אני מתכנן ללכת למתקן ראדיאטורים אם ניתן לשפץ מה טוב אם לא להחליף לחלופי .
יש איזה שהם דגשים המלצות לראדיאטור חלופי אם יהיה צורך ??
Printable View
אני מתכנן ללכת למתקן ראדיאטורים אם ניתן לשפץ מה טוב אם לא להחליף לחלופי .
יש איזה שהם דגשים המלצות לראדיאטור חלופי אם יהיה צורך ??
אפשר להזמין בסוכנויות של בשן .
איציק
לא צריך להזמין,לקחתי מהם אחד כזה בדיוק בשבוע שעבר,יש במלאי!! למי שמוכן להפרד מ-1600 שח בערך:mad:
אספתי מסוכנות בשן רדיאטורים באזור
שלום. מקפיץ את השרשור לטובת שאלה-
מה המק"ט של התרמוסטט המדובר לסיוויק (עבור היילקס כמובן)?
היכן ניתן למצוא באזור חיפה?
מה העלות?
תודה רבה!
שלום לכולם.......
קראתי את כל השרשור בעיון רב ,מנו אלף סיבות לחימום הילקס וכנראה שרובם נכונות .
אני נוסע עם הילקס אטמוספרי שהוסף לו טרבו והוא עשה 500 אלף קילומטר .
את בעיית החימום פתרתי על ידי החלפת רדיאטור אלומניום שהוא יותר טוב ב30 אחןז בקירור,החלפת פאן קלאץ פלוס מניפה של לנדקרוזר החלפת טרמוסטט ל78 מעלות החלפת פולי משאבת מים מינרוסטה שקטן ב25 אחוז מהמקורי .
היתה תקופה שהטמבון צינורות היה מעביר את נוזל הקירור דרכו ובמערכת היה 18 ליטר נוזל קירור [פתר את בעיית החימום] אבל לא היה נעים למגע וביטלתי את המערכת הזו .
הילקס שלי נכון להיום לא מתחמם גם במצב הקיצוני ביותר ולא יעבור את החצי גם באוגסט בעליות של סדום עמוס פלוס מזגן .
פתרון יעיל ואמתי יכלול את כל המרכיבים שציינתי ...
לעשות את השינוי הנכון פעם אחת .
רדיאטור אלומיניום שורה אחת יעיל יותר מנחושת שלוש שורות ..
במידה ומישהוא זקוק יש ברשותי רדיאטור שלוש שורות נחושת משופץ בין שנתיים עבר בדיקה ,של בשן 650 שח .
בהצלחה אלי 0524782986
אלי , הקטנת הפולי מים היתה מוצדקת , אבל ..
אם היית מחליף גם את האגזוז ( במנועי טורבו הקוטר של האגזוז גדול יותר ) יכול להיות שלא היית צריך רדיאטור משופר .
שגיא ודורון
תיקון קל לגבי צנרת האגזוז
ב 93-97 וגם ב 98-01 , קוטר הצנרת הוא 2 צול (48 מ"מ בקוטר החיצוני)
ההבדל בינהם הוא דוד הפליטה אשר שונה בין דגמי המנוע האטמוספרי לזה עם הטורבו
איתי
נכון , וכאלה כמעט ולא קיימים יותר , דגמי 2002 ומעלה נפוצים יותר ( או הייס ) ובאלה קוטר האגזוז גדול יותר .
דגמי 98-2001 הם בעלי מנוע 2LT הזהה לזה של ההאייס
ולכן גם אלו עם הטורבו המקורי עד שנת 2001 מגיעים עם צנרת בקוטר זהה - ולכן מה שאמרת לאלי על צנרת של טורבו לא נכון (רק הדוד שונה וזהו)
משנת 2002 , מנועי D4D בעלי הזרקת מסילה שונים בתכלית - הצנרת שלהם היא 2.5 צול
אלי, מאיפה הקביעה הזאת?
נחושת מוליכה חום (ולכן גם מפזרת) הרבה יותר טוב מאלומיניום.
נשמע לי מוזר..
איתי,
אני עובד מידי פעם עם מודלים 99-01 מקוריים לגמרי והצנרת שלו גדולה בצורה בולטת לעין ביחס למה שיש ברכב הפרטי שלי.
הדוד חייב להיות שונה כי המנוע הזה מפנה גזים בספיקה שונה, בגלל זה גם הגיוני יותר שהצנרת שלו תהיה שונה.
יכול להיות שביציאה מהסעפת הוא בקוטר זהה ואחרי זה מתרחב- זה עוזר ליצור אפקט שאיבה ופינוי מהיר יותר.
יש כאן איפושהו באתר שרשור ישן לגבי הסיבות להתחממות היילקס שעברו הסבה למנוע טורבו, דנו שם בהבדלים בצנרת, אם תוכל לאתר אותו זה יכול לעזור.