בקיצור השאלה שלי אם אי אפשר לגרום נזק למערכת החשמל שהמצבר מנותק?
למרות שככל הנראה פתרתי את עניין ע"י בידוד מעץ.
Printable View
בקיצור השאלה שלי אם אי אפשר לגרום נזק למערכת החשמל שהמצבר מנותק?
למרות שככל הנראה פתרתי את עניין ע"י בידוד מעץ.
שלב שני הסתיים בהצלחה. פחות או יותר :cool:
ריתכתי צינור בעובי דופן 4 מ"מ. אורך הצינור 122 ס"מ.
לצינור ריתכתי 2 פלחים שמתחברים לתושבות עם 2 ברגים לכל תושבת.
ריתכתי פקקים לסגירת הצינור.
תמונות מצורפות.
בעיות בהן נתקלתי:
1- מבחינת בטיחות, אסור לרתך לצינור כלום מרגע שריתכתם את הפקקים, מסכנה לחימום האויר שכלוא בפנים והתפוצצות. קודם כל את הפקקים להשאיר לסוף, ודבר שני למען הסר ספק קידחו חור קטן בצינור במקום נסתר, ותסגרו אותו אחרי שתסיימו עם הריתוכים.
2- הצינור קיבל קימור מהחום של הריתוך, שמרתחים את הצינור צריך לקבע אותו טוב למשטח העבודה.
סה"כ חומרים באזור 250 ש"ח. זמן עבודה - מלא שעות בגלל שאת כל התכנון עשיתי לבד, ניסוי וטעייה על הג'יפ.. בקיצור אני מקווה שחסכתי להבא בתור את כל התכנון וזה לא יקח כל כך הרבה זמן.
את מבחן היי ליפט המיגון עבר, הרמתי את הג'יפ על 2 גלגלים (תמונות בהמשך השבוע),
את המבחן האמיתי - מכות מבולדים במדבר, נבצע בסוף השבוע. :)
יפה לך!
תתחדש!, איך צבעת ובאיזה חומר?
כרגע צבע שחור רגיל נגד חלודה. אם יתחילו חלודות נמצא פתרון אחר.
שקלתי צבע עמיד בחום, אבל יש לי נסיון לא טוב איתם, הם אומנם עמידים בחום, אך יש להם בעיה עם רטיבות.
נראה ממש טוב , תבדוק טוב טוב שהריתוך הסופי (זה שמתחבר למגן הסף) יצא טוב כי זוהי נקודת התורפה ממה שאני רואה בצילום , הריתוך שם צריך להיות BEST על מנת להתמודד עם הרמת הג'יפ בהייליפט ((מאמין שהוא כזה , פשוט לא רואים אותו בצילום).
בכל מקרה אני בפרויקטים שלי בברזל משתמש תמיד בצבע "המרייט" - אני מאוד מרוצה מהסיבולת שלו לאורך זמן.
ושוב נראה מעולה !
נראה פגז !
כל הכבוד והרבה כבוד .
תמיד תענוג לראות עבודה ותכנון עצמאים .
אשמח לקבל תוכנית אם יש ?
דרך אגב מה משקל שלהם ?
עימרי יא תותח.
סחטיין על הרמת הכפפות, גם בנוגע לשפצור של תא המטען בעבר,
וגם בנוגע למדרגות הנהדרות האלה.
אתה דוגמא אחת ויחידה למישהו שמקדם באופן חובבני את העבודה העצמית על הג'ימני, ועל זה מגיע לך כל הכבוד. בתקווה שאחריך יצוצו כמו פטריות אחרי גשם....
וקצת על העבודה, התכנון והאסטתיקה נהדרים. המדרגות יושבות יפה מאוד על האוטו.
אני לא מומחה גדול לריתוכים אבל שלך נראים סבירים.
בקשר לצביעה, זה כנראה מספיק (מקווה שהשתמשת בצבע מחברה טובה). חבר עם רוקרפאנל בסמוראי עשה צביעה אלקטרוסטטית, כיבכול הצביעה הכי עמידה בנזקים. היום כל הרוקר מגורד, ולא עבר הרבה זמן.
