תגובה להודעה: התלבטות בקניית סופה מול אחזקת סיקס ומחירי הסופות לאן?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
אני לא הולך להכנס לך לשיקולים של סופה מול סיקס כי אתה הולך להכניס את עצמך לסרט רציני ויש המון מה לענות לך שזה כבר יהיה מיותר.
רק דבר אחד- שום סופה לא עושה יותר מ6-6.5 ק"מ לליטר ולא משנה מה, בטח ובטח בתנאי עבודה בשבילים ובשטח.
לא אקנס יותר מדי לנושא של סיקס מול סופה כי זה עניין יותר רגשי אם כי לדעתי יש יתרון לרכב חדש יותר!
לגבי צריכת הדלק-היתה לי סופה (עד שנגנבה) מודל 99 ארוכה,פתוחה וללא שום שיפורים/שינויים
ממש כמו שהיתה כשעזבה את משמר הגבול!
צריכת הדלק בכביש היתה 8-8.5 ק"מ לליטר ובשטח, תלוי בסוג השטח אבל הכי גרוע 6 ק"מ לליטר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ddl
אני חדש כאן בגיפולוג אז שלום רב לכוווולם. אני עובד כעצמאי בטיולי גיפים [אין מה להתלהב מזה, מדובר במסלולים נדושים ושבלוניים וכמו כל עבודה כשהיא שבלונית, זה לא כיף גדול]. אני עובד עם CJ-8 מה שנקרא סיקס שנת 86 [עם רישוי מדברי], הסיקס הזה ניתן לי בהשאלה לזמן בלתי מוגבל מקרוב משפחה דרגה ראשונה. הפלוס בו שהוא מצויד במנוע ימח נהדר מינוביץ בן 4, ושאסי מדהים ללא שום סדק או שבר [למעשה הוא עטוף בחיזוקים שמרותכים לכל אורכו שנעשו כשהאוטו היה חדש], וקלאטש חדש. המינוס הוא שהאוטו זקוק להשקעה של 6K+ כדי לישר קו עם דברים אחרים כגון: צמיגים חדשים, סטרטר מחליק, טיפול קרבורטור, שיפור הברקסים, ועוד כמה דברים קטנים, הוא עבר עכשיו צבע ופחחות [נראה כמו חדש] ב 7K שבמידה ואני ממשיך איתו אני ישלם את כל ה 7K, במידה ואקנה עכשיו סופה אז אשלם רק 3.5K על הצבע-פחחות. אבל יש לי ספקות-האם להמשיך עם הסיקס הזקן או לקנות סופה? הסיפור הוא כזה: יש לי כנראה אופציה לקנות סופה 98 ב 50K, סופה שעוברת החלפת מנוע מדיזל לבנזין [מנוע אחרי אוברול] כולל מערכת חשמל וקלאטש חדשים, כולל החלפת סרנים [לקבל יחסי העברה נכונים], רדיאטור וסטרטר חדשים, צמיגים חדשים [ששווים כ 5K], ברזנטים קייץ\חורף במצב טוב, בקיצור סופה מסודרת רק צריך להתניע ולנסוע, לפי דיברי בעל הרכב "שנתיים לא תראה מוסך", טוב, זה קצת הגזמה, אבל בכל מקרה צריך להיות מדובר פה בהוצאות מוסך מינימאליות בשנתיים שלוש הראשונות [או אולי לא?] . הסיקס לעומת זאת דורש-בנוסף להשקעות הנל-הוצאות מוסך בשוטף בממוצע של כ 1K לחודש במקרה הטוב וצריכת דלק של 1 ל5, לעומת ה 1 ל 8 של הסופה המוסבת לבנזין [הקומבינה עם הסרנים החדשים נותנת מהירות קצת יותר גבוהה מסופת בנזין אורגינאל]. אני חייב לציין שהשיקול שלי האם להישאר עם הסיקס או לקנות את הסופה הנל יהיה שיקול כלכלי נטו, ללא סנטימנטים לזה או לזה, פה מדובר בעבודה. ברור שהרווח הכלכלי [אם יש פה] לטובת הסופה יתבטא רק אחרי טווח של כשנתיים שלוש [חלק מה 50K אני יצטרך לקחת בהלוואה]. השאלות שלי הם כאלו:
- מהו הצפי [אם יש כזה] לגבי מחירי הסופות בארץ, האם צפויות להיכנס, בשנתיים שלוש הקרובות, סופות חדשות ומשומשות לשוק האזרחי ולהזרים דם חדש להיצע, שיוריד את המחיר הפראי של הסופות המשומשות? האם שווה לחכות בקניית סופה?
