עידן- איזה מהתמונות זה הקופלונג ואיזה זה (ומה זה) ה"שימס" הזה?
Printable View
עידן- איזה מהתמונות זה הקופלונג ואיזה זה (ומה זה) ה"שימס" הזה?
נקסוס, לאחר בדיקה ידנית - נענוע מוט ההגה מתוך תא המנוע בחלק הקרוב לכניסת המוט לכיוון תא הנהג - הדפיקות הן מהנקודה של כניסת המוט (אני לא יודע איך קוראים לזה) לתא נהג - רואים תנועה של המוט בתוך הגומיה שהוא עובר דרכה. המהנדס הינדס גומיה כזאת בשיתוף מכון ויצמן וחברת קוקה קולה... אני יש לי קשרים רק בפריגת... האם באמת לא ניתן להשיג גומיה כזאת? משהו מכיר איפה אפשר להזמין לפי מידה באיזור המרכז? ואם אי אפשר - מה הפתרון?
דבר עם חברת פפסי- הם בטוח ירצו לתת קונטרא לקוקה קולה- אולי אפילו יממנו לך חינם :twisted:
בועז תחליף קופלונג ותראה - זה יסתדר
עידן- מה זה "שימס"?
חתיכת מתכת דקה שמטרתה היחידה לסגור רווח בין שני חלקים.
טוב, הקופלונג יוחלף בהקדם ונדווח.
אם יש למישהו הצעה לגבי האוקולון.. שירים יד ומהר.
פתאום קפץ רעיון :!: :idea: :idea: :!:
אם הבעיה כל כך נפוצה ואין להשיג כזה אולי נתארגן על איזה בית מלאכה שיסכים לייצר אם נזמין כמות גדולה.... וסוף להגאים המרקדים !
אז אני חוזר - אם משהו מכיר בית מלאכה שתעסק בנושא שיצעק "אני" ויוסיף כתובת. אני מוכן ללכת לבצע בדיקה לחזור עם נתונים ולרכז משתתפים.
הכפפה נזרקה..
אני אשאל את המקורות שלי לגבי ייצור בתשלום אם יהיו מספיק קונים אולי יהיה דיל.
ברגע שתחזק את הקופלונג המוט כולו ימשך קדימה ואז יכול ליהיות שיסגר הפתח.
יש מצב שהחופש נמצא במייסב של ההגה למעלה - חשבתי להחליף אותו (דורש ניסור קל)
אבל אז נפתרה הבעיה בעזרת הקופלונג :lol:
יש לי עדיין את הגומי המקורי שהוחלף באוקולון אם צריך.
אבל לא חשבת על הדבר הכי נדיר - פחית פפסי :lol:
הקופלונג הוחלף. שאלה:
בקופלונג שפורק ישנם שרוולי מתכת קטנים בתוך כל אחד מארבעת חורי הברגים (עד כמה שאני מבין -ספייסרים. מונעים מעיכה של הגומי)
בקופלונג שקניתי במכשירי תנועה אין את המוליכים האלה - החורים ריקים!
מה שקורה בפועל הוא שהגומי באמת נמעך תחת לחץ לא גדול של סגירת הבורג (אני הפסקתי לסגור לא כאשר היה קשה מדי אלא כאשר ראיתי שהגומי נמעך יותר מדי ושני הפלחים המוצלבים מתחילים להתעקם)
אני לא יודע אם החלק שפורק הוא מקורי או לא.
אז מה נכון? עם ספיסרים או בלי? ואם עם אז מה מכרו לי?
אגב, בהקשר להצעת הזמנת האוקולונים - זה לא מעניין אף אחד ?!?! טוב... נחכה לכל ההודעות מאיפה משיגים כשאנשים לא יעברו טסט :wink:
תיסלחו לי או יותר נכון תסלח לי: למה אתה לא מסתכל בספר רכב?ציטוט:
בקופלונג שפורק ישנם שרוולי מתכת קטנים בתוך כל אחד מארבעת חורי הברגים (עד כמה שאני מבין -ספייסרים. מונעים מעיכה של הגומי)
בקופלונג שקניתי במכשירי תנועה אין את המוליכים האלה - החורים ריקים!
