אני לא הבנתי שום דבר ממה שהולך פה.
אם בעיה במדחס ,תקפוץ הפזה מה הקשר לפחת.
אם קופץ פחת ,יש לך זליגה בין 0 לארקה.
בדרך כלל הבעיות הם של רטיבות במיוחד בימים החמים האלה.
חפש את הרטיבות ביחידה הפנימית,
פחת אמור להגן עלינו.
Printable View
אני לא הבנתי שום דבר ממה שהולך פה.
אם בעיה במדחס ,תקפוץ הפזה מה הקשר לפחת.
אם קופץ פחת ,יש לך זליגה בין 0 לארקה.
בדרך כלל הבעיות הם של רטיבות במיוחד בימים החמים האלה.
חפש את הרטיבות ביחידה הפנימית,
פחת אמור להגן עלינו.
לפני כשבועיים באתי לבדוק את המזגן של גיסתי שלא קירר.כ שהתקרבתי למזגן ראיתי שהמאוורר במעבה אינו פועל .כשנגעתי במזגן חתפתי כזה זרם שהיד עפה לי לאחור , פגעה בסורג וכאבה עוד כמה ימים אחר כך .
אני מניח שזה עונה על שאלתך?
תבדוק את המדחס עם מגר ותבדוק אם אין טפטוף של מיים מאחד הצינורות על חיבורי החשמל של המדחס , או (וכבר נתקלתי במקרים כאלו)חוט כל שהו באזור המדחס שמשתפשף על צינור נחושת והבידוד נשחק ובגלל הרעידות לפעמים הוא מקצר.
תעשה את כל הבדיקות ותפעל נכון ותעשה לעצמך ולסביבתך טובה ואל תקצר דרכים ואל תעשה דברים לא תקינים ולא חוקיים !
שלום,
UNIX אני לא מכיר אותך אבל ע"פ חוק אם אתה טכנאי של מכונות כביסה אז צריך להיות לך רשיון חשמל כלשהו (לפחות חשמלאי מסוייג) וכבעל רשיון חשמל כדאי שתקרא פעם אחת לפחות את החוק כדי שתדע מה הוא אומר או לפחות באילו נושאים הוא דן...
ובחוק החשמל (1954) סעיף 11 כתוב במפורש:"העובר על הוראה מהוראותיו של חוק זה, דינו מאסר שנה אחת או קנס 19,300 ש"ח או שני העונשים כאחד"
אז ככה שמאסר - כן !
בתקנות החשמל (התקנת לוחות על 1000 וולט) 1991 סעיף 29 תת סעיף ד רשום במפורש: "לוח במתקן דירתי יצוייד במפסק מגן, אחד או יותר, כך שכל מעגל סופי במיתקן יוגן בפני זרם דלף העולה על 0.030 אמפר..."
ואם אתה תבדוק בטבלאות ובספרות זרם של עד 30 מיליאמפר לאדם בוגר עלול לגרום לו לנזק, זרם מעל 30 מיליאמפר עלול לגרום לנזק בלתי הפיך ! זה ההבדל בין ממסר פחת רגיל לתעשייתי.
ולגבי מי נוגע במזגן, קודמי כבר ענה על זה.
אבל לא חייבים לגעת במזגן, הרי כל ההארקות בבית מחוברות יחדיו, ואם אתה מחשמל את ההארקה בנקודה אחת הרי כל ההארקה בבית מחושמלת ומספיק לגעת בנקודה אחרת שמחוברת לרשת ההארקה על מנת להתחשמל (זה כמובן תלוי בתקינות מערכת ההארקה כולה אבל ברוב הבתים הישנים היא לא תקינה)
חוץ מזה יש לי שאלה, נגד והיתה לך בעיה של נזילה בנוזל בלם, היית פותר אותה ע"י תיקון של הצינור/משאבה או שהיית שם ברז על הצינור (מפסק על קו הארקה) כדי שלא ינזל סתם נוזל או סתם דואג למלא כל פעם נוזל בלם, אולי היית שם אגזוז ברקס (דומה לפחת תעשייתי כי הוא רק מאט את המשאית אבל לא גורם לעצירה מלאה) ?
כנראה שיש נטייה להמעיט בסיכונים הקיימים מחשמל ולהקל ראש מכיוון שלא מכירים את כל הצדדים של הנושא, אבל צריך לזכור חשמל הורג.
שגיא.
גילוי נאות, העיסוק שלי הוא ייעוץ ותכנון מתקני חשמל תעשייתיים, תשתיות ומ"ג כך שאני מכיר "קצת" את התחום.
תודה על המידע
אני אחליף את הפחת לפחת 30 מילי ונראה אם המזגן ימשיך להקפיץ
בכל אופן יש מעל המדחס מין מיכל כזה לדעתי זה הפילטר שהוא מזיע ומטפטף על המדחס
אני לא חושב שהוא הגורם לזליגה אבל בכל אופן זה מצב תקני ?
זה לא פילטר והוא מזיע ומטפטף בגלל שהוא קר ויש עליו עיבוי של לחות מהאוויר.
צריך לשים לב שהטיפטוף לא מגיע לאזור חיבורי החשמל של המדחס כי זה בהחלט יכול להית גורם לבעיות.אם זה כן מגיע נסה פשוט לכסות את אזור החיבורים עם ניילון.