תגובה להודעה: "יירוט" אקטיבי של רכבים משופרים על ידי המשטרה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מאיר, איש יקר.
הטעות שלך וכניראה של רבים אחרים היא ככה.
כשאין לאנשים מה לאכול, במקום ללכת לפוצץ לראש הממשלה את הפרצוף, הם הולכים לעמותת יד לעזרה ומקבלים שם אוכל, אוכל שאני ואתה משלמים ( למרות ששלמנו גם בט"ל שהיה אמור לשמש בדיוק בשביל זה ) הממשלה והראש שלה רואים שהרעב מצא פתרון שלא מצריך אותם לוותר על הוולבו או על זמן יקר של מנוחה .. ומחרישים, הבעיה ניפתרה והם לא היו צריכים לעשות כלום. כשהילד שלך לא לומד בבית הספר, כי יש 70 ילדים בכיתה וכולם גם ככה עסוקים בלשאוף גז מזגנים על הגג של הבניין ... אתה לא מפוצץ את הפרצוף של שר החינוך או הראש שלו .. אתה הולך למסגרת פרטית משלם מהכיס שלך ( למרות שאני ואתה גם שלמנו מס חינוך או מס הכנסה או מס אחר ( לא חסרים מיסים ) שאמור לשלם את זה ) ומשלם שוב למען ילמד הנער, כשמכונית מתהפכת וחוסמת את כביש 1, אתה וחברך הולכים ועל חשבונך אתה פותח את הכביש, משחרר את התנועה וחוסך את הפקק שהיה משבית מדינה שלמה ליום שלם ועולה מליארדים. במקום שהשוטרים שאני ואתה משלמים להם את המשכורת גם ככה היו הולכים לקורס חילוץ ומשחררים את התנועה שזאת ממילא העבודה שלהם.
מה שאתה עושה והחברים שלך גם, זה לא לעזור לאזרח, אלא להראות למדינה / ממשלה / מסגרות רשמיות ממלכתיות / שרותים של המדינה / וכל שאר הגנבים המושחתים השבעים שזה בסדר שהם לא עושים כלום כי ממילא אנחנו נראה שחסר לנו אז לא נידרוש מה שמגיע לנו אלא נוציא את הארנק ונשלם שוב. אז אם הם לא נידרשים לעשות כלום ... למה שיעשו משהו ???
מאיר אתה וחבריך מנציחים את המצב המחורבן הזה.
אתם עושים שירות דוב.
טובתי היא שהמדינה תיחסם לשבועיים, טובתי היא שעם האידיוט והאדיש הזה יחנק ויקיא את השילטון הרע הזה ויחליף אותו באחד אחר שיזכור שהוא משרת העם, שלטון שידע שאם הוא לא יעשה מה שהוא אמור לעשות הוא יעוף הביתה ויאלץ לאכול את החרא שעמותת אוכל לעני מספקת למי שאין לו חשק לעבוד ... ולא יהפוך לאוכל-חינם-לכל-החיים על חשבון האזרח הקטן.
צר לי.
מה שאתם עושים הוא נגדי ולא בטובתי.
פשוט כל מילה בסלע !!
הכביש הראשון שצריך לחסום זה את כביש ירושלים
שכל חבורת ה 120 ועוד 1200 אוכלי חינם לא יוכלו לזוז .
וכשהכביש כבר נחסם לצערי עדין יש איזה אזרח תמים שמנסע לעזור .
חברים, הדיון הפך שוב להתנגחות באדם ספציפי, לדעתי המסר הובהר והדיון הזה לא יגמר בקרוב...
ממש לא התנגחות במאיר, הוא איש נחמד מאד מהכרות אישית, אין לי דבר אישי נגדו. אני מאמין שהוא יודע את זה.
זה ויכוח של רעיון נגד רעיון. זה ויכוח של שיטה נגד שיטה.
אולי אני אצליח לשכנע את מאיר וחבריו לשבת איתי לשתות קפה בצד הכביש כשהוא חסום ולאלץ את מי שאמור לתקן לקום ולעבוד בשביל המשכורת שלו, כמוני למשל ....
מאיר אומר שבמדינה מתוקנת אין בו ובחבורתו צורך ... ואני אומר, שהוא וחבורתו הם אלו שגורמים שזאת לא תהיה מדינה מתוקנת ! כי כל עוד הם קופצים בהתלבהות לתקן את הדברים אז מי שאמור לעשות את זה ימשיך לא לעשות את זה.
