מסכים עם הכול פרט לזה שהבני זו$%ת כבר גנבו לי סמוראי אחד :-x
לדעתי אחלה רכב למתחיל גם נכנס בתקציב ואפשר לשפר אותו מאוד במידה ורוצים...
Printable View
ראיתי סופות במחירים של בין 19 ל-37 אלף ש"ח מפורסמות באינטרנט, עדיין לא התקשרתי כי אני לא יודע מה העדפות ההתקשרות של בעלי הרכבים ביום שבת...
בסיקסים (CJ, נכון ?) זה נע בין 12 עבור כלי חלוד בלי טסט לבין 29 אלף עבור משהו שנראה יותר כמו סופה מאשר סיקס... אבל מ-1980...
ניבה בכלל נעים בין 6 ל-15
סמוראי בין 7 לרכב בלי טסט לבין 39 אלף לרכב מ-97..
אז מה בעצם הערכות המחיר ההגיוניות לכלים האלה אם אני רוצה סופה / ניבה / סמוראי / סיקס + יישור קו ?
לטובתך, את הרוסים תוציא מהרשימה!
שני דברים,
1. מבחינה פיננסית עדיף לשלם יותר כסף על רכב במצב תקין מאשר לקנות נבלה ולשפץ אותה.
2. לגבי סיקסים, אתה יכול לקנות אחד במצב מצויין סביב ה-30 אלף (מפורסם פה באתר אחד ארוך כתום גביב המחיר הזה) רוב היותר זולים יצריכו ממך השקעה גבוהה יותר מההפרש מחירים ביניהם לבין אלו שעולים 30.
חדש בתחום + חייל משוחרר (הבנתי נכון?)
לך קודם על סמוראי, אפילו מעט ישן יותר (יש הרבה במצב סביר מתחת לתקציב שלך).
הוא יעשה (כמעט) כל מה שהסופה עושה.
גם הוא קשוח וספרטני כמו הסופה.
גם הוא מעדיף חול חצץ וסלעים על אספלט.
גם הוא קשה ולא נוח לנסיע מנהלתית.
גם הוא מהווא כר נוח ונרחב לתוספות, שיפורים ומשחקים שונים (למי שחפץ בכך).
רק שהכל עולה (קצת) פחות.
אחזקה הרבה יותר פשוטה.
אוכל הרבה פחות דלק.
הרבה פחות מושך את שכינך ממזרח ומדרום ל"השלמת ציוד".
ההבדל העיקרי הוא במשקל העצמי, הרגשה בטוחה יותר על הכביש ובכוח הזמין (ויש הרבה ממנו בסופה בניגוד לסמוראי, לא שחסר לו בד"כ).
אבל, אני יודע, לשיקולי הרגש (הלב) שאומר סופה בניגוד להגיון שאומר להתחיל בקטן (סמוראי) עשוי להיות משקל גבוהה יותר...
אני יודע שזה לא קשור ישירות לנושא השירשור אבל אני פשוט חייב להגיד את זה!ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
כשאתה מוצא חלפים... אולי. מצד שני צריכת החלפים... אפעס, יכולה להיות הרבה יותר גבוהה. הסיקס יותר פשוט במובן של אין מחשב וחיישנים, ובמערכת דלק פרימיטיבית.
מצד שני הוא ישן יותר, אוטו לא אמין בבסיסו ובמהותו. את זה אני אומר מנסיון של שני סיקסים מול שתי סופות. תאמין לי, ממש אין מה להשוות. דווקא החיישנים, ההזרקה ומערכת ניהול המנוע בסופה, אלה שהוציאו לה שם של "מסובכת", הם שעושים אותה לכלי רכב אמין, עם מנוע שעובד תמיד מדויק ונכון. בסיקסים לא היו עוברים יומיים-שלושה בלי לפתוח מכסה מנוע, ולא רק כדי לבדוק שמן ו/או מים, וגם זה היה לפני 11 שנה... מאז הכלים האלה לא נהיו צעירים יותר.;
לא יודע אילו כלים היו אצלך ומה היה מצבם אבל אצלי יש CJ אחד וזה כל הניסיון שלי עם CJ ים,
הוא שנת 86 והוא אצלי שלש שנים, משמש לרוב כרכב טיולים (אפילו שכיום הוא הרכב היומיומי שלי) ואין לי מושג על מה אתה מדבר, אתה תמיד אומר שה CJ ישן יותר, זה נכון, אבל גם סופה שנת 90 ומשהו זה לא רכב חדש, שנייהם רכבים ישנים שבדרך כלל עוברים חיים קשים שכל מה שחשוב זה רמת התחזוקה שלהם.
המשפט שלך לגבי ה CJ שהוא "אוטו לא אמין בבסיסו ובמהותו" ממש מקומם!
אצלי אני פותח מכסה מנוע אחת לשבוע (ואני מזכיר שכיום אני נוסע ברכב כרכב יומיומי) בודק שמן ומים וסוגר את המכסה מנוע, זהו, אה סליחה, לפני שבועיים החלפתי גם פלגים, חוץ מזה אני לא זוכר שהיה צורך לתקן משהו ברכב הזה בחצי שנה האחרונה אם לא יותר מזה (אולי אפילו בשנה האחרונה) חוץ מתפוח הגה אחד (של הזרוע פיטמן) שגילו בבדיקה לפני הטסט, אני לא מדבר על כל מיני שדרוגים\החלפות\שיפורים שאני עושה ברכב כי אני רוצה וזה חלק מההנאה שלי.
לגבי החלפים, אף פעם לא היתה לי בעיה להשיג חלפים בארץ חוץ ממחלק לברקס שהמחיר בארץ היה גבוה מידי (אבל היה) ולכן הזמנתי מחו"ל.
לא ברור לי למה אבל כל פעם (או לרוב) שה CJ מוזכר אתה מוצא לנכון לנגח את הכלי הזה ולשבח את הסופות (החדשות)
לנגח?
אני מת על ה-CJ, היו לי שניים ואהבתי אותם. אבל אני לא לוקה ב"תסמונת ג'יפטריפ" (שיש לה עוד סימפטומים, אבל העיקרי ביניהם זה - שלי הכי טוב).
אני מתייחס לג'יפים האלה באובייקטיביות.
הם ישנים, הם שחוטים, הם עייפים. רובם גרוטאות במצב שספק אם בכלל ראויות לתנועה על דרכים ציבוריות ולא תתחמק מזה. למרות שאנחנו משקיעים בהם ממון רב וזמן פנוי לרוב, לא נצליח להשיב אותם לנעוריהם.
כמו אצל כלבים - שנה אחת של ג'יפ שקולה להרבה שנות פרייבט. וכן, יש הבדל עצום בין סיקס משנות השמונים לסופה מאמצע שנות ה-90.
כמה סיקסים בלי חופשים בכלל אתה מכיר?... כן, יש כמה.
כמה סיקסים עם מנועים מכוונים פיקס אתה מכיר? אני הכרתי שניים-שלושה. יש כנראה עוד כמה...
כמה סיקסים עם שילדות שהתפר לאורך הקורות שלהן לא נפתח אתה מכיר?... כן, נשארו כמה כאלה. תעשה עבירויות כל שבוע ותחווה את זה גם אתה.
חלודה? אותו זבל של תע"ר. סופות מחלידות וגם סיקסים. הסיקסים אפילו יותר, כי עוד לא ראיתי סופה שהשילדה שלה רקובה מחלודה. סיקסים?...
מכיר את השרשור המפורסם "כמה באמת עולה לנו להחזיק CJ"?..... חפש אותו, כי לי אין כוח. יש שם הרבה תובנות. בוא ונאמר שכאשר עברתי מה-CJ8 מודל 89' שהיה באמת מצוין, לסופה 95' אשכרה הרגשתי הקלה בחשבון הבנק שלי.
שלא תבין לא נכון - הסופה לא מושלמת ושוב - אני חולה על ה-CJ. זה הדבר האמיתי. אבל זה כבר רחוק מלהיות אוטו למתחילים. גם סופה לא בדיוק ג'יפ למתחילים, אבל היא הרבה יותר ידידותית למשתמש, אמינה יותר ואפילו בטוחה יותר, לפחות על הכביש. כשאני קורא המלצות לכל מיני טירונים בתחום ללא ידע טכני וידיים ימניות לרכוש CJ, אני פשוט נחרד, כי זו הדרך הבטוחה ליצור אצל בנאדם שעוד לא מכיר ולא יודע מי ומה - את אותו חור גדול בחשבון הבנק ואת הרתיעה מג'יפים למשך הרבה שנים.
אני מצטרף להמלצה להתחיל עם סמוראי ואם התקציב מאפשר - עם ג'ימני. ללמוד את העסק, את היתרונות והחסרונות, את הסבבה ואת הבעסה (ויש הרבה מזה וגם מזה), לצבור נסיון ואחר כך להתקדם לג'יפ אמיתי. לא קודם.
שתהיה לנו שנה נהדרת, מרובת טיולים וללא תקלות.
סיקס = סופה אם היתרונות והחסרונות של האחד יותר מהשני יש כאלה גרועים מהסוג הזה ויש כאלה מהסוג הזה אבל שניהם טובים באותה רמה לשניהם יש נשמות שלא תוכלו למצוא ברכבים אחרים למשל קח טויוטה לעומת סופה טויטה ללא רכב נוסף לעולם לא תצא מהשטח אם תקלה ואילו סופה אם תחזוקה נכונה תצא גם תצא ככה גם סיקס לעומת דיסקברי.
דרור, למרות כל מה שאמרת על הסיקס, אני עדיין מעדיף את הסיקס ולו רק בגלל השינה הטובה בלילה.;-)
מוריס, אל תפתח פה לשטן.
בני הדודים באיזור המשולש אוהבים סבנים ופחות אוהבים לשלם עבורם... אז שמור על הבונבון שלך, טפו טפו... ושוב טפו טפו.
ששש... אין לי סבן :mad: חוץ מזה לא אמרתי שאני ישן טוב בלילה.
אז ממה שהבנתי מהשרשור זה שעדיף לא ללכת על סיקס בגלל האמינות, כדאי ללכת על סוזוקי בגלל התקציב ושסופה טובה מהם אך גניבה.
אם אני מעלה את התקציב לצורך סגירת פינות ויישור קו, מה לדעתכם יהיה תקציב הגיוני ?
ולגבי התקציב, מצאתי משהו שנכנס, מוצע ב-23,000 ש"ח לפני מיקוח.
סופה שנת 1998, דיזל 2.5, ידני, פתוחה.
יש דבר כזה "דגם רינגלר" ? - לפי מה שאני יודע, רינגלרים זה רק ג'יפ...
עדיין לא ראיתי את הרכב מולי, יש סיבה להגיע ולבדוק אותו לדעתכם ?
עד כמה גרוע המנוע סולר ?
רע,
חלש (עצל).
תקלות חוזרות.
מחסור בחלקי חילוף.
יש כאן בפורום משהו שמתעניין בכלי הזה, כולל הסבה לבנזין (יקרה...)
דרור , איני יודע מה הניסיון שלך עם סיקס .
לעומת זאת מניסיון שלי עם סיקסים ( 26 שנים בשטח עם סיקס , סופה , דיסקברי וגם סמוראי ) אני החזקתי סיקסים ממודלים : 75 , 77 , 85 , 88 ( שמונה שנים יפות ) והאחרון מודל 90 אשר נרכש לאחר שלוש שנים עם סופה אזרחית מבציר 94 , בודי אמריקאי , דנה 60 , נעילות ARB ועוד .לאחר שלוש שנים ושלושה סדקים רציניים בשלדה ( לא כולל תושבות קפיצים ובולמים אשר הפסקתי לספור את הפעמים שריתכתי אותם ) , חזרתי לסיקס מסודר ומדוגם למשעי ( לא , אני לא מוכר ) , וראה זה פלא ההוצאות פחתו , הגב חזר למקומו ( נכון מורכב היום סט קפיצי רוביקון ) , אין תקלות מחשב ( חיישן גל ארכובה פעמיים , חיישן מצערת , מנוע צעדים ומשאבת דלק פעמיים ) .
