עם כמות השנים שלך בשטח / מדבר , אתה כבר מזמן בדואי ,
פשוט עכשיו , רצת לקבל על זה אסמכתא מהמדינה , מברוק ...:twisted:
נ.ב : כמה צריך לשלם לפקידה ? :lol:
שחר.
Printable View
מזל טוב יחיעם.
זה באמת סוג של פיתרון, אם המצב ימשיך להידרדר, האבסורד יהיה שהמקום הכי בטוח להעביר לילה בשטח יהיה במאהל של חבר בדואי בהר הנגב.
הצד השני של המטבע הוא שלחלק (ההולך וקטן) של הבדואים שעדיין משרת בצבא וכן רוצה להיות אזרח נורמטיבי, קשה יותר ויותר לעשות את זה, והמדינה מצדה לא מעודדת את המגמה הזאת (מגורים, תעסוקה וכו').
עדיין לא מבין למה דווקא הבדואים צריכים לקומם יותר מעבריינים אחרים,
לילדים שלי הסבירו בביה"ס שאם תיכנס לאוהל של בידואי הוא יארח אותך במשך 3 ימים (או אולי שבועות?) ורק אח"כ תצטרך להגיד לו מיוזמתך למה באת, הם מאמינים בזה באמת ובתמים - מבחינתם הבידואים הם עם של מכניסי אורחים. ככה שזה לא עניין של חינוך והסתה, או אולי ההתלהמות היא תוצאה של החלום ושברו - דווקא בגלל שחינכו אותנו שהם שבט לא מזיק של מכניסי אורחים - אנחנו מצפים מהם ליותר...
מצד שני - בשיעור תנ"ך הסבירו אתמול לבן שלי בכתה ד', על רחב הזונה, המילה עוררה כמובן צחוק בכתה, אז המורה הסבירה שזונה מעניקה חום לחיילים השבים מהקרב, כלומר נותנת להם פינה חמה לאכול, להתרחץ, לעשות צרכים... (אלו היו המילים של הילדים), הקטן בן ה 7 שמע את הסיפור ועשה חיפוש בגוגל..., הוא מתכוון להסביר היום למורה מהי זונה.
ניר,
קודם כל מדובר בשלושה ימים, לא שבועות (לא צריך להגזים...)
ההיכרות של הילדים שלי עם הבדואים היא בלתי אמצעית וחיובית לגמרי, חיכו הרבה זמן שניקח אותם ללילה במאהל של חבר בהר הנגב, היה להם ממש כיף ורק רוצים לחזור.
הבאנו כדורגל מתנה לילדים והמשחק בבוקר ליד האוהל היה ממש מחזה...
מבחינתם יש להם חברים בדואים בנגב, וזה מה שהם מכירים ויודעים.
את זה שהמציאות יותר מורכבת, יש להם עוד זמן ללמוד, אבל גם אז, יידעו שיש גם צד שני.
ד"א, מבחינת השמירה על הג'יפ, לא זוכר מתי ישנתי כל כך טוב כמו במאהל הזה של העזאזמה...
אין לי ספק שבטוח מאד לישון במאהל של חבר בדואי, רק בבוקר לפני שאתה יוצא בקש ממנו לסמן בגיר את הרכב כדי שידעו שאתה תחת חסותו...
אני אגב ישן מצויין בטיולים דווקא לא במאהלים, הדבר היחיד שיכול להפריע לי הוא דווקא יתושים.
כל עוד לא ישפך דם נוכל להמשיך לעשות את זה, מטר מהבית שלי שלפו נהג מהרכב ברמזור ולקחו לו את הרכב, שני רחובות ליד - בגן של הילד, גנבו רכב מאחת האמהות לפני שהספיקה להוציא את התינוק מהמושב, מאחורי הבית חטף ושחט גנב רכב בחורה בת 27 מפ"ת שהפריעה לו באמצע.
ד"א רמת אביב ג' אם תהית.
זה לא מונע מאיתנו להסתובב ברחובות,
אם ישפך דם (שלהם) זאת תהיה בעיה - הם עלולים להתעצבן ממש ולחפש נקמה.
אז תנקו טוב אחריכם...
תרגעו בבקשה!
הצוות שמאבטח את לוד בדרכו לדרום ועוד רגע יהיה לכווולם ביטחון.
במיוחד לשימשוני שישן בשטח כי אצלו בחצר שמעתי שאפילו פחות בטוח
:-)
ואם מישהו יירה, ושודד \ גנב יפגע או ימות- מה נגיד לבייניש???
ומה נגיד כשיגזר עלינו להיכנס לכלא?
