דורון ונקסוס. חשבתם אולי שכדאי שהמערכת תעבוד והקפיץ הספיראלי יתרום לרכות, יש להתאים לו קפיץ מתאים ולא כל סליל שתדחפו שם ישפר את המצב?
לסיכום. תהיו לי בריאים, לי נגמר הכח. :?
Printable View
דורון ונקסוס. חשבתם אולי שכדאי שהמערכת תעבוד והקפיץ הספיראלי יתרום לרכות, יש להתאים לו קפיץ מתאים ולא כל סליל שתדחפו שם ישפר את המצב?
לסיכום. תהיו לי בריאים, לי נגמר הכח. :?
אני לא מכיר ולא אחראי על העבודה של הבחור שראיתי אצלו את זה. מה שכן, הוא לא עשה רושם של אחד שחושב יותר מדי על הקפיצים (שאקלים קדמיים באורך הגלות, לדוגמה). אבל שוב, אני לא ממש נכנס לדיון הזה כצד תורם ידע או דעה - אני הבאתי דוגמה, היחידה שאני מכיר בסמוראי. זה הכל.
ערן,
אני מוכן לנסות עוד פעם.
תזוזה בקפיץ= כוח חלקי קבוע הקפיץ.
אם פתחת את הקפיץ יחסית למצבו המקורי, זה אומר שאתה מפעיל עליו כוח קטן יותר ממה שפעל עליו כשהוא היה במצב המקורי.
אם במצב המקורי הכוח עליו היה משקל הרכב, זה אומר שבמצב החדש יש עליו פחות ממשקל הרכב. כיוון שלא הורדת ממשקל הרכב, זה אומר שמישהו אחר לקח את הכוח הזה, זה הקפיץ שהוספת.
אם להסביר את זה מצד הקפיץ עלים, משמעות הדבר היא שכדי לפתוח אותו אתה צריך להפעיל עליו כוח גדול יותר ממשקל הרכב X קבוע קפיץ העלים. כיוון שמשקל הרכב לא השתנה, המשמעות היא שקבוע הקפיץ הנוסף גדול מקבוע קפיץ העלים.
אם להסתכל על הקפיצים כמערכת משולבת, במצב המקורי היה משקל לחלק לקבוע- אשר נתן שקיעה מסויימת.
במצב החדש אותו משקל חלקי קבוע חדש, נותן שקיעה יותר קטנה.
המסקנה שלי- הקבוע החדש גדול יותר.
איך אתה מצליח להבין את זה אחרת?
אסף.
שלום
לפי דעתי קיימת בעייה כאשר מוסיפים קפיץ מרכזי בעל קשיחות גבוהה כך שהוא יגביה מעט את הרכב ויוריד את העומס מהעלים והכוונה היא ליציבות הרכב. דבר כזה יגרום לחוסר יציבות בחלק האחורי כלומר תיווצר נדנדה סביב הקפיץ המרכזי. נניח כרגע שהקפיץ מוקם בדיוק במרכז כל הוספת משקל לא בצורה מאוזנת וכל טלטול יצרו אפקט נדנדה סביב הקפיץ המרכזי.
נקודה נוספת היא שמהלך המטלה תלוי ביכולת של גלגל אחד לרדת כלומר במתיחה של הקפיץ כאשר יתווסף קפיץ קשיח במרכז הוא ימנע יכולת זו ובעצם יקטין את מהלך המתלה.
תודה רבה
עודד