תודה KLAM על ההשקעה והתשובות.
אשמח לשמוע מעוד אנשים דעה על מנוע הדיזל ב- WJ.
למיטב ידיעתי יש הרבה דעות שליליות על מנוע הדיזל בליברטי מאותם שנים. האם המנוע ב- WJ כל כך שונה?
שוב תודה.
Printable View
תודה KLAM על ההשקעה והתשובות.
אשמח לשמוע מעוד אנשים דעה על מנוע הדיזל ב- WJ.
למיטב ידיעתי יש הרבה דעות שליליות על מנוע הדיזל בליברטי מאותם שנים. האם המנוע ב- WJ כל כך שונה?
שוב תודה.
זה לא אותו מנוע. המנוע של הליברטי הוא מתוצרת VM. נפחו 2.8 ליטר, יש לו 4 בוכנות ו-150 כ"ס. הוא מנוע חזק אבל רועש, מחוספס ובעייתי.
מנוע המרצדס CDI שנמצא בגרנד הוא מתוצרת מרצדס (שגם סיפקה את הגיר המעולה עם 5 יחסי העברה), בנפח 2.7 ליטר, עם 5 בוכנות ו-163 כ"ס. יש לו גם 41 קג"מ מומנט, והוא מעודן ושקט הרבה יותר.
חן
אומרים שעלות אינגטור למנוע כזה 2800 ש"ח ולפי הספר ...מחליפים חמישה ביחד...14000 ש"ח לפני עבודה...
יש ביד-2 עכשיו דיזל 2700 שנת 2004 אבל LAREDO, האם הוא בלי הילוך כח? כמו LAREDO בבנזין?
תודה
אני יודע שהשירשור מאוד ישן אבל האם יש משהו חדש לגבי הנושא של הדיזל?
אני מחפש כרגע גראנד, די הופתעתי לקרוא את כל הביקורות הטובות על הדיזל ( במיוחד שהאפשרות לטפל בכל מוסך למוניות והצריכה המצויינת).
קנית אחד? מה קנית ? כרגע ביד 2 יש רק 1 דיזל מרחובות שנראה די משופר, יש למישהו אולי קצת פרטים עליו? הוא מפורסם די הרבה זמן
תודה!
דומה למנוע ברקסטון. התאמות שונות. מערכות הקפיות שונות. המנוע הזה שירת כמה וכמה יצרנים כמו גם מספר דגמים שונים במרצדס. טונה של חלקי חילוןף מקורי ותחליפי אם יודעים איפה לחפש (רמז : לא במכשירי תנועה)
מוסכי מוניות מרצדס מסתכלים על המנוע כמו ספר פתוח.
לא מכיר את ההוא מרחובות.
טיפ בחינם- לא לעשות טעות ולקנות מוזנח בזול ולסמוך על יישור קו - מתכון בטוח לאכילת לקרדה מקולקלת.
אשמח להנחיות ברורות אם יש מישהו שיודע לגבי החלפת צמיגים ל WJ2004CRD לצמיגים רציניים לשטח כאלו שיתנו קצת תוספת לגובה.
הרכב מוגבה באישור 2", אבל נראה שאת היבואן לא מעניין כלום (כנראה בפרט שהרכב הוא יבוא אישי :)) ויש לו שלוש מידות צמיג מאושרות - 245/70R16, 225/75R16, 235/65R17
כנראה שגם ב autodata אלו המידות הקיימות, כיוון שגם במכון טסטים נתנו לי אותם כניתנים לאישור.
השאלה הנשאלת..: זהו?
אם אני רוצה להתפנק עם צמיגים גדולים יותר, אין דרך חוקית לאשר זאת?
לדוגמה, את הרכב קניתי עם צמיג 245/70R17, מוסיף לי עוד 1.5 סמ בערך לדעתי, אחלה! אז אי אפשר לאשר אותם חוקית? צריך להחליף צמיג או ג'נט וצמיג?
לא ניתן לאשר חוקית מידה כמו שלך
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
כן, תיארתי לעצמי. אז מה אחרים עושים? אני בטוח שלא נשארים עם צמיגים "רגילים"
אלא אם אחד מהשלושה שמאושרים אכן נותנים קצת יותר פוש לגובה?
ואם כבר אתה הולך לאשר מידה אחרת בדרכים אחרות, הייתי הולך על 16" עם יותר גובה ...
לצערי אני מתקשה להבין את החישוב שעושים במידות הצמיג, אשמח להצעה איזה צמיג יתן יותר גובה מאלו שמאושרים
יש מגוון רחב, השאלה לאן אתה רוצה לגדול - בגובה ? ברוחב ? גם וגם ?
אתה יודע כמה מרווח פנוי יש לך להגדיל את הצמיגים ?
כדי לבחור מידת צמיג אתה יכול להיעזר באתרי היצרנים, הנה קישור אחד לדוגמא:
https://www.bfgoodrichtires.com/tire...errain-t-a-km3
מחשבוני מידות צמיגי קיימים גם הם ברשת, למשל:
https://tiresize.com/tyre-size-calculator/
קח בחשבון שהמחשבונים מציגים נתונים תיאורטיים בעוד אתרי היצרנים מציגים נתונים בפועל. וכן, יש הבדלים במידות בפועל בין היצרנים/דגמים השונים עבור אותה מידה רשומה. איך זה ? ככה.
לג'אנט 16 המקורי שלך, המידה הקלאסית זה 245/75R16, עוד מידה מצויינת זה 235/85R16 - צר וגבוה, מידה מקורית של דפנדר.
במידה ואתה עובר לג'אנט 17 אז המידה האידיאלית זה המקורית של רנגלר רוביקון, 255/75R17.
החשיבות במידות האלו זה לא רק עוד ס"מ או שניים לגובה, אלא בעיקר שאלו מידות שיש בהן מבחר גדול של צמיגי שטח מלא.
הרבה אנשים נוסעים עם מידות לא בדיוק כמו ברשיון, ובטסט מחליפים גלגלים עם חבר או משהו כזה כדי שיהיה תואם לרשיון. אתה מסתכן כמובן בהורדה מהכביש אם עוצרים אותך לבדיקה, זה סיכון שהרבה אנשים לוקחים. מקסימום הורידו אותך אז אתה צריך לעבור שוב טסט. כל עוד מדובר על צמיגים לא הרבה יותר גדולים מהמקורי והרכב לא מוגבה באופן מוגזם (ו50 מ"מ זה סולידי לגמרי) אז הסיכון הזה לא מי יודע מה גדול. יגידו לך שיש סיכון גם לביטוח המקיף במקרה של תאונה אם הביטוח יחליט להיות קרציה - גם זה נכון. אבל החיים מלאים סיכונים וההחלטה היא שלך. המון אנשים מעגלים קצת פינות, כמו בהרבה תחומי חיים אחרים.
שאלה בעניין שיפורים לגראנד שרוקי חדשה 2019. האם מומלץ לעשות הגבהות? איזה? האם מיגון תחתון מהיבואן מספיק טוב לשטח? האם ניתן לדגם לראדו להחליף לבולמי אויר כמו בטריילהוק?