תגובה להודעה: רעידות בגרנד 95 במהירות 90 ומעלה
גשר הגיר נראה בסדר גמור, גל ההינע נראה בסדר גמור - קרדן כפול אחורי וסליפ-יוק קדמי, גם הסליפ-יוק נראה תקני ולא מקומבן, בדיקה פשוטה של חופש צידי בין שני חלקי הסליפ-יוק מספיקה.
כעיקרון יכול להיות שהגל לא מאוזן, אבל זה לא יכול לבוא לידי ביטוי במצב לא משולב.
הגאומטריה הנכונה היא להחזיר את גשר הגיר לגובה המקורי וליישר את הסליפ-יוק עם ציר היציאה של הסרן. (רק שאז יכולה להיות בעיה עם הגל האחורי שצריך להיות מקביל ליוקים בשני הקצוות).
נשמע שיש לך סרן קדמי טחון (היללה נובעת משחיקת שיניים) שבכל מקרה תצטרך להחליף בו יחסי העברה, יכול מאד להיות שיש לך בלאי גדול במייסבי הפיניון וזה גורם לרעידה, אתה אמור להרגיש את החופש הזה ביד, בעיקר אם גל ההינע הקדמי מפורק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
ממש לא ממליץ
לא תשרוד שם ... או שיילכו הציריות ..מה שיהיה יותר חלש. או מי שיסבול לחץ כבד יותר.
דמיין מצב בו אתה לא צריך נעילה קדמית, כמו בירידה חדה כאשר האף לוחץ מאד כלפי מטה, ואתה צריך גם להפנות את הגה לאחד הצדדים.
הרי אם הנעילה הייתה נשלטת, לא הייתה מפעיל אותה .... ובמקרה שאתה יורד משולב ב LOW, אין לך דרך לבטל אותה ...
הלחץ יכריע את הנקודה החלשה ביותר. בסרן קידמי DANA30 שגם ככה לא משהו ...
גם בסופה / רנגלר , ששוקלים הרבה פחות מאיתנו נגזרים צלבים \ ציריות במצבים כאלה.
אמנם אתה עם מנוע קליל [4L] , אבל הרכב כבד הרבה יותר.
לא ברור לי מאיפה התובנה הזו.
9 ומשהו שנים ומאות (כן, מאות) טיולים במצטבר, בשתי סופות שונות עם לוקרייט מלפנים והמון שטח קשה, עליות וגם ירידות. ומעולם לא נשבר כלום... לא צלב ולא ציריה ולא ציפלינג.
יש מקומות ספציפיים בהם נעילה קדמית אוטומטית מייצרת בעיית רדיוס סיבוב (מעלות/מורדות מפותלים למשל) אבל בסופו של דבר הבחירה בין אוטומטית לנשלטת זה רק עניין של נוחות מול עלויות.
חסרה המילה "לא" במשפט הראשון בהודעה שלי. כך שהגשר גיר תקין לחלוטין.
סליחה על טעויות הכתיב, אני כותב מהר מדי :)
אצלי שהוחלף הפעמון הקידמי לצלב נולדו רעידות כאלה.
:confused:ההנחה לאחר בדיקות מומחים שהבעיה כנראה באה מתוך הדיפרנציאל - חופשים ושחיקה.
כרגע פורק הדרייבשפט הקדמי (אין יותר רעידות) , אני מזמין נעילה קדמית אוטו' של LOCKRIGHT ואני מקווה שלאחר ההתקנה יבוטלו החופשים שייש בדיפרנציאל ותיעלם הבעיה .
עדכונים אחרי השיפוץ .
לא בטוח בכלל שנעילה תפחית את חופשים, ואפילו סביר להניח שהיא תוסיף חופש בדיפרנציאל. אם יש לך חופש בדיפרנציאל אתה צריך לפתוח ולבדוק מה מקור החופש, יכול להיות שבכיוון פשוט יחסית תוכל לפתור את הבעיה לפני שיווצר נזק בלתי הפיך לקורונה-פיניון, במידה ועוד לא נגרם.
קובי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
לא בטוח בכלל שנעילה תפחית את חופשים, ואפילו סביר להניח שהיא תוסיף חופש בדיפרנציאל. אם יש לך חופש בדיפרנציאל אתה צריך לפתוח ולבדוק מה מקור החופש, יכול להיות שבכיוון פשוט יחסית תוכל לפתור את הבעיה לפני שיווצר נזק בלתי הפיך לקורונה-פיניון, במידה ועוד לא נגרם.
קובי
על איזה סוג כיוון אתה מדבר ?
אבנר
כיוון קורונה-פיניון. במידה והחופש שלך מגיע מהם, אין שום משמעות להתקנת הנעילה (שכנראה תוסיף אפילו עוד חופש למערכת). לנעילה יש משמעות רק במידה והחופש שלך מגיע מהסטליטים, אותם היא מחליפה. הוספת נעילה זה נחמד וחשוב, אבל קח בחשבון שזו כנראה לא התרופה לתקלה שלך...
קובי