תגובה להודעה: מיטווח ירי במינסרה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עזוב.
אני מעדיף תחבורה.
לא תאמין מה יקרה שם אחרי שבוע (מאות עובדים ובוחנים מיותרים - מפוטרים, יום עבודה מלא מבוקר עד לפנות ערב כמו בכל המשק ולא עד הצהריים כמו היום, מחיקה/שינוי מקצה לקצה של רוב האיסורים והתקנות המיותרות. רפורמה לא נורמלית ברישוי רכב, ביטול ניידות הבדיקה, סגירה הדרגתית של משטרת התנועה ועוד ועוד... בקיצור - גן עדן...:).
נראה אותך מול עופר עייני, אחריי יומיים תכפיל את כמות התקנים, תצמצם את שעות העבודה, תעלה את השכר ותתקין עוד תקנות בשביל שיהיה לבוחנים מה לעשות.
אנשים חושבים שהסתדרות זה רק טוב, אם היו יודעים לעשות דברים במידה היינו עושים חצי דרך.
רוצה דוגמא, רישוי שינויים ברכב, תראה מה יצא מזה, תראה מה קרה לבדיקות מכונים מוסמכים כשההסתדרות תקעה את הכל עם כל השביתות המטורפות שלה.
whisky
כמובן שהכל היפוטתי.
יעשו שריר? תנסה אותי. הם לא יבינו על איזה פסיכי הם נפלו. אני לא אבחל באמצעים.....
כולל הקמת משרד תחבורה חלופי...:mrgreen:
כמה כיף לשחק בנדמה לי.
ועכשיו ברצינות - כל עניין ירי על שלטים, השארת זבל, השתוללות בשטח ובכביש, וכו' - חינוך. רק חינוך.
הבעיה עם חינוך שאתה משקיע ומשקיע בילדים, אבל קוצר פירות רק אחרי כמה שנים. בישראל ממשלה חיה בממוצע שנתים וקצת, אז אף אחד לא מוכן להשקיע בחינוך ולראות מישהו אחר לוקח בעלות על ההצלחה.
חלק מהבעיות כאן שכולן עד אחת נעוצות בפוליטיקאים, ולצערי ניתנות לפיתרון אך ורק באמצעים דרסטיים.
חינוך?
אובדן ערכים?
אובדן האידיאולוגיה!!!
היינו עם סגולה שלנגד עיניו היה נושא ההישרדות מול הצוררים סביבינו וכמובן האידיאולוגיה שנבנתה סביב זאת.
כסף לרוב העם לא היה וזמן להתעסק בשטויות גם לא התקשורת הייתה מוגבלת ומעט מאוד אפשרויות להתניידות.
היום אנחנו עם בכיין שמשתין נגד כיוון הרוח שמנהיגיו כבר מזמן שכחו מה תפקידם (לא שבן גוריון היה יותר טוב)
וכמובן שהמדינה זה משהו שנראה כמובן מאילו, הערכים הם אני ועצמי יחי האינדיווידואל.
אנו מודדים הצלחה בכסף והידע נרכש בכסף.
אם זה טוב אני לא יודע תחליטו אתם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
אם זה השלט הראשון שראית שירו עליו, אתה צריך להסתובב יותר... בנגב, בגולן, בגבול הצפון, בקעה... באיזורים מסויימים קשה למצוא שלט בלי חורי קליעים...
ובכ"ז, בעין בלתי מזויינת זה דווקא נראה כמו ירי מאקדח ולא מרובה, כנראה שמישהו החליט לפרק מחסנית באמצע טיול. גם זה קורה. סיפור אמיתי-אני חי בערבה הדרומית ועובד עשרות מטרים מהגבול הירדני, ולכן אצלנו יש דריכות בד"כ לשמע קולות ירי. לפני חודש-חודשיים, הדהדו קולות ירי (דווקא מצד ישראל...), 20-30 כדור, שהקפיצו את כל האיזור. קיפלנו את כל הצוותים מהשדות, אנשים הפסיקו לעבוד, והצבא התחיל סריקות... אחרי שעתיים מישהו מצא ערימת תרמילי אקדח על דרך עפר קצרה, 20 מטר מהירידה איליה מכביש הערבה... כנראה שחבורת משועממים בדרך לחופשה באילת חשבו ש"יהיה מגניב" לירות כמה מחסניות בנשק האישי, אולי לתת לילד לנסות (היה פה פעם אידיוט שסיפר בגאווה על אבא שלו, שלימד אותו לירות באקדח בתור ילד)...