ההתלהבות והרצון לעזור הם בעוכרנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אריה פאהן
ב- 4 שנים האחרונות אני נוהג ביום יום על רכב פרטי, אני לא נעצר לבדיקות, אין דוחות .
זה מדהים לעומת כמות הדוחות העצומה שחטפתי בשנים שנהגתי ביום יום על גיפים
אריה, אני לא יודע איפה אתה מסתובב, אבל עם הטויוטה כבר כשנתיים, פעם אחת עצרו אותי בביקורת של משרד הרישוי וקיבלתי הורדה מהכביש בצדק! (היתה בעיה בהגה).
חוץ מזה לא עצרו אותי אפילו פעם אחת ... הדבר היחיד שאני עושה כדי להמנע מזה, אני לא פונה במורשה מזרחה, בשום מקרה ובשום מחיר ... יש שם עמדת בדיקה של משרד הרישוי כמעט כל בוקר.
אני לא מדבר על זה שהוויטארה שהיתה לפני הטנדר לא עצרו אותי אף פעם, היא נראתה סטנדרתית לגמרי ...
גיא ,לראשונה בחיי אני חייב להגיד שאני מסכים איתך בכל מילה, אי היה אפשר לכתוב את זה יותר טוב.
אמיר אין פה התנגחות נגד אדם ספציפי,מה גם שאדם זה(מאיר היקר) שם את עצמו כנציג החידה הנ"ל ,כך שאם הוא מקבל במה לכתיבת דעותיו או קידום מטרותיו יש לתת לאחרים במה להשמיע את דעתם על כך.
מסכים עם כל מילה שגיא אמר, מלבד הקטע של לפוצץ להם את הפרצוף , אם מעלימים את הבעיה הרי אין צורך לפתור אותה, הלא כן ?
זה עובד ככה בכל מערכת גדולה - תירק דם כדי לסתום חור, אף אחד לא יטרח לקרוא לשרברב, תן לסכר להיפרץ - ולא תהיה ברירה. הם עדיין לא טסים ממקום למקום בשגרה.
ד"א אני מהקקות האלה שעומדים שעה בפקק של 100 מ' ואז כשמגיעים לצוואר הבקבוק , בד"כ רכב תקוע שכל מה שצריך זה להקדיש עוד חמש דקות כדי לדחוף אותו הצידה - פשוט נותן גז וממשיך. אלא אם מדובר במישהי ממש שווה, ואז אני מציע לה טרמפ ומשאיר את הרכב תקוע... גם לקשישים אני מציע טרמפ ולא מאותן סיבות. לא תמיד הייתי כזה, הסיפור עם מפקד הימ"מ שיצא לעזור ונדרס, שבר לי את זה, פעם אפילו התנדבתי למשא"ז במשך שנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפאל
היי מאיר
אל תיקח את זה קשה שאני לא רוצה להיצטרף, אני חוזר ואומר כי אם המדינה שלנו הייתה מתנהלת אחרת אז בהחלט הייתי בין שורותיכם.
אבל אני חושב שדווקא אתה מפספס את הפואנטה.
1. אני מחוייב כל X בחודש לשלם מע"מ.
2. אני מחוייב כל X בחודש לשלם מס הכנסה.
3. אני מחוייב כל X בחודש לשלם מס כזה או אחר.
4. אני מחוייב תוך 90 יום לשלם דוח משטרתי.
ועוד ועוד ועוד אני - האזרח הקטן - מחוייב ומחוייב.
למה אף אחד לא מחייב את המשטרה לפנות ציר תוך X זמן - זמן סביר שאני בטוח שיכול בקלות להישתוואות לזמנים של מתנדבי היחידה.
למה אף אחד לא מחייב את המשטרה להחזיק גרר צמוד - בכל צומת זה באמת מוגזם.
ואל תקפוץ ותגיד לי שאין תקציב !
יש תקציבים די ויותר. הכל שאלה מה עושים איתם :confused::confused::confused::confused:
וגם אל תגיד לי שאין רכבים. אני מכיר לפחות כמה וכמה לנדקרוזר חדשים הצבועים בצבעי משטרת התנועה הארצית - מדוע ולמה הם שם אם לא בדיוק בשביל המשימות הללו ?!
בואו אנחנו - האזרחים הקטנים - לא נתרום להשמנת ואיבוס המערכות של המדינה.
עד שלא נפסיק זאת אין לנו שום זכות לצעוק על חוסר התפקוד שלהם - הרי אנחנו תורמים לזאת.
בידידות ולא בהתנגחות אישית כנגד מאיר או מישהו אחר
רפי
או כמו שהמהפכנים הרוסים אמרו: "ככל שיהיה יותר רע יהיה יותר טוב"...