- האם מנוע סופה שניקנה ומרכיבים אחרי אוברול הוא בדרך כלל אמין, או שיש סיכון עם זה?
תודה ענקית על כל עזרה ועצה.
ברוך הבא,
אני רוצה להעלות נקודה מאוד חשובה בנוגע להסבה של סופת דיזל לבנזין.
הדבר דורש לא מעט שינויים מהותיים ברכב ויעשה בצורה אמינה וטובה אך ורק על ידי בעל מקצוע
מוכר, ידוע ואמין. אני בחודש האחרון הייתי עד לתהליך כזה במוסך מוכר ביותר של חבר שלא אזכיר את שמו ולנוכח ההבנה של מה תהליך כזה דורש אני מעלה חשש לאיכות העבודה שביצעו לך. לדוגמא: תושבות המנוע בסופת בנזין שונות מזו שבדיזל ולכן יש צורך לחתוך את התושבות הישנות ולרתך תושבות חדשות. מה שאומר "שינוי מבנה" הדורש גם בדיקת רישוי ואישור. שינוי מבנה, ניסור וריתוך השלדה בצורה מקצועית אינו דבר של מה בכך וצריך להיעשות אך ורק על ידי מקצוען. זה שיש לא מעט אנשים שיכולים "לסדר" את הרישוי זה דבר אחד, איכות עבודה ושמירה על השלדה תקינה זה דבר אחר. נתון זה יכול להיות מאוד מהותי אם אתה לא מכיר את הגורם שביצע את ההחלפה ולדעתי הסיכון רב מידי. רק שתבין, עבודה שכזו הכוללת את הכל אבל ממש הכל כולל סידור הרישוי וכו' שוייה כ- 30K , עכשין תחשוב על המחיר שאתה משלם. איפוא הרווח למוכר ?
למרות העובדה שאתה מציג כאן כביכול נקודת מבט אובייקטיבית ומבקש דעה מקצועית, בדיבריך אתה די מכוון אותנו לתשובה שאתה רוצה לשמוע !
בדומה לחברי אני חושב שישנם בסיפור הזה לדעתי מספר תהיות והסיכון להערכתי רב מידי.
בהצלחה
snirjeepdreamer כותב
ציטוט:
אני רוצה להעלות נקודה מאוד חשובה בנוגע להסבה של סופת דיזל לבנזין.
הדבר דורש לא מעט שינויים מהותיים ברכב ויעשה בצורה אמינה וטובה אך ורק על ידי בעל מקצוע
מוכר, ידוע ואמין. אני בחודש האחרון הייתי עד לתהליך כזה במוסך מוכר ביותר של חבר שלא אזכיר את שמו ולנוכח ההבנה של מה תהליך כזה דורש אני מעלה חשש לאיכות העבודה שביצעו לך. לדוגמא: תושבות המנוע בסופת בנזין שונות מזו שבדיזל ולכן יש צורך לחתוך את התושבות הישנות ולרתך תושבות חדשות. מה שאומר "שינוי מבנה" הדורש גם בדיקת רישוי ואישור. שינוי מבנה, ניסור וריתוך השלדה בצורה מקצועית אינו דבר של מה בכך וצריך להיעשות אך ורק על ידי מקצוען. זה שיש לא מעט אנשים שיכולים "לסדר" את הרישוי זה דבר אחד, איכות עבודה ושמירה על השלדה תקינה זה דבר אחר. נתון זה יכול להיות מאוד מהותי אם אתה לא מכיר את הגורם שביצע את ההחלפה ולדעתי הסיכון רב מידי. רק שתבין, עבודה שכזו הכוללת את הכל אבל ממש הכל כולל סידור הרישוי וכו' שוייה כ- 30K
מידע מעניין לגבי השינויים הנדרשים בשילדה בהסבה למנוע בנזין. האם לי כאדם ללא נסיון, יש סיכוי להבחין האם השינויים המתבקשים לתושבות מנוע בוצעו כראוי, האם ידועים לכם לינקים רלוונטים באינטרנט, עם תמונות שמראות את השינויים המתבקשים בשלדה, כדי שאוכל לדעת?
אני לא יודע לגבי המוסך שביצע את ההחלפת מנוע [ועוד מספר מערכות וחלקים נלווים], אני רק יודע שהוא יש לו נסיון בזה. הסיפור עולה אצלו 20K [ללא ההחלפת סרנים]. כאמור האדם שמסר את האוטו למוסך לביצוע העבודה [וממנו אני אמור לקנות את הסופה]*הוא אדם עם נסיון רב בקניית גיפים משומשים, שיפוצם, ומכירה שלהם ברווח מסויים [נאמר לי, משהו בסביבות 5K], גיפאים לא נפלו איתו, יש לו שם טוב פה באזור והוא היה רוצה לשמור עליו.