בקיצור-לא דבר חיובי, לא דבר לגיטימי\חוקי, אבל זה קורה לא מעט. כשיש נשק בידיים של אזרחים\חיילים\מאבטחים בשקל ותשעים, לפעמים יש את מי שלא מצליח לעמוד בפיתוי...
קובי
אהלן, אני הוא ה"אדיוט" כהגדרתך!
נכון, אני גאה בזה שלימדו אותי לירות עוד בכיתה ג', כן, אני מלמד את הבת שלי לנהוג בשדות המושב אף על פי שלא מלאו לה 10.
אני מבין מנימת ההיתנשאות, כי אתה לא עובר על החוק לעולם, לא חלילה בטעות אלה מתוך כוונת מכוון...
יכול להיות שאני חי בחברת ברברים דוחים שירדו מהעצים לפני שני דורות ולכן ורק לכן, אני מכיר אנשים ממתייחסים לחוק בצורה סלקטיווית (ראה ערך 111 קמ"ש בכביש 6 או לחלופין 91 קמ"ש בכביש 40)
ואפילו בטוח שכולם כאלה,
שוב, יכול להיות שבגלל האופי החברתי שלי אני לא מכיר אחרים.
אתה מכיר כאלה?
(סתם, אני סקרן לדעת אם ישנם עוד חתכי אולוסיה שאינם אדיוטים שנוהגים בזילזול פושע כ"כ בחקיקה המקודשת בארץ)
בקיצור, רוצה להזדעזע, שיהיה לך בכיף.
אני מעולם לא יריתי בשלטים.
שירתתי כלוחם בחוד החנית של צה"ל, מה שהיה מתבקש עקב החינוך הפושעני שקיבלתי.
מ ע ו ל ם לא השארתי זבל בטיולים, גם אם הם היו טיול של שבוע ברגל עם חבר נוסף וכל גרם נחשב על הגב.
אני נוהג לסחוב איתי בטיולים משפחתיים ברגל, שקית לאשפה מזדמנת.
אני, חלילה, לא מרים את האשפה, עבודה זו אני מותיר לביתי הקטנה וכהגדרתך, הפושעת.
האמת, שההתחסדות הזו, שפושה בפורום כמו צרעת, מתחילה לשעמם...
לכו לבנות משהו במקום לבלבל את המוח על כמה מחורבן פה.
כולנו גרים פה וכולנו מכירים!
עריכה:
סתם כי קשה לי לשתוק,
אני מוחה על כך שהייתי אחראי מספיק כדי להקריב 3 שנים טובות + חודש בשנה אבל אני "מאבטח בשקל וחצי" כסטודנט.
אני מוחה על כך שמהיותי כזה מעאפן כמאבטח, נראה למישהו שלתת לי נשק זו סכנה.
אני מוחה על כך שמישהו בכלל חושב שהוא יודע טוב ממני מה טוב לי כבעל הבית במדינה הזו (שמהיותה דמוקרטית אני מסיק כי כאזרח אני אכן בעל בית בה).
אני מתעצבן מאנשים שנוהגים ברכב ללא רשיון וביטוח בתור תחביב (אני בעד!), אבל מתחלחלים עד עמקי נשמתם מאנשים שיורים בשטח פתוח ובאופן בטיחותי לא פחות ברמת הבטיחות ברכב הבנוי לתלפיות של אותם צדקנים. - תחביב הוא תחביב, חוק הוא חוק, והתנהגות אחראית היא התנהגות אחראית. השילוב בין אלה הוא השאיפה שלי.
לפרוטוקול, אני גם מוחה בחריפות נגד ירי לא אחראי על שלטים, תמרורים, וחיות אחרות.
