תגובה להודעה: FJ CRUISER מה הסיפור שלו?
מתנצל שאני לא מרפה דרור, אבל:
אם העבירות של FJ ולנדקרוזר משופרים היא דומה, למה במרבית האתרים והסרטונים ב- YOUTUBE וכמו שכתבתי אפילו ב MOAV משווים תמיד את ה- FJ לרנגלר (ולפעמים גם לרוביקון)? למה בשום מקום לא משווים את הרנגלר ללנדקרוזר?
עכשיו שגם הזכרת את צריכת הדלק של ה- JK, אני מניח שאין הבדל בינו לבין ה- FJ גם בפרמטר הזה.
ושוב, הזכרת את הגימור הפשוט והספרטני של ה- JK לעומת הטויוטות בכלל וברור שבהתנהגות הכביש אין מה להשוות JK ל- FJ, אז שוב אני לא מבין??
רק בגלל שה JK נראה כמו ג'יפ? (אולי יותר כמו סופה) זה מה שנותן לו יתרון לפחות אצלך על ה- FJ?
בקיצור
אני רואה מהשרשור שאתה נעול על ה-FJ אז חבל על הזמן לך תקנה
ותהנה ונפגש בשטח מקווה שלא תתאכזב :mrgreen:
למרות שבשורה הסופית אני באותה הדעה כמו דרור, אני חושב קצת אחרת.
הJK בצורתו הסטנדרטית(הדגם הארוך אני מתכוון), הוא רכב בעל יכולות עבירות כלל לא מרשימות, הוא לא "קצת" ארוך, יש לו מרחק סרנים מאוד גדול, גדול מהדיפנדר למשל...
JK משופר בצורה סבירה(זאת אומרת קיט מתלים רגיל+נעילה קדמית(יש לו אחורית)+צמיגי 33"), לא יהיה עביר יותר מFJ בעל אותם השיפורים, אני מוכן לשים על זה כסף(לא שחס וחלילה אני מזלזל בדעתו של דרור, אבל אני שפרתי כמה מהFJ המשופרים ביותר בארץ וגם את הJK/רוביקונים המשופרים ביותר בארץ, כך שבהחלט יש לי נקודת התיחסות ולא מעט שעות מנוע על 2 הרכבים), מתי הJK כן בורח לFJ מבחינת יכולות עבירות? כשרוצים לעלות מעבר ל33" כאן זה כבר סיפור לא פשוט בFJ(ושלא תטעו, מדובר על סיפור לא זול גם בJK אם הוא נעשה נכון וללא עצימת עיניים לבעיות שגודל כזה של צמיג יוצר על הרכב).
עד 33" גם אם יש הבדל ביכולות העבירות הוא אפסי, בכל שאר הפרמטרים הFJ ינצח בנוק אווט, נוחות נסיעה,אמינות, איכות בנייה ,גיהוץ על שבילים מהירים וכו'...
אם מסתכלים על הJK ללא רגשות אלא רק על נתונים מדובר על רכב לא מרשים בלשון המעטה( נוחות נסיעה,אמינות, איכות בנייה ,גיהוץ על שבילים מהירים וכו'...), אבל כצעצוע, כרכב פאן, לדעתי הוא מספר 1 היום בארץ, במיוחד אם אתה מתכוון לנצל את האופציה לפתיחת המרכב, למרות המגרעות שלו(והם רבות) ולמרות שתכלס הFJ רכב פשוט טוב יותר, אני הייתי מאוד שמח לJK בחצר(וכאן פשוט נכנסים לעניין הרגשות...או אולי העניין שאני פשוט אדיוט...), רצוי רוביקון עם צמיגי 37"...
משום מה אני נאלץ להסכים עם ארז
גם אני התאכזבתי קשות מרנגלר שנוסע איתנו על אף הנעילה האחורית המקורית ,ניתוק המייצב ,ו"נעילה על הברקס" מקדימה הוא די מתקשה בשטחים טכניים כרכב מקורי והכי גרוע זה שבגלל שהוא חדש אי אפשר להתייחס אליו באותה קלות דעת שאני מתייחס לטרופר שלי כך שבסופו של דבר suv זול משופר ייתו תמורה הכי טובה כי גם ייתן ביצועים דומים בכביש לאלו של הfj ואפילו יותר מרווח פנים ואילו בשטח בגלל השיפורים ובגלל מחיר הקנייה הנמוך יחסית העבירות תהיה ביחס הפוך למחיר ;)
אני נפרדתי בימים אלו מ FJ שנת 2007, ששימש אותנו בנאמנות 3 שנים ושמונה חודשים.
