תגובה להודעה: התלבטות עקרונית בקשר לבניית גגון לסמוראיי
אני מקבל בחום את מה שאתם אומרים, ד"א הפתרון שלך עומרי זהו בדיוק הפתרון שעליו אני מדבר, פשוט אני רוצה לבצע אותו על ברזנט בסטופ, והסיבה לכך כפי שציינתי היא שאני פשוט לא מרוצה מאיך שהכלוב נראה כרגע.
מוש, אני מבין את דבריך ולדעתי אתה צודק מאוד כי אתה מייעץ לי לגשת לעניין בצורה ראציונאלית, הבעיה שוב... שכל העניין עם הג'יפ הוא לא הכי ראציונאלי ומעורב פה גם הרבה רגש, אני מאמין שאתם מכירים את התחושה הזאת שמשהו פשוט לא מסתדר לכם, בין אם זה בעין ובין אם זו סתם תחושת בטן. ;)
אתה תיבא ברזנט בסט-טופ?, תתן אותו לתופר פה בארץ? שיתאם אותו לכלוב שהתאימו לך לברזנט בסט טופ!? מלכתחילה? :rolleyes:
ולעניין,
הכלוב שלך נראה נהדר! +הוא מרווח משמעותית לעומת המימד פנים שנותן ברזנט בסט טופ.
לא :), הכוונה הייתה להביא ברזנט בסטופ שישב על הכלוב שיותאם לפי המידה שלו, לברזנט יותאמו 4\ 6 חורים שדרכם יתחבר הגגון לכלוב, ושתהיה אפשרות לסגור אותם עם ולקרו כאשר הגגון לא בשימוש.
אל תשכח להוסיף דסקיות רחבות בתחתית הקשת ודסקיות תואמות מעל לברזנט כך שתוכל להרכיב את הגגון גם בחורף
וללא נזילות
דרך נוספת שחשבתי עליה היא לתפור מעיין גרב עם חור ליציאות של הגגון מהקשת וכשתפרק את הגגון תוכל פשוט לקשור את הגרב ולהפוך אותה מצד לצד כך גם תקבל אטימה מירבית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itamarperez
לברזנט יותאמו 4\ 6 חורים שדרכם יתחבר הגגון לכלוב, ושתהיה אפשרות לסגור אותם עם ולקרו כאשר הגגון לא בשימוש.
פשוט לא. (מצטער, זה נראה לי לא נכון לעשות..דעתי בלבד)
ההצעה שלך לא תחזיק הרבה זמן ומים יכנסו דרך החורים ואו התפרים של הוולקרו .
מציע שוב - או למכור את הכלוב הנוכחי למישהו שכן רוצה להכנס לפרויקט של יצור ברזנט מקומי (או שלא איכפת לו מרכב פתוח/סגור)
או להכנס לפרויקט של יצור ברזנט מקומי בהתאם לתצורה הנוכחית של הרכב, והגגון יותקן כפי שהציעו כמה פה, דומה לעודד זנטון, אם כי לא מחייב קדיחה ברכב.
אפשר להתפס גם לטמבון האחורי (לא המקורי כמובן) ולהשען על החלק שלפני השמשה הקדמית (על ברגי הצירים של החלון וכך נמנעים מקדיחה).
אפשר להשען על מדרגות סף/רוקל-פנל וכד'.
אתה יכול לקבוע את החומרים, לקבוע את הצורה של הברזנט ולסכם עם בעל המקצוע על תנאים מדויקים של העבודה, המחיר יהיה בהתאם אבל תקבל את המוצר שאתה רוצה.
(לצורך העניין רוקי הוא המומלץ פה מכולם, אבל אני מאמין שיש עוד כמה ואולי בכלל הפניה למתפרות פרטיות ושחוקות היא לא נכונה וצריך לפנות למישהו אחר בתחום הבדים והתפירה התעשייתית)
והנה עוד רעיון - תתפור ברזנט שיכנס מתחת לכלוב הנוכחי ונצמד אליו. וככה יהיה לך המבנה של הכלוב ותוכל להרכיב עליו את הגגון וגם יהיה לך ברזנט שיצמד כראוי לכלוב ולמעשה יתן לך את מלוא הנפח. ואולי בכלל אפשר לעשות את זה עם הברזנט של בסט-טופ ? שווה לבדוק עם מישהו שיש לו כזה ברזנט ויש לא מעט כאלה פה.
בכללי, אני לא מבין מה ההתפסות הזו לבסט-טופ כאילו מדובר באיזה גג למוסטנג 67 קבריולט. זה לא. ולכן אפשר לעשות את זה בארץ כל עוד מקפידים על איכות העבודה וכן, אני יודע שלא חסרות זבאלות של עבודה (הטעות במכוון). כמובן כשמדברים על מצב כמו שמתואר בשרשור.
חלילה איני זועק או כועס, אבל עושים פה הרבה מהומה על לא מאומה.
וכן, אני מבין רגש ומבין חוסר הגיון ורציונאליות כשמדובר בג'יפ וב"אהבה" אליו ולתחום.