תודה על התגובות!
Kalil בתמונות הראשונות יש מידות של התושבות.
הבנייה של הצינור עצמו היא התאמה אישית על הג'יפ - זה החלק הקל.
אם תצטרך עזרה אתה מוזמן לבוא לראות או להתקשר.
אביעד - למשפחה שלי יש מפעל לציפוי מתכות באלקטרוליזה.. ניקל, כסף, זהב, כרום. מה שרק תרצה :)
בחרתי בצבע שחור של טמבור למרות הכל.. פשוט מהיר וזול.. גם ככה זה משהו שנועד לאכול את כל המכות...
נשארו לי גם 2 צינורות חתוכים לאורך המתאים כולל פקקים - מוכן להחליף בתמורה למשהו מעניין לג'יפ :)
משקל 18 ק"ג בלי הברגים :)
אורי, בהחלט הרבה סלעים. זה בדיוק מה שאני אומר. זאת המטרה. ולכן הצבע לא חשוב וטמבור שחור נגד חלודה מספיק בהחלט!
עימרי, שוב פעם- סחטיין.
עימרי,נראה מעולה ומקצועי !
תתחדש.
נראה חתיכי לאללה סחטיין:p
אפשר לסמן V על מבחן השטח.
אחרי עליית המדרגה במעלה צלמון, ועוד מליון מכות בדרך למעלה נוח, הכל נראה תקין :)
מבחינתי יש תו תקן.
עושה רושם של עבודה מקצועית מאוד, ונראה מצויין!
תוך כדי אני צופה בתמונות שמתי לב לכך שהחובק שלדה האחורי ממש קרוב לאוזניים של מוטות הרדיוס
ונזכרתי בשרשור הזה:
http://jeepolog.com/forums/showthrea...E6%F0%E9%E9%ED
ואז חשבתי שאולי אפשר לשלב בין השניים כלומר להוסיף לחבק 2 פלחים באלכסון שיגנו על האוזניים.
אפשרות נוספת היא לחבר מיגון מלא כמו באחת התמונות בשרשור ולחבר אותה לחבק או בכל דרך יצירתית אחרת.
התמונה להמחשה בלבד.
שלומי
מחשבה יפה!
גם אני חשבתי על זה, שאפשר לנצל את הבורג החדש התחתון של החובק ולהלביש עליו 2 פלאחים שיגנו על האוזן..
בדומה למה שציירת, רק כיחידה נפרדת מהחובקים של המיגון סף.
בעיה קטנה עם המיגון אשמח לקבל ייעוץ.
בחובקים שמחברים את המיגון לשלדה יש בורג עליון ותחתון.
בין הבורג התחתון לשלדה יש מרווח.
כשהמיגון מקבל מכה מתחתית הרכב (כלומר מופעל עליו לחץ מלמטה), הרווח התחתון מצטמצם, כלומר הבורג התחתון נוגע בשלדה. עד כאן אין בעיה.
הבעיה היא שברגע שהחובק קצת מחליק למעלה על השלדה (עד שהבורג התחתון נוגע), החלק העליון של החובק נוגע בבודי - שגם עם זה אין לי כל כך בעיה.
הבעיה היא שהמגע הזה של החלק העליון של החובק עם הבודי, עושה ציוץ חלש שיש קצת עיוותי שילדה - זה קצת מפריע :)
חשבתי להכניס איזשהו ספייסר בין הבורג התחתון לשלדה, ובכך לסגור את החופש שיש לחובק להחליק למעלה.
למישהו יש רעיונות מימוש? פתרון אחר?
שרוול על הבורג - תותב חלק יכול אפילו להיות צינור חלול, קוטר פנימי גדול טיפונת יותר מהבור וחיצוני קטן בחצי מילימטר מהמרווח בין השלדה לבורג
אופציה שנייה היא לייצר חובקים חדשים ללא המרווח, כלומר להעלות את חור בורג תחתון כלפי מעלה ולבטל את המרווח.
בהצלחה ותעדכן