רכב מדהים, חזק,שקט, מהיר, עביר, אמין בצורה מטורפת, 120,000 ק"מ, כלום.
מטיפול לטיפול, בלי אף תקלה !
נוחות הנסיעה היום יומית מול רנגלר,עדיפה בברור.הרכב רך ,נעים ומפנק.
לצורך השוואה,בעצם זהה לטויוטה לנד קרוזר בנזין.
גל.
הייתי באותה סיטואציה כמו שלך וגם רנגלר היה על הפרק,בסוף הלכתי על האמר H3אדוונצר.(הרנגלר היה אצלי במקום הראשון אבל ירד מהפרק בגלל יכולת כביש נמוכות בשבילי ,בסופו של דבר 95 אחוז מהזמן אני בכביש)
מבחינת יכולות שטח האמר מתעלה על הטויוטה בזכות מהלכי מתלה ונעילה אחורית בדגם המפואר,( בדגם שאצלי אין נעילה),המנוע של הטויוטה חזק יותר אבל לא בהבדל משמעותי .האמר נוח יותר במיוחד בכניסה בדלתות האחוריות.
בעיצוב שניהם מוחצנים.
אבל ההבדל העיקרי הוא המחיר ,על הטויוטה רוצים מודל 2007 המחיר סביב 200-220 אלף לרכב ללא אחריות ועם עבר לא נודע בגלל היבוא אישי,גם לנד קרוזר רגיל ופגארו קינג נעים סביב מחירים אלו .
קניתי האמר 2007 עם עוד אחריות לחצי שנה ב-155 אלף שקל ועם 60000ק"מ.
אין הצדקה למחירים של הטויטה .
כך בחשבון שבחיפושי אחרי רכב בנזין חזק שמתי לב שנהיה ביקוש גבוה להאמר עקב ירידת מחיריו שהפכה אותו לאטרקטיבי ואל תשכח שמדובר ברכב קשוח לשטח .
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גל שחם
לצורך השוואה,בעצם זהה לטויוטה לנד קרוזר בנזין.
גל.
לפי מה שאני זוכר יש הבדלים מכניים לטובת FJ מעבר למהלכי מתלה.
דיפ' אחורי נשאר 8" כמו בפראדו, מול דיפ' אחורי 7.5 בלנדקרוזר מהדגמים שסבלו מהרבה שבירות (מי שלא מכיר שיחפש "ארז עציון"+טויוטה).
להשוואה, הדיפ' 7.5 מותקן מקדימה בפרדו ובהיילקס, שמגיעים עם מנועים חלשים בהרבה, מה שלא משאיר יתירות חוזק ללנדקרוזר.
זה בשליפה, לא מכיר אם יש עוד הבדלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
monster
בקיצור
אני רואה מהשרשור שאתה נעול על ה-FJ אז חבל על הזמן לך תקנה
ותהנה ונפגש בשטח מקווה שלא תתאכזב :mrgreen:
+1
מאוד משעשע השכנוע העצמי הזה.
רכב כזה קונים מהלב.
רכב כזה גם משדר לסביבה את אופי הנהג.
אם הרוכש אוהב רכבים ספרטניים (סופה, דיפנדר, CJ) הוא יבחר ללא ספק ברנגלר.
אם הוא בקטע של רכבים מוחצניים בסגנון האמר אז הטויוטה בשבילו.
אין כאן עניין של עבירות כזו או אחרת, כולם יגיעו לאותו מקום.
רק אני מסתכל על ההציע של טויוטה ולא רק בארץ אלא בעולם, וחושב שזו הטויוטה היחידה שמכוונת ללב?
בסופו של דבר כולם מגיעים לאותם מקומות. גם במסלולים שאנחנו נוסעים בהם במבחנים, שאלה לא מסלולי אקסטרים, מסיבות מובנות - בסופו של דבר כל הכלים - סטנדרטיים מהחנות - עוברים. השאלה איך עוברים. לנדקרוזר ופג'רו עוברים באותו מקום שרנגלר עבר, אבל עם ה-SUV הגדול אתה נזהר לא לשסע את הצמיגים העדינים בחתך 60-65, לא להתגרד ולא לכסח רכב יקר של יבואן, באותו מקום בדיוק עם רנגלר הרשיתי לעצמי לנסוע חופשי חופשי והרבה מעבר.