מענין שהיחפ"צ הפך לפתע לנושא השרשור
צפריר
היחפ"צ הפך להיות נושא השרשור בעל כורחו ומכורח זה שהוא נוגע אלינו.
ומכורח זה שאותם רכבים "משופרים" "מפרי חוק" ועוד ועוד מצד אחד טובים לביצוע משימות שהמשטרה לא רוצה לעשות ומצד שני למחרת מורדים מהכביש !
ומכורח זה שאותה יחידה בעצם מסייעת למשטרה לא לבצע את תפקידה במלואה
ועל כך היחפ"צ עלה כאן.
באותה נשימה ניתן לעלות כאן גם יחידות כאלו ואחרות או דוגמאות כאלו ואחרות כמו שגיא הצליח לכתוב יותר טוב ממני
רפי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tsafrir
מענין שהיחפ"צ הפך לפתע לנושא השרשור
זו הייתה הנקודה שלי פחות או יותר.
מה גם שאת הדיונים מול מאיר אנחנו רואים פה אחת לכמה חודשים, אפילו שמדובר בדיון שנשאר ברמה מכובדת ולא אלימה כמו קודמיו.
אני יודע שלא תוקפים אותו ישירות אלא את הרעיון שמאחוריו הוא עומד, אבל כמה מים כבר אפשר לטחון ? (ולמען ההבהרה, אני לא מגן על מאיר או על הרעיון שלו)
דווקא לדון בנושא המקורי יכול להיות חידוש מרענן...
אני לא מרגיש בנוח להתייחס יותר מדי לנושא המקורי, לא מכיר את הנפשות הפועלות ואת פועלן.
אני לא רואה שום סיבה הגיונית, שאם בעלים של פורד פיאסטה 1.1 , החליט לתגבר את המנוע ע"י הוספת קיט ניטרו/סעפת יניקה/פליטה/צ'יפ, צריך למנוע ממנו לעלות על הכביש.
מה קרה - המנוע עלול להתפוצץ ולגרום לנפגעים ? רמות הרעש שהוא מייצר הן מעל התקן ? זה מאפשר לו לנהוג במהירות שהרכב לא תוכנן אליה ? זה מצביע על כך שאותו אדם זומם להשתמש ברכב לתחרויות לא חוקיות על הכביש הציבורי ?
המקרה הראשון הוא מן הסתם מופרח, כל השאר - קשקוש. אם מישהו נוהג במהירות לא חוקית/מתחרה/מרעיש/מזהם - תואיל בטובה המשטרה לתפוס אותו בשעת מעשה ולהטיל עליו את העונשים הקבועים בחוק, את אותן עבירות בדיוק הוא מסוגל לבצע עם פיאסטה סטנדרטית וחור באגזוז. המערכת כאן הזויה ולא נאורה, אולי הזמן יעשה את שלו, דור הולך ודור בא, אנשים קצת יותר מפותחים יחליפו את הפקידים חסרי הבינה היושבים בציון ובא לציון גואל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
דווקא לדון בנושא המקורי יכול להיות חידוש מרענן...
ומה עם מקרים בו מישהו מפרסם רכב משופר למכירה,
קובע עם קונה ויחד עם ה"קונה" מופיע בוחן רכב?
אני מבין ומכבד את הדרך של היחפ"צ, ולמרות שדעתי שונה מדעתם, אני רואה באנשים האלו רוח טובה ורצון טוב, ובעיקר אמונה בדרך ועשיית מעשה ע"מ לקיים את הדרך, ולא סתם להסחף עם הזרם.
לגיא ורפי: דעתי דומה לזו שלכם, אבל מה בדיוק אתם מציעים לעשות ? מאיר והיחפ"צ פועלים באופן חיובי בדרך שלהם. אני לא רואה כיצד התנגדות לפועלה של היחידה יכול לקדם משהו. זה לא מספיק שהיחפ"צ לא יעשו את העבודה, מישהו יצטרך להפסיק לחפש את השקלים מתחת לפנס ולהתחיל לעשות את העבודה שלו, וזו כבר אגדה אחרת. יש למישהו רעיון כיצד לפעול באופן חיובי כדי לשנות את התנהלות המשטרע ?
