תגובה להודעה: שערוריית ייבוא חלקי חילוף לשימוש אישי - מה אפשר לעשות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
רק לאחרונה הבאתי חלקים לטרקטורון.
הופתעתי לרעה על הנוהל אבל ייחסתי אותו למגוריי באזור המרכז לעומת פעמים קודמות שאז גרתי קרוב לחיפה.
אמנם נאלצתי לגשת למשרד התחבורע אבל משרדם במרחק חמש דקות ממשרדי.
הגעתי לפקיד בשם ראובן בלי להמתין כמעט בתור. עזר לי למלא את הניירת ואפילו שם לי הכול במעטפה.
אכן מטרד אבל לקח פחות מחצי שעה.
בדואר לעומת זאת היה זוועה.
כל פקידה נוברת באינטרנט שעות על שטויות ולוקח להם שעות לאמת את הערך ולקחת תשלום.
בחיפה היה לוקח דקות.
אולי כמה עשרות גיפים מול ביתו של השא באיזה יום שבת בבוקר ישחררו איזה פקק במשרד?
אחרי הכול גם השר חובב שטח.
בעיקר את השטח שמעבר לקו הירוק....
סתם סתם, יש לו טרקטורון
לא היית צריך להביא אישור משרד התחבורה על חלקי טרקטורון, טרטורונים שייכים למשרד החקלאות ואותם זה ממש לא מעניין.
בפעם שביקשו ממני אישור משרד התחבורה הזכרתי להם שזה כלי חקלאי ואין צורך באישור משרד התחבורה והתהליך עבר בפשטות (יחסית, עוד עברתי את מירורי המכס...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gasgas
לא היית צריך להביא אישור משרד התחבורה על חלקי טרקטורון, טרטורונים שייכים למשרד החקלאות ואותם זה ממש לא מעניין.
בפעם שביקשו ממני אישור משרד התחבורה הזכרתי להם שזה כלי חקלאי ואין צורך באישור משרד התחבורה והתהליך עבר בפשטות (יחסית, עוד עברתי את מירורי המכס...)
לא בקיא אם לפי החוק צריך או לא צריך את משרד התחבורה.
מה שבטוח שהמשלוח נתקע ועד שלא ניגשתי אליהם לקבל שיחרור לא יכולתי להמשיך בתהליך.
אין משמעות מבחינתי אם בסמכותם לעכב את החלק או לא כל זמן שכבר עצרו את החלק.
לקבל מהם אישור היה יותר קל ופחות מסוכן מאשר להרגיז את האגו של הפקיד שמולו ישבתי...
האם ידוע למישהו אם שונתה איזו תקנה בנושא?
חשוב להבין בתור התחלה את המסגרת הסמכותית שבו הנושא עובד.
אולי בכלל עד עכשיו ניצלנו פירצה ?
קודם כל, לטרקטורון מקבלים אישורים מברנש אחר, קומה למעלה, ובמקרים מסויימים ישלחו אותך בכלל למשרד החקלאות (אם מדובר ברכב בלי רישוי לכביש, שהוא מכונה ניידת)
שנית, אין היום קבלת קהל אצל האדון ברדה. פשוט אין לייבוא אישי - רק לייבוא מסחרי.
זה שקיבלת אישור מברדה - אשריך. במאמר מוסגר אומר שכבר מגיעים אליו והוא נמצא (ויש דרכים, למרות שאין לו קבלת קהל), השירות שהוא נותן ענייני ומקצועי בסך הכל. אבל כל הפרוצדורה והטרטור, ובעיקר הזמן שזה לוקח - לא סביר בעיני.
אסף.
יש ביננו עורכי דין מרשימים וגם כמה עיתונאי רכב.
הכי פרקטי לטעמי לבדוק שמישהו מהם ימליץ אם יש סיבה משפטית להיתלות בה.
אם כן, לנסות לגייס עורך דין עמית מהפורום בהתנדבות או בתשלום מוזל.
במקביל לפניה משפטית להוציא ידיעה תקשורתית שתתמוך בלחץ.
אני מסוגל לדמיין שיש עוד כמה התארגנויות של אנשים שזה פוגע בהם.
לדוגמה מועדון החמש, עמותות טרקטורונים ואופנועים ועוד׳
אני בטוח שנוכל לבצע מאבק צרכני יעיל אם רק נרצה.
מישהו מעורכי הדין מוכן לתת המלצה ראשונית אם ניתן לתקוף את הנושא?
בועז
הי
ההימור שלי הוא שכדי לבצע שינוי יהיה צורך בהליך משפטי,
כל טענה שתגיע מצד "לקוחות" תוכל להבלם בשם בטיחות הציבור.
אף פקיד ממשלתי לא יקח על עצמו אחריות להיות זה שמקל את הגזירות שהרי בתאונה הראשונה יגיעו אליו "לערוף את ראשו"...
לכן, רק ע"י "צו מגבוה" זה יוכל להתבצע וגם אז, קשה לי לראות את זה קורה בקלות...
תמיד אפשר יהיה לטעון שיש צורך לבדוק את החלקים המגיעים ולודא שהם בטוחים/מתאימים לרכב, ליבואנים הרישמיים אין שום אינטרס לעזור כאן.
סער
חבר עדכן אותי שבמשרד התחבורה שמעו אותנו ועדכנו את הטופס.
לרעה.
נדרש "אישור מוסך יבואן" להתאמת חלק החילוף לרכב, במידה ומדובר בפריט בטיחותי. כן, לא עוד "מוסך מורשה" (על ידי משרד התחבורה), אלא "מוסך יבואן". זה הניסוח:
ציטוט:
מוצרי תעבורה בטיחותיים-יש להמציא אישור מוסך יבואן
מתוך:
http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHE...aRisuiYevu.pdf
לדעתי זה כבר חסם בלתי סביר, כי מובן שעם העברת הסמכות לאשר חלקי חילוף ממשרד התחבורה (שעוסק ברישוי מוסכים) ליבואן החלפים הרשמי (יבואן הרכב) - הוא מציב את מוסך היבואן בהכרח במצב של ניגוד אינטרסים שיפעל לרעת האזרח. יבואן חלפים רשמי צריך לאשר ייבוא אישי של חלק חילוף? הצחקתם אותו. ייבוא אישי של חלקי חילוף אשכרה מוציא כסף מהכיס של היבואן הרשמי. ומה אם מדובר ברכב בייבוא אישי? הם בכלל ישתינו מצחוק כשתבואו לבקש אישור (מדיניות רשמית של כל היבואנים היא לא לתת שום שירות, ולו הבסיסי ביותר, לרכב בייבוא אישי. זכותם, זה מצב של תחרות).
משפטנים יקרים, האם זו כבר עילה יותר מוצקה לפניה לערכאות משפטיות? זה לא סתם טרטור או עיכוב, זה כבר ממש חסם בפני ייבוא אישי של חלקים.
אסף.
ואיך זה בדיוק יעבוד עם חלקי חילוף תחליפיים שדורשים אישור יבואן של חלפים שרובם מקוריים ? זה לא ...
החבר'ה האילו מנותקים מהמציאות ונוגדים תקנות חדשות המאפשרות ייבוא של חלפים חלופיים בשוק חופשי.
לדעתי מדובר כאן ב clear case משפטי .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofiredri
ואיך זה בדיוק יעבוד עם חלקי חילוף תחליפיים שדורשים אישור יבואן של חלפים שרובם מקוריים ? זה לא ...
החבר'ה האילו מנותקים מהמציאות ונוגדים תקנות חדשות המאפשרות ייבוא של חלפים חלופיים בשוק חופשי.
לדעתי מדובר כאן ב clear case משפטי .
אתם פשוט תמימים
או שאולי אתם לא חיים במדינת ישראל
לך למגרש כדורגל עמוד ליד הקופות תראה איך מוכרים כרטיסים .
טוב זה כדורגל זה בתחתית סולם ההגינות .
אז תגש לשלם ארנונה ברשות מקומית עמוד ליד המשרדים אתה כבר תבין לבד .
עיריה אלה בכלל מושחתים .
ואיך אתה משלם לחינוך הילדים שלך .
אה כל אחד דואג לילדיו באופן אישי
כבודו רוצה כרטיס חניה ( כזה של נכים )
מה דעתך לפתוח עסק במדינת ישראל .
אז מה בדיוק היתה הבעיה ?
כבודו רוצה להביא חלק לתיקון רכב אספנות
או כבודו רוצה לתקן מכונת כביסה ישנה .
אני בכלל שמעתי על כאלה שבונים שערים חשמלים לגיפ שלהם .
בסוף יהיה סדר . כנראה שלא בדור שלנו .:(
איציק
אופיר, נראה לי שמקום מגורך משפיע עליך וגורם לך למחשבות על "זכויות האזרח" וכדומה,
להזכירך, במדינת הבולשביקים אין זכויות אזרח.
בואו נהפוך את השולחן ונשים את עצמינו בתור שולטי מדינת ישראל
איזה אינטרסט יש לנו לא להקשות על הציבור לבצע יבוא אישי מכול סוג?
1. מכס, ברור לנו שחלק נכבד מיבוא אישי נשלח בהצהרת ערך נמוכה, אז אנחנו מפסידים
2.מע'ם, פלוני קונה מוצר בחנות ומשלם 3X, אותו פלוני מזמין מחו'ל ומשלם רק X, אנחנו מפסידים %66 במע'ם
3. מס הכנסה, כשפלוני קונה בחו'ל ולא מהיבואן, היבואן לא מרויח ולכן משלם פחות מס הכנסה, שוב הפסדנו.
4. עלות הביורוקרטים, ככל שיותר אנשים יזמינו מחו'ל בניגוד לקניה מקומית ניצתרך לגייס ולשלם משכורות לעובדי דואר, עובדי מכס וכדומה כדי לשלוט בכמות הדואר הגודלת. עוד פעם הוצאות מיותרות.
5. עקיפת היבואן עלולה לגרום לפיטורים בשל פחות מכירות ונצתרך לשלם להם דמי אבטלה, שלא לדבר על ההפסד במיסים, ביטוח לאומי וכדומה.
6. בטיחות (עלק) פלוני יכול להזמין (סתם נגיד) רפידות לא מאושרות ע'י היבואן ולהכנס בקהל קשישים וילדים
מי צריך את זה? למה לקחת סיכון?
אני יכול להמשיך את הרשימה......אבל לא חושב שצריך והנקודה מובנת, ואני עף לישון.
תזגי ..( WTF ) ... יוסק'ה ..
תגיד, אתה עובד בשבילם ? למה אתה נותן להם רעיונות ?
ולעניין .. איזה אייפון אתה מוכר ? סינגפורי ? אני בדיוק אתמול החלטתי שאני לא מחליף לחדש כל עוד הישן עובד ואולי אחרי זה בכלל אנדרואיד ... אבל במחיר שפוי ... ההממ ? .. ( במשלוח עם ערך מופחת, כן ? )
בובו,
אם אתה חושב שאני נותן להם רעיונות אתה תמים,
הם עוד יכולים ללמד אותי הרבה.
ואתה לא צריך אייפון, זה למבוגרים.
אגב, אין כזה דבר כאייפון סיני, טיילנדי וכו.
השם אייפון שייך לשטן הקטן, סטיב ג'ובס
כול מי שמשתמש בו למטרות שיווק של זבל אחר מקומו בכלא.
גיא, TZAGI. קחו את המסחר ביניכם לערוץ ההודעות הפרטיות.
ג'ו, מספיק להתייחס למקום מגוריי בכל תגובה שלי. זה לא רלוונטי.
אסף שואל שאלה ומעלה בעייה אמיתית וחמורה, ובכל התגובות אני שואף לענות תשובות אובייקטיביות שאינן תלויות מקום גיאוגרפי.
אם בא לך להגיב ממקום של אזרח אמריקאי נטול דאגות תחבורה, קדימה, אבל זה לא מקדם את הדיון כל עוד הוא מתייחס לבעיות במדינה אחרת (ישראל), למעט מקרים בהם אנחנו רוצים לאתגר את פקידי משרד התחבורה בלמה שם כן ופה ההיפך.
יש בישראל זכויות אזרח אבל לממשלה יש נטיה להתעלם או לנסות להתעלם מהן, כי לאזרח הקטן אין את הכח לשנות.
כשהגבול נחצה, אזרחי ישראל חייבים לעמוד על זכויותיהם הבסיסיות ולדחוף לשינוי. מדובר כאן במקרה כזה ומעבר.
מצד אחד פותחים את השוק לחלפים לא מקוריים, ומצד שני מקשים על היבוא שאישי ברמה של אישור ייבואן.
זה נוגד את ההגיון הבסיסי ויש לתבוע שינוי בדרך משפטית.
לילה טוב !
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
caspi
אני חושב שעניין העתירה יכול להניב תוצאות ,
בהנחה שמי שמגיש אותה יש לו את היכולות המתאימות .
ובמקרה הזה אני חושב שבית משפט יכול להשפיע יותר מתוכנית טלביזיה כזו או אחרת .
הרי אף אחד לא באמת הפסיק לאכול חומוס או נקניקים אחרי התוכניות לא ?
יש מספיק חברים באתר הזה(ולא רק פה) ,שמעוניינים שהמצב ישתנה .
אני מוכן לתרום את החלק שלי בסכום כסף שיקבע ויתחלק בין חברי האתר.
יאסף על ידי בעל תפקיד כאן באתר ,שירכוש באמצעותו ייצוג הולם .
ואני חושב שעם קצת נכונות וקצת כסף מכל חבר אפשר לרכוש ייצוג איכותי שישנה משהו .
.
עד עכשיו זו התגובה העניינית הראשונה (לדעתי...)
ציטוט:
אם אכן מתגבש כיוון כזה ,אני אהיה הראשון שישלח צ'ק
אני אהיה השני
ואם זה לא מספיק, חבר אחר עידכן כי לחלק (בטיחותי) שייבא, לא אישר האדון ברדה את הבקשה, ודורש ממנו "אישור המחלקה הטכנית של היבואן על התאמת החלק לרכב". הרכב בייבוא אישי, והיבואן ענה שאינו נותן אישורים או שירות מכל סוג לרכב בייבוא אישי.
מצד אחד, משרד התחבורה דורש להביא אישור מהיבואן. מצד שני, היבואן מודיע חד משמעית שאינו מוכן לתת את השירות הזה. מילכוד.
האם ניתן לחייב את היבואן לתת את השירות? ברגע שמשרד ממשלתי דורש אישור מהיבואן ורק ממנו, האם לגיטימי שיסרב?
האם ניתן לדרוש ממשרד התחבורה להסתפק (למשל) בצילום מתוך קטלוג חלקי חילוף?
אסף.
נראה לי שיש קייס, אך זה גדול עלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
העניין גם לא קשור למכוניות ישנות או נדירות.
זכות בסיסית של כל אזרח היא לקנות מוצרים בשוק חופשי. גם למכונית חדשה, סתם מכונית.
צודק נמרוד
לפני כ5 שבועות הזמנתי לחבר חלק להונדה CRV שנת 2010 ומאז החל הנוהל שאסף קציר תיאר בתחילת השרשור
הודעה במכתב
פניה למשרד התחבורה
טלפונים שגויים
בקצור עד היום לא נעניתי
מבייש שבמדינה מתוקנת הדברים מתנהלים כמו ברפובליקת בננות
אבל אני עדיין חושב שמכתב למשרד התחבורה ( לשר עצמו) עם תפוצה למבקר המדינה , למכס ולכל מי שקשור , יעשה את העבודה .
נצרף כולנו את המכתב ה"קלוקל" שקבלנו בדואר המודיע כי עלינו לפנות למר... במשרד התחבורה
ואני מאמין שהדברים יזוזו
אסף / דרור
בתור כתבים אתם בודאי תנסחו את זה בצורה ראויה
וכל מי שנתקל בבעייה ישלח אליכם את צילום המכתב "הקלוקל" ( הסיבה שאני קורא לו קלוקל - כי הוא מגיע מצולם באיכות הכי גרועה שניתן לצלם , ולא ברור )
לשתוק או להרים ידים -אסור לנו
מה דעתכם על ההמועצה הישראלית לצרכנות? מדובר בחברה ממשלתית האמורה לדאוג לצרכנים ולהגן עליהם מפני חסמים כאלו. האם חוק הגנת הצרכן רלוונטי במקרה הזה? הרי אין כאן עסקאות בין צרכנים לבין עוסקים, אלא מדובר בעסקאות פרטיות.
ואולי בכלל הממונה על ההגבלים העסקיים, לעניין הבקשה להמציא אישור יבואן?
אסף.
אגב, ג'ו, בתשובה לשאלתך "איזה אינטרס..." - לממשלה יש אינטרס שנייבא חלקים בייבוא אישי באופן קל ופשוט ונשלם עליהם מכס, במקום שפקיד אחד יגרום לנו להימנע מכך ולהבריח את אותם חלקי חילוף.
שים לב שרוב מי שמבריח חלקים עושה זאת כדי לא לעבור את הבירוקרטיה ולא כדי להתחמק מתשלום מכס (שזה הצ'ופר).
אסף.
אבל אני עדיין חושב שמכתב למשרד התחבורה ( לשר עצמו) עם תפוצה למבקר המדינה , למכס ולכל מי שקשור , יעשה את העבודה .
נצרף כולנו את המכתב ה"קלוקל" שקבלנו בדואר המודיע כי עלינו לפנות למר... במשרד התחבורה
ואני מאמין שהדברים יזוזו
להזכירכם כי בתחרות על הכיסא של כל אותם יפי נפש המכונים חברי כנסת ואחת כמה וכמה חברי ממשלה "זוכים" בתיק התחבורה הנכשלים ביותר ולא נראה לי שמעניין אותם מכתב זה או אחר.
הרי יש להם קדנציה להעביר בעונש הזה שנקרא משרד התחבורה ואני מהמר שבהזדמנות ראשונה הם יקפצו על כסא נחשב יותר!!
להזכירכם שהם אינם רואים מבעד לווילונות הסקודה וולוו או כל רכב אחר בו הם נוסעים את התשתיות "המצוינות" של מדינת ישראל ובטח לא מודעים לקטל בדרכים האם נראה לכם שהם ישנו את המדיניות? לו גם ניסו הם היו נתקלים בבירוקרטיה של משרד האוצר שמעדיף להשקיע במשקאות לשרים בעת ישיבות הממשלה וכמובן הקדנצייה המקוצרת לה כל שר תחבורה מייחל.
לסיכום אולי בג"ץ לא שנראה לי ששם יש איזה חיבור למציאות.