לא נהגתי הרבה ב-FJ, אבל יש לי הרבה מדי שעות לנדקרוזר 120/150, ואני מרשה לעצמי לא להתרשם יותר מדי. רך מדי, כבד, מתנדנד, גחון מתוכנן לא מי יודע מה בהיבט השטח. התחושה מכלי סטנדרטי היא של רכיבה על פרה. יש לו יתרונות מובהקים בשיוט ארוך ונינוח על כביש, של איכות בניה ולמרות הדיפרנציאלים המתפוררים, כנראה גם של אמינות כללית לאורך שנים.
הדעות על הרנגלרים בתחום הזה לא חיוביות מי יודע כמה. כלים סטנדרטי מחזיקים מעמד יפה, אבל המשופרים סובלים מאותן בעיות כמו כל ג'יפ משופר בן 10-15. גלגלים גדולים זה מתכון בטוח לשבור את הג'יפ לחתיכות - מסתבר שהסרנים ברנגלר, כולל רוביקון, לא מספיק חזקים בשכונה של צמיגי 35-37. יש סיפורים על התעקמויות ושבירות. המוט המייצב החשמלי אינו מציאה גדולה ורוב המשופרים בכבדות נפטרו ממנו כבר מזמן. מערכות מתלה משופרות מאוד פוגמות בהתנהגות הכביש של הרנגלר המקורי שאולי מצוינת לכשעצמה בהשוואה לג'יפים הישנים עם קפיצי עלים, אבל עדיין לא משהו מרשים כשמשווים ל-SUV עם מתלה קדמי נפרד, ובוודאי בהשוואה ל-SUV עם ארבעה מתלים נפרדים כמו פג'רו, פת'פיינדר או דיסקברי.
לכן מוזרה לי ההשוואה של רנגלר JK, שעם כל הכבוד, נותן תחושה של סופה מעודנת ומשודרגת, ל-SUV כמו לנדקרוזר או אפילו FJ. הכלים האלה שונים ממנו לגמרי במבנה ובייעוד ואפילו במחיר. ההשוואה הנכונה מולם היא באמת האמר H3. כלי חסון מאוד ועביר ביותר ועדיין שימושי למשפחה ולא רע בכביש, והעיקר - במחיר אטרקטיבי, והיי - צמיגי 33 מתלבשים עליו באופן טבעי ובלי צורך בשינויים (מידה מקורית אופציונלית בחו"ל)
מיום ליום אני משתכנע ש-H3 זה הדבר הנכון הבא עבור ג'יפאים שרוצים כלי שהוא גם עביר מאוד וגם נוח למשפחה ביומיום וגם במחיר נורמלי. זה בדיוק גם מה שאני הייתי לוקח (ומיד מפרק את כל הניקלים וצובע אותם באבקה - שחור מט) ואם לגלות סוד קטן - זה בגדול מה שהייתי רוצה אם וכאשר יימאס לי מהסופה.
ה-H3 באמת נראה כמו אופציה שפויה לרשימת הדרישות שעולה כאן ושמשותפת לחלק משמעותי מאיתנו. שתי בעיות שמבחינתי כרגע הן "שוברות עסקה" -
1. עיצוב - עניין של טעם...
2. חלונות - ההרגשה היא כמו לנהוג במשאית ברינקס, החלונות קטנים וצרים. שלא לדבר על הילדים מאחורה שיש להן רק חרכי ירי. גישה הפוכה לחלוטין לדיסקברי שהיה לנו שם החלונות מתחילים מגובה המותן. למי שנהנה גם מהדרך עצמה, הטיול והנוף ולא רק מאתגרי העבירות - נראה לי שזה פשוט לא לעניין.
למי ששנ הנושאים הללו לא מפריעים - באמת נראה כמו עסקה מצויינת (לא מנסיון אישי).
גם ב-FJ וברנגלר שטח חלונות זה לא כזה ביג דיל...
אלה מכוניות שמשלמות מחיר כבד עבור האמירה העיצובית שלהן.
אבל אם תסתכל על חצי הכוס המלאה, בשמש ישראלית חלון קדמי צר וזקוף ושטח חלונות כללי קטן = תא נוסעים מוצלל רוב הזמן = זה לא דבר כזה רע.
