זיו איך עושים Print screen ?
עידו
Printable View
זיו איך עושים Print screen ?
עידו
המקש ליד , Insert, Home, Scroll , Page up /down (בצד ימין).
מקש Print Screen תופס את כל המסך לזיכרון (כמו Ctrl-C לטקסט), ואז ניתםן לפתוח צייר (mspaint) ולהדביק את התמונה.
אם בזמן הלחיצה על מקש Print Screen לוחצים גם על מקש ALT זה יתפוס רק את החלון שבפוקוס.
אחרי שמדביקים לתוך הצייר, שומרים בתור .jpg .
אומנם רק 3 ליבות ולא 4 אבל הנה מה שהסוליד עושה אצלי.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1280551306
זיו תודה על ההסבר .
וכך זה נראה אצלי .
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1280556472
עידו
היי זיו את המחשב אתה צריך להתאים לאופי השימוש בתוכנה (כמות החלקים/גודל ההרכבה/דרישות ההדמייה הגרפיות)
בשימוש רגיל שלי על מודל של רכב מלא בדרך כלל המחשב שלי לא עובר את 25% ניצול של המעבד, אבלללל ברגע שאני מבקש ממנו (ממש יפה:rolleyes:) להתחיל לרנדר בPHOTOWORKS אז המצב מתחיל להדרדר במהירות וניצול המעבד עומד על 100% באופן קבוע ולפעמים התוכנה אפילו סוגרת את עצמה ומבקשת להתחיל מחדש.
בקיצור עבור כל פעולות התכנון/בנייה המחשב שלי מספק אותי ביותר ולכל נושא ההדמיות ממש לא.
הגרסה היא 2008
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1280557317
תודה לארנון שושני על הצמיגים החדשים ששלח לי :cool:
אני ממש לא מומחה לסוליד, אבל כל כך הרבה שאלות, אז הלכתי לעשות שעורי בית.
1- מי שמסתדר עם אנגלית -
http://www.capinc.com/pages/support/tips_hardware.cfm
זה מאמר טיפה ישן אבל מתאר טוב את הצרכים.
2- כרטיס גראפי - שימו לב להערה של BackDoorMan , אין מה להשקיע בכרטיס גיימרים כבד, יש לחפש כרטיסים שתומכים OpenGL for 3D (זה לא אומר שאין כרטיסי גימרים שתומכם בתקן הזה, זה רק אומר שזו הדרישה הראשונית, אם לא תומך ב OpenGL לא לגעת).
3- סוליד ומערכת הפעלה ויסטה לא חברים! יש להשתמש ב XP או Windows 7 אבל על אותה חומרה, XP יעבוד הרבה יותר טוב מוויסטה.
4- כמות זיכרון - עבודה על פרוייקטים עם 1000 חלקים מסתדרת טוב עם 2GB זיכרון ו4GIG נחוץ רק לפרוייקטים בסביבות 10000 חלקים.
5- מערכת הפעלה רגילה - 32bit תומכת 3GIG זכרון (גם אם שמים 4GIG, המערכת תשמש רק ב 3G).
6- מערכת הפעלה 64bit - אם אתם לא עובדים פרוייקטים מעל 2000-3000 חלקים, לא לגעת!
7- עם לא מתקינים מערכת הפעלה 64bit אין משמעות למעבד 64bit !
8- מעבד:
הדבר הכי חשוב עבור סוליד זה מהירות המעבד, זה מודגש בכמה מקומות.
עירא - לפי התמונה שלך (3 ליבות) יש לך מעבד AMD . אני לא רוצה להכנס להבדלים (מי שמתעקש על AMD שישלח הודעה פרטית).
התמונות של עידו וop2000 מדגימות נהדר את מה שאני מנסה לטעון מתחילת הדיון.
ל op2000 יש מעבד 4 ליבות מהדור הקודם (2.3GHZ), זה בעצם 4 מעבדים נפרדים במארז אחד. ולכן אנחנו רואים שרק מעבד אחד עובד, ולכן גם העומס לא עובר 25% (רבע של 100). כלומר המעבד שמטפל בסוליד עובד במלוא היכולת. או במילים אחרות, מעבד Core Due ביתי פשוט 3.3GHZ יעשה את העבודה בחצי זמן!!!
