זה קטע מדהים דרור,
בכדי לשכנע מישהו להשקיע קצת יותר בבטיחות אתה משתמש בטענות לכאב בכיס מכיוון אחר..
כאילו שהסיבה שצמיג שין אחד הלך לא מהווה זרז מספק להחלפת השאר.
:confused:
Printable View
בנושא המיחזור ,הפולימר שבוא אנו משתמשים למיגון הצמיגים ניתן למיחזור כמעט באופן מלא,התהליך הוא כול צמיג ממוגן שחוזר אלינו ,הציפוי מוסר ממנו ואז הפולימר הולך להתכה נוספת, ניקוי, ואז ומותז לצמיג אחר(אין פגיעה באיכות ובאפקטיביות של המיגון)
כמובן שיש זיכוי כספי למיחזור החומר
למה מדהים?
צמיגים בני ארבע בישראל מראש חשודים בעיני גם אם הרכב עמד כל הזמן. הם מתייבשים הרבה לפני שהבלאי שלהם משמעותי עד כדי לדרוש החלפה.
אצלי או אצלך, שנוסעים בכביש בהנעה אחורית, עוד אפשר לחיות עם החלפה של צמיג אחד או שניים. בלנדרובר שנוסע בהנעה כפולה כל הזמן? כמו שאיציק כתב - הדיפרנציאלים יעבדו ויעבדו עד שיייטחנו, וכן - כאב בכיס זה סיבה משכנעת מספיק עבורנו הישראלים. אם פוקסי יפנק את הדיסקו שלו ברביעיית צמיגים חדשים הוא ישמור על המכניקה שלו ועל הדרך הוא ואנחנו נרוויח רכב בטוח יותר מסביבנו. מה רע? ועצם העובדה שערכו של הרכב נמוך ו"לא מצדיק השקעה" לא רלוונטי כאן בכלל. כל עוד הוא תקין ושמיש ונוסע על כביש ציבורי, מה אכפת לי אם הוא שווה 2K, 20K או 200K. לצמיגים בטח לא אכפת כמה הוא שווה.
דרור,
הכוונה היא שבשבילי וכנראה גם בשביל-צמיג בן 4, במיוחד על רכב שטח, הוא חשוד, בלי קשר לצורת ההנעה של הרכב.
בשביל אחרים לא ממש, וצריך לתת נימוקים של ינזק שלך הדיפ' או מכלול אחר כדי להצדיק החלפת צמיג, כשבפועל מספיק זה שזה אל רציונלי להתקין צמיג חדש עם 3 צמיגים ישנים אחרים ברכב ולא לנצל את ההזדמנות לאיפוס מערכות כמו שצריך.
תחליף שניים או אפילו מומלץ את כל ה-4 בגלל שכנראה הגיע זמנם.
למרות דעתם של גדולים ממני בתחום המיכאני - הנזק לדיפרנציאלים בגלל שכביכול הם עובדים כל הזמן כשיש צמיגים שונים על אותו סרן הוא לדעתי שולי עד אפסי לעומת מה שעובר על הדיפרנציאלים כל הזמן ביום יום.
הפרשים בלחץ האויר, כל נסיעה שלא בקו ישר פלס ואפילו שלא במישור אחד מאוזן וכו' מעבידים הרבה יותר קשה את הדיפרנציאלים...אז בחייאת ה"עבודה" שלהם בגלל שוני ביצרן/ פרופיל הצמיג בטלה בשישים לעומת כל היתר !!!!!!!!!
אני גם חושב שיש פה הגזמה פראית לגבי ההשלכות של שוני בין שני צמיגים ישן\חדש או תוצרת שונה.
ההפרש המינורי לא ישפיע באופן שמתארים כאן.
טל.
תודה
הוחלט על החלפת זוג צמיגים,בשלב זה יספיק
אז איזה צמיגי AT הולכים טוב היום בשוק ברמות ה600 ש"ח לצמיג?
או לחכות עד שהאוניה של קומו תואיל בטובה להגיע לארץ...כרגע אני בלי רזרבי ואין לי כוח לביקור
של אדון מרפי...
אני מנסיון אישי יכול להמליץ מאד על צמיגי מקסיס. בעבר שטח מלא וכיום חצי חצי.
גם עולה פחות מ 600.
סוף דבר
הבוקר הורכבו 2 צמיגים אחוריים של קומו.
אגב הצמיג מיוצר בסין אבל הבנתי שגם דונלופ ומישלין מעבירים לסין את פסי היצור...
תודות לגיל "איש שטח" שהמליץ ובזכותו קיבלתי מחיר אטרקטיבי.