נכתב במקור על ידי
גונן.ש
ראיתי את הפוסט הזה ואני מוכרך לספר לכם משהוא , ליפני קצת פחות מ 7 שנים ניכנסנו לגור בבית ישן בשכירות, בבית לא היו מזגנים כלל, ובעל הביית הסכים שאקנה 4 מזגנים חדשים , בגלל שאני מידי פעם גם חוטא בעבודות שיפוצים קטנות, לקחתי על עצמי את המשימה והזמנתי 2 מזגנים של אלקטרה ו 2 של תדירן מיתוך מחשבה שלא ליפול אם אחד היצרנים, חשבתי בזמנו שזה הכי נכון .
בכל אופן המזגנים הותקנו , ואז החלו המון בעיות הם בקושי הצליחו לקרר והיזיעו ללא סוף, היית יושב בסלון ומיים שהיתעבו מבחוץ על הפלסטיקה החלו לטפטף את את על הראש , בלילה המצב היה גרוע אף יותר כאשר החלו כול איזה זמן היו מין "קירקושים" כאלו בפלסטיק ,כול משהוא כמו חצי שעה היו מתחילם לכמה דקות הקירקושים. חוץ מיזה הייתי קם בבוקר עם סכינים בגרון , בקיצור היזמנו טכנאי לשתי הפירמות מיספר פעמים שאני אפילו לא זוכר בדקו והכול תקין , לעיניין הטיפטוף הם היסבירו שביגלל הלחות הגבוהה בבית אין אף מזגן שלא יטפטף ואין מה לעשות בעיניין (גם התדירן וגם האלקטרה טיפטפו בערך אותו הדבר) לעיניין הקרור הם היסבירו שהמזגן תקין אבל יש בעיית בידוד קשה בביית (מה שנכון אגב) ולכן זה נורא קשה לקרר , בקיצור בלילה סבלנו גם מרעש המאוורים של המזגנים והיקרקושים בקיצור סיוט,
אחרי 8 חודשים בערך שעברנו קייץ חם וחורף קר, החלטתי שאני בודק בדיקה מעמיקה את השוק ומחליף באחת את כל המזגנים, הימליצו לי על מיצובישי , שם המתקין היתחייב שאים המזגנים לא יעשו את העבודה הם יפרקו אותם, יתקינו את הישנים, ויחזירו את הכסף. בקיצור הלכתי על העניין , הם הימליצו על אינוורטור של 4 יחידות פנימיות ואחת חיצונית , על הנייר לפחות היחידות הפנימיות היו עם תפוקה של בערך 9000 btu שזה היה פחות בה 20% מהמזגנים הקודמים כששאלתי איך זה יקרר עם אלה לא מקררים טוב , המתקין אמר לי לא מעניין אותו מה היה ,אלה מה אני חושב שצריך כאן, אל תידאג ! (אני מכרך לומר שדאגתי דווקא)
ואכן השינויי היה קיצוני באופן מחריד ממש , פיתאום המזגן מקרר מצויין אין טיפטופים כלל (זוכרים - "אין מה לעשות זה ביגלל הלחות " ) נעלמו לחלוטין הסכנים בגרון ,שמים את המזגן בלילה על 25 מעלות ולא על 16 והחדר נעים ושומר על טמפטורה אחידה ,רמת הרעש ירדה באופן ניקר בעצם כמעט ולא שומעים את המזגן . 21 db! יתר הפירמות כלל לא מפרסמות נותונים של רעש ?
מה אגיד לכם, קראתי את הפוסט הזה, והיה וויקח כאן שאין הוכחות עם אינוורטור זה טוב או לא טוב, אינני יודע איך עובד אינוורטור של אלקטרה נגיד, אבל בזה של מיצובישי מודבר פשוט במכונה אחרת, אין ביכלל מה להשוות ,זה 4 רמות מעל , שלא לדבר על זה שהמזגנים שפרקו אחרי 8 חודשים ניראו כמו אחרי מליחמה מכיוון שנבדקו מיספר רב שפעמים, כל הפלסטיקה שלהם ניראתה תפוקה , במיצובישי המזגן עכשיו ניראה אחרי 6 שנים של עבודה אינטנסיבית, כמו חדש, כל התריסים שלו ניתנים לפרוק בתוך פחות מ דקה ! ואפשר לנקות אותם בקלות רבה ,בקיצור אין כלל מה להשוות , אכן לביית שלי ספציפית היתה בעיית בידוד יכול להיות שבבית נורמאלי ההבדלים פחות קיצוניים , בעיניין הרעש, מיים שמתעבים , יובש יתר, פרוק וניקויי קל , אין מה להשוות כלל ,
חוץ מיזה גם חשבון החשמל הצתמק ב יותר מ30% השינויי פשוט היה מדהים , זה עלה אז כמובן יותר מפי 3 אבל אני קיבלתי מזגן שעובד עם 0 תקלות (לעומת אולי 10 פעמים של תכנאים ב 8 חודשים שיסבירו לי שהכול תקין ) והיחיד שאכן עושה את העבודה , היום אגב הבנתי שהפער גם נההיה יותר קטן , ושיש מולטי אינוורטור טובים גם לאל גי ופוגיצו , חוץ מיזה יש כמובן את דייקין שהוא איך שהבנתי ברמה של המיצובישי או אפילו מעל (_למרות שלא ברור לי מה יכול להיות מעל ) אני אלקטרה או תדיראן לא חושב שאקנה יותר בחיים , אני כמובן מישתמש רגיל שעבר חוויה קשה ואמיתית עם המזגנים . זהוא רק רציתי לשתף אתכם בחוויה שלי . אגב אני גר בבית הזה עד עכשיו ונהנה מאוד מהמזגנים !