זהירות כל הגברים באשר הם
לפי ההגיון הנ"ל:
יש לכם ז*ן בין הרגליים?
המשטרה יכולה להאשים אותכם בנסיון אונס.
הרי יש לכם את כל מה שדרוש לאנוס אשה. לא? :p
ותחשבו על זה ...
Printable View
זהירות כל הגברים באשר הם
לפי ההגיון הנ"ל:
יש לכם ז*ן בין הרגליים?
המשטרה יכולה להאשים אותכם בנסיון אונס.
הרי יש לכם את כל מה שדרוש לאנוס אשה. לא? :p
ותחשבו על זה ...
יש לי גם סכינים במטבח , זה אומר שאני הולך לשחוט מישהו?...
מה זה ההשוואות הדביליות האלו???
בנאדם לא משקיע אלפי שקלים בשיפורי מנוע סתם כי בא לו...עובדה שלא כולם עושים את זה..הרכבים האלו משתתפים במירוצי רחוב ולא צריך להיות גאון כדי להבין את זה.
הבעייה היא שלא משנה מה המשטרה תעשה, תמיד יהיו את אלו שיגידו שזה לא מספיק, כשעושים מחסומים ובודקים רשיונות מתלוננים למה הם לא יוצאים לרדוף אחרי פושעים אמיתיים..ועוד עשרות עבודות שצריך לעשות!!
בואו נוריד את משטרת התנועה לחודש מהכבישים ונראה איך המדינה תיראה...
היי גל
גם להוציא דברים מהקשרם זה לא מקצועי - למרות שזה הפך להיות מקצוע אצלך :rolleyes:
אני התכוונתי לכתוב שמכונית שמאיצה מ 0 ל-100 קמ"ש ב 7 שניות זה מה ש"מפחיד" את הבוחן ו"מסכן" את האזרחים - ע"פ דברי הבוחן. ולכן כתבתי את שכתבתי.
לגופו של עניין.
זה ברור שאין את אותם הבולמים, בלמים, צלחות ועוד ועוד.
אבל כאן אני מחזקה את ידיו של קיד.
יש להקים גוף מוסמך - אגב יש אחד כזה קוראים לו "מוסד הטכניון" ככה שלא צריך עלויות הקמה ועליו לבדוק את הרכבים.
אין בעיה לבצע בדיקות זיהום אוויר....
אין בעיה לבדוק איכות בלימה.....
אין בעיה לבדוק איכות בולמים.....
יש בעיה מחשבתית !!!!
ואז אולי מדינתנו תראה קצת אחרת.
אגב גל סתם שאלת תם
איזה בלמים יש ברכב המרוץ שלך שמתהדר ב XXX מאות סוסים ?
האם גם אתה הרכבת מערכת בילום איכותית או שאתה עושה שימוש במערכת המקורית של פאג'רו ?
והאם ידידך עידו הרכיב בלמים המיועדים ל 450 כ"ס שאתם טוענים בטנדר שלו או שעשה שימוש במערכת בילום של סילווארדו הבנויה ל-300 כ"ס :confused::confused::confused::confused:
ותחשוב על זה
רפי
דרור עוד אף אחד לא מת מזה שגנבו לו את הרכב...מנהיגה בשכרות כן...
למה אתה הולך רחוק?..
בברה"מ של שנות השבעים, מי שניסה לעסוק באמויות לחימה יפניות היה נרדף ע"י הממשלה. בטענה שמי שנותן לאנשים את היכולת להלחם בידיים חשופות, כאילו היה מחלק לאזרחים נשק חם.
אותו המשטר גם היה מטפח ומעודד הלשנות ו"מכירת" שכנים ובני משפחה תמורת "חסינות", בצורה הקיצונית ביותר.
לידיעתכם, היום מי שיש לו חוב לחברת תקשורת (כןכן, גם לנוכלים כמו יס / סלקום) לא יכול לחדש רשיון נהיגה. אתם מבינים את זה ? !
לאן הרקבון במשטר שלנו הגיע??
שלא לדבר על כך שבמקום לתת לאדם את האפשרות לעבוד ולהחזיר את החוב, לוקחים לו את הרגליים שלו (הרשיון).
מדינה בעלת משטר חזק לא צריכה אזרחים חופשיים וחזקים. מדינה חזקה צריכה עדר של שפנים מפוחדים ומדוכאים. שיעשו כל מה שיגידו להם, למען המנהיג.
לא צריך הרבה דמיון כדי להבין לאן חבל הארץ שלנו מתדרדר, ובצעדי ענק... מפחיד.
ואני לא אתפלא אם מחר, "על הדרך", ישלחו עוד חבורה של חפרפרות לחפש רכב פיראטי בצבע כחול שנבנה בניגוד לחוק ומשתולל ברחבי הנגב ומסכן מטיילים תמימים וילדים בדואים מסכנים וחסרי ישע. ואז יוכלו לכתוב עוד כותרת ענק דבילית.
הנאשם יטען להגנתו כי בנה את הרכב בהתאם לחוק הספורט המוטורי.
שאלו אותו, באיזה שנה?
יופי, החוק נתקבל רק ב2012. משמע עברת על החוק. תלווה אותנו בבקשה לסנדת הצפרדעים, או שנחרים לך גם את חשבון הבנק. למה? ככה.
עוד שרשור הוצאת קיטור + הצעה להקמת גוף שאף אחד לא לוקח פה ברצינות, כמה פעמים היינו בסרט הזה?
מתלוננים על זה שלא תופסים גנבים ומצד שני מתלוננים על זה שהמשטרה בודקת רשיונות (נו ואם אין לך מודיעין על זה שגנבו רכב ותפסת במחסום לא נחשב?, ואם תפסו באחד מ 1000 רכוש גנוב לא נחשב?) העיקר שלא יבדקו.
מסע היחצנות הזה של המשטרה מיותר לחלוטין, לא יודע גם כמה זה חכם ומועיל להקצות כלכך הרבה משאבים לדברים האלו אבל בסופו של יום, יש מעל 350 הרוגים בשנה בכבישים, צריך לעשות עם זה משהוא? (לדעתי לעשות הרבה דברים הפוך ממה שעושים שיהיה ברור), מה ידעו או לא ידעו אפשר רק לנחש?, אכן יש המון שוטרים שחרא הוא מילה יפה עבורם, כן חצי מהם מתעסקים במילוי קופת המדינה ורשות מס נוספת על האזרח הקטן, (זה התפקיד שלהם, הפנייה צריכה לבוא לאלו שקובעים מדיניות) אבל בואו לא נשכח את אלו שעובדים קשה למעננו, שמתעסקים בפריצות, פשיעה, פלילים ועוד, חלקם גם ד"א בלי תמורה.
בואו נפסיק לקטר בכל שרשור שני על זה שהמדינה שלנו דפוקה, הפקידים חרא, קומוניזים ועוד ועוד, הרוב נכון והכל ידוע, או שעושים עם זה משהוא ברצינות, ואם יש הצעה כמו של קיד אז קיד לא רק מציע אלה גם לוקח על עצמו לקדם את הנושא בעזרתנו או שנפסיק לקטר על זה שלא הביאו לנו שוקו בארוחת בוקר ואוכלים את הלחמנייה עם מה שיש.
בברכת יש לנו ארץ נהדרת
מיכאל.
מיכאל...
ניסו כאן להציע הצעות מעשיות. מסיבה מסתורית בעל הבית מחק את האמ-אמא של כל שרשור כזה.
בידידות,
ממיכאל
ועניין השרשור עצמו, אני חושב דווקא שהסיבה היחידה לכך שמשטרה מתנפלת "דווקא" על בעלי רכבים משופרים (אני מנסה עדין להבין את פירוש המילה "משופר"!! , זה לא אומר יותר טוב ?! יותר אמין?! WHATEVER..), משטרת התנועה הארצית מחפשת כותרות בכדי להצדיק את התקציב המנופח שמשלם המסים נאלץ לממן, ואין מה שימשוך יותר ריטנג מכתבות על רכבים "שרירים" , הרי כתבה על מיניבוסים עם ליקוים במערכת הבלימה וההיגוי ושירות ירוד ולא כולל לצורך חסכון בעלויות ורווחים ניכרים לא תמשוך תשומת לב יותר מכתבה על STI ,עם צלחות מחורצות ומחוררות ,מושבים ספורטיבים, חגורות שמהדקות אותך בדיוק איפה שצריך בשעת צרה,בולמים איכותיים, וכן טורבו מאוד אבל מאוד גדול.
משרד התחבורה עם הראש המרובע שלו צריך להכיר בזה ששיפור = חיובי.
והמשטרה "חייבת" לעצור חצי מדינה, כי הם כבר החליטו לעצור ולעקב אנשים כי הם "בעלי פוטנציאל", ולא כי הם אכן עשו, ממש שטות!
וסים
אני מתפלא עליכם,
אף אחד לא ירד לשורש הבעיה....
וזה.....טורג'מן ה"כתב"
ה"כתבה" הזאת שוות ערך לכול כתבה שהתפרסמה בפראבדה בשנות ה50-60
זה חתיכת פרופגנדה בסיגנון סטליניסטי...
מה העם למד פה?
1.המשטרה מגינה על הציבור מפושעים מסוכנים
2. רכב "משופר" זה סכנה לציבור (כרגיל ותמיד. הרכב מסוכן, הנהג לא)
בושה לכתב בושה לעורך ובושה לעיתון......אבל מה אתם רוצים..
הם בסך הכול כותבים על מה שעם ישראל רוצה לקרוא.
בשלב הראשוני בלימוד עיתונאות, מלמדים את הכתב שהוא אמור להיות נטרלי, הוא אמור לדוווח על שני הצדדים ולתת לקורא לגבש דעה משלו, איכשהו, לפחות ממה שאני רואה וקורא, זה לא קיים בישראל. (אבל גם לא קיים בהמון מקומות בעולם)
אם הכתב היה רוצה להיות נטרלי ופייר...הוא היה כותב שבמדינות "אחרות" אין חוקים נגד שיפור רכב, וגם אין סטטיסטיקה שמחייבת חוקים כאלה, אבל אז....הפרופגנדה לא תהיה אפקטיבית, וכולם יודעים שכול אמצעי מצדיק את המטרה.....נכון?
אני יכול לספור לפחות עוד 10 שרשורים יותר רציניים מזה עכשיו עם המון הצעות מעשיות אבל מכולם יצא 0 מעשים, אבל זה נהדר השרשורים האלו, זה מוציא את העצבים ואז מרגישים יותר טוב כל היום.
צגי, מסכים איתך לחלוטין, אני רואה את זה בכל עיתונות כתובה/לא כתובה שיצא לי לראות שלנו ובחו"ל
אני אישית כבר מזמן לוקח את כל מה שהם מבלבלים שם תמח בערבון מוגבל, כל כתב נהיה מדען גרעין, אסתרטג צבאי, מהנדס רכב מדריך טיולים, רופא ועוד ועוד, העיקר שיקראו מה שהוא כותב ויקבל משכורת, לא משנה אם זאת אמת, חצי אמת וגם מספיק שיהיה משהוא שקשור איכשהוא בדרך כלשהיא למציאות.*
ואסים, לא התכוונתי להיות גזעני. פשוט מרבית האוכלוסיה שמסתובבת בחולות של צאלים בסופי שבוע הם או מטיילים או גנבי מתכות תושבי האיזור.
אם העלבתי, עמך הסליחה.
שנאור חשין הוא לא הנושא העיקרי ואני לא מתכוון להפוך אותו לנושא העיקרי.
בפורם הזה, כמו הרבה פורומים, יש חברים, שהם יותר חכמים מכל העולם. הם יותר חכמים ממשרד התחבורה, מהרט"ג, מהמשטרה ומכל מה שזז.
עד כדי כך, שהם יכולים להגיד ששנאור אשם בזה שהוא לא שם מחזיר אור ולא הנהג השיכור, שיהיה יכול להניע מכונית רק בנשיפה.
לעינין, יש שינוים ברכב שמחייבים רישום ובדיקה. יכול להיות שרוב השינויים הם לטובה, אבל עדיין יש מיגבלה. רוב השינויים של ריכבי מרוץ לא חוקיים, והמשטרה כן יכולה לבוא ולהוריד רכבים לא חוקיים. ואני לא סומך עליהם יותר מאשר על פרחחים אחרים בכביש.
אפרופו כביש, זה כבר מזמן לא כביש, זה שדה קרב לכל דבר. אנשים לא עושים חשבון לשום דבר, לא לעצור, לא לתור ברמזור, לא לרמזור אדום וגם לא למחסום לרכבת. אז בטח שאני לא סומך על מישהו שהפך את הרכב שלו לרכב מרוץ, שינהג בזהירות ובמהירת המותרת.
כמובן לכל כלל יש יוצא מין הכלל, אבל עדיין הרוב הוא הכלל.
יותר מזה?....
איך הפרופוגנדה המשטרתית עובדת?
כשהיחצ"ן/דובר של המשטרה מזמינים כתב של העיתון להצטרף ל"מבצע" כזה, הם יקפידו להזמין כל כתב בתנאי שאינו כתב הרכב - כי הוא אולי מבין משהו במכוניות ועלול לחשוף את השקרים שלהם.
כי אם כתב הרכב של העיתון הזה, שהוא לא רק בחור נחמד אלא גם כותב על רכב "רק" איזה 20-25 שנה, יצטרף למבצע כזה, האמת תיחשף והמשטרע עלולה לצאת מזה מה זה רע ובעיקר, מה זה מטומטם...
ויותר אני לא אוסיף בעניין הזה של כתבים שבולעים כל זבל שהמשטרע מאכילה אותם, כי אני כמו שאומרים, "בא מתוך הפוזיציה".
לעניין המודיעין המשובח של המשטרע... טל, אחרי שתפסיק להתלהב כמו ילד מלשחק בשוטרים וגנבים, תחשוב לרגע למה אם למשטרע יש הוכחות מצולמות שפלוני בעל מכונית מסוימת משתתף במירוצי רחובות, מדוע הוא לא נעצר על חם? הרי מירוץ לא חוקי זה נורא מסוכן?... משיהו עלול להיהרג ואני לא צוחק. גם אני חושב שזה מסוכן. אבל עובדה שהם לא עוצרים אותו בשעת מעשה, מתי שאולי חס וחלילה יפגע בעצמו או במישהו אחר, אלא באים אליו הביתה כמו במשטרים חשוכים.
מה אפשר להבין מזה?
1. שאותם מירוצי רחובות אולי לא כאלה מסוכנים כמו שהמשטרע מציירת אותם?...
2. שאין להם באמת מודיעין כל כך מוצק אלא הם מסתמכים על הלשנות?... תפסו מישהו על חם ועשו איתו איזה עיסקה מפוקפקת, שבמסגרתה האישומים נגדו נמחקים בתמורה להסגרת כל החברים שלו בעלי מכוניות משופרות, ואם אפשר גם איזה בעל מוסך שמתעסק בדברים האלה, מה טוב...? קודם כל אני חייב לציין שלהלשין זה אולי אחד החטאים היותר מכוערים שיש אבל זה חוקי ומותר, ואם זה עובד במקרה של סוחרי סמים ופורצים, זה עובד מצוין גם כאן. כנראה. האמת? אני משוכנע שכאן זה עובד הרבה יותר טוב, כי בתכל'ס כאן מדבור באנשים רגילים כמוך וכמוני וכמו כולם פה. לא קרימינלים. תראה לי בנאדם כזה - לא עבריין, אחד שעובד, שעושה מילואים, שחי חיים רגילים ובמקרה גם אוהב מכוניות ואוהב לנהוג, שרוצה כתם לכל החיים בצורת תיק במשטרה ושיסרב להצעה כזו.
ועוד משהו - אני מאמין ב"נאה דורש-נאה מקיים", אז בבקשה תנסו כל מצדדי האכיפה והמשטרע לשכנע אותי במה הרכבים שלכם שונים במשהו מהגולף האדומה הזו. הוא מנמיך, אתם מגביהים. הוא מוסיף סוסים, אתם נועלים דיפרנציאלים ומשחררים סטבילייזרים ובונים פגושים אימתניים ומעמיסים גגונים בעשרות ומאות ק"ג וזה ממש מוסיף ליציבות. אז לפני שמישהו כאן מסנגר על הקלגסים שמשתתפים ב"מבצעים" האלה, שיבדוק נא היטב בציציותיו, כי כמו שאמרתי לא פעם ולא פעמיים - היום אלה מכוניות הכביש המשופרות, מחר זה הג'יפים המשופרים. וכל קישקוש שבעיני השוטר הוא חשוד כמו "ברקסים אדומים" או "בולמים צהובים" יהפוך אותך לקרימינל מסוכן. מעניין גם באיזה תואנה של "תחרויות לא חוקיות" או "החרבה מתוכננת של הטבע" יאשימו אותנו.
כן, זה יוצר אנטגוניזם כלפי כל המשטרה. מה לעשות. נכון שבמשטרה יגידו לכם "מה אתה רוצה ממני, זה לא אני, זה שייך לתנועה, וההוא שייך לסיור, וזה ימ"ר וההוא יחפ"צ והא בכלל שייך למחוז כזה ולא למחוז ההוא. עזוב אותי, תשאל אותם". כל שוטר יתנער מזה ויגיד שמה פתאום, זה לא באחריותו. שזה שייך למשטרה אחרת. ואני אומר - קישקוש בלבוש. זו אותה משטרה בדיוק. אלה אותם מדים, אותו סמל. המימון למבצעים המיותרים, המזיקים האלה, מגיע מאותו מקום - הכיס שלי ושלך. כמו שמבחינת הפלסטיני שגר במחנה פליטים כל החיילים שייכים לאותו צבא ולא ממש משנה לו אם זה גולני או גבעתי, ככה הבוחן העלוב הזה מימ"ר תנועה שלא מבין מה עושה בכלל ומוריד מהכביש מכונית בגלל אגזוז עם סופית מניקל או פילטר פתוח, מוחק כל בדל הערכה שעוד היה איכשהו כלפי שוטר סיור שעובד כמו חמור שישה ימים בשבוע על שכר מינימום ותפס פורץ או שב"ח.
דרור,
אני אודה לך אם לא תרשום ואפילו תמחוק את התגובה שבה אתה רושם דברים כמו דרופ קיט,אין לי ממש מושג על מה אתה מדבר גם ככה
ואני אולי ילד, אבל ממש כבר לא מתלהב (וזאת תגובה מאד מצונזרת לאחר מספר דברים שכתבתי ואח"כ מחקתי)
פעם ניסו לעצור את המירוצים האלו "על חם" כל מה שקרה זה שהיתפתחו מרדפים מיותרים שסיכנו הרבה יותר מאת הנהג.... תנסה להיזכר לפני 11 שנים לערך,ברידינג, נהרג נהג BMW שניסה לברוח מהניידות שהגיעו לסגור את המפגש,הוא התהפך מעל השטח הפרדה לתוך התנועה שהגיע ממול... אני ראיתי את זה קורה בעניים שלי, אז מה עדיף?
ולגבי רכבי שטח, אני מסכים גם עם זה, לראות את הערסיאדה שקוראת בבור,אחר כך לראות אותם יוצאים בהיגוי הפוך לתוך כביש החוף עם סופה פתוחה וכמובן ללא חגורות... זה מושך אש,
אני כבר קיבלתי בראש ממתנ"א הרבה יותר ממך,תאמין לי, אמנם אני רק ילד לדברייך, אבל כבר יצא לי להיות ב 8 הלוויות שכולם קשורות בתאונות דרכים של חברים מהפגשים האלו... (וזה אני מדבר איתך כשעוד לא הייתי בן 20 כן...)
אז תמשיך עם הדעות שלך, המדינה חרא,המשטרע,וכל השטויות האחרות,
אני אישית מאד אוהב את המדינה,גם את מרבית תושביה,אפילו תתפלא לשמוע את השוטרים שלה! (שלהבדיל ממך ומהרבה מאד אנשים יודע לעשות את ההבדל בין מתנ"א לבין שאר כוחות המשטרה שבינהם אגב גם ימ"ס(מסתערבים)\ימ"מ\יס"מ וכדומה,
אולי זאת גם הסיבה שלרב אני מחייך ולא בוכה כמה הכל חרא מסביב, תנסה את זה פעם... זה דווקא נחמד...
אם כל כך רע לך כאן, תעבור!
שמעתי שבקנדה נחמד!
טל.
לי ממש לא רע. השוטרים עוד לא ביקרו אצלי בבית. הגנבים דווקא כן, אבל אף שוטר לא היה שם כדי למנוע את זה, כי כנראה באותו רגע הם התעסקו באגזוזים ובפילטרים פתוחים.
ואל תספר לי על הלוויות. כולל של חברים שנהרגו על הכבישים. אני יכול לגלות לך שאף אחד מהם לא נהרג בגלל בולמים צהובים או ברקסים אדומים, אלא רק כי השתולל, או לא ידע לנהוג, או שזה שהתנגש בו השתולל/לא ידע לנהוג. נהיגה זה עניין שמעורבת בו אחריות רבה, ואני חושב שמחלקים כאן רשיונות להרוג בקלות רבה מדי ושמי שלא יודע לנהוג אבל ממש טוב - אסור לו לעלות על הכביש, וזה עניין לדיון אחר. הבעיה היא שבגלל שיש כל כך הרבה הרוגים בכבישים, המשטרה יוצאת לכביש יותר כדי לנקום בנהגים והרבה פחות למנוע את התאונות.
חבל שכל המצדדים באכיפה הזו לא מסוגלים להבין את המשמעויות של זה שנמצאות הרבה מעבר להורדה של איזה אוטו מהכביש.
אלה דברים שקשורים לדמוקרטיה, לחופש פרט ולחופש קניין. לחופש שלך לנהל את חייך כראות עיניך, כל עוד לא פגעת באף אחד.
ושוב - היום זה שינוי ברכב, שגורם להם לחשוד בך ולהקיש מזה שאתה מתכוון לבצע פשע. מחר אלה יהיו הדעות שלך שעלולות להכניס אותך למעצר. זה מה שבאמת מפחיד אותי.
אני בטוח שכל המתיפיפים למינהם בשרשור הזה לא קיבלו אף פעם הורדה מהכביש
ולא נתקלו לשמחתם בבוחן שכזה .
אחרי שתתקלו בכזה דבר נראה אתכם רושמים את מה שאתה רושמים כאן .
אגב אני לא רואה שום הבדל בין גולף כזו שחזקה פי 2 ממה שהיא באה במקור לבין אימפרזה טורבו
בשניהם הנהג אשם ולא הרכב בשניהם אפשר לאבד שליטה
ובשניהם אפשר להרוג .
מר חשין אינו הנושא, אבל הדוגמא מצויינת.
מר חשין היה אחראי לתאורת הרכב - אופניים.
בהתאמה, אני אחראי לכך שהג'יפ שלי מואר, ושהיונדאי שלי מוארת.
מר חשין היה אחראי לתקינות הבלמים באופניו.
בהתאמה אני אחראי לתקינות הבלמים בג'יפ בויונדאי, ובהחלט איני תולה אחריות זו על מכון הרישוי.
כמו כן איני תולה אחריות זו על המוסך, משום שאני יכול להשמיד את הבלמים בין הביקורים המתוכננים במוסך, ורק אני אדע על כך.
אני חושב שאמרתי בעבר, השיפר / התיקון ברכב מוטורי צריך להעשות בהתאם לכללי המקצוע. אבל מתקני הסרנים בבית לא מדאיגים אותי. הסיכוי הסטטיסטי שלהם למעורבות בתאונה קטן.
מדאיג אותי יותר נער במוסך פלוני אשר מרכיב רפידות לעשר מכוניות ביום ללא הכשרה וללא פיקוח המנהל המקצועי. ומדאיג אותי נושא הכשרת הנהגים אשר אינה מספקת. די רק לראות את כמות התאונות בכביש 6.
לצורך הדיון, רוב באי הפורום הם עבריינים ברגע בו החליפו אום בגלגל. הנקודה אינה כלל האם בוצע שיפור או שלא בוצע שיפור מספיק לענות: האם בוצע תיקון?? בישראל האזרח אינו יכול לתקן את מכוניתו מכוח חוק. יותר מכך, המדינה, שהיא בעלת המונופול ברישוי מוסכים ומנהלי מוסך, לא מפעילה אף לא מוסד חינוכי אחד בתחום. יסוד הרע בהתנהגות התחבורתית הוא שהמדינה הינה רק גוף גובה כסף / מעניש את האזרח, ואינה גוף מקצועי.
מנסיוני הרב עם שוטרי ובוחני מתנ"א, דיון עם שוטר על תקינות מערכת X ברכב יגמר תמיד בהפסד האזרח, גם לאחר שהשוטר ראה את תעודת המקצוע הנדרשת.
להלן מצע לדיון פורה (גם אני חושב על המשטרה כך וכך אבל זה לא קשור):בברכה,
- על האזרח לשמור תמיד על תקינות רכבו, ונלנהוג בהתאם לתנאי הדרך, וזה כולל אופניים וקלנוע. האם גם אתה נוהג כך בדלת אמותיך, או שלפעמים אתה נוסע "רק עד הבית" עם תקלה קטנה.
- על המדינה לבנות גוף מקצועי אשר יספק מענה לאזרח ולשוטר בתחום המוטורי. מענה זה יכלול מוסדות לימוד וגוף בוחן, וכמובן שלימוד תורת הנהיגה יעבור מנהיגה עירונית לנהיגה מתקדמת. האם תהיה מוכן לשלם אגרה לגוף הבוחן ממורת אישור קיט ההגבה שהבאת המחו"ל?
- מכוניות בעלות מנוע גדול אינן הגורם לקטל בכבישים! העדר פארק מוטורי גורם למספר נהגים לנסוע מהר בכביש הציבורי. האם גם אתה נוהג לעבור את המהירות המותרת? תמיד, לפעמים, לעיתים, לעיתים רחוקות,
- המדינה היא האחראית הבלעדית להעדר ספורט מוטורי. האם זה מתיר לנו לסכן את הציבור?
- מרחק העצירה של פרייבט קטן עם מנוע גדול אינו משתנה כתלות בכוח המנוע. מרחק העצירה משתנה כתלות במהירות. הגורם הגביל את הבלימה (בבלימה בודדת) הוא תמיד הצמיג. האם גם אתה חוסך בצמיגים, ושואל כמה עולים 4 צמיגים לפני שבדקת את איכות הצמיג?
- יש בישראל עודף פיקוח! אבל זה באשמת האזרחים. חוק הצלילה? רשין משיט סירה? מדריך מוסמך לגלישה (סנפלינג). האם גם אתה נוהג לסכן את עצמך בנושאים בהם יש לך רק ידע בסיסי? לוקח את הילדים לים מבלי שאתה יודע לשחות, מספק לידים שלך אנטיביוטיקה מבלי להוועץ ברופא? מבצע לחברה שלך הפלה לבד כי לא היה לך שכל לעצור בסופרפארם בדרך אליה לפני חודשיים?
קיד.