עידו - התמונה שלך לא מייצגת מספיק זמן (זו רק ההתחלה) אבל אם זו המגמה, אז אני מניח שיש לך מעבד ממשפחת ה Core Duo ולכן אנחנו רואים שמערכת ההפעלה (המעבד) מצליחה לחלק את העומס בין שתי הליבות (שחולקות את אותו זכרון מטמון).
שימוש במעבד 4 ליבות מהדור הנוכחי (שאלו בעצם שני Core Duo ) יראה שתי ליבות עובדות בערך אותו הדבר, ושתים לא עושות כלום, ובד"ב העומס יהיה 50%.
(רק בשביל הרקורד -אני מגביל את הדיון Desktop CPU ולא מתייחס Server CPU).
הגודל של זיכרון המטמון מאוד חשוב, אבל שמשווים, יש ליזכור שבמעבד 4 ליבות יש לחלק בשתיים. מעבד 2 ליבות 4GIG , יעבוד מהר יותר מ 4ליבות 4GIG , שניהם באותה מהירות שעון (מפני שב 4 ליבות בעצם עובדות רק 2ליבות עם 2GIG זכרון).
לסכם את הפרק הזה -
אם לא עiבדים עם יותר מ 2000 חלקים לא צריך מערכת הפעלה 64bit.
אם נשארים ב 32bit אין צורך ביותר מ 4GB זכרון ואין משמעות למעבד 64bit.
מהירות המעבד היא נתון חשוב.
כמות דיכרון מטמון, חשוב.
נכון לגירסאות של היום, 4 ליבות זה ביזבוז! צריך 2 ליבות מהיר ממשפחת ה Core Duo (ולא מעבד שתי ליבות ישן!).
כרטיס מסך - תומך OpenGL.
הערה קטנה למי שמבולבלב מהמספרים על כמות הזיכרון -
זכרון צריך לקנות, תמיד, בזוגות זהים (מקלות כמו שראו לזה פה). ולכן הדרך הפשוטה ביותר להגיע ל 3GB זכרון (מגבלת מערכת הפעלה 32 bit ) זה 2X2GB בידיעה ש1GB לא יהיה בשימוש.
לרוב המחשבים יש מקום ל4 "מקלות" ולכם תאורטית ניתן לקנות 2X1GB + 2X500MB , ולקבל 3 GB - זה פשוט יותר יקר.
מכאן ההמלצה לקנות 4GB למערכת 32bit , למרות שהמערכת משתמשת רק ב 3.
הערה נוספת - אין משמעות למהירות זכרון שגודולה ממהירות המחשב (לא המעבד-הלוח אם, המחשב). במילים פשוטות, אל תשלמו גרוש תוספת עבור זכרון 1.6GH.
בסוג ההרכבות שאנחנו מדברים עליהם כאן, של מכונית שלמה, המגבלה הזאת היא רק ההתחלה. להדגיש - מדובר לאו דווקא על 3000 חלקים, אלא על חלקים ו/או פיצ'רים גיאומטריים, ויכולים להיות חלקים שמורכבים ממאות פיצ'רים. וזה עוד בלי להכנס למשטחים מורכבים שהם תודה לאל לא מאפיין של סוג העבודה שלנו. בקיצור - תכנון רכב חובבני דורש משאבים גבוהים ביותר בסולידוורקס, ואת זה אני כותב אחרי 10 שנים של עבודה על מגוון גדול של פרויקטים, החל בסולידוורקס 99 - בודדות ההרכבות שעבדתי עליהן מקצועית שהגיעו למורכבות תכנון הרכב של סרטינה.
