , נראה שאתה מחפש רק למצוא הצדקה למשהו שאתה רוצה לעשות או נוהג לעשות .
ברור שכל דבר נכון במידה, אבל נראה מדבריך שאתה רק רוצה להוכיח שאין חוק כדי שתוכל לפרוץ דרכים בכל מקום אם או בלי הגיון, אז כמו שכבר אמרתי לך לא פעם הגיון כזה נרכש ברגלים אוזניים ולמידה ולא רק בנהיגה.
אגב לקחת שטח אש שגם ככה נטחן ע"י רקמים ולעשות בו תחרות עבירות זה גאוני.
אסף, אני בהחלט חושב שבאתר כזה שחיפושים בגוגל מעלים ממנו כתבות במיקומים גבוהים היה מקום לציון שהירידה מהשביל הייתה בשטח כזה וכזה ולא בשמורה או שטח רגיל.
בואו נגיד שאם הרכב שלי היה יכול הייתי נוסע בכל מקום במידה הראויה
לא בכל מקום רק במקומות שכבר "נטחנו" או "מקולקלים". מי קובע? אני קובע לעצמי היכן כבר "נטחן" והיכן "מקולקל".
כמו שאתם קובעים לעצמכם, אני קובע לעצמי.
בהתחלה נאמר שאסור לרדת משבילים. אחכ' נאמר שמותר במקומות מקולקלים, אחכ' במקומות טחונים. ומה אחרי זה??
אם יפסיקו ללכת למקומות כאלו הם יכולים להשתקם.
במקום לחפש בכתבה שטויות, תראו כמה מקצועית ויפה הכתבה.
למעשה אתם תוחמים איזורים חריגים מותרים, אז אולי תשימו גדרות ושלטים, כאן מותר להתפרע ולנסוע חופשי.
אבל מי יקבע היכן? כל אחד לעצמו.
אגב נדב עליך אני מאמין שבאמת איכפת לך, אבל מכאן ועד לכמוני כמוך זה מוגזם, איש באמונתו יחיה, בטוח שכולם שווים, אין אחד יותר טוב מהשני. (למעט אנשים שפוגעים באנשים אחרים)
משה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mi88
בואו נגיד שאם הרכב שלי היה יכול הייתי נוסע בכל מקום במידה הראויה
לא בכל מקום רק במקומות שכבר "נטחנו" או "מקולקלים". מי קובע? אני קובע לעצמי היכן כבר "נטחן" והיכן "מקולקל".
כמו שאתם קובעים לעצמכם, אני קובע לעצמי.
בהתחלה נאמר שאסור לרדת משבילים. אחכ' נאמר שמותר במקומות מקולקלים, אחכ' במקומות טחונים. ומה אחרי זה??
אם יפסיקו ללכת למקומות כאלו הם יכולים להשתקם.
במקום לחפש בכתבה שטויות, תראו כמה מקצועית ויפה הכתבה.
למעשה אתם תוחמים איזורים חריגים מותרים, אז אולי תשימו גדרות ושלטים, כאן מותר להתפרע ולנסוע חופשי.
אבל מי יקבע היכן? כל אחד לעצמו.
אגב נדב עליך אני מאמין שבאמת איכפת לך, אבל מכאן ועד לכמוני כמוך זה מוגזם, איש באמונתו יחיה, בטוח שכולם שווים, אין אחד יותר טוב מהשני. (למעט אנשים שפוגעים באנשים אחרים)
משה
משה ואחרים
מוזמנים לקרוא ברשת על חשיבות השטחים הפתוחים
על מסדרונות אקולוגים
זה ששטח מסוים לא מוכרז כשמורת מאלף ואחת סיבות לפחות לי עדיין לא נותן לגיטימציה ליצור שם הרס ע"י ירידה משבילים.
משה
אתה כניראה לא רוצה להבין ולא מעונין להבין שלא יורדים מהשבילם בשמורות טבע מה לא ברור.
תגובה: תגובה להודעה: צריך להיכנס עם הרכב למקומות שבהם אין שבילים
אתם נוהגים ברכב מזהם שהנזק שלו הוא עצום (גם הנזק הישיר וגם העקיף) ומה שמטריד אותכם זה האם לרדת משבילים זה בסדר.
פשוט מדהים.
חשוב לכם איכות הסביבה תשביתו את הרכב וסעו באופנייים.
תגובה: תגובה להודעה: צריך להיכנס עם הרכב למקומות שבהם אין שבילים
מושיק חמוד:
שרשר מלפני שנה וחצי. למה להעיר?
מה כבר חידשת?
ליל מנוחה.