מה שקורה בפועל הוא שהגומי באמת נמעך תחת לחץ לא גדול של סגירת הבורג (אני הפסקתי לסגור לא כאשר היה קשה מדי אלא כאשר ראיתי שהגומי נמעך יותר מדי ושני הפלחים המוצלבים מתחילים להתעקם)
אני לא יודע אם החלק שפורק הוא מקורי או לא.
אז מה נכון? עם ספיסרים או בלי? ואם עם אז מה מכרו לי?
חייבים לשים את הספייסרים ולא מהדקים עד שהפלחים מתעקמים!השתגעת?
ומה זה השטות הזאת להדק את הקופלונג חזק כדי למשוך את מוט ההגה, אתם בסדר?
תייצר אוקולון חדש למוט אם זו הבעיה שלך אל תעשה שטויות.
ועל תיפגע הכול בחיוך
טוב, קיבלתי בחיוך :) .... אבל:
א. בהיינס לא מצאתי התיחסות לגבי החלפת הגומיה הצפציפית הזאת. התיעצתי עם מי שביצע את ההחלפה לפני כיוון שלא היו לי הנתונים.
ב. הגומיה נקנתה במכשירי תנועה כחלק מקורי ושלם (כן, ללא הספייסרים).
ג. אם אתה צודק וההתקנה הזאת מצדיקה את התואר - שטות. אז למה רק עכשיו??
העבודה של המהנדס לגבי הגומיה פורסמה לפני שבוע. ולא שמישהו חייב לי משהו, אבל עדיין - הפורום נועד ללמד ולשתף ולהכיל אינפומציה שנוכל כולנו להעזר בה, ובתור מישהו שבעיקר לומד אני מקשיב לעצות של רובכם. אני לא מבקש ממשהו לקחת אחריות עלי חס וחלילה - אני אחראי להחלטות שלי - אבל בכל זאת - המהנדס נוסע כבר שבוע עם מה שאתה מכנה "שטות" "השתגעת", ואם אתה צודק - למה אף אחד לא אמר? הרי זה מהותו של הפורום, לא? שלא יווצר מצב בו משהו מתאר טעות , אף אחד לא מתקן , ושאר האנשים לומדים את הטעות... אז לא השגנו הרבה..
שוב - אני לא מאשים אף אחד !!! רק את עצמי ! אז בקשה לי לאנשי הפורום הותיקים והמנוסים - אני לא רוצה לפחד לעבוד על הרכב (רק עכשיו אני משתחרר מהפוביה הזו..) אנא תקנו אותנו ואל תתנו לנו להשריש טעויות.
ולגופו של עניין ( עכשיו אני צריך עוד חיזוקים ) האם הגומיה שנמכרת כמקורית אינה שלמה? להחזיר את הספיסרים?
תוספת קטנה (גם בחיוך :) ) - לאנשי הפורום הפחות מנוסים - אנא, אל תפרסמו מידע שאינכם בטוחים בו רק כדי להעלות את אחוזי המודעות שלכם...
אצלי הפלאחים הקטנים לא התעקמו רק הגומי עצמו קיבל קצת "טוויסט" :lol:
http://www.pic.co.il/Files/706F535FB...221C20D716.JPG
עיינתי ב SERVICE MANUAL
הקדשתי 20 דקות לחיפוש ואיתור של ההוראה לשים מובילי מתכת בקופלונג המקורי מהחברה שמגיע בלי מובילים כלל והעליתי חרס .לעומת זאת את שאר החלקים כמו הקפיץ והפלאחים הם מציינים שצריך להחזיר (ריבוע ימני תחתון בציור).
קופלונגים של חברות אחרות מגיעים עם השרוולים באורגינל והם לא מעניינים אותנו כי אנחנו רוצים אורגינלי.
גיל הבא סימוכין לכך שאתה צודק ויש לשים שרוולי מתכת בבקשה.
בועז בשירטוט יש טורקים לחיזוק תשתמש בהם.
אגב מה קורה עם החופש עכשיו ?