מבחינתי, שווה להשקיע במחשב חזק כדי לחסוך לעצמי זמן ומחשבה על אופטמיזציה של התכנון לטובת ביצועים סבירים במקום להשקיע בתכנון עצמו. בימים ההם הרחוקים היינו יוצאים להפסקת קפה בזמן שהסוליד בונה מחדש הרכבה מסובכת... אבל עכשיו מדובר על זמן פנאי שלי שמוקדש לתחביב, אני לא מקבל כאן לפי שעה :D
מצויין - לך על 64bit ו 8GIG זיכרון. (2X2GIG)
מעבד 64bit Core Duo .
וכן, אני חוזר לרעיון של שני דיסקים 50GIG בסטריפ והשאר במירור.
תפנה את swap file וה temp לסטריפ.
ותהנה.
רגע אז לא היה לך זמן לקפה:confused:
עידו
לא משנה כמה חזק יהיה המחשב, תמיד יהיה זמן לקפה... אבל יש הבדל בין אספרסו קצר לבין קפה ערבי מבושל עם כל הטקס.
אתה יודע את עמדתי בנושא וכמו תמיד אתה מוזמן , ודרך הגב תיכנונים מתי פותחים לך קורס ריתוך TIG , זה הולך גם לא רע עם אספרסו.
עידו
מה אומרים על כרטיס NVS 295 http://www.nvidia.com/object/product...vs_295_us.html
כחלק מתחנת עבודה של דל מסוג Precision T1500.
*
נמרוד נזכרתי שבתחילת השנה כאשר סולידורקס השיקו את גירסה 2010 היה להם מבצע עם מחשבים הם כנראה יודעים מה מתאים לאפליקציות של סולידורקס זה הקישור :http://www.solidworks.co.il/Products...-Mivza2009.pdf
עידו
נמרוד
תשקיע במחשב חזק כמה שאתה יכול ובטכנולוגיה המתקדמת ביותר שתוכל להרשות !!
ולו בגלל שמחרתיים הוא כבר ישן ובעוד שבועיים נשרף לך ddr 2 ואין להשיג
לי על הכרטיס מסך כבר יש ddr5 אז 2 זה ממש ענתיקה
בזמנו קניתי מחשב מאד יקר שישמש פלטפורמת עריכה עם כרטיס מסך מכובד
היום המחשב הזה בן למעלה מ7 שנים ועדיין עובד טוב ומעולם אפילו לא פורמט
לפני כחצי שנה בניתי מחשב עריכת וידאו חדש (קונפיגורציה מאד זהה בצרכים לסוליד ) בתקציב שלי נכנס אז "רק " i 5 ועדיין המחשב עף עם hd וגרפיקות מסובכות וכל זה בהגדרות הבסיסיות שלו
ללא raid וללא היפר טרדינג ובטח שללא אוברקלוקינג למרות שמנסיוני המחשב השני היה באובר קלוקינג תמידי של 20 אחוז ולא נתקע כמעט אף פעם
תשקול לקחת דיסק ssd על אף המחיר היקר
xp בעייתי - לא יודע להתמודד עם יותר מ3גיגה זכרון
נמרוד
אם יש לך את התוכנה אתה מוזמן לנסות להתקין אותה ולבדוק ביצועים:D
אחרי שראינו את הגרפים ששלחו פה, אנחנו מבינים ש Quad Core לא יעשה כלום לעומת Core Duo?
עכשיו בא נדבר על DDR5 ....אחרי שהסכמנו שאנחנו לא ממליצים על over clock, מה נותן DDR5 ש DDR3 לא נותן (ביצועים במחשב)?
לשים DDR5 בזיכרון הראשי (לא כרטיס גראפי) במחשב ללא over clock זה בדיוק כמו לשים על סופה, צמיג שמיועד למהירות מכסימלית 300 קמ"ש, זה יגרום לסופה להגיע ל 200???
עם יד על הלב, כמה עלה לך המחשב לפני 7 שנים? ומה זאת אומרת עובד טוב?
7 שנים זה 2003, זה אומר, שבמקרה הטוב יש לך את אחד ה Dual CPU הראשונים.
על חוק מור שמעת?
בגדול, מקובל להגיד שכל 18 חודש הביצועים של ה CPU מוכפלים!!! במילים אחרות כל מחשב ביתי ב 1000 ש"ח יריץ סוליד לפחות פי 8 מהר יותר מהמחשב שלך.