בכל מקרה, אני מבטיח להעמיד תרומה ככל שאצליח, וגם לבוא ולהפגין- בדיוק כמו שעשיתי למען שי דרומי.
שמבחינתי הוא לא רק זכאי- בראייתי הוא דוגמא ומופת!
לצערי, אנחנו פשוט מאבדים את המדינה שלנו... וזה מאוד מאוד עצוב לי.
שורש הבעיה במוסדות ההשכלה הגבוהה בפקולטות למשפטים בפס הייצור למשפטנים, מי שהצליח לעוות את המשפט והצדק - בייניש מיי אס, שיקראו קצת דושטויבסקי,"הכל שפיט" , חבורה של ליצנים שיושבים בבג"ץ,
ניר,
אני רוצה להסביר (לך) את ההבדל של הגישה לחוק, ולא את החוקים עצמם.
אשתמש בדוגמה,
אתה עובד כקופאי בפיצוציה, פתאום נכנס איזה זבל מוציא אקדח ורוצה הכסף,
אתה תופס את האקדח מתחת לדלפק ולוחץ על ההדק, ככה מהר, הגנב בורח אך לצערך פגעת במישהו אחר שעמד בצד.
עד פה הבנו?
(אני יודע, דוגמה מאד קיצונית)
אם אתה בישראל....מי אשם במות של זה שפגעת בו?
ואם אתה בארה'ב מי אשם?
אתה יכול לנחש לבד,
זה שהתחיל את השרשרת מקרים יואשם ברצח, ולא זה שירה.
כלומר, ברגע שאדם בחר לעבור על החוק ולגרום לאנשים אחרים לפחד על נפשם, הוא מאבד את אותם זכויות שמגינות על אחרים.
ג'ו, אתה לא צריך להסביר לי
אמריקה היא מדינה/ אומה שנבנתה עבור אזרחיה/ לטובת אזרחיה הנורמטיבים, אזרחי ארה"ב מצידם דואגים לשמר את המצב הזה ולהנציח אותו. חלום, נקודה.
ישראל עוד מראשיתה הייתה מדינה של אידאולוגים מצד אחד - אנשים שהגיעו כדי להגשים חלום, שילמו ונלחמו בחירוף נפש עבורו ושל עסקנים בזויים מהצד השני שראו הזדמנות להתקרב לצלחת ולגנוב את הקופה, בשעה שהאידאולוגים מדממים בחזית. העסקנים היו חכמים יותר וידעו לנצל את הנאיביות של האידאולוגים לטובתם.
זה לא השתנה עד היום - סבא שלי שהגיע לארץ בשנות ה 20 של המאה הקודמת סיפר בדיוק את אותם סיפורים שאנו מספרים היום. אני לא רוצה להאשים בזה את המוצא היהודי שלנו זה קרה גם בבריה"מ, ברשות הפלשתינית ויש עוד דוגמאות. אני לא יודע מה יש כאן יותר כיום - עסקנים או אידאולוגים, אני יודע מי שולט עדיין.
אני התכוונתי לנושא הפשע בלבד - אין לו פתרון קל, בטח לא ע"י נטילת החוק לידיים ע"י אזרחים, חימוש חפשי לאזרחים תופס גם לגבי עבריינים ובמירוץ החימוש האחרונים תמיד יובילו. לחוקי הגנת זכויות האזרח בארה"ב יש תופעת לוואי חמורה - גם העבריינים הם אזרחים, גם הם מכירים את החוק, למוצלחים מבינהם יש עורכי דין טובים שמשחררים אותם ממעצר מהר יותר מאצלנו. אתה יכול גם לציין את הצד הזה של המטבע האמריקאי.
המשטר הדמוקרטי לא תמיד מתאים במקרה של טיפול בפשיעה, יש יתרונות ויש חסרונות כמו בכל דבר בחיים,
אם היו חוקים עם שיניים, של קטיעת ידיו של גנב ושודד, וסרוס אנסים ועבריני מין הפשיעה הייתה מצטמצמת לאפס,
אבל במדינת ישראל פושעים זוכים לחמלה ואזרחים תמימים הופכים לקורבנות ומשלמים את המחיר,
ראה מקרה שי דרומי - מה יצא מכל הסיפור?