ציטוט:
"שינוי מבנה" הדורש גם בדיקת רישוי ואישור
האם זהו אישור נוסף, מעבר לאישור הנדרש על ההסבה מדיזל לבנזין?
זה נכון שאני משוחד קצת לטובת הסופה הזאת [למרות שרובם ממליצים לי לא ללכת על זה], אבל עדיין לא לקחתי החלטה בעניין, ועוד יש סיכוי טוב שאשאר עם ה "scrambler" תוצרת תע"ר שאיתו אני עובד, כאמור הוא אמנם שנת 86, אבל נוסע ונראה נהדר, עם שאסי נדיר שכנראה אין לאף סופה בארץ ומנוע ימח ינוביץ בן 4- חיה רעה.
תודות
בינתיים קיבלתי עידכון\תיקון לגבי המנוע שהורכב בסופה [זה שהמספר מנוע המוטבע לא היה כמו שצריך], המנוע לא היה של רנגלר, אלא של צירוקי. עכשיו כאמור הוא מוחלף למנוע סופה שעבר אוברול, האם זה אומר שוב פעם ניסורים וריתוך של תושבות מנוע בשאסי? [כלומר האם תושבות מנוע צירוקי וסופה הם שונות?]
אם כן האם כל זה לא גורם להחלשה ופגיעות יתר לשאסי? בכל מקרה אם אני יקנה את הסופה הנל אני יביא איתי מסגר מומחה שיתן דעה לגבי איכות ריתוכי התושבות מנוע. אשמח לשמוע בעניין דיעות פה בפורום. תודות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ddl
המנוע לא היה של רנגלר, אלא של צירוקי. עכשיו כאמור הוא מוחלף למנוע סופה שעבר אוברול
אותו מנוע (בשינויי ניהול מינוריים, אולי), אותן תושבות.
חפש לך סופה אחרת
בתקציב של 50K עם קצת סבלנות אתה בסוף תמצא.
אם תחפש סופה אחרת מה אתה מחפש
ארוכה. קצרה. סגורה. פתוחה?
תודות.
ארוכה, פתוחה, ידנית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ddl
snirjeepdreamer כותב
מידע מעניין לגבי השינויים הנדרשים בשילדה בהסבה למנוע בנזין. האם לי כאדם ללא נסיון, יש סיכוי להבחין האם השינויים המתבקשים לתושבות מנוע בוצעו כראוי, האם ידועים לכם לינקים רלוונטים באינטרנט, עם תמונות שמראות את השינויים המתבקשים בשלדה, כדי שאוכל לדעת?
אני לא יודע לגבי המוסך שביצע את ההחלפת מנוע [ועוד מספר מערכות וחלקים נלווים], אני רק יודע שהוא יש לו נסיון בזה. הסיפור עולה אצלו 20K [ללא ההחלפת סרנים]. כאמור האדם שמסר את האוטו למוסך לביצוע העבודה [וממנו אני אמור לקנות את הסופה]*הוא אדם עם נסיון רב בקניית גיפים משומשים, שיפוצם, ומכירה שלהם ברווח מסויים [נאמר לי, משהו בסביבות 5K], גיפאים לא נפלו איתו, יש לו שם טוב פה באזור והוא היה רוצה לשמור עליו.
האם זהו אישור נוסף, מעבר לאישור הנדרש על ההסבה מדיזל לבנזין?
זה נכון שאני משוחד קצת לטובת הסופה הזאת [למרות שרובם ממליצים לי לא ללכת על זה], אבל עדיין לא לקחתי החלטה בעניין, ועוד יש סיכוי טוב שאשאר עם ה "scrambler" תוצרת תע"ר שאיתו אני עובד, כאמור הוא אמנם שנת 86, אבל נוסע ונראה נהדר, עם שאסי נדיר שכנראה אין לאף סופה בארץ ומנוע ימח ינוביץ בן 4- חיה רעה.
תודות
כאדם ללא ניסיון לא מאמין שתוכל להבחין בהבדל היות וקצת שיוף, צבע והלחמת מילוי במקומות הנכונים יכולים לתת מצג שווא פנטסטי. לכן יש צורך בעין מקצועית.
אכן מדובר עח אישור נוסף מעבר להסבה היות ומדובר ב"שינוי מבנה".
בקיצור, תשאר עם הסיקס.
בהצלחה ידידי