תגובה להודעה: התלבטות לגבי הגבהה נוספת לויטארה ...
לא שאני מצליח להבין למה אתה רוצה להגביהה את הרכב בנוסף על ההגבהה הקיימת של 3" ,לא מצליח להבין מה זה יתן לך ובטח מה זה יתן מול מה שתפסיד....
אבל סתם לידע כללי לגבי בולמי מונרו, איך לכתוב את זה בעדינות....בולמים זה כמו גבינות ובשר...על איכות תשלם יותר(שזו הייתה דרך עדינה להגיד לך שמונרו זה צואת עופות דחוסה בצינור...)
ארז, אני לא מצליח להבין את התגובה המתלהמת הזו, ועוד ממנהל פורום.
כתבתי בהודעה המקורית בצורה מסודרת וברורה מה היתרונות - גם תוספת גובה וגם תוספת מהלך מתלה. מה לא היה ברור פה ?
לגבי מונרו - למה אתה סתם מכפיש מבלי לציין יתרונות/חסרונות מול יצרנים אחרים ? אתה לא תורם כך שום דבר לדיון, סתם מדרדרד אותו לצהבת.
לפיכך אני מתקן את בקשתי מלפני מספר הודעות:
אשמח לשמוע דעות ענייניות מעוד אנשים שמבינים לגבי השאלה המקורית - הגבהה נוספת למתלים האחוריים בלבד.
נדב.
נדב, השוואה של מונרו לבולמים ברמת מחיר קצת יותר גבוהה כמו טאף-דוג / קוני. גם איכות הבניה של הבולם, העמידות שלו לאורך זמן והעמידות בפני אלימות. ההפרשים במחיר הם יותר מכפולים אבל בהחלט מצדיקים את התמורה כשמדובר ברכב שעובד ולא רק עולה מדרכות. במקרה שלך מדובר ברכב שעובד ולכן ההמלצה. כמובן שברמה הגבוהה יותר מאלה יש את פוקס ודומיהם, אבל ההפרשים במחיר הם יותר מידי גבוהים לדעתי לרכב שאינו מיועד למירוצים או בעלים בלי עודף מזומנים.
בנוסף, לקוני וטאף-דוג (ולעוד יצרנים) יש דגם עם אפשרות של כיוונון , כך שאתה יכול לכוון קשיחות/רכות כאוות נפשך ובהתאם לתנאי השטח/כביש. יתרון נוסף לעומת הקיסמים של מונרו, ואפילו מול הפוקסים שמצריכים ציוד מיוחד לעניין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
נדב, השוואה של מונרו לבולמים ברמת מחיר קצת יותר גבוהה כמו טאף-דוג / קוני. גם איכות הבניה של הבולם, העמידות שלו לאורך זמן והעמידות בפני אלימות. ההפרשים במחיר הם יותר מכפולים אבל בהחלט מצדיקים את התמורה כשמדובר ברכב שעובד ולא רק עולה מדרכות. במקרה שלך מדובר ברכב שעובד ולכן ההמלצה. כמובן שברמה הגבוהה יותר מאלה יש את פוקס ודומיהם, אבל ההפרשים במחיר הם יותר מידי גבוהים לדעתי לרכב שאינו מיועד למירוצים או בעלים בלי עודף מזומנים.
בנוסף, לקוני וטאף-דוג (ולעוד יצרנים) יש דגם עם אפשרות של כיוונון , כך שאתה יכול לכוון קשיחות/רכות כאוות נפשך ובהתאם לתנאי השטח/כביש. יתרון נוסף לעומת הקיסמים של מונרו, ואפילו מול הפוקסים שמצריכים ציוד מיוחד לעניין.
למונרו יש מספר סדרות וקשה להשוות ביניהן... בולמי הגז עדינים ולא מתאימים לרכב שבאמת מבלה בשטח. ה"אדוונצ'ר" קשים יחסית, לא נוחים (מתוך התנסות קצרה) ועם זאת סגרתי עמם מהלך בקלות יחסית. הסנסה-טראק נותנים בעיני מענה טוב של נוחות וקשיחות (פרוגרסיביים למדי), לא נסגרים בקלות.
לא התנסיתי בקוני וטאף דוג (ובטח לא בפוקס) כך שאין לי מה לומר עליהם. כן התנסיתי בראנצ'ו 9000, TJM או אולדמן (לא זוכר מי מהם) והתאכזבתי.
צריך לזכור שאני לא מחפש בולמים קשיחים במיוחד, לאור התמיכה שהבולמים מקבלים מכריות האייר-ליפט לקראת סגירת המהלך.
עדיין ממתין לתגובות ענייניות לשאלה המקורית ...
נדב.
נדב, אין קשר בין הקושי לאיכות הבולם. אתה יכול לבקש לרכוש טאף-דוג/קוני ברמת קושי שתואמת לדרישות שלך ולפני נתונים שאתה מציב - משקל הרכב, אופי הנהיגה וכד'. יכולים להכין לך בולם בהתאם לדרישות הללו או לבדוק אם יש מוצר מדף קיים, זה לא יהיה הפרש משמעותי במחיר ותקבל מוצר מאד איכותי לפי דרישתך.
למען הסר ספק - אין לי דבר וחצי דבר עם אף אחד מהיצרנים הללו. רק נסיון מצוין עם טאף דוג ונסיון של חברים מביני עניין עם קוני.
את הסנסור-טראק אני מכיר, אולי הוא באמת לא רע בביצועים, השאלה לכמה זמן. בולם טוב נמדד גם באורך החיים שלו, זו הייתה גם אחת המחלות בראנצ'ו שהתבררו כזבל עופות כי לא החזיקו מעמד לאורך זמן ואני מדבר על אורך זמן של טיול, לא אורך זמן של חודשים....
אגב, בילשטיין גם כן מצויינים וגם להם מעבדה להתאמות, כאן בארץ. יש אפילו כתבה באתר בעניין.
עוד יצרן שנראה כי האינדיאנים אוהבים הוא פרוקומפ, גם כן בעל יכולת התכווננות.