ראה מקרה החקלאי ממושב מולדת שתפס על חם גנבי בקר בשיטחי המרעה בגילבוע ונשפט לשנה בפנים ושילם קנס פיצויים של 100K ש"ח לגנבים,
ועוד ועוד עשרות דוגמאות של פושעים בישראל (כמו קצב האנס למשל) שיש להם עו"ד ממולחים שתמורת בצע כסף מוכרים את נישמתם לשטן ומוציאים את הלקוחות שלהם נקיים,
מה המסר מכל הסיפור , שכחות החושך גוברים על כוחות האור בישראל? שנותנים אגוזים למי שאין שיניים, שההרתעה מתה כבר מזמן,
אז לא נותר לי לסמוך אלא על הגלוק היקר שצמוד צמוד 24 ש'
סלח לי המגיב שמעליי,
המשטר הדמוקרטי אינו מתאים לטיפול בפשיעה? אחי חפש פסים ותעלה עליהם מהר,קצת היסטוריה לקרוא,קצת פוליטיקה עולמית וסטטיסטיקה ילמדו אותך שבמדינות דמוקרטיות אמיתיות ישנה פחות פשיעה מאשר במדינות טוטליטריות,קומניסטיות או מוסלמיות.תבדוק את אחוזי הפשיעה במדינות סקנדינביה,קנדה ועוד.במדינות דיקטטוריות ישנה פשיעה של השלטון ומקורביו נגד השאר,אין פחות פשיעה להיפך.
ישראל אינה דמוקרטיה פשוטה,היא אינה דמוקרטיה אזרחית במלוא מובן המילה,היא מדינה דמוקרטית שנשלטת ע"י מנגנוני בירוקרטיה שלא תמיד רואים עצמם חלק מהדמוקרטיה(ראה התנהלות משרד האוצר, או למשל שליטת הממסד הדתי חרדי הלחלוטין לא דמוקרטי במוסדות מדינה משמעותיים),מנגנוני הבירוקרטיה נשלטים ע"י בירוקרטים שדואגם לרווחת קבוצת היחוס המרכזית שלהן.כל השאר לא מעניין.גם שממשלה או כנסת תנסה להתוות מדיניות יותר פלורליסטית ויותר מאוזנת-היוזמה תחסם אצל הבירוקרטים.
מה בין זה לבין פשיעת הבדואים--ניר טוען לסיבות תרבותיות מזל שלא התכוון לגנטיות,אני טוען שהמנגנונים הבירוקרטים שלנו מחסלים כל חלקה טובה,יוצרים שיתוק אצל מערכות חשובות-כמו חינוך ומשטרה ,מפלים מיעוטים ,מייצרים שנאה ועויינות ולמעשה שולטים במדינה-לא סתם המפלגות הסקטוריליות (החרדיות למשל)תמיד רצו את משרדי הממשלה עם המנגנונים הבירוקרטים הגדולים כמו הפנים והשיכון וזאת בעיקר כדי לשלוט במנגנון הבירוקרטי .משרד הפנים למשל,לאחר עשרות שנים של שליטה חרדית מטעם ש"ס המנגנון מוצף בעושה דברם שישארו שם לפחות על הפנסייה,תחשבו מה זה אומר מבחינת עבודת המשרד והדגשים שלו.
לא משנה למי תצביעו בבחירות הבאות,לא משנה אם יהיה שלום או מלחמה,אם תפונה התנחלות או החאמס יהפוך לארגון בני נוער למען חופש מיני.כל עוד שולט "המנגנון" מה שהיה הוא שיהיה.ותפסיקו לחפש את האשמים בממשלה,היא לא באמת שולטת.
בהמשך למה שניר כתב,אין הבדל בין הפושע הבדואי שידוד אתכם בלילה ויגנוב לכם את הרכב,לבין ההוא בנתניה שידקור אתכם רק כי "באתם לו לא טוב" הבעייה היא לא "בדרום" או בעייה שח "עארסים" יש בעייה של מדינה שמאבדת שליטה,וזו מפחיד הרבה יותר "מאחמניגאד" שמפחיד אותי הרבה פחות מחדלי אישים כמו ברק למשל.
דרור הראל
דרור, כל מילה בסלע !
יאללה, אני מתגעגע למדורה עם החבר'ה בשטח וכל הזיוני שכל, מתי אתה מגיע לביקור מולדת ?
הייתי אוסף את יוני ומגיע אליך, רק לא נראה לי שמותר אצלכם להדליק אש בשטח מלבד במשרפות המאושרות. אני רציני - בוא כבר !
הכל נכון.
ובנימה עניינית - מנסיון אישי, רוב הסיכויים שאתם לא תתעוררו בזמן שהם מטיילים לכם בחניון הלילה.
תקשרו את כלי הרכב זה לזה בשרשרת.
מי שיש לו נשק, שיישן איתו צמוד מתחת לשמיכה/בתוך השק"ש. בעלי כלבים - קחו אותם איתכם לטיול. הם בדר"כ נותנים את ההתרעה הדרושה ויעזרו לכם להתעורר אם מישהו מתקרב.
אין נשק? תחזיקו צמוד אליכם גרזן או אלה. לכל מקרה.