בכל מקרה ההגה אצלי עכשיו הוא כמו שיצא מהמפעל.בשאר הסמוראים שראיתי גם ממודל חדש ביותר יש בעיה רצינית בהגה .כנראה אף אחד לא רוצה ממש להתעסק עם זה ברצינות (בעל האוטו או המוסכניק שלו) אני לקחתי את העניין ברצינות ותיקנתי את כל החופשים לאט לאט עד שהגעתי לרמה סופית (צלב+קופלונג חדשים מסוזוקי וגם אוקולון חדש) אני רוצה לדעת איפה טעיתי -אם אפשר לפרט ולנמק והכי חשוב להביא דוגמאות מן הכתוב :D .
בועז-להחליף גומית קופלונג זו לא שטות.להחליף אותה ולהדק חזק כדי למשוך את מוט ההגה זו כן.
למהנדס היה -כנראה-קופלונג תוצרת בית או משהו קטסטרופלי אחר וההחלפה פתרה לו את הבעיה שהיא יצרה.יופי.אתה קפצת לפתרון הקל, הרי אתה בעצמך אמרת שיש לך חופש באוקולון במוט הגה.אז תחליף את האוקולון ותמשיך משם וזה בדיוק מה שהמהנדס עשה.
מהנדס-חיפשת ומצאת
איך אתה קורא לשתי פחיות המתכת שמכסות את ארבעת החורים?ציטוט:
חייבים לשים את הספייסרים ולא מהדקים עד שהפלחים מתעקמים!השתגעת?
[/quote]
גבר גבר :D
אנחנו לא מדברים על אותו דבר
ספייסרים = צינורות קטנים שמחפים על הברגים ועוברים דרך הגומי
פלאחים ממתכת = .....פלאחים ממתכת :lol:
אני "הקפצתי" אותו לשם על סמך ניסיון שליציטוט:
יופי.אתה קפצת לפתרון הקל
חוץ מזה הצלב שלו היה גמור...
בועז: הצלב שאבא שלי "תיקן" והביא לך עובד יותר טוב מהקודם?
גיל, אתה קצת מבלגן פה דברים וכבר קשה לי להבין על מה אתה מדבר.
אני מתיחס לשני דברים שונים :
1. קןפלונג הגומי שמתחבר ע"י ארבעה ברגים.
2. הגומיה שחובקת את מוט ההגה. להלן יקרא אוקולון.
אני לא קופץ לפתרון הקל - תקרא את השרשור - אני קופץ לפתרון האפשרי !
אם היתי מצליח לייצר אוקולון כזה הייתי עושה זאת אבל כמו שאתה יכול לקרוא כמה הודעות למעלה, כנראה אין לאף אחד אינפורמציה בנושא, אי לכך אני מחליף כרגע מה שאני יכול - קופלונג.
וצלב.
אף אחד לא הידק ברגים כדי לקרב את מוט ההגה - המהנדס תאר את התוצאה של החלפת הקופלונג.
אם משהו יוכל להתיחס לנושא הספיסרים בקופלונג אני אשמח, אני עדיין לא יודע מה אמור להיות שם.
אה כן ושכחתי - בעקבות ההחלפה הוקטן החופש בצורה מורגשת וההיגוי יותר מדוייק.
אבל זה לא ממש עוזר אם ההרכבה לא נכונה (שוב - מה עם הספייסרים??)
עדיין מורגש חופש לאורך מוט ההגה - מחכים לאוקולון. בסוף הוא יבוא...
כדי להסיר ספקות השקעתי בציור כדי שכולם יבינו
http://www.pic.co.il/Files/706F535FB...866BFC736F.JPG
בשירטוט מופיעים השרוולים שלא מגיעים עם הקופלונג המקורי.
כל פחית נסגרת כנד המוט שמקביל לה כלומר אחת תיסגר במקביל למוט שבא מההגה והשניה תסגר במקביל למוט שבא מהתיבה הגומי חוצץ בינהן.
אין מצב שהפחיות יתעקמו כי אין להן כנגד מה להתעקם רק הגומי חוצץ בינהן לבין הבן זוג שלהן.
מקווה שהכל מובן :lol: