סליחה טעות שלי :(
מעלה עוזי ומעלה יאיר
עכשיו זה מתחיל להיות מענין
עוזי יאירי
לפחות מהתמונה אפשר להבין מי חתום על היתדות .
שמח בזכרון :roll:
איציק
Printable View
סליחה טעות שלי :(
מעלה עוזי ומעלה יאיר
עכשיו זה מתחיל להיות מענין
עוזי יאירי
לפחות מהתמונה אפשר להבין מי חתום על היתדות .
שמח בזכרון :roll:
איציק
יקירי,
עוזי כן, יאירי - ממש לא.
וכמו שכבר אמר מישהו (חכם?) - העניין הזה לא יפתר בגוגל.
טוב,
חזרתי אתמול בלילה מ רק הטיול, את חלק מהתגובות אני רואה עכשיו ..........
איך שראיתי את מעלה עוזי הבנתי שזה ממש אבל ממש לא לג'יפ בודד בשטח ולכן החלטתי לעקוף.
בדרך נכנסתי לקניון צר ושקעתי עם הג'יפ על הצד (לא ממש ברור בתמונה אבל בכל זאת....) בהתחלה הגיפ עוד לא היה צמוד לקיר אבל אחר כך הוא כבר "נשען" על הקיר.
ווואווו איזה ב א ל ג א ן !!!!!!!! הרבה עבודות מע"צ והרמה של הג'יפ עם ההייליפט ובסוף יצאתי משם.
שעתיים וחצי של חילוץ עצמי אני וחבר.
הטיול מהמם המקום יפה מאוד אבל אין ספק שזה נגמר טוב יותר ממה שהיה יכול להיות.
למזלי נשארתי עם החוויות ולא בוואדי הזה עד שמישהו יבוא לעזור. (לא לשכח שאין קליטה באזור הזה).
סוף טוב הכל טוב אבל אין ספק שפעם הבאה למסלול כזה רק עם ג'יפ נוסף
לגביי עוזי , מהמחקרון הקטן שעשיתי המעלה הוא על שם עוזי יאירי מהצנחנים שהיה בין מפקדי סיירת מטכ"ל ושנהרג בפעילות השתלטות על מלון סבוי ב 1975.
רמון
מעלה עוזי גם עם נעילה קשה... לדעתי נעילה היא פחות פקטור שם.. יותר מרווח גחון וזווית בטן.
או לחילופין בנייה מאסיבית. או אם אתה ממש מתעקש אז לעצום עיניים וחזק חזק בגז...
רנגלר ארוך נעול אחורה שמטייל איתנו לא הצליח לעלות בעדינות.. ובגלל שלא רצינו להתעקב יותר מדי על מע"ץ, פשוט ויתרנו.
כדי ליסוע לבד במדבר צריך עוד כמה דברים חוץ מחוצפה וחברים טובים בעורף.
למשל, צריך להקשיב לאנשים שפנית לחוות דעתם.
ואם כבר התפתת לראות מקרוב, אז תהיה מוכן עם תוכנית המעקף שהומלצה.
ואם כבר טעית בגסות, אז כמה עוד חשבת להתקדם? גם לחלחולת יש סוף (ראה בתמונות).
נ.ב
יוני הצעיר, סופסוף אנחנו מסכימים. אגוזים ניתנים לחסרי... בתמונות רכבים עלובים אפילו מטאראקן.
בוזי בעוזי
לבוזי - סרטון נחמד :-)
תראו, נכון שלטייל ג'יפ בודד במדבר זה לא הדבר הכי חכם :confused: אבל מה לעשות לפעמים פשוט חייבים לעלות על הג'יפ ולנסוע................... אני מתחיל עבודה חדשה שבוע הבא והייתי פשוט חייב קצת זמן עם הג'יפ. :D
ההערות על מעלה עוזי שונות מג'יפאי לג'יפאי ובטח קשורות לסוג הרכב ומידת הניסיון של כל אחד.
ככה או ככה סוף טוב הכל טוב ,
חבר שלי לא צילם את כל הפאדיחה כי הוא חשש לחייו אם הוא ישלח יד למצלמה במקום להביא אבנים לעזור לרפד את השטח ;)
ול PW - חייבים קצת רמזים מה הסוד והסיפור של מעלה עוזי ?
רמון
י. יקירי:
1. אני מאשר כי מדובר בצנחנים.
2. נתחום את מסגרת הזמן (למען קלות הפתרון): מדובר בשנות השישים (של המאה הקודמת...)
3. אם תסתכל ימינה שמאלה למעלה ולמטה(במפה כמובן) תראה כי יש עוד כמה פסיכים / חוזים / נביאים / מעצבי מציאות (מחק את המיותר) שהסתובבו בתקופה הזו במדבר ופרצו דרכים. זה פחות או יותר סיפור דומה, אבל ראוי עוזי זה, שהמעלה על שמו, שכל כך הרבה עוברים בו ומכירים אותו - שיסופר סיפורו ויוכר / יוזכר שמו.
עוזי עילם מפקד חטיבת הבקעה בתקופת המרדפים ?
למרות שנראה לי שהמעלה שייך לתקופת כיבוש ירושלים כשהיה מגד בצנחנים
ניחוש פרוע:
עוזי נרקיס \
עוזי דגן
???
"כי אתה בא אל הארץ אשר יהוה אלוהיך נותן לך לא תלמד לעשות כתועבות הגויים ההם: לא ימצא בך מעביר בנו ובתו באש קוסם קסמים מעונן ומנחש ומכשף: וחובר חבר ושואל אוב וידעוני ודורש אל המתים: כי תועבת יהוה כל עושה אלה ובגלל התועבות האלה יהוה אלוהיך מוריש אותם מפניך: תמים תהיה עם יהוה אלוהיך:"
"מקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם עומדים"
ולעניין פרשת החידה שחד ה-PW שלעניין המקרה דנן הרי שהוא בעל תשובה בתרתיי משמע
שנאמר תחילתה במילה וסופה במעשה
כנראה אחת מהמרתקות המעניינות והמיוחדות שהיו במחוזותנו