אה ,כמו שלי,רק על סטרואידים!
Printable View
אה ,כמו שלי,רק על סטרואידים!
העבודה על הגג ממש יפה! אך היה יותר יפה אם זה היה בא על ג'יפ ארוך,
וכן - אומרים שאלוקים נמצא בפרטים הקטנים :)
זה באמת מזעזע. גג הפח המקורי של סיקסים ישראליים זה הדבר הכי מכוער שיש על ארבעה גלגלים. זה ממש השחתה של הג'יפ. אפילו יותר מהלבשת חזית סופה במקום ה"פרצוף" המקסים של ה-CJ.
לשאלת שי - "בודי מצרי" זה הבודי האמריקאי המקורי שאתה יכול לראות בתמונו תשל הסקרמבלרים - הזיהוי המיידי שלו הוא בית גלגל אחורי עם קנט מסביב, ושלוחה אחורית משופעת מעט.
בתוך הבודי יש הבדלים סביב בתי הגלגל האחורי - בבודים הישראליים (סיקס "ישראלי" ואמריקאי)יש תאי זיווד. בבודי "מצרי" אין תאי זיווד.
ואם הבודי בכלל אמריקאי למה קוראים לו "מצרי"? כי הסופות שהורכבו בתע"ר לא הגיעו עם בודי כזה. רק הסופות שהורכבו במפעלי קרייזלר במצרים והגיעו לתע"ר להשלמות ופינישים. המודלים שלהם -96/7 ומעלה, ויש להם עוד פיצ'רים - דשבורד רנגלר, מושבים וגימור טובים יותר וכו'.
תיקון קטןן סופה 95 עדיין תגיע אם הקאנט הנמוך כמו בסיקסים הישראלים אלא אם בעליה החליף בודי ?.סגירת סבן או סופה קצרה תהינה עדיין ארוכות מהצורך אלא אם ברצונך להתחיל בחיתך והרכבה מחדש ?.דרור בעבר הרחוק מאוד היתה כתבה בג"יפולוג על בחור שהפך את הסופה לכזאת(חבל שאי אפשר לשחזר כתבות היו נהדרות כאלה בהתחלה).
תודה דרור - אחפש אחת עם בודי "מצרי", אני אבנה את הטנדר הזה!
גם אם זה אומר לילות ללא שינה, וגם אם זה אומר לקחת איתי עוד יד
עובדת, וגם אם זה אומר להביא כלי כזה מאילת, (ואני מחדרה)
אני לא מפחד מעבודת כפיים - בגיל 14 עבדתי בבניין,
אעדכן לגבי הפרוייקט, תודה על ההכוונה לסופה ולא לסיקס, למרות שהחזית
הולכת להיות של "סיקס" אמיתי ומקורי,
אין לי בעיה להתחיל בחיתוכים/שיופים/תיקוני פיבר,
מבטיח לעדכן, הראש שלי קודח ללא הרף מאז שראיתי את הכלי הזה,
והייתי מוכן לנטוש את רעיון ה"פול-סייז" עבורו, יש לו את כל הקלאסה
הג'יפאית הדרושה, ואם אפשר לתת לו "לוק" של טנדר אז זה עוד יותר מחזק
אצלי את הקטע,
תודה לכל העונים.
מה שניב שכח לציין זה שהסופה שלו (שהיא למכירה) היא עם בודי מיצרי אם אני זוכר נכון
היא גם ארוכה, וגם סגורה, נראה לי כמו אופציה לא רעה להתחלת פרויקת כמו שאתה רוצה
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=47745
ברור שאפשר להלביש בודי של סופה ממודל גבוה על שילדת CJ8 ישראלי... אבל זה מוסיף המון עבודה מיותרת לכ להעסק.
כדאי להתחיל עם סופה ארוכה תקינה ככל האפשר, ובודי במצב טוב ככל האפשר. שיהיה לך בסיס איתן לכל הרכב - בודי שלא יצטרך הרבה פחחות והתעסקות ברקבונות, שילדה קשיחה וטובה בלי שברים וסדקים, מכניקה בריאה, מכלולים במצב טוב יותר וכו'.