זו חוכמה קטנה מאוד לשבת ולקטר ולבוא בטענות לאחרים. אם יש למישהו רעיון פרודוקטיבי אנא העלו אותו וננסה להתגייס (כפי שמאיר והיחפ"צ עשו ועושים ע"פ אמונתם ודרכם), ואם לא, אז יופי, שחררנו קיטור, אבל מספיק, וכפי שאמיר כתב, הנושא מוצא עד תום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
האופציות שעומדות למשטרת ישראל הן אלו,
חסימת הכביש והמתנה לגרר פרטי של הבעלים
הזמנה של שרותי גרר משטרתיים תהליך של 3 שעות לפחות ,
למשטרה משנה שאתה ואני כאזרחים בפקק הרי תפקידם להזרמת התנועה ,
למאיר: אתה מבין בעצמך את הבעייתיות בדברים שכתבת... כמו שחברת שירותי גרירה גדולה יכולה להתקשר עם הרבה גרריסטים עצמאיים כדי להגיע לכל נקודה על כבישי ישראל בזמן סביר, הרי שאם המשטרה היתה מתנהלת בצורה סבירה גם היא היתה יכולה לדאוג לשירות הזה בזמן סביר, ובביצוע של אנשי מקצוע עם ציוד מתאים בהרבה מאשר ג'יפ פרטי עם רצועות ורצון טוב. (מבלי לפגוע כמובן במקצועיות של היחפ"צ, אבל לא תוכלו להתחרות במשאית גרר עם כננת הידראולית והרבה יותר מסה, וחוץ מזה שאותה המשאית כבר תוכל לפנות את הרכב לחלוטין מהזירה ...)
בכל מקרה, גם אם אני לא שותף להשקפת עולמך בעניין זה, אני מסיר את הכובע על ההתגייסות והעשייה, להבדיל מרביצה מאחורי המקלדת.
לכל המשתתפים בדיון: תענוג לקרוא דיון ענייני, ערכי, תרבותי ומכבד את הזולת. סחטיין :p
נדב.
מה קשור היחפ"צ לנושא השרשור?
די כבר עם זה.
זה נטחן מכל זוית אפשרית.
מאיר לא יצליח לשכנע אתכם להתנדב, אפילו אותי הוא לא הצליח לשכנע. מצד שני אתם לא תשכנעו אותו להפסיק להתנדב, אז יאללה. די.
היחפ"צ לא קשור ולו בקשר עקיף שבעקיפים, לבוחנים המנוולים ימח שמם וזכרם, שמוזכרים כאן.
ציטוט:
אופציה אחרת - להפעיל "מודיעין-נגדי" שידאג להזהיר מפני נוכחות משטרתית בדרכים ולהסיט את מסלול הנסיעה בהתאם. לחיות מתחת לרדאר ובעירנות מוגברת. (זה תקף לכל תחום התנועה, לאו דווקא למשופרים)
מומלץ בחום להתקין WAZE בסלולרי החכם.
אסף.
WAZE זה רק קצה הקרחון , אסף.
לגבי ההתייחסות לחוק - כל עוד זה החוק, אין לנו מה להתרעם על התנהגות המשטרה שתפקידה הוא לאכוף את החוק. אנו רק יכולים לבקש לשנות את החוק באמצעים שעומדים לרשותנו כאזרחים.
לעניין מה שרון רשם - וואלה, הפתעת אותי.
מה הכוונה "רק קצה הקרחון" ? ...
אני אשמח לשמוע בשושו ...
אין שושו, WAZE זה נחמד אבל עדיין לא 100 אחוז וגם לא קרוב לזה.
יש רשתות חברתיות שפועלות בעניין.
סליחה על הבורות מה זה WAZE ??
http://www.waze.co.il
תוכנת ניווט המתעדכנת ומעדכנן בזמן אמת בעומסי תנועה, משטרה ועוד
פשוט לשנות את החוק...ולהתחיל עם עצומה רצינית של כל בעלי הג'יפים / רכבים משופרים שתשלח ל"שר הממונה" כמובן בצירוף פרזנטציה המבטאת את רצונות הקהילה הזאת בצירוף דוגמאות מרוב מדינות הנאורות המערביות והתקינות ששם המוטוריקה מעוגנת ביחס ראוי בחוק.
פשוט להתחיל לעשות!!!
אני לא יודע אם זה יביא לאיזה שינוי אבל אם קהילה שלמה תהפוך להיות "אובססיבית" וקנאית לרצונות שלה ולסוג של שינוי הוא יבוא והוא יגיע למרות שיש פה הרבה מאד בעלי אינטרסים מנוגדים!
זהו רעיון אישי שלי ,אם למישהו תהיה הצעה טובה אחרת אני אשמח לתמוך, כי לא משנה לי באמת מה לעשות העיקר לדחוף את הנושא לפתחו של משרד התחבורה!
עוזי