כמו שנימי ציין בשימוש יומיומי ( לא שטח - שבירות ) ההוצאות השוטפות אפסיות למעט דלק ( כ: 6.4 ק"מ לליטר לעומת 5 בסופה ) . דבר נוסף : יש את כל החלפים זמינים ( וזולים משמעותית מהסופה ) אצל ינוביץ ואצל עזרקו פריט .
לגבי סמוראי : קופצני להחריד , צפוף , דלק : כ:8 ק"מ לליטר . מחיר החלפים יקר משמעותית מהסיקס וגם מהסופה .
גם כיום ניתן למצוא סיקס שמור למכירה ( כרגע מכיר שניים כאלה ) .
ובכן איני לוקה בתיסמונת ג'יפטריפ ( בדוק אצל פרופסור לג'יפים ) ואם אתה מעוניין בייעוץ ( בתשלום סמלי :grin: ) צור קשר ואשמח לעזור .
אילן - 050-5249686
"דגם רנגלר" = בודי מצרי + חזית רנגלר YJ (פנסים מלבניים בתוך המסכה) + דשבורד רנגלר. כל הסופות דיזל הגיעו ככה.
אתה ממש לא רוצה סופה דיזל. נקודה.
מנוע שהותאם לרכב בקומבינה לא מוצלחת. כעיקרון לא אמין, יש בעיית חלפים קשה (מנוע) ומחירם גבוה, ביצועים איטיים וצריכת סולר לא נמוכה.
הסבה לבנזין חוקית ומומלצת אבל לא זולה.
אני מבין שאתה ממש מתחיל, טירון בתחום, עוד אין לך באמת מושג. ג'יפים אמיתיים כמו סיקס וסופה דורשים יחס חם וקצת נסיון וחוש טכני. אם אין לך את אלה עדיין, אתה תתגלגל מהר מאוד לידי המוסכניקים ואלה יפשטו ממך את העור. לדעתי חבל להתחיל ככה תחביב נפלא, לכן אני ממליץ לך להתחיל עם סמוראי, ללמדו עליו את כל התורה ואחר כך לראות מה הלאה.
אצלי היו מודל 78' במשך 4 שנים, ומודל 89' במשך שנה וחצי ועוד קצת.
אחר כך הגיעה סופה 95'. עולם אחר. כל כך הרבה יותר טוב... הימים הראשונים היו כמו חלום. הסופה הזו היתה מוצלחת במיוחד ונשארה איתי 10 שנים (אם לא היתה נגנבת, היתה נשארת אצלי לתמיד), ומאז הגניבה עוד סופה 95' כבר שנה אצלי. אף אחד לא מחזיק אוטו עשר שנים אם הוא לא באמת טוב.
אין ספק, סיקס זה סמל האמינות.
וגם סמל החיסכון - 6.4 ק"מ לליטר. כן בטח. למה לא 16.4?.... יודע מה? אולי אתה צודק, כי פעם עם הסיקס 89' גם אני הצלחתי לסחוט מליטר אחד של בנזין כמעט 7 ק"מ, אבל זה היה על כביש החוף ב-80 קמ"ש קבוע עם 35PSI בכל הגלגלים ורוח גבית... תראה, מי שממש רוצה לחסוך, יכול גם לכבות את מנוע ה-CJ שלו בירידות... כי בעליות תלולות עם הקרבורטור המקורי הוא ממילא יציף ויכבה בעצמו...
סופה ידנית שאוכלת 5 לליטר בממוצע בנהיגה רגילה, היא פשוט לא תקינה. נקודה.
להבדיל מהסיקס ומד המרחק הסמלי שלו, בסופה יש מד מרחק מתאפס, והוא מדויק ובק"מ, לא על בערך ולא במיילים. אפשר למדוד תצרוכת באופן אמין ולא בניחושים.
6.5 ק"מ לליטר זה הממוצע המדויק שלי בסופה פתוחה עם ברזנט קיץ מתנפנף שמייצר הרבה גרר אוירודינמי, וכולל בעיקר נהיגה בשטח עירוני. פקקים וכו'.
הטיול האחרון לצפון הוציא בממוצע כמעט 8 ק"מ לליטר. נכון - זה כלל הרבה שיוט ב-90-100 על כביש מהיר, אבל גם כמה עשרות ק"מ בשטח.
בסופה תקינה ומתוחזקת, אם תנהג מחוץ לעיר כמו סבתא מתה, תראה גם 9 ק"מ לליטר ויותר. אמיתי ומתועד ואין לי שום בעיה לשחזר את זה מתי שתרצה.
אחרי שראיתי וחוויתי מספיק שילדות שבורות, רקובות ואכולות של CJיים ישנים, אינספור תושבות קפיצים סטטיות שנתלשו מהשילדה, תושבות "שש" (התושבת לנדנדות של הקפיצים) שנשברו בשטח, תושבות בולמים שנקרעו, מסנני שמן ורדיאטורים שרוטשו (בגלל תושבות מנוע עייפות - מבנה התושבות בסופה שונה ולא מאפשר לדבר כזה לקרות), גירים וטרנספרים שנתפסו, מיכלי דלק רקובים שהתפוררו, ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה. יש ב-CJ ישן כל כך הרבה נקודות תורפה, לא כי הוא לא אוטו טוב, אלא פשוט כי הוא אוטו ישן ועייף, גם אם מבחוץ הוא נראה כמו שמשון הגיבור... אז לשמוע על סופה שיש לה שלושה סדקים בשילדה... נו שויין. אבל בינינו? בסופה שמתייחסים אליה בצורה נורמלית, זה לא קורה. ואם זה כן קורה - זה מלמד משהו על העבר האפל שלה.
יש כאן כמה חברים בפורום שהתמונות הקטנות בפרופיל שלהם מראות את הסופות שלהם בכל מיני פוזות מעופפות שמסבירות בדיוק למה שילדות נסדקות - אז בפעם הבאה שמישהו הולך לקנות סופה, שלא יסתנוור מנעילה ובודי אמריקאי, אלא יבדוק טוב יותר מתחת לשמלה לפני שהוא קונה.
מה לגבי סוזוקי ויטרה ? או דיסקברי 1994 ? גרנד צ'ירוקי 1997 ?
שווה משהו בשטח או שזה פחות טוב מסמוראי ?
התחלת מ"הארד קור" ועכשיו אתה כבר מתחיל להתרכך.
לצרכיך - ויטרה תהיה כנראה מתאימה (כנראה - כי אינני מכיר אותה).
אם אתה בכוון של שטח קשה, טכני ויכולות , כמעת, בלתי מוגבלות - תשאר עם הסוזוקי.
אה, כמה תכאב לך שריטה מסלע/ענף מזדמן? בסמוראי לא יהיה לך אכפט, באחרים - אולי...
אם הייתי נוהג על אינפיניטי FX45, אז, זה היה כואב יותר...
ולגבי ההארד קור וההתרככות, מה אתה חושב, שאני לא רוצה את הסופה ? רוצה הרבה יותר מכל סוג אחר, אבל אם אנשים שבתחום כבר שנים, ממליצים לי על משהו אחר, אני חושב שיש משהו בדברים שלהם, בייחוד כשאני עדיין לא התחלתי.
יש סיכוי טוב שהרגש יקבע בסוף ומתוך החלט אימפולסיבית אני אקנה סופה, זה גם יכול לקרות... כרגע אני מנסה לתת למוח להוביל.