לגבי עיצוב ההאמר - מסכים איתך לגמרי. זה אוטו שעוצב מלכתחילה לקרוץ לטעם מאוד מסוים. מה לעשות, אמריקה. שלא במקרה, זה מתאים גם לטעם הרע של חלק מאוד מכובד ונכבד בעם ישראל.
אבל פרויקט פשוט של השחרת כל הניקלים משנה אותו לגמרי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
גם ב-FJ וברנגלר שטח חלונות זה לא כזה ביג דיל...
אלה מכוניות שמשלמות מחיר כבד עבור האמירה העיצובית שלהן.
אבל אם תסתכל על חצי הכוס המלאה, בשמש ישראלית חלון קדמי צר וזקוף ושטח חלונות כללי קטן = תא נוסעים מוצלל רוב הזמן = זה לא דבר כזה רע.
לגבי עיצוב ההאמר - מסכים איתך לגמרי. זה אוטו שעוצב מלכתחילה לקרוץ לטעם מאוד מסוים. מה לעשות, אמריקה. שלא במקרה, זה מתאים גם לטעם הרע של חלק מאוד מכובד ונכבד בעם ישראל.
אבל פרויקט פשוט של השחרת כל הניקלים משנה אותו לגמרי.
השחרת ניקלים??
השתגעת? יירד המחיר עוד 50 אלף:D:D:D
דרך אגב יש מישהו באתר עם האמר ?
אין לי עם מי להחליף חוויות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אתם מנסים להשוות עגבניה למלפפון.
אפשר לשפר לנדקרוזר או קינג לרמות עבירות מאוד גבוהות כדי שישתוו לרנגלר JK אנלימיטד סטנדרטי.
השאלה היא למה לעזאזל לעשות את זה? מה מנסים להוכיח כאן?
הרי אתם יודעים שזה יבוא בהכרח על חשבון נימוסי הכביש שלהם ואולי גם יפגום בנוחות היומיומית שלהם. אלה SUV והרנגלר הוא עדיין רכב שטח טהור. הוא מלכתחילה מתאים יותר לעבוד בשטח.
וכמובן שאת המרכיב המשמעותי ביותר במשוואה הזו - הנהג - עוד לא הכנסתם.
ככל שמדובר בזחילת סלעים /שטח טכני, מרווח הסרנים הגדול של האנלימיטד רק משחק לטובתו
השילדה גמישה יותר, ומסתדרת הרבה יותר טוב עם ההצלבות .
שטח המשען הגדול יותר מאפשר יותר הגבהה ומרווח גחון טובים יותר,
והרבה יותר סיכויים שלפחות זוג גלגלים אחד-יהיה מעבר או לפני המיכשול הטכני וימשוך/ידחוף את הזוג התקוע..
תודה רבה לכולם,
שמחתי להכנס לפורום ולראות עוד תגובות ענייניות.
אז ככה:
ארז: אני מתככון להשאיר את הרכב (כל רכב שאבחר) לא סטנדרטי אבל כן חוקי. לא אעלה בגודל הצמיגים מעל 32 אם זה שמותר ולא אקנה קיט הגבהה של 6 אינטש ויותר. 2.5 אינטש לפחות, כנראה שגם 4 אינטש אם יש קיט כזה אני אקח.
במקרה הזה, אני מבין שאין הבדלי עבירות בין FJ ל - JK.
אמנם הרכב מוחצן, אבל אצלי זו באמת לא הסיבה לבחור אותו. לדעתי פשוט אין אלטרנטיבה טובה יותר שמשלבת יכולות שטח, נוחות בכביש, ביצועים ואמינות.(למרות המחיר היחסית גבוה)
אמרתם האמר? לדעתי (אני לא מבין גדול) הוא יהיה פחות אמין מה- FJ, לדעתי גם פחות חזק (מנוע 3.5 על גוף גדול יותר). ובמקרה של ההאמר, דווקא הוא יותר מידי צעקני בשבילי ושוב לדעתי הוא פחות נעים בכביש. אני מסכים שדלת אחורית נורמאלית וחלונות אחוריים הם יתרון לעומת ה- FJ
גל: אשמח לדעת למה החלפת את ה- FJ אחרי 3 שנים. אם נשארת עם רכב שטח, איזה?
ראיתי שגם ב- FJ יש כאלו עם נעילה אחורית ויש בלי.