כל היתר - חזית, כנפיים, וכו', פחות חשוב. ממילא אתה מחליף לכנפיים+חזית+מכסה CJ. יש מצב לייצר את הקבינה הזו מפח - פשוט לקצר סגירת פח של סופה. זה אולי קצת פחות אלגנטי מסגירת הפיבר המקורית של סקרמבלר, אבל בעבודה סבלנית וצביעה בגוונים שנבחרים בקפידה, אפשר להגיע לתוצאות יפות. אם תשיג סגירת פיבר כלשהי (סבן/רנגלר/סופה) כדי שיהיו בסיס לקיצור, בכלל הרווחת. זה ייראה ממש טוב ודי קרוב למקור.
כל מה שיישאר זה בעיית הרישוי... בעיה לא קטנה, אגב.
לא שאני מבין גדול בפחי זבל ירוקים, ואני לא חולק על עירא
אבל אפשר להזיז תושבות שילדה בקלות בהתאם לאפליקציה, ולמי שמתכנן לבנות סקרמבלר מסופה, זה לא תהיה הבעיה שלו.
שי
אני לא יודע למה אני כותב אבל יש לי הרגשה שאתה מתיחס יותר מדי לעיצוב.
ההבדלים בין סופה לסיקס הם לא רק בחזית ובבודי, מדובר בשני רכבים שונים לגמרי אבל עם הרבה גנים משותפים.
יש הבדלים גדולים בהתנהגות של השלדות למרות הדימיון כנ"ל לגבי המנוע, הגיר, ה,,,,,,
בקיצור הכל כתוב בהיסטוריה של הפורום ואני מאמין שקראת
אני למשל(כמו רבים אחרים) לקחתי cj8 ושידרגתי מערכות שונות שנלקחו מסופה ועדיין נהנה מנסיע על סיקס מבחינת התחושה(סוג של מזוכיזם).
תחשוב טוב ותעשה נסיעות תחושה על כמה סוגי רכבים(אתה מוזמן אלי). ומכאן תמשיך לגבי העיצוב והצבע.
עוד דבר קטן. הסיקס דורש הרבה יותר זמן איכות (גם סוג של מזוכיזם)
יואב
רוב הסדיר שלי הייתי משתנע על "פחי זבל ירוקים" ואני הייתי מאוהב בכלי אל מעל הראש,
יואב:
כן העיצוב של "המערבל" (ה SCRAMBLER) זה הוא שגרם לי לנטוש את רעיון הפול-סייז שכה רציתי,
אני מכיר את התחושה ה"סופתית" פחות את תחושת הCJ8 אך תודה על ההזמנה, וכן ג'יפ באופן כללי
(ג'יפ אמיתי ולא איזה סטיישן קוריאני עם 4X4 לכביש) דורש זמן איכות וג'יפים בני 20+ דורשים עוד
יותר זמן איכות, ראיתי את הפרוייקט של עומר "בולדוג" ומי כמוהו השקיע כ"כ הרבה זמן איכות בג'יפ?
דרור:
זה מה שאני מתכנן לעשות, למצוא סגירת פיבר ולקצר, בעיית הרישוי ידועה לצערי, אבל עם
שיניים חזקות אשיג לו טסט - כי אני חושב לקנות אחת עם רישיונות וטסט, ברור לי שיעצרו אותי
לאין ספור בדיקות וכל מתנדב מתנ"א ירגיש את עצמו הנדסאי רכב, אך אני אלך על הפרוייקט הזה,
החלום שלי זה טנדר סטייל אמריקה, ואם אפשר לקבל אותו בצורת Jeep אז אדרבה,
תודה לשניכם על התשובות,
אעדכן כשיתחיל הפרוייקט,
רק אל תידבק מידידנו הבולדוג בנטייתו לפרק את היצירה שעתיים אחרי שסיים לבנות אותה (תהליך שארך שנים).
יואב, ה"סיקס" שלך נוסע ומרגיש כמו סיקס ממוצע, ממש כמו שאני אתיופי שמדבר סינית.
שי
כדאי לברר האם ניתן לייבא באופן אישי אחד מקורי ישר מאמא אמריקה.
