כמו ARB ... (האמת שאלו מתגים של ARB ששי קונה כי שלו עוד לא עומדים בסטנדרט שהוא הציב)
שני מתגים, אחד לקומפרסור ואחד לנעילה.
ממוקמים מתחת להגה בצד (יש מקום ייעודי לכפתורים שם).
אני אנסה לצלם ...
רון.
Printable View
ניסית להשיג מתג סיבובי מקורי של טויוטה? זכור לי שראיתי באחת ההתקנות מתג כזה עם מצב נעילה אחורית ומצב נעילה אחורית +קדמית. יכול להיות מעניין לעשות אינטגרציה של מתג כזה (אבל בטח הוא עולה הון).
(וכשאני אחזור מחו"ל אני אציע לשי מקור למתגים איכותיים, לא שהCARLING של ARB לא טובים, אבל כתוב עליהם ARB אז לא נעים... )
אסף.
מתג מקורי לפני כמה שנים עלה 270ש"ח~.
שחובר לצמה הקדמית, בהתנייה לנעילת האחורית.
היתרון הוא קודם כל שזה מתג מקורי וההתקנה נקיה ואסטטית, שנית, יש ניצרה למתג למניעת הפעלה מקרית.
http://grm.m.walla.co.il/briefcase/0...une05_0035.jpg
דורון, אני התכוונתי לקצת מעבר, לכפתור כזה:
http://www.cruiserparts.net/shop/images/84725-60020.jpg
שנועל גם קדימה וגם אחורה, ומתחבר במקום המקורי שיש לך. לדעתי שווה למי שחשוב לו הלוק המקורי, ובמחירים של הנעילות האלו, לדעתי השקעה שווה. העניין הוא שלא הכי טריוויאלי להכליל הפעלה של נעילה עם קופרסור לתוך הכפתור הזה.
אסף.
אסף.
זה כנראה גישה ישראלית נטו....
לידיעה כללית במקומות אחרים בעולם שום יצרן-ספק-יבואן לא יסרב אחריות לצרכן שמתקין לבד.
מעניין למה בישראל זה שונה, ובמיוחד, אם יורשה לי להוסיף....
הצילומים של הפטיש אויר-חוסר ידית מומנט ממש אבל ממש לא עושים רושם מקצועי לאותם "מתקינים רשמיים".
אסף,
אם רק הייתי יודע שיש מתג כזה בזמן ההתקנה..
:sad:
פראדו שמפרדו - אמין, ועביר עאלק...
אז הינה שני חברים טובים בחודש מאי 2004 - רון גל וגל שחם במעלה (ששמו אגב מעלה גבעת יערים).
באותן השנים רון גל נתן בגז כמו גבר גבר בלי לנקוט בכול הזהירויות ולהרגיש שהוא "דורך על בייצים" ;) (ראה ערך פראדו) וגל שחם הרים גלגל (ולא עשה סלטות קדימה).:)
* הערת אזהרה: הכותב (אני) לוקח בחשבון שיש סיכוי לא רע שבעתיד גם אני אאחוז הגה של טויוטא.:(
יש כפתור מקורי חדש לנעילה א+ק זמין,380 ש"ח
הראל
052-2739779
המתג בתמונה http://www.cruiserparts.net/shop/ind...oducts_id=1126 נמצא בכל דגמי טויוטה שנמכרו עם נעילה קדמית מקורית.
בברכת חג שמח, אורן
שלום רון גל
ברשותי פראדו קצר 2001 נעול כבר 4 שנים קדימה ARB
קראתי את השרשור ויש לי גם הערות וגם שאלות:
כתבת שהיית עם 35 psi. מדוע כל כך הרבה? איזה צמיגים? הרי גם בכביש אנו ממלאים רק 30 psi. אז מדוע 35 בשטח? יש איזה שיקול מאחורי זה שנוכל ללמוד? אינני שואל בציניות, אלה בשביל ללמוד.
אני בדר"כ נוהג להוריד בשטח ל20 ובשטח דרדרתי במיוחד אפילו ל-16. גם כשהיו לי שטח מלא וגם עכשיו עם BF 50/50 . ידוע לי הויכוח עתיק היומין לגבי ל"א ורגישות דפנות הצמיג. אבל בתוכי אני משוכנע שכמה פחות לחץ אויר = עבירות טובה יותר. עבירות טובה יותר = פחות מאמץ על המכלולים.
מה שעוד חידה בעייני זה עניין הנוחות בשטח. אתה אם אייני טועה בוגר לנדרובר שידוע בנוחות השטח המופלגת שלו. לדעתי הפראדו עם 35 PSI זה עונש אמיתי.....
אשמח ללמוד
אהרון
היי אהרון,
אין וויכוח שלחץ אוויר בשטח משפר משמעותית את הנוחות והעבירות.
היות והיה מדובר בטיול רגוע וקל (חוץ מהמעלה) והיות ואני עצלן להוריד אוויר פשוט לא הורדתי.
היה נכון במקרה הזה לרדת ל 15PSI לדעתי.
לגבי הלחת 35 - אני נוסע עמוס ועם כננת מקדימה - אני מעדיף לחץ אוויר מעט יותר גבוהה ...
אין לי איזה סיבה מיוחדת.
גם בלנדרובר הייתי עם 34 ....
רון.