וונטות חשמליות או פן קלאץ'?
Printable View
יוסי, איציק וכולם תודה, חג שמח לכולם.
אני לא ממש מרגיש עם הראש בחול ובהחלט מוכן לקבל ביקורת ולבדוק כל דבר ודבר, דווקא הלכתי את רוב הדרך שאיציק הציע, פשוט לא רציתי להלאות את כולם בכל הדרך שעברתי עד היום. המנוע שלי באמת עייף ומנפח ולכן אין ספק שהמשוואה לא קצרה ועם נעלמים בודדים אלא רצף של חולשות.
יותר מזה - הייתי היום אצל עמוס שהמלצת עליו והוא עשה איתי רצף של בדיקות ובאמת זיכה את המזגן על כל חלקיו (תודה על ההמלצה - אכן איש מקצוע מעולה).
עם או בלי קשר לתופעות אחרות שאני משוכנע שיש לשפר (אגב לא לשכוח שלכל דבר יש גם מחיר...), בבדיקות תכלס עולה שהאלטרנטור לא מספק את הצורך ואם כבר אני ממילא מחליף - למה לא להגדיל ? (וזו המלצה של שלושה חשמלאי רכב עד כה היות שיש לי מאוורר חזק של טאורוס וחשמלי נוסף שלוקחים הרבה חשמל ומכיוון שהטמפ. לא יורדת הם גם לא יוצאים מפעולה כמעט אף פעם...). אגב, כמובן שניהם סוחבים ולא משני צידי הרדיאטור...
כמו כן כמו שציינתי באמת המאוורר השני לא יושב טוב על הרדיאטור ויש מה לשפר בהתקנה.
בקיצור,
אני אשפר את מיקום המאווררים ויעילותם ואחליף/אשפץ אלטרנטור בשלב זה. ואחרי כל זה - מישהו יודע להמליץ על אלטרנטור חזק יותר מ-90A שיעלה על צ'ירוקי בלי התאמות ?
תודה !
תשפר את כבל (-) של המניפה הפנימית.
הפעלת אביזרים בעלי זרם גבוה בתא הנוסעים ללא (-) איכותי, גורמת לחוט (-) של שעון הטעינה לראות מתח.
יש לוודא שכבלי (-) מחוברים כיאות עם חטים וסופיות לנקודות המיועדות ולא לברגים קודחים. גרדי הפח גורמי לחלודה בפח הרכב, ואחרי שנה נקודת החיבור אינה מספקת (-).
בברכה,
קיד.
לפי מה שאתה מתאר משהו לא בסדר!
מאוורר חשמלי, של טאורוס צריך להספיק לך מעל ומעבר. נקודה.
אם הוא עובד ללא הפסקה משהו לא תקין. אם אתה מוסיף מאוורר נוסף משהו לא בסדר.
בדוק את מעבר האוויר דרך הרדיאטור ודרך המצנן של המזגן, ייתכן ופה הבעיה.
שנית , אם אין אטימה טובה וכונס מתאים, שוב אתה מפסיד בקירור, בדוק מהי הזווית שבה עומד המאוורר החשמלי ביחס לאנך.
האם הרדיאטור נקי ? מעברי מים ? וכך הלאה סעיף אחד אחרי השני.
אין בעיה להתקין אצלך אלטרנטור של WJ שנראה בדיוק אותו דבר, אבל מספק 136A, השאלה במה זה יעזור ?
מה ז"א שאתה כותב " בבדיקות תכלס עולה שהאלטרנטור לא מספק את הצורך " , איפה ואיך בצעת את הבדיקה ?
איזה מצבר יש לך ? בן כמה ? הספק ?
לדעתי יש לך רצף של טעויות [מצבר חלש, 2 מאווררים במקום אחד, מאווררים שעובדים קבוע, מאווררים לא אטומים, ועוד, אבל אין לי כוח לכתוב] , ובמקום ללכת למקור, אתה רץ לסוף.... ורוצה להתנקם באלטרנטור המסכן שלא עשה כלום לאף אחד.
איך אני יודע ? כי הייתי בדיוק בסרט הזה... ובסוף אלטרנטור אחד, 90A עם רכב שצורך פי 2 משלך, לפני התוספות שלי טוען יופי
אז הנה יש לך מאיפה לקחת אלטרנטור 136A, אבל המלצתי לך, תמצא קדם כל את מ ק ו ר *הבעיה ואח"כ תתחיל לפתור ...