עודד זנטון, אדיוט.
052-5353446
עודד , חזק ואמץ , אני איתך .
שגיא רחבי , עוד מושבניק אדיוט .
גם אני ממהר להצטרף, לפני שכולם יתנפלו על עודד.
הבן שלי מקבל שיעורי נהיגה מעשיים בשטח, בדיוק כמו שאני קיבלתי כשהייתי ילד, והוא יקבל שיעורי נשק כנ"ל כשיגדל עוד קצת, בדיוק כמו שאני קיבלתי (עם דגש על בטיחות).
הוא גם יודע איזו כאפה הוא יקבל אם יעיז להשאיר אפילו קמצוצון של אשפה בשטח או יקטוף עלה של צמח מוגן.
וכן, הוא גם ראה את אבא עושה מטווח בשטח מול חומת מפגע בצורה הבטיחותית ובלי להקפיץ את הגיזרה (אני לא בטוח שיש חוק שאוסר זאת).
גם אני נוהג 130 בכביש שש בלי יסורי מצפון.
"תחביב הוא תחביב, חוק הוא חוק, והתנהגות אחראית היא התנהגות אחראית. השילוב בין אלה הוא השאיפה שלי" - והכל מתחיל ונגמר בחינוך, כמו שאמרו לפני.
(אה, ומיותר לפרט את היח' מובחרת, המילואים וכו').
חלילה לא בזילזול ושלא תבינו אותי לא נכון גם אני ישבתי על הברכיים של אבא שלי ושמתי ידיים על ההגה (חוויה שאני לא ישכח בחיים:D) אבל אם אתם לא מוסמכים כמדריכי ירי אני חושב שזה פשוט חוסר אחריות ללמד ילד לירות אותי בגיל 15 אבא שלי לקח למיטווח ושם לימד אותי מדריך מוסמך ובסביבה מבוקרת ובטוחה בניגוד לשטח פתוח עם הרבה מאוד מישתנים
מור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bizon
חלילה לא בזילזול ושלא תבינו אותי לא נכון גם אני ישבתי על הברכיים של אבא שלי ושמתי ידיים על ההגה (חוויה שאני לא ישכח בחיים:D) אבל אם אתם לא מוסמכים כמדריכי ירי אני חושב שזה פשוט חוסר אחריות ללמד ילד לירות אותי בגיל 15 אבא שלי לקח למיטווח ושם לימד אותי מדריך מוסמך ובסביבה מבוקרת ובטוחה בניגוד לשטח פתוח עם הרבה מאוד מישתנים
מור
אני לא מוסמך כמדריך ירי אבל אני מוסמך לירות במחבל שחצי ראשו מסתתר מאחורי בן הערובה שבו הוא אוחז. כדרך אגב אני מוסמך לעוד כמה דברים שמאלצים את בעל ההסמכה להפעיל שיקול דעת וכן אני גם בעל נסיון בכמה דברים.
שיעור נשק אין פרושו ירי, ואם יהיה ירי, הוא יהיה אחרי הרבה הרבה שיעורים.
לדעתי זו אחריותי להקנות בעצמי לילדים שלי הרגלי וכללי בטיחות לכביש, לירי ובכלל לחיים, דבר שאף מדריך נושא תעודה לא יתן להם כמוני.
וואו! כמה קרה כאן בכמה שעות...
מכיוון שאני עכשיו מאד רגוע כי בדיוק חזרתי מאיזה סיבובון לילה בכרמל עם הג'יפ ביחד עם חבר. ומאחר ושוחחנו על כוס תה מרווה שנקטפה לאור פנס, ושוחחנו ארוכות על מה חברי הטוב מוצא ב"וויפסנה" אני באמת לא הולך להמשיך לכתוב הודעות תקיפות או מתריסות.