בגלל חוק מור, ובגלל איך שהתעשיה הזו מתנהלת, זו ממש שגיאה (כלכלית) לקנות את החזק ביותר \ החדש ביותר.
קונים גירסא אחת או שתיים אחורה, או במילים אחרות את הטוב ביותר של 6-8 חודשים אחורה, משלמים 50-75% ממחירי השיא, ומחליפים כל 3-4 שנים מחשב.
פעם הינו קונים mother board טוב ומשדרגים מעמד וזיכרונות עם הזמן, היום הכל נהיה "חד פעמי".
תצייר לך את הגרף ותראה שזה עולה פחות ושומר אותך, בממוצע, עם מחשב טוב יותר ("שן מסור" גדולה פעם ב 7 שנים או קטנות יותר כל 3-4 שנים).
דרך אגב -
Hyper Thread - חשוב במעבדים של היום לא לזלזל ולא לבטל. צריך לזכור שחוץ מסוליד, המחשב מריץ כל מני עבודות "תחזוקה" ברקע (אנטי וירוס למשל) וזה מה שמאפשר לעשות את השילוב של המשמיות בצורה יעילה.
XP 64bit תומך ביותר מ 3GIG זיכרון, ובכלל, מי שקונה מחשב חדש, מקבל היום Widows7.
ריבוי ליבות/נימים מתאים לכל אפליקציה בה העיבוד נקי יחסית מביצוע מותנה, עיבוד גרפי המתבצע
גם ע"י ה CPU לא תמיד קיים בכל תוכנה, המעבד הייעודי בכרטיס הגרפי מבצע את העיבוד יותר יעיל
מה CPU , אבל יתכן שעם התרבות הליבות והקצב ה CPU יחלוק יותר נטל עם הכרטיס.
סולידוורקס היא דוגמה טובה לאפליקציה המתאימה לריבויי ליבות מאחר וניתן לחלק את השרטוט לאיזורים שונים שאין תלות ביניהם הביצוע לא מותנה ואפשר להקצות את העיבוד בין הליבות השונות.
יכול להיות שבעתיד הקרוב סולידוורקס או חברה המייצרת תוכנת תי"בם אחרת תנצל את ריבויי הליבות
ואני לא הייתי דוחה על הסף מחשב עם מעבד כזה , מאחר וכל התעשייה צועדת בכיוון זה.
64 ביט חשוב לא רק מבחינת התמיכה בזכרון בנפח מעל 4ג'יגה , אלא בעיקר בגלל היתרון בביצועים מאחר והמעבד מעכל מילים
ארוכות פי 2 בכל מחזור עיבוד , היכולת טחינת מספרים גדלה באופן משמעותי אבל כדי שהייתרונות יתממשו שרשרת המזון בנויה ממעבד 64 ,מערכת הפעלה 64 ואפליקציית 64 ביט.
בפועל, כשאתה מקבל היום הצעות מחיר אז i7 זה הסטנדרט.
עבור מפרט של מחשב עם מערכת הפעלה וינדוס 7 64 ביט, מעבד i7 כאמור, שני דיסקים 320GB ברייד 0, 8 ג'יגה זכרון DDR3, כרטיס מסך FX580 עם חצי ג'יגה זכרון (כרטיס בדוק על ידי סולידוורקס) - ואלו הדברים העיקריים - מחיר סביבות 6K שקלים - נשמע סביר?
חבר'ה, חלאס עם ההתפלספות -הגיע הזמן לעבור לעצות מעשיות... :D
השאלה איזה כונן, ולמה רק 640 GB בסה"כ ?
אם לא מדובר בכונן 10K RPM ומעלה אז למה הנפח צנוע כשטרה עולה בזול?
מדובר על כוננים SATA 7200 RPM, סטנדרטיים.
אין לי מה לעשות עם טרה, כמו שאין לי מה לעשות עם 640... במחשב הנוכחי הייתי רחוק מלמלא את 320 הג'יגה.