תודה
רוב ההאמרים H3 בארץ הם מייצור דרום-אפריקאי, עם מנוע 3.7 ו-242 כ"ס. זה עדיין לא נותן לו יתרון ביצועים על ה-FJ בעיקר בגלל גיר אוטומטי מיושן ואיטי.
למה אין כאן בעלי האמר?
אני מרשה לעצמי לנחש שכרכב חדש, הוא לא בדיוק נמכר לג'יפאים אמיתיים אלא יותר לבעלי ממון ומחפשי פוזות למיניהם. אלה מואסים די מהר בצעצועים שלהם ומחפשים כל הזמן לחדש ולהתחדש, כך שהתחייה של ההאמר ה"קטן" מתחילה עכשיו/תתחיל בקרוב, כיד שנייה. אני מנחש שעם הזמן הוא יתפוס מקום של כבוד בקהילת חובבי השטח האמיתיים.
אני נוטה להסכים עם דרור שה- H3 עם נפילת המחיר הדראסטית שלו ויכולות השטח הלא רעות, יהפף עם הזמן יותר ויותר לרכב שנראה בשטח. גם אטת ה- SUV שביום בני 10 שנים לא ראינו בשטח כחדשים, אחרי שהם התיישנו וירדו במחיר הם הגיעו לשטח.
לא יהיו הרבה האמרים בשטח, פשוט כי הרכב לא נפוץ ולא נמכר בכמויות.
לעומת זאת, להערכתי, מעל 50% מהרנגלרים החדישים בארץ היום לא רואים שטח בכלל. עוד מספר שנים רובם ישודרגו וירדו לשטח ובעתיד כנראה שיהיו יותר מהם מאשר סופות.
עוד מספר שאלות ברשותכם:
א. בנוגע להאמר - מי שכתב שישי לו מהלך מתלה עדיף על ה- FJ, האם זה לפני או אחרי שידרוג?
ב. מאחר וה - FJ לא יובא ביבוא סדיר לארץ ויש מעט רכבים כאלו, האם יש מוסכים שמכירים את הרכב "לעומק"? כמה קשה להשיג חלקים? האם לכל חלק צריך לחכות למשלוח שיגיע במיוחד?
ג. האם החלון הקטן בדלת האחורית ב- FJ נפתח?
תודה
היי
להאמר יש מתלי עלים מאחורה ולכן מהלכי מתלה שלו מצויינים.
http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1235388
תיכנס לקישור ותראה מבחן של האמר מול טויוטה שנעשה בישראל.
אמרת שאולי האמר יהיה פחות אמין מהטויוטה ,יכול להיות שכן אבל הפער במחירים בין שני הרכבים הוא עצום.
רוב המכלולים של FJזהים ללנד קרוזר בנזין לכן לא אמורה להיות בעיה של תחזוקה,אולי רק חלקי פח שייחודים לFJ.
חבל על הכסף להשקיע 200-220 אלף על רכב ללא אחריות וללא היסטוריה מסודרת(הרבה היו בליסינג והשכרה ואין שום תיעוד לזה),גם אם יש ריקול מהחברה אתה לא זכאי לו,כי הרכב בייבוא אישי.
אל תשכח גם את ירידת הערך הגבוהה שיש לרכבים כאלו.
בסך הכל אחרי זמן קצר יורדת לך ההתלהבות מהרכב ומצורתו הייחודית ואז אתה נשאר אם רכב שאתה צריך לחיות איתו תקופה ארוכה ולהנות מיתרונותיו או חסרונותיו.
אדון ששון,
אני יודע שכל אחד אוהב לספר ספורי גבורה על הרכב שהוא החליט לרכוש....וזה יצר אנושי "נורמלי"
אבל......H3 ומהלך מתלה?
קצת הגזמת.....לא?
פעם אחרונה שבדקתי, הH3 בנוי על השאסי משברולט קולורדו עם כל מני חלקים משברולט טרייל בלייזר
לא הראשון ולא השני.....ידועים ביכולת הנפלאה שלהם בשטח.....ובטח לא במהלך המתלה שלהם
ראיתי יותר מH3 אחד בשטח טכני, ובגלל שאני נחמד אגיד שהיכולת שלהם לא שונה מכל רכב אמריקאי (4X4,IFS) אחר.
וכל זה למרות הקפיצים הנפלאים (53") שיש לו אחורה.