בהצלחה וחג שמח, ואם תרצה עזרה נוספת, אתה מוזמן !
אני בדרך לסיום של סיבוב שיפורים מאוד משמעותי שמאוד מושפע מההמלצות בשרשור וטפו-טפו-טפו - נראה טוב :
המנוע כמובן עדין עייף ומנפח אחרי 16 שנה ו- 350K ק"מ.
עמוס מבני ברק זיכה את המזגן כולו והוביל אותי לבנות במהלך החג כונס ביתי מפח, מאוד יעיל באטימותו שכולל את המאוורר שתי מהירויות של הטאורוס ומאוורר חזק קטן יותר לחיזוק למזגן.
בוצע חיווט מחודש של המערכת כך שהמהירות הנמוכה נכנסת לפעולה רק ב95 ומפסיקה ב-90 (אצלי זה אמנם רוב זמן הנסיעה ברוב השנה אבל לא כולו) והגבוהה תיכנס ב-102 ותיפסק ב-97.
המאוורר הנפרד כבר לא פועל כל הזמן אלא רק עם המזגן וכך יוצא שבאופן פרדוקסלי האוטו מתקרר בהפעלת מזגן יותר מבלי - קודם הגבוהה הייתה 90-95 ולכן עבדה למעשה כל הזמן והמאוורר הקטן חובר קבוע.
המצבר הוחלף אחרי 3 שנות שירות, אבל עדיין הטעינה של האלטרנטור חלשה בלי קשר לכלום - מה לעשות - הוא עייף אחרי 16 שנה.
היות שהוא צריך להחזיק ביום חם את מאוורר הטאורוס ואת השני החלטתי בכל זאת להגדיל בשקל וללכת על 136A ויש אחד כזה באיזו ספינה באיזה אוקיינוס בדרך לארץ הקודש.
אחרי שיותקן - אעדכן שוב.
בקיצור, בינתיים היה שווה.
כמה וואט צורך מאוורר של הטארוס?
השגתי מאוורר גדול עם כונס של מרצדס S קלאס 600 וואט עם מנוע בצד ורצועה מקשרת למניפה ענקית,
זה אמור להספיק ?
איזה בקר (דגם,סוג) צריך לצורך התאמה ל-2 מהירויות (או שצריך 3 מהירויות?)
איזה רגש מומלץ (דגם,סוג)
יש כבר שתי פתחים עם כונסים על מכסה המנוע לאיוורור נוסף.
תודה
ZJ 5.2 97
רוני.. מציע לך לבדוק שהפתחים באמת פתחים על המכסה מנוע.
נראה לי שהם סתם ליופי אצלך :) לא באשמתך.
דני > אני כבר אחרי זה:
נכון שכשקניתי את הרכב הם היו ליופי בלבד והפלסטיק של הכונסים היה ללא פתח כלל, אך כבר לפני כשבועיים הסרתי את הכונסים, פתחתי את הפלסטיק לפי החריצים של הכונס לזרימת אויר טובה.
במקביל פתחתי 2 פתחים במכסה מנוע ופתח תואם בריפוד הפנימי של המכסה,
הכונסים נשלחו לצבעי רכב שיצבע אותם לפי מס' הצבע של הרכב (PX8 במקרה שלי)
דבק דו צדדי חזק, ווקס למכסה מנוע>>> והתוצאה לדעתי טובה מאוד.
כמו-כן מכיוון שאני לא מסתפק בכך(מתוך שאיפה ליותר..) הזמנתי דרך אחד המוסכים שאני עובד איתם כונס אויר של יונדאי טאראקן דיזל,(...יפה בצורתו :p) זה שמורכב על מכסה המנוע עם 6 ברגים וגומייה(שלא מצריך כל חומר פחחות), בשילוב ספאל מושך לפי מידה שלא נראה מתחתיו ...
הכונס אמור להגיע בדואר אויר בימים הקרובים,אין כרגע במלאי, אעדכן כשיהייה מורכב.
הדילמה שלי בקשר אליו: איך ליצור מצב שבנסיעה לא יגיעו מים למקומות שאני לא רוצה שיתרטבו,אולי מגש פנימי עם הפנייה של המים לצדדים, כשיגיע אשבור את הראש על זה.
מה בקשר לבקר ולרגש לוונטה החשמלית : יש המלצות לחלקים/סוג/דגם?
קרא את השרשור הזה, בדגש על תגובה 6.