בהנחה שכלים אלו יוצרו בתחילת שנות השמונים ונכנסים לקטגורית "רכב אספנות".
אם זה אפשרי, זה עדיף מלחתן כאן סופה וסיקס ולנסוע ב"כאילו"
לך על הדבר האמיתי!
ירדתי מייבוא אישי עוד שהראש שלי היה נעול על "פול-סייז" זה יותר מידי כאב ראש בירוקרטי,
וכמו שאני מכיר את עצמי באיזה שהוא שלב הייתי נוגח בבפניו של איזה פקיד מטונף של משרד
התחבורע/מכס/בוחן במכון טסטים, אם היה לי את הראש לבירוקרטיה הזאת הייתי כיום על טנדר
CHEVROLET מאמצע שנות ה70 עם ארגז STEPSIDE ביררתי כבר לגבי יבוא אישי, אתה משלם
מיסים יותר ממה שאתה משלם על הרכב עצמו (כמו שנאמר - רק בישראל) ולא רק זה מוסיפים לך
למכס גם את מחיר ההובלה, ועל המכס אתה תשלם גם מע"מ (אם הבנתי נכון) בקיצור. לא עסק משתלם,
נכון שזה הדבר האמיתי, ואולי יהיה ניתן למצוא אחד עם V8 אך העצבים והשיערות הלבנות שיצאו לי
בגיל 24 בגלל הקטנוניות של גופי המדינה ואילי קיצור תכולת החיים שלי ב10 שנה בגלל העצבים לא שיים את זה
הבניה של כלי כזה תהיה תרפיה עבורי, לפרק אותו כמו שהבולדוג עשה אחרי 5 שנות עבודה, זה יהיה
טירוף הדעת - או סתם מחלה חשוכת מרפא, העניין הוא הבניה העצמית, גם אם אחזור לסובארו GL בזמן
השיפוץ זה יהיה שווה את זה, כי אחרי נגיד חצי שנה - שנה שיפוץ ובניה, אקבל כלי נדיר ויפה,
אין לי בעיה לעבודת כפיים,
דרור,
תודה , אבל יש כמה וכמה סיקסים משודרגים כמו שלי ויותר.
מה שכן רובם אצל חברה מתבגרים עם בעיות נפשיות קלות ובלי בעיות של זמן ותקציב.
לגבי הבולדוג
אפילו אצל גו' לא קוראים לאונס אלים זמן איכות;)
הבעיה הנפשית הזאת שנקראת Off Road Vehicle זאת אחת המתנות הגדולות ביותר לאנושות,
ולא משנה אם זה CJ, סופה, רנגלר, בלייזר, סיירה, ברנקו, F350, איסוזו, ואפילו ניתן להכניס
את הסמוראים, אין לי בעיה של תקציב, אני רווק, ואין לי משפחה לפרנס או בת זוג שצריך להוציא
מידי פעם, (שטוצים יש;-)) כך שאין לי בעיית תקציב או זמן, וגם אם אעבוד על הפרוייקט זמן ממושך
זה יהיה שווה את התוצאה שאני מקווה שתתקבל, לעבוד על זה זה לא תהיה בעיה, שני ידיים
טובות, כלים מתאימים, ושכל, זה כל מה שצריך (מעבר לתקציב)
"שער מנשה" יותר קרוב לי,
כן זאת מחלה! היא התחזקה אצלי כאשר היה לי את האיפון,
רוני: LOL גדול!
OBSESSIVE, COMPULSIVE ,JEEPORDER
בתרגום חופשי לעברית זה: "הפרעת אובססיה ג'יפאית"
מאחרי מלחמת העולם השניה שוקדים על תרופה למחלה הפסיכיאטרית הזאת, כאשר חיילים אמריקאים
וקצינים שהיה ברשותם WILLIS BM התאהבו בנהיגת שטח, וחזרו עם תסמונת O,C,J וזה החמיר במיוחד
לאחר המלחמה שיצאו רכבי שטח אזרחיים, ולומר לכם סוד, לאחרונה הצליחו לעלות על תרופה,
אך שום ג'יפאי לא מוכן לקחת אותה והיא נגנזה :-P
רכבי שטח לשוק האזרחי,