מה שכן, דרור, הזכרת לי משהו עם השאיפות שלך בתור שר תחבורה. יש לי חבר, שגם לו הייתה שאיפה להיות שר תחבורה. הדבר הראשון שהוא אמר שהוא יעשה זה להוריד מהכביש את כל המשאיות הקטנות הלבנות האלו של מרצדס. אלו שנוהגים בהם שיפוצניקים וקבלנים, כשהם עמוסות קרשי בניין ופיגומים, שנוסעים בהם 5 פועלים ונוהגים במהירות ובחוצפה כזו שאפילו ערס עם אימפרזה טורבו לא יעיז.
זהו, זו היתה הוצאת התיסכול הקטנה שלי אחרי סיבוב לילי קטן שבאמת באמת הרגיע אותי.
לילה טוב לכוווולללם! (גם לאלו שנותנים לילדיהם לנהוג/לירות/לאסוף זבל ועוד)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
"תחביב הוא תחביב, חוק הוא חוק, והתנהגות אחראית היא התנהגות אחראית. השילוב בין אלה הוא השאיפה שלי" - והכל מתחיל ונגמר בחינוך, כמו שאמרו לפני.
(אה, ומיותר לפרט את היח' מובחרת, המילואים וכו').
אתה לא יכול לדבר על חינוך ובו זמנית לבחור לאיזה חוק לציית ואיזה להפר. כלומר אתה יכול, בתנאי שאתה מודע למחיר שאתה עלול לשלם.
אני חולק עליך דרור.
אני יכול לחנך ובמקביל לעבור על חוקים.
אני לא פאשיסט ולא סבור שהמדינה היא מעל הכל.
פועל יוצא מכך, הוא שאני יכול לחנך לכבד את החוק אבל יחד עם זאת, לא להפוך לבורג צייתן!
להפעיל את הראש.
במקביל, כמובן, אני אמור לחנך לאחריות אישית ולהבנה של"להפעיל את הראש" ישנם מחירים.
מחיר של אם נתפסת תשלם, של אנשים אחרים שמפעילים את הראש אבל עקום.
בעיקר, המחיר של איבוד היכולת לרחוץ בנקיון כפיך.
אני אישית, מעדיף את הצורה הזו על פני מדינה של ברגים חלולי ראש ששומרים בקנאות על החוק - אם חכם הוא ואם לאו!
אגב, בלי קשר, אני יכול לחנך לדברים שסותרים במקצת אחד את השני.
שמירה על הטבע ושלילת חופש הביטוי במקביל, מוכר? (נודע השנה בכינוי האלמותי "הדיקטטורה הירוקה").
כך גם אפשרי לחנך לשמירה על הטבע תוך כדי השתוללות חסרת רסן בכביש.
לסיכום,
לא ראיתי במציאות, כמו שאני מביט בה אי אלו שנים, שום חיבור מחייב בין צורותיו ודגשיו של החינוך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bizon
מור
בסה"כ עניין של גיאוגרפיה. במדינה אחרת ללמד את בנך לירות היה מעשה הכי לגיטימי שבעולם, כמו גם לתת לו לנהוג ולהתחרות מהרגע שהוא מסוגל לכך, וזה הרבה פחות מגיל 6.
חנן, עוד "אידיוט", שכנראה גם בנותיו בנות ה 1.5, 6 ו- 9 הן "אידיוטיות" לפי השרשור הזה.
http://i.ytimg.com/vi/3b1JwTq9S2o/0.jpg
http://www.mydogella.com/gun.jpg
ביזון חביב.
אל חשש, אף אחד לא יוצא כן נגדך, אתה בסה"כ הבאת תמונה של מעשה מכוער שצרם לך כמו לרובנו (אם לא לכולנו) בעין.
העצבים והמחאה הם נגד הכללות מטופשות בעיקר (שלא אתה העלת).
מעבר לזה, קיים פה על גגבי הפורום דיון חוצה שרשורים ומגזרים על מהותו של הקשר הרצוי בין האזרח הקטן לבין המדינה הגדולה (?), חוקיה ומנהיגיה.
עודד, שלאור התמיכה הציבורית (האמת שגם בלעדיה), כבר לא כל כך אדיוט...
אני לא יכול לצרף לינקים, אבל מי שיריץ חיפוש ביוטיוב יווכח בתרבות השימוש בנשק במדינת העולם השלישי שאנחנו כ"כ שואפים לחכות כאן מבחינה מוטורית - ארה"ב , כן יש שם רבים וטובים שמאמנים את ילדיהם לירות בנשק מגיל שנתיים. נתקלתי גם בסיפור על ילד בן 8 שירה לעצמו בטעות בראש בנוכחות אביו ומדריך ירי מוסמך , במהלך שיעור ירי בעוזון.
באופן אישי אני חושב שמבחינה פיזית ילד עד גיל 14 לא נוהג (ברכב) ולא יורה, כן הייתי מלמד את הילדים שלי כל מה שהיו סקרנים לדעת בנושאים אלו גם בגיל 3 מכיוון שאני מעדיף שילמדו בנוכחותי ושהסקרנות לא תהרוג אותם כמו שכמעט הרגה כמה מחבריי הטובים שהיו מתגנבים לארון של אבא..., ילדים נמשכים למה שאסור, את זה אני עוד מסוגל לזכור בתור ילד.
לא מבקר אחרים שמציבים את הגבול בנק' יותר או פחות קיצונית, כל אדם אחראי למעשיו.
ירי או כל צורה אחרת של השחתת רכוש ציבורי , זה ונדליזם לשמו, לא שונה מגרפיטי, הצתה או כל צורת השחתה אחרת, ללא כל קשר לסיכון הכרוך בביצוע ירי בשטח פתוח.
אגב, דרור,
אבא שלי, שבכיתה ג' איפשר לי להפסיק לסדר מטרות לאחים שלי ולהתחיל לירות בעצמי, לא הרשה לי לשבת על מושב הנהג ברכב שלו על לאחר קבלת הרשיון.
יותר מכך, הוא דרש שאנהג בנוכחותו בלבד במשך חצי שנה וזה הרבה לפני שיצא חוק דומה.
רוצה לדעת מה היתה התוצאה?
אפס תקלות בטיחות בנשק לאורך השנים!
לעומת זאת, ילד טמבל (כן, כזה הייתי) שאיך שיכל לנהוג לבד, שבר כל שיא של טימטום שאפשר לשבור.
נהיגה במהירות מופרזת (מאוד), פס לבן, עקיפה מימין על השוליים ועוד הרבה רעות חולות!
היום הייתי מעיף לעצמי את התחת מכביש.
אז, הייתי בין אלא שהמשטרע לא יכולה עליהם כי הייתי רואה אותה לפני שהיו לוזרים עלי.
ברוך השם שהתבגרתי, התמתנתי והיום אני בן אדם.
ברוך השם שאף אחד לא נהרג בגללי בנתיים...
אמנם זה לא מוחלט, אבל איזה צורה עדיפה?
כל אחד והגבולות שלו.
אחד לא נותן לבן שלו להתקרב לאוטו עד שיש לו רשיון, השני נותן לילד לנהוג כבר בגיל 5.
אחד נוהג רק 130 קמ"ש על כביש 6, השני לא יורד מ-180. הוא מרגיש טוב ובטוח עם זה, ולמה מי יגיד לו שזה לא נכון.
אחד מלמד את בנו לירות במטווח מסודר, השני יורה על שלטים. אני לא קורא לאף אחד אידיוט, אבל הדוגמאות שהובאו כאן בטח אינן מופת לחינוך, לשמירה על חוקים ולבטיחות.
בגלל זה אתם חיים במדינה מסודרת (יחסית) שיש לה חוקים ברורים. לא שאני מקדש את המדינה וכל חוקיה או צדיק תמים (אני ממש לא) אבל אם כל אחד יחנך את ילדיו לעשות ככל העולה על רוחם, לאן נגיע?
הירי הזה על השלטים נכנס יופי להגדרות האלה. כולה שלט מפח, למה מה קרה?
לא יעזרו הקיטורים,
ישראלים מבינים רק בכסף,
תתנדבו לסיירת הירוקה ,תתנו דוחות ואל תקטרו,
אבל היות ולא תתנדבו יותר קל מהכורסא בסלון להתלונן,
נמשיך לקבל ערמות חרא בשטח לפנים,
אני כבר מזמן עברתי ללילות במאהל מוסדר כי נמאס לי מהטינופת בשטח
והאמת? הקיטורים לא יעזרו רק מעשים
אם הייתה סיירת ירוקה או מישרת פקח טבע כלשהי באריאל בחיי שהייתי הולך הבעיה שלא לכולנו יש זמן להיתנדב ואין כזו מישרה פה :( בעבר העלתי שרשור בנושא פסולת ביניין שהרסה את כל היופי בהרים שיש באריאל הגשתי תלונה ולא עשו עם זה כלום אותו הדבר גם באיזור התעשיה בלוד יש גבול לכמה האדם הממוצע יכול לעשות ואני לא מיתכוון לעשות מערבים ולחכות עם נשק
מור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כל אחד והגבולות שלו.
אחד לא נותן לבן שלו להתקרב לאוטו עד שיש לו רשיון, השני נותן לילד לנהוג כבר בגיל 5.
אחד נוהג רק 130 קמ"ש על כביש 6, השני לא יורד מ-180. הוא מרגיש טוב ובטוח עם זה, ולמה מי יגיד לו שזה לא נכון.
אחד מלמד את בנו לירות במטווח מסודר, השני יורה על שלטים. אני לא קורא לאף אחד אידיוט, אבל הדוגמאות שהובאו כאן בטח אינן מופת לחינוך, לשמירה על חוקים ולבטיחות.
בגלל זה אתם חיים במדינה מסודרת (יחסית) שיש לה חוקים ברורים. לא שאני מקדש את המדינה וכל חוקיה או צדיק תמים (אני ממש לא) אבל אם כל אחד יחנך את ילדיו לעשות ככל העולה על רוחם, לאן נגיע?
הירי הזה על השלטים נכנס יופי להגדרות האלה. כולה שלט מפח, למה מה קרה?
דרור, במאקרו אתה ודאי צודק. אין דרך אחרת לנהל מדינה אלא לרדת לאיזה מכנה משותף נמוך למדי ושוויון בפני החוק, אבל במיקרו, אני אמשיך לחנך את ילדי בדרך שנראית לי, כולל להסביר להם שחוקי המדינה אינם דבר קדוש אלא מקבץ הנחיות שחוקקו כמה חבר'ה שבאותו בוקר היה להם משעמם אז הם הלכו לדיון במליאה, והחוק עבר עם 25 בעד וחמישה נגד.
ירי על שלטים זה ונדליזים, ואני מחנך לשמירה על הרכוש הציבורי.
כולל שמירה על הטבע, על הנקיון, על כבוד הזולת ורכושו וכיוצ"ב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
דרור, במאקרו אתה ודאי צודק. אין דרך אחרת לנהל מדינה אלא לרדת לאיזה מכנה משותף נמוך למדי ושוויון בפני החוק, אבל במיקרו, אני אמשיך לחנך את ילדי בדרך שנראית לי, כולל להסביר להם שחוקי המדינה אינם דבר קדוש אלא מקבץ הנחיות שחוקקו כמה חבר'ה שבאותו בוקר היה להם משעמם אז הם הלכו לדיון במליאה, והחוק עבר עם 25 בעד וחמישה נגד.
ירי על שלטים זה ונדליזים, ואני מחנך לשמירה על הרכוש הציבורי.
כולל שמירה על הטבע, על הנקיון, על כבוד הזולת ורכושו וכיוצ"ב.
ירי על שלטים זה ונדליזם. אבל אם זו היתה שורה של בקבוקים ופחיות? זה כבר כן בסדר לירות ככה בר בשטח?
אתם קופצים מעורכם בגלל הונדליזם שאיזה מניאק ביצע בשלט מפח, ואותי מדאיג עצם הירי הבלתי מבוקר - כל מי שיש לו אקדח עושה כראות עיניו. כולל לתת לילד שלו להתאמן בירי בשטח פתוח, על תקן כישורי חיים לעתיד. שמע, זה באמת יפה. וגם חינוכי.