איתמר,
בזמנו אני חיפשתי מי יעשה לי ברזנט ביקיני + תפירה של ידית אחיזה לנוסע על הקורת גג + כיסויים נגד מים למושבים + תפירה של כלמיני רשתות אחסון ברכב והגעתי לעסק הבא:
ארטק טכנולוגיות, ייצור תיקים, מנשאים, ווסטים, מארזים ומזוודות.
עמל 27, קרית אריה - 03-9772363.
*אגב יש לי בסטטופ ביקיני, שפשוט לא מתאים לרכב בלי כלוב, הזוי לחלוטין.
הם בד"כ לא מתעסקים עם לקוחות פרטיים ועיקר הלקוחות שלהם הם חברות ומערכת הביטחון.
אם זאת, תיגש לאדם בשם אורי מצליח.. הוא הסכים לתת לי הצעת מחיר.
לכל מה שביקשתי הוא רצה 1200ש"ח, מהחומרים הכי טובים ועם מדגם שעובד יום שלם רק על האוטו שלי בצמוד אליי ולדרישות שהצבתי.
לא זול, אבל על איכות משלמים, בטלפון לא שווה להציק להם, גם ככה תצטרך להגיע לשם לקבל הצעת מחיר.
כמו שחשבתי.
E-PIT@M , יש מצב לתמונות של היצירה הזו ?
יש לי רעיון אדיר שיעלה לך עלות חומרים בהנחה שאתה בונה זאת בבית
מה הבעיה להרחיב מעט את הקשת הנוכחית כדי שתתאים לברזנט בסטטופ ומתוח על האפס
ומה הבעיה תוך כדי לבנות מתאמים לגגון שיצמדו וימתחו את הברזנט כמבוקשך
לא חייב להכניס את הגגון פנימה ניתן גם להניח אותו על הברזנט עם משטח גומי ובסך הכל ברגים שנכנסים פנימה
גם לאטום את זה יהיה קל פשוט בונים מתאמים נוספים שמרכיבים אותם במקום הגגון
בקיצור תגיע אלי לביקור אצייר לך את הרעיון אני בטוח שתאהב את זה
אח"כ תחזור הביתה שמח תבנה לך את מבוקשך ותישן טוב
החיסרון היחידי הוא שעלול להווצר לכלוך באיזור ההרכבה
עליך לנקות זאת בין עונה לעונה ע"י טינר / אציטון / כל חומר בכיוון הזה ונגמרו הבעיות
אני פשוט מת על עבודות מודולריות כך שניתן לפרק הכל עם ברגים
קומבינה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
כמו שחשבתי.
E-PIT@M , יש מצב לתמונות של היצירה הזו ?
לא עשיתי את העבודה, קיבלתי רק הצעת מחיר.. (עוד נגיע לזה, כנראה בקיץ הבא).
אבל ראיתי עבודות אחרות, והכל נראה ברמה אחת עם בסט טופ, רק יותר אוברקיל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
combina347
אני פשוט מת על עבודות מודולריות כך שניתן לפרק הכל עם ברגים
קומבינה
לא קובי, אתה פשוט אוהב קומבינות.
:twisted: ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itamarperez
ד"א עידו העבודה נראת מדהים, ובאיכות מעולה, החלטתי שבכל מקרה אני רוצה לשנות את הכלוב ככה שיתאים לברזנט, אך אני בהחלט שוקל את העניין לחיוב. האם נראה לך שאפשר להתאים את הפתרון לסמוראי ככה שיהיה פחות מאסיבי\ כמה שפחות מאסיבי, בסך הכל זה עדיין רק 1300 סמ"ק :)
בהחלט שכן , כל רכב והתאמה בשבילו ולדרישות בעל הרכב , זה כל הטריק בקסטום מייד .
כמו כן כולם צודקים השאלה מה אתה רוצה ?
אפשר לתת פתרון לכול כיוון או מחשבה אבל בסופו של יום אתה בעל הרכב ואתה זה שצריך לחיות איתו אז תחליט ותתחיל ללכת בכיוון שהחלטת .
עידו
קומבינה זה שמי
וקומבינות כל אחד רוצה מה רע בקומבינות?
ברזנט בסטופ אומנם מתאים יפה מאוד ונראה טוב מאוד - אבל שני חסרונות משמעותיים שאני יכול לציין הם הריצ'רצ'ים הגרועים שאחרי כמה חודשים של שימוש לא מתפקדים יותר (וגם אין אחריות עליהם) - וחיסרון גדול נוסף שגם ציינו כאן מעליי, זה שהברזנט לא נפתח בצדדים... לי אישית זה חסר מאוד..
בהצלחה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Samurai Kfir
ברזנט בסטופ אומנם מתאים יפה מאוד ונראה טוב מאוד - אבל שני חסרונות משמעותיים שאני יכול לציין הם הריצ'רצ'ים הגרועים שאחרי כמה חודשים של שימוש לא מתפקדים יותר (וגם אין אחריות עליהם) - וחיסרון גדול נוסף שגם ציינו כאן מעליי, זה שהברזנט לא נפתח בצדדים... לי אישית זה חסר מאוד..
בהצלחה!
כפיר
מסכים איתך בקשר לפתיחה של הצדדים,
לגבי הריצרצים פשוט צריך לשמן אותם , אני פעם בכמה חודשים משפריץ אליהם WD40 והריצרצ עובד מעולה .