תגובה להודעה: מלאי של צמיגי שטח
בשבוע שעבר התקנתי ארבעה צמיגי BF A/T 31/10.5/15. מספר פרטים רלוונטים:
1. 750 ש"ח כולל עבודה, כולל מע"מ אצל כחלון בא.ת. כפר סבא. כל הצמיגים בני פחות משנה. (וזה הכי זול שמצאתי)
2. הייתי צריך לשנות מ265/70/15 , והמידה של הצמיגים החדשים לא הופיעה באוטו דאטא (פאג'רו שנת 98). לאחר שיחה די קצרה עם הרב בוחן במכון ברעננה, הוא הסכים לשנות (אחרי שהסכמנו שרוב הרכבים האלו נועלים את המידה הזו בכל מקרה).
3. בגדול, כמה שאני אוהב עבירות, כיוון שהרכב נוסע רוב הזמן על הכביש, הלכתי על 50/50, ממליץ לך לשקול את זה גם.
מאחל לך שתהנה עם מה שלא תקנה..
שים לב המידה המותרת לדיסקו 1 ו-2 היא 235/70X16 המידה 245/75 היום היא כמו סדין אדום לבוחני הרישוי יש לBFצמיגי MT במידה המותרת
בהצלחה
נראה שאין יותר מדי אופציות, אבל אולי מישהו יכול לחוות דעה לגבי השוני בין צמיג של 235 לצמיג של 245 על הדיסקו?
האם יש הבדל משמעותי מבחינת כביש/שטח/טכני/בוץ/חול?
אם החשבון שלי נכון ההבדל בגובה הוא פחות מסנטימטר, מה שלדעתי משאיר בעיקר את שיקול הרוחב וסוג הסולייה.
אם אתה נוסע הרבה בשטח ובייחוד שטח סלעי או בוץ, לדעתי אין תחליף אמיתי לצמיג שטח- גם לא צמיג AT טוב ככל שיהיה.
לכל מי שחושב אחרת, אני ממליץ לנסות עם אותו סוג רכב באותו התוואי בדיוק באותו הזמן ולהשוות, ההבדל בולט.
התרשמות מסט אחד על הרכב ואחרי כמה שנים לעבור לסט אחר זו לא השוואה נכונה כי התנאים תמיד יהיו שונים אם לא עורכים את ההשוואה באותו הזמן.
מצד שני, יש לא מעט שצמיג AT מספק לסגנון שלהם..
אני אישית לא חוויתי בעיות אחיזה עם צמיגי שטח לא על כביש יבש ולא על משטח רטוב, כולל מגרש החלקה, גם ככה אנחנו נוסעים עם רכבים כבדים עם מרכז כובד גבוה שמחייבים תשומת לב גבוהה יותר למה שקורה מסביב, אז להתייחס לאמירות לגבי יותר או פחות אחיזת כביש לבהמות גבוהות ששוקלות 2 טון כאילו אתם מתכוונים לקחת סיבובים כמו איזה GTI..
כמה שטח הרכב באמת עושה ומה אופי השימוש ברכב בשטח?
אם אתה מטייל רגוע יחסית, BF/AT זאת בחירה מעולה ויעשה את ההעבודה מצויין.
המידה הגדולה יותר משמעותה גם יותר אויר וצמיג נעים יותר בשטח עם אפשרות להוריד אויר מידי פעם.
ד.א. ה-DMAX של הרשות נועלים BF/MT-KM2 והמידה המקורית של הרכב שאם אני זוכר נכון היא גם 245/70/16, או שהם ירדו מידה?
מישהו מכיר איזה מידה הם הרכיבו על ה-DMAX?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
.
ד.א. ה-DMAX של הרשות נועלים BF/MT-KM2 והמידה המקורית של הרכב שאם אני זוכר נכון היא גם 245/70/16, או שהם ירדו מידה?
מישהו מכיר איזה מידה הם הרכיבו על ה-DMAX?
גם אני ראיתי את זה וניגשתי לראות את המידה מקרוב, 245/75R16 , קומבינטורים...
ההתלבטות קשה,
לגבי נוחות, הדיסקו נוח בכל מקרה, גם עם אויר מלא בצמיגים,
ברורים לי היתרונות של צמיג שטח טוב לעומת צמיג שהוא לא צמיג שטח מלא
ואני גם מבין את היתרונות של צמיג שהוא לא שטח מלא ,
אם היה צמיג שטח מלא במידה שלי אז לא היתה התלבטות, ברור שהייתי הולך על השטח המלא,
לכן השאלה העיקרית היא מה אני מרוויח ומה אני מפסיד ממעבר מ245 AT ל235 שטח מלא??
וגם כי מדובר בהשקעה של כמעט 4K על צמיג טוב...
תודה